شمارش معکوس برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا -۴

در هفته هشتم قبل از انتخابات چه گذشت؟

زیتون- فرهاد حکیمی:
اعتراضات ادامه دارد

هنوز آمریکا با بحران اعتراضاتی دست و پنجه نرم می‌کند که جرقه آن حدود سه ماه پیش، و با قتل جرج فلوید به دست پلیس، زده شد و بعد شعله‌های پراکنده آن تبدیل به آتشی شد که همچنان شهرهای ایالات متحده را در می‌نوردد.

یک‌ماه پس از قتل فلوید که حالا تبدیل به نمادی برای معترضان شده است، جوان سیاهپوست دیگری که ۱۹ سال بیشتر نداشت توسط پلیس دیترویت و به ضرب گلوله کشته شد. در دو ماه گذشته نیز خشونت مرگبار پلیس علیه سیاهان برخی از شهرهای آمریکا را به صحنه درگیری پلیس با معترضان مبدل ساخته است.

از هفته گذشته اما این اعتراضات وارد مرحله جدیدی شده و نگرانی‌های بسیاری را برانگیخته است. گروه‌های راست افراطی، که ابایی ندارند از اینکه حمایت خود را از دونالد ترامپ علنی بیان کنند، به‌سرعت در شهرهایی که تاکنون شاهد اعتراضات مسالمت‌آمیز گروه‌های مخالف نژادپرستی بوده است مستقر شده‌اند و حاصلش هم درگیری‌های شدید و پراکنده میان دو گروه بوده است.

فعالانی که سال‌هاست مدافع حوزه حقوق اقلیت‌ها هستند این‌ روزها نگران جان خود و معترضان هستند.

فعالانی که سال‌هاست مدافع حوزه حقوق اقلیت‌ها هستند این‌ روزها نگران جان خود و معترضان هستند. آمریکای ترامپ، که دو سال قبل رسما شورای حقوق بشر سازمان ملل را به دلیل انتقاد این شورا از اسراییل ترک کرد، به نظر می‌رسد دیگر تحمل منتقدان را ندارد و برای فعالان حقوق مدنی جای امنی نیست. اگرچه پورتلند این روزها نامش به دلیل قتل مشکوک یکی از هواداران ترامپ بر سر زبان‌ها افتاده است، اما آن‌ها که بیم جان خود دارند نه گروه‌های اغلب مسلحِ هوادار ترامپ، بلکه کسانی هستند که برای اعتراض صلح‌آمیز به خیابان‌ها می‌آیند.

در هفته‌های اخیر شهر پورتلند پر شده است از خودروهای حامل افراد مسلح و چهره‌های ناشناسی که در میان جمعیت پرسه می‌زنند

به گزارش نیویورک تایمز، در هفته‌های اخیر شهر پورتلند پر شده است از خودروهای حامل افراد مسلح و چهره‌های ناشناسی که در میان جمعیت پرسه می‌زنند.

 ریز مونسون، کسی که ماه‌هاست به معترضان آموزش می‌دهد تا چگونه با تهیه تجهیزات دفاعی با اقدامات پلیس ضد شورش مقابله کنند، می‌گوید این روزها معترضان به وسیله دفاعی جدیدی نیاز دارند: جلیقه ضد گلوله. مونسون می‌گوید: «هر تعداد جلیقه بتوانیم پیدا کنیم به کارمان می‌آید.» و اضافه می‌کند: «حالا دیگر مسٔله مرگ و زندگی در میان است.» شهردار دمکرات پورتلند نیز رییس‌جمهوری را مسٔول ایجاد ناآرامی‌ها می‌داند.

توهین و دروغ به مثابه امر روزمره

در روزگاری نه چندان دور، مردم آمریکا عادت نداشتند که رییس‌جمهورشان روز خود را با  توهین و افترا به دیگران آغاز کند و یا رسانه‌های معتبر کشورشان ناگزیر به شمارش دروغ‌های شخص اول کشور باشند که این‌روزها ظاهرا حساب تعداد آن‌ها از دست همه خارج شده است.

اگر بیل کلینتون به خاطر دروغ گفتن درباره رابطه‌اش با کارمند خود، که فیلمی هم از آن موجود نبود، معذرت‌خواهی کرد و تا مرز برکناری رفت، حالا دونالد ترامپ به‌مثابه یک وظیفه اداری و به‌طور منظم دروغ می‌گوید، مکررا با  اتهام آزار جنسی مواجه می‌شود و روزانه در مقابل دوربین‌ها به تعداد زیادی از افراد، از جمله خبرنگاران و سیاستمداران و رقبا، توهین می‌کند و ظاهرا با هیچ مشکلی هممواجه نمی‌شود.

در هفته گذشته نیز در کنفرانس مطبوعاتی کاخ سفید، رییس‌جمهوری ایالات متحده، دوباره تاکید کرد که خیلی زودتر از انتخابات، واکسن کرونا در دسترس خواهد بود، امری که از نظر متخصصان بسیار بعید است. ترامپ همچنین رقیب خود بایدن را احمق خطاب کرد و کامالا هریس را فردی خواند که اصلا در حد و اندازه‌های چنین رقابتی نیست. وی که در نظرسنجی‌ها از بایدن عقب‌تر است، به خبرنگاران گفت: «بایدن و هریس این کشور و اقتصاد آن را نابود خواهند کرد و باید به خاطر اظهارات ضد واکسن خود معذرت‌خواهی کنند.»  

ترامپ متهم شد به اینکه سربازان آمریکایی کشته شده در میدان جنگ را احمق و بازنده خطاب کرده است

بایدن اما تنها کسی نبود که ترامپ او را احمق خطاب کرد. هفته گذشته، در گزارشی که نخست در مجله آتلانتیک و بعد با جزییات بیشتر توسط آسوشیتد پرس و حتی فاکس نیوز منتشر شد، ترامپ متهم شد به اینکه سربازان آمریکایی کشته شده در میدان جنگ را احمق و بازنده خطاب کرده است. اگرچه ترامپ، که خود هرگز لباس نظامی بر تن نکرده است، مطابق معمول این حرف‌ها را اخبار جعلی خواند اما به نظر می‌رسد که در شرایط فعلی این موضوع می‌تواند موجب زیان بسیار برای کمپین او شود. گروه‌های کهنه سربازان آمریکایی که تاکنون و غالبا جانب ترامپ را داشته‌اند این‌بار ترامپ را محکوم کردند. پل ریکف از سربازان آمریکایی در جنگ‌های عراق و افغانستان در توییتر خود نوشت: «واقعا کسی از این حرف‌ها تعجب کرده؟»

کارولینای شمالی، ابوبکر بغدادی و انتخابات ریاست جمهوری

شاید به دلیل ترس از دست دادن متحدان نظامی بود که پرزیدنت ترامپ در هفته گذشته و در ادامه کمپین تبلیغاتی خود به کارولینای شمالی سفر کرد، ایالتی که حضور نظامیان در آن پررنگ و در رقابت‌های انتخاباتی نیز دارای اهمیت است. اما در این دیدار، که جمعیت بسیاری در آن حضور یافته بود، مهم‌ترین نکته ای که به نظر رییس‌جمهوری آمریکا رسید کشتن ابوبکر بغدادی بود که ترامپ آن را چنان به تصویر کشید که گویی خود به شخصه ابوبکر بغدادی را در میدان نبرد کشته است. وی با اشاره به بایدن گفت: «هشت سال دنبال رهبر داعش گشتند اما نتوانستند پیدایش کنند. من گیرش آوردم و حسابی زدیمش.» او اما نگفت که بن‌لادن به دستور اوباما کشته شد و در مقابل بایدن را متهم کرد که مخالف عملیات علیه بن‌لادن بوده است.

رییس‌جمهوری آمریکا کشتن ابوبکر بغدادی  را آنچنان به تصویر کشید که گویی خود به شخصه ابوبکر بغدادی را در میدان نبرد کشته است

ترامپ همچنین اشاره کرد به اینکه قاسم سلیمانی فرمانده سابق سپاه قدس به فرمان او کشته شد و پیش از او اوباما و بایدن توانایی انجام این کار را نداشتند.  

رییس‌جمهور آمریکا سپس دوباره این ادعا را مطرح کرد مبنی بر اینکه افزایش حقوق نظامیان در دوران او، در طول چندین دهه بی‌سابقه بوده است؛ادعایی که نویسنده نیویورک تایمز آن را بی‌اساس خواند و نوشت: «در حقیقت، چندین دهه است که حقوق نظامیان هرساله افزایش می‌یابد.»

طرفدار بزرگ محیط زیست

پرزیدنت ترامپ، همان کسی است که اقداماتش همواره طرفداران محیط زیست را به خشم آورده است و یک نمونه‌اش هم نگاه خشم‌آلود گرتا تونبرگ بود به‌ هنگام ورود ترامپ به مقر سازمان ملل در سال گذشته که مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت و تصویرش همه جا ثبت شد. پرزیدنتی که خروج آمریکا را از معاهده اقلیمی پاریس اعلام کرد، محدودیت‌های مرتبط با آلودگی هوای مسموم را کاهش داد، کنترل‌هایی را که برای حفاظت از آب پاکیزه وضع شده بودند لغو و تغییرات زیست محیطی را از فهرست تهدیدات امنیت ملی حذف کرد، حالا خود را طرفدار بزرگ محیط زیست می خواند. وی که در یک رویداد رسمی انتخاباتی برای سخنرانی در فلوریدا حاضر شده بود قانون مهلت ده ساله برای پایان حفاری‌های نفت و گاز در امتداد سواحل فلوریدا، جرجیا و کارولینای جنوبی را امضا کرد و چنان رفتار کرد که گویی این موضوع از ابتکارات او بوده است. رییس‌جمهوری اصلا به روی خود نیاورد که این مهلت قانونی قبل از روی کار آمدن او وجود داشت و خود او بود که آن را لغو کرد.

فلوریدا، جرجیا و کارولینای جنوبی جزو ایالت‌هایی هستند که از تغییرات آب و هوایی زیان بسیار خواهند دید. ترامپ حتی قبل از ریاست جمهوری خود، به دفعات تغییرات آب و هوایی را دروغ خوانده بود اما به نظر می‌رسد حالا که به آرای این ایالت‌ها نیاز دارد درصدد ترمیم سوابق ضد محیط زیستی خود برآمده است. نتایج نظرسنجی ان بی سی نشان می دهد که در فلوریدا آرای بایدن و ترامپ شانه به شانه هم پیش می‌روند و حتی جلب تعداد کمی از رای‌دهندگان می‌تواند پیروزی را در این ایالت برای هریک از دو کاندیدا رقم زند.

بحران مالی در کمپین ترامپ

این روزها کمپین ترامپ با کمبود منابع مالی مواجه شده و این موضوع پرزیدنت پولدار را به این فکر انداخته که دست به جیب شود و از خزانه شخصی خود برای انتخابات هزینه کند. کمپین ترامپ از آغاز سال ۲۰۱۹ میلادی تاکنون یک میلیارد و صد میلیون دلار جذب کرده که تاکنون ۸۰۰ میلیون دلار ان خرج شده و باعث اتفاقی شده که قبلا تصورش هم سخت بود: کمبود پول در حالی‌که فقط چند هفته تا انتخابات زمان باقی است. ترامپ که به دنبال پیروزی به هر قیمتی است گفته: «اگر لازم باشد از جیب خودم خرج می‌کنم.»

از سوی دیگر کمپین بایدن در جذب منابع مالی بسیار موفق‌تر از رقیب جمهوری‌خواه خود عمل کرده است و روزانه تعداد آگهی‌هایی که به سود کاندیدای دمکرات‌ها تبلیغ می‌کنند بیشتر است.

کانیه وست در آریزونا از رقابت بازماند

کانیه وست که قرار بود در رقابت پیش رو به کاندیداهای ریاست جمهوری یپیوندد و خود نیز اقرار کرده بود که این اقدام او برای کمک به ترامپ و کاهش آراء بایدن است حالا با رای دادگاه عالی ایالت آریزونا از رقابت در این ایالت یازمانده است. بنا به رای دادگاه، این خواننده هیپ هاپ صلاحیت لازم را برای کاندیدا شدن در این ایالت ندارد. طبق آخرین نظرسنجی فاکس نیوز، بایدن با ۹ درصد اختلاف در ایالت آریزونا از ترامپ پیشی گرفته است.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

شمارش معکوس برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا -۴

در اولین ساعات روز شنبه هفتم دسامبر زنگ پایان برای بشار اسد به صدا در آمد. آنقدر راحت رفت که گویی اصلا پیش از آن هم وجود نداشته. فقط سقوط دمشق موجب شد تا یازده

ادامه »

آقای «سید محمود نوری‌زاده» نماینده مردم مشگین‌شهر در دوره پنجم، وقتی ریاست سنی مجلس را ترک کردند، سخنی گفتند که آن سخن برا همیشه

ادامه »

دولت پزشکیان و گروهی از اصلاح‌طلبان حکومتی با اجرای لایحه حجاب و عفاف مخالفت کرده‌اند. معاونان رئیس‌جمهور از تلاش دولت

ادامه »