یک مسلمان شهردار لندن شد

زیتون- صادق خان، نامزد مورد حمایت حزب کارگر، به عنوان شهردار لندن انتخاب شد.

با پایان شمارش آرا و همزمان با نیمه شب شنبه (۱۷ اردیبهشت) صادق خان با کسب ۵۶.۸ درصد آرا برنده شد و نزدیک‌ترین رقیب او زک گلداسمیت از حزب محافظه‌کار، به کسب ۴۳.۲ درصد آرا بسنده کرد. پس از این دو، شان بری، نامزد سبزها، سوم شده است. این اولین بار است که یک مسلمان شهردار پایتخت بریتانیا می‌شود.

رقابت‌های انتخاباتی صادق خان با زک گلداسمیت در روزهای آخر با انتقادهای تند روبرو شده بود؛ اتهام‌هایی مبنی بر نزدیکی نظرات صادق خان با اسلام‌گرایان تندرو در بریتانیا که از سوی کمپین آقای گلداسمیت مطرح شده بود، ضمن واکنش‌های جدی از سوی حزب کارگر، با انتقاد داخلی میان محافظه‌کاران هم روبرو شد که چنین روشی در کارزار انتخاباتی را به ضرر حزب خود ارزیابی کرده بودند. با وجود این، خواهر زک گلداسمیت، امروز با انتشار توییتی پیروزی صادق خان را تبریک گفت و نوشت شهردار جدید می‌تواند الگوی بسیار مناسبی برای جوانان مسلمان باشد.

جمیما گلداسمیت، همچنین از کارزار انتخاباتی بردارش انتقاد کرده و در توییتش نوشته این کمپین معرف چهره واقعی بردارش و شخصیت او نبوده است. کسی که به گفته خانم گلداسمیت، سیاست‌مداری با تفکر مستقل، طرفدار محیط زیست و شخصیتی استوار است. در همین حال، سخنرانی کوتاه صادق خان پس از اعلام رسمی پیروزی‌اش، که در آن نامی از جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر به میان نیاورد، می‌تواند انتقادهایی در درون حزب کارگر برانگیزد.

بی بی سی فارسی نوشت: اگرچه به عقیده بعضی صادق خان سعی داشته در بیان بعضی مواضع از جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، فاصله بگیرد، آقای کوربین پیش از اعلام رسمی نتیجه نهایی انتخابات شهرداری لندن به آقای خان تبریک گفت و اعلام کرد که مشتاق است تا برای ساختن «لندنی برابر برای همگان» با آقای خان همکاری کند.

صادق خان در سخنرانی خود که دقایقی پیش به طور مستقیم در سراسر بریتانیا مخابره می‌شد وعده داد با نابرابری در لندن مبارزه کند؛ هوای سالم، سیستم حمل و نقل روان‌تر فراهم کند و زندگی در لندن را «برای همه لندنی‌ها، فارغ از آن که هستند و تاریخچه‌ای که داشته‌اند، بهتر کند.»

رهبران حزب کارگر بریتانیا امیدوارند که با گرفتن شهرداری پایتخت، که از هشت سال پیش در اختیار بوریس جانسون محافظه‌کار بود، اعتبار سیاسی و پایگاه اجتماعی خود را بازسازی کنند.

شهردار جدید لندن زندگی مرفهی نداشته است. او یکی از هشت فرزند یک خانواده پاکستانی مهاجر است و مادرش خیاط بوده و پدرش راننده اتوبوس.

صادق خان در دوران دبیرستان و وقتی ۱۵ سال سن داشت به حزب کارگر پیوست. او می‌گوید علاقه‌اش به سیاست را مدیون مدیر مدرسه‌اش است که از قضا اولین مدیر مسلمان در دبیرستانی در بریتانیا بود. آقای خان می‌گوید مدیر مدرسه به او کمک کرد بفهمد رنگ پوست و تبار یک نفر مانعی در راه آنچه می‌خواهد در زندگی‌اش انجام دهد، نیست. او قصد داشت دندانپزشک شود، اما با توصیه یک معلم نظرش عوض شد و سراغ حقوق رفت.

صادق خان پس از تحصیل حقوق به وکالت در پرونده‌های حقوق بشری پرداخت و وقتی فقط ۲۷ سالش بود به همراه یک شریک موسسه خدمات حقوقی خودش را داشت. او در دوران وکالتش چند پرونده بزرگ و جنجالی را علیه پلیس لندن برد.

پیروزی در این پرونده‌ها یکی از بهانه‌های حمله محافظه‌کاران به صادق خان در جریان کارزار انتخابات شهرداری لندن بود. آنها او را متهم می‌کردند که زندگی حرفه‌ایش را بر مبنای کمک به افراد برای شکایت از پلیس بنا کرده است.

صادق خان از سال ۲۰۰۵ نماینده محله توتینگ در مجلس عوام بریتانیا بوده است. او وعده داد شهرداری برای همه لندنی‌ها باشد و عدالت اجتماعی را به این شهر بیاورد.

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »