«مجلس انقلابی» در تله شفافیت و پاکدستی

آیا ترمز دنا پلاس کشیده می‌شود؟

زیتون ـ مهسا محمدی: دو سه روزی است که دنا پلاس شده پاشه‌ی آشیل تازه مجلس انقلابی. در حالی که هنوز ۴ماه از آغاز به کار مجلس اصول‌گرا نگذشته است؛ و بعد از قائله مدراک تقلبی بذرپاش از یک سو و دعوای میرسلیم و قالیباف بر سر رشوه‌های رییس‌مجلس از سوی دیگر، حالا بحث اختصاص خودروی «رانتی» به نمایندگان، داغ شده است.

داستان از این قرار است که سه روز پیش، روح الله ایزدخواه، نماینده تهران در مجلس، با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود خبر داد که نمایندگان مجلس هر کدام یک دستگاه خودروی دناپلاس اتومات با قیمت تحویل ۳۰۲ میلیون تومان و اقساط سه ساله دریافت خواهند کرد.

این بدان معناست که این نمایندگان ماشین مذکور را با نصف قیمت بازار، که ۶۰۰ میلیون تومان است، آن هم به صورت قسطی دریافت می‌کنند.

نمایندگان دناپلاس را با نصف قیمت بازار، که ۶۰۰ میلیون تومان است، آن هم به صورت قسطی دریافت می‌کنند.

به دنبال انتشار این پست، سعید لواسانی٬ امام جمعه لواسان٬ در حساب کاربری خود در توئیتر به نمایندگان تاخت و نوشت: «یکی از نمایندگان محترم توضیح دادند که قیمت #دنا_پلاس تحویلی به نمایندگان ۳۰۲ میلیون است که ۳ ساله از حقوق آنان کم می‌شود یعنی حدوداً ماهی ۸ میلیون و سیصد هزار تومان. اشتباه نکردم؟ نمایندگان ماهیانه چقدر می‌گیرند؟ خب میخواستید ماشین بدهید چرا پژو پارس یا تیبا ندادید؟»

روزنامه فرهیختگان هم در این میان خبر داد که «در چند روز گذشته تعدادی خودرو توسط مجلس به برخی نمایندگان متقاضی تحویل داده شده است.»

«مردم باید مدافع نمایندگان باشند»

در این میان، با بالا گرفتن بحث و تند شدن انتقادات از سوی بدنه اصول‌گرای رای‌دهنده به این مجلس، بعضی از نمایندگان اعلام کردند علیرغم تمایل اولیه‌شان، از دریافت خودروی مزبور انصراف می‌دهند. از جمله این نمایندگان غلامرضا منتظری، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و روح الله ایزدخواه، نماینده اعلام کننده این خبر بود. به نظر می‌رسد این نمایندگان با انتشار نامه انصراف خود در فضای مجازی سعی کردند موج انتقادات فزاینده را کنترل کنند.

احتمالا بازنشر یک سخنرانی از رهبر جمهوری اسلامی در ابتدای دهه ۷۰ درباره موارد مشابه نیز در این انصراف و عقب‌نشینی بی‌تاثیر نبود. سایت الف نزدیک به اصولگرایان سنتی، ویدیویی قدیمی از آیت‌الله خامنه‌ای را بازنشر کرده که او در آن با لحن تندی می‌گوید: «حق ندارن آقایون اون وقتی که امکانات شخصی دارن از امکانات دولتی استفاده کنند، ماشین دارید سوار بشید بیایید محل کارتون، ماشین دولتی یعنی چه؟»

با وجود این هیات رییسه مجلس کوتاه نیامدند و محمد حسین فرهنگی، سخنگوی هیأت رئیسه مجلس امروز در این‌باره گفت: «خودروهای تهیه شده که این روزها از آن صحبت می‌شود تماما به نام مجلس شماره گذاری شده است این در حالی است که در مجلس قبل به نام نمایندگان شماره‌گذاری می‌شد.»

او در ادامه تاکید کرد که «این خودروها امکان واگذاری ندارد اما در عین حال به دلیل اصطلاک بالا، این خودروها پس پایان دوره هم به درد مجلس نمی‌خورد.» سخنگوی مجلس در نهایت تاکید کرد که «برخی از وزرا ده‌ها خودرو در اختیار دارند و این درحالی است که نمایندگان چنین امکانی را در اختیار ندارند.»

نماینده قزوین اما به وضعیت موجود هم معترض است و با اشاره به اینکه در دوره قبل نماینده‌ها خودروی شاسی بلند گرفتند، می‌گوید: « من برای رفتن به مناطق روستایی شاسی بلند می‌خواهم…ما از جیب خودمان ماشین می‌خریم و در طول ۴ سال این ماشین اسقاط می‌شود؛ آیا این درست است که این هزینه از جیب من نماینده باید پرداخت شود.» لطف‌الله سیاهکلی، که خودروی پرحاشیه خود را همین ۳ روز پیش دریافت کرده، در ادامه به شرح وظایف مردم و دولت در برابر نمایندگان پرداخته و تاکید کرد که «در اینجا باید مردم مدافع نمایندگان باشند و بگویند این نماینده سرش کلاه رفته چرا باید هم پول بدهد و هم فحش بخورد …دولت باید همه امکانات لازم شامل ساختمان، ماشین و پرسنل را در اختیار نماینده قرار دهد.»

واگذاری‌ها به چه صورت است؟

بر اساس توضیحات روح الله ایزدخواه در پست اینستاگرامی‌اش در ابتدای شروع به کار مجلس، فرمی برای خودرو به نمایندگان داده شد تا نوع استفاده از خودرو را انتخاب کنند که سه گزینه داشت:
۱. استفاده از خودروی مجلس با راننده، که در اینصورت، هزینه‌ها حسب میزان کاربرد و طبق تعرفه (ساعتی ۳۰ هزار و روزانه ۵۰۰هزار تومان) از دریافتی ماهانه نماینده کسر می‌شود.
۲. تحویل امانی خودروی صفر (پارس) به نماینده و عودت آن به مجلس در پایان نمایندگی، که در اینصورت پرداخت مبلغ مربوط به حمل و نقل (حدود ۵ میلیون)، از هزینه‌های دفتری ماهانه حذف می‌شود.
۳. فروش اقساطی یک خودروی صفر به نماینده (دنا یا پارس) که قسط آن از دریافتی ماهانه کسر شود.

او در ادامه افزود که «قیمت تحویل این خودرو به نماینده ۳۰۲ میلیون تومان و اقساط آن سه ساله است. سند آن هم حداقل تا یک سال به نام مجلس است و امکان فروش به غیر ندارد.»

توضیحات این نماینده درباره نحوه واگذاری و گزینه‌های موجود البته چندان با سخنان سخنگوی هیات رئیسه درباره خودروهای مورد بحث منطبق نیست. در گزینه سوم از فروش اقساطی خودرو به نماینده سخن گفته شده که سند آن تا «یک سال» به نام مجلس خواهد بود. در نتیجه با توجه به عدم امکان واگذاری به غیر، بعد از آن متعلق به نماینده است و حرفی از عودت آن به مجلس نیست. کما اینکه اظهارات سیاهکلی هم مبنی بر اینکه بعد از ۴ سال ماشین اسقاطی روی دست نماینده می‌ماند موید این مطلب است که ماشین در نهایت متعلق به نماینده خواهد بود و نه مجلس.

اصولگرایان عصبانی چه می‌گویند؟

احمد توکلی، فعال سیاسی اصولگرا، از مجلس خواست بابت تحویل ۳۵۰ خودروی دناپلاس به نمایندگان، از مردم عذرخواهی کند و خودروی ارزان‌تری برای نمایندگان بخرد. 

بیشتر بخوانید:

آیا زور کسی به قالیباف می‌رسد؟

ارثیه تاجگردون برای «مجلس انقلابی»

چرا دیوان محاسبات به بذرپاش رسید؟/ از بغضِ روحانی یا از حبِ سپاه

هم در نامه امام جمعه لواسان و هم در اظهارات تند رای دهندگان ناراضیِ «مجلس انقلابی»، نمایندگان به دریافت رانت برای نادیده گرفتن تخلفات خودروسازان و تایید سیاست‌های خودرویی که منجر به افزایش بیش از حد قیمت خودرو شده، متهم شدند در حالی که فرض بر این بود که «مجلس پاکدست» در صف اول مباره با این سیاست‌ها باشد. گروهی هم قالیباف را عامل اول و آخر این فسادها می‌دانند و پیش‌بینی می‌کنند آنچه بر سر شهرداری در زمان این سردار سپاه آمد بر سر مجلس یازدهم نیز بیاید.

ایراد دیگری که از سوی رقبای پیشین اصولگرا به این نماینده‌ها وارد شد عدم شفافیت آنها در مواجهه با افکار عمومی بود.

گروهی از کاربران هم اساس امکان پرداخت اقساط ۸ میلیونی را با حقوق ۱۱ میلیونی مجلسیان که پیش از این اعلام شده بود محل سوال می‌دانند. پیش از این خبرگزاری ایرنا در توییتر خود از قول حسین جلالی، نماینده رفسنجان و انار نوشته بود: «اولین حقوق نمایندگی ۱۱ میلیون تومان واریز شده به علاوه ۲۰۰ میلیون تومان بابت مسکن و ۲۰ میلیون تومان هم برای سایر هزینه‌ها به حساب ما واریز شد».

با وجود ادامه کنش‌و واکنش‌ها میان مجلس و بدنه اصول‌گرا و ترند شدن هشتگ دناپلاس در ایران، در میان سایر اقشار جامعه و کاربرانِ شبکه‌های اجتماعی، واکنشی به این اخبار و اتفاقات وجود نداشت، گویی این کشمکش‌ها مربوط به مجلس کشوری دیگر است چرا که آنان نه این مجلس را انتخاب کردند و نه امیدی به پاکدستی و شفافیت راه‌یافتگان به آن داشتند که حالا ناامید شده باشد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. با سلام. شکی نیست در این شرایط سخت و تحریم بزرگ ‌ترین مشکل ما همانا حل مسٔله خودرو شاسی بلند برای نمایندگان ملت اسلامی است. مسٔله وقتی غامض میشود که نمایندگان محترم دوره‌های قبل چه اصلاح طلب، چه از جنبش سبز و سورتی شاسی بلند سوار شده‌اند. نمیدانم که این امکان هست که دانشمندان انقلابی ما با مراجعه به احادیث صحیح، یا، روایات تسویه شده و یا اتصال آیات بتوانند این مشکل غامض را حل کننند.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »