الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه در جلسهای در کمیته روابط خارجی سنا گفت: آمریکا تحریم های جدیدی را علیه تعدادی از مقامات و نهادهای ایرانی وضع کرده است،
بیبیسی فارسی خبر داد که از جمله تحریم شدگان قاضی است که حکم اعدام کشتیگیر ایرانی، نوید افکاری را صادر کرد.
محمد جواد ظریف در گفتوگو با اسپوتنیک گفته است که ایران آماده است تمام افراد دوتابعیتی زندانی در ایران را با آمریکا مبادله کند.
وزیر خارجه ایران تأکید کرده است: «امروز زندانی آمریکایی تکتابعیتی نداریم، دو زندانی آمریکایی داشتیم که مبادله کردیم».
ظریف گفته است: «ما آمادگی مذاکره با دولت آمریکا را نداریم، از دولت سوئیس به عنوان حافظ منافع یا سایر دولتهایی که تمایل داشته باشند در این زمینه نقش مثبت ایفا کنند، استفاده میکنیم».
او تصریح میکند: «آمادگی داریم که در کل دنیا تمام کسانی که توسط آمریکا در داخل خاک آمریکا یا با فشار آمریکا در سایر کشورها زندانی هستند را با زندانیانی که در ایران دو تابعیتی هستند، مبادله کنیم».
اولین بخش واکسن آنفولانزای وارداتی به میزان ۱۵۰۰ عدد در اختیار نمایندگان مجلس قرار گرفت.
عراق به مدت ۶۰ روز دیگر از تحریمهای تجارتی اعلام شده علیه تأسیسات نفتی و گازی ایران معاف شده و میتواند برای دو ماه دیگر از ایران گاز وارد کند.
یک مقام عراقی به خبرگزاری فرانسه گفته است که ایالات متحده به تقاضایی که عراق در این مورد ارائه داده بود، پاسخ مثبت داده است.
عراق برای تأمین یک سوم از انرژی خود به واردات گاز و برق از همسایهاش ایران نیازمند است.
به دنبال بالا گرفتن تنش در منطقه به دنبال نطقهای متقابل سران ایالات متحده و عربستان علیه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل، عراق گفته است که مایل نیست در این کشمکش شرکت کند.
برهم صالح، رئیس جمهور عراق، گفته است: ما نمیخواهیم میدانی برای نیروهای دیگر باشیم تا یکدیگر را در سرزمین ما به قتل برسانند.
بریتانیا، آلمان و فرانسه، در اقدامی هماهنگ سفرای ایران در لندن، پاریس و برلین را در اعتراض به بازداشت شهروندان این کشورها و «نحوه رفتار با زندانیان سیاسی»احضار کردهاند.
روزنامه گاردین چهارشنبه دوم مهر ماه نوشته است که حمید بعیدینژاد، سفیر ایران در لندن، به وزارت خارجه بریتانیا احضار شده است.
این روزنامه میگوید، نسخهای از نامه حمید بعیدینژاد را رویت کرده است که در آن نوشته شده که رویکرد ایران در «بازداشتهای خودسرانه» به طور «جدی» به جایگاه بینالمللی این کشور لطمه میزند.
طبق این گزارش، بهرام قاسمی، سفیر ایران در فرانسه و محمود فرازنده، سفیر ایران برلین، نیز احضار شده و نامههای مشابهی دریافت کردهاند.
گاردین میگوید، این نخستین اقدام هماهنگ سه کشور اروپایی حاضر در توافق هستهای با ایران موسوم به برجام، در اعتراضات به نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران انتقادهای شماری از کشورهای اروپایی از وضعیت حقوق بشر در ایران و بازداشت شهروندان دوتابعیتی را «دخالت» در امور داخلی جمهوری اسلامی خواند.
به گزارش روز پنجشنبه، سوم مهر، در خبرگزاری ایسنا، سعید خطیبزاده در عین حال گفته است که «سیاسیکاری و اقدامات گزینشی» از سوی آمریکا و برخی دولتهای اروپایی «بیشترین ضربه را به اصل حقوق بشر وارد کرده است».
وی همچنین از این که کشورهای اروپایی به تحریمهای حداکثری آمریکا علیه ایران واکنشی نشان نداده و به گفته او «عملا با بیعملی خود به آن دامن میزنند»، انتقاد کرد.
خبرهای روز قبل را از اینجا بخوانید.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…