زیتون ـ فرهاد حکیمی: در کمتر از چهل روز مانده به انتخابات سرنوشتساز ریاست جمهوری در آمریکا، پرزیدنت ترامپ و رقیب دمکراتش فعالیتهای انتخاباتی خود را برای جلب حداکثر آراء افزایش دادهاند. هر دو آنها باید خود را آماده کنند تا در سه مناظره رو در رو در هفتههای آینده بتوانند قلوب و اذهان بیشتری را به تسخیر درآورند. همچنانکه کامالا هریس و مایک پنس نیز باید برگهای برنده خود را آماده کنند تا به عنوان معاونان دو کاندیدای ریاستجمهوری آنها را بر میز مناظره بکوبند.
نخستین مناظره روز سهشنبه همین هفته (۲۹ سپتامبر برابر با هشت مهر ماه جاری) در اوهایو برگزار میشود، ایالتی که هر دو کاندیدا به شدت در پی کسب پیروزی در آن هستند و ترامپ با اختلاف ناچیزی در حدود نیم درصد در نظرسنجی ها از بایدن پیش است.
کامالا هریس نیز در روز چهارشنبه ۱۶ مهر ماه (۷ اکتبر) همتای خود در اردوی ترامپ را در ایالت یوتا ملاقات خواهد کرد.
دومین مناظره ترامپ و بایدن در روز پنجشنبه ۲۴ مهر ماه (۱۵ اکتبر) در میامی فلوریدا برگزار خواهد شد. این مناظره از این جهت اهمیت دارد که رایدهندگانی که هنوز تصمیم نگرفتهاند به کدام کاندیدا رای بدهند فرصت خواهند داشت که سوالات خود را مستقیما از کاندیداها بپرسند و هر کاندیدا دو دقیقه وقت دارد تا به سوال مورد نظر پاسخ بگوید. مجری برنامه نیز اختیار آن را دارد که در صورت نیاز یک دقیقه وقت اضافه برای پاسخ به هر سوال اختصاص دهد. موضوعات مورد بحث در این مناظره از یک هفته قبل اعلام میشوند تا کاندیداها و سوالکنندگان از آمادگی لازم برخوردار باشند. فلوریدا برای هر دو کاندیدا از اهمیت بسیاری برخوردار است و برخی از ناظران حتی معتقدند که سرنوشت انتخابات ممکن است به دست این ایالت رقم بخورد؛ ایالتی که دارای ۲۹ رای الکترال است و در حال حاضر بایدن در آن با اختلاف کمتر از دو درصد جلوتر از ترامپ ایستاده است.
سومین و آخرین مناظره رو در رو نیز در روز پنجشنبه اول آبان ماه (۲۲ اکتبر) و در ایالت تنسی برگزار خواهد شد. در این برنامه شش موضوع مورد بحث قرار میگیرند و عموم مردم نیز از یک هفته قبل از سرفصلهای مناظره مطلع میشوند. مجری این برنامه نیز کریستین ولکر خبرنگار بخش کاخ سفید شبکه ان بی سی خواهد بود. او پس از کارول سیمپسون دومین زن سیاهپوستی است که اجرای یک مناظره انتخابات ریاست جمهوری به او واگذار می شود.
روز سه شنبه ۱۳ آبان ماه ۱۳۹۹ (سوم نوامبر) روز سرنوشتساز انتخابات خواهد بود و بالاخره مشخص میشود که چه کسی برای چهار سال آینده در کاخ سفید خواهد بود. در روز چهارشنبه اول بهمن ماه ۱۳۹۹ (۲۰ ژانویه ۲۰۲۱) نیز مراسم رسمی انتقال قدرت از رییسجمهور قبلی به رییسجمهور برگزیده برگزار می شود.
حامی مالی جدید برای ترامپ
کمپین دونالد ترامپ که به شکل غیرمنتظرهای دچار کمبود منابع مالی شده بود حالا یک حامی جدید پیدا کرده است. این نهاد که جزو کمیتههای کنش سیاسی در انتخابات آمریکاست، در ماه گذشته میلادی هشتاد میلیون دلار به کمپین ترامپ کمک مالی کرد و به این ترتیب به یکی از تاثیرگذارترین حامیان مالی در انتخابات ۲۰۲۰ تبدیل شده است.
در آخرین مورد، این نهاد ۲۵ میلیون دلار برای ساخت و پخش یک آگهی تلویزیونی خرج کرد تا در آن فردی ساکن کنوشا، یکی از شهرهایی که در ناآرامیهای اخیر صدمات بسیاری متحمل شده است، جو بایدن را متهم کند که در مقابل شورشیانی که زندگی و کسب و کار او را از بین بردهاند هیچ اقدامی نکرده است.
پیشتازی بایدن در دو ایالت کلیدی
آخرین نظرسنجی ان بی سی نیوز نشان میدهد که بایدن در دو ایالت سرخابی میشیگان و ویسکانسین از دونالد ترامپ جلوتر است. طبق این نظرسنجی، در ایالت میشیگان بایدن با هشت درصد اختلاف (۵۲ درصد به ۴۴ درصد) از حاشیه امنیت مناسبی برخوردار است. در ویسکانسین نیز بایدن با اختلاف چشمگیر ده درصد (۵۴ درصد به ۴۴ درصد) از ترامپ جلو افتاده است. نکته مایوس کننده برای ترامپ این است که هر دو این ایالتها در انتخابات گذشته او را به هیلاری کلینتون ترجیح داده بودند.
آخرین نظرسنجی ان بی سی نیوز نشان میدهد که بایدن در دو ایالت سرخابی میشیگان و ویسکانسین از دونالد ترامپ جلوتر است.
در ایالتهای جورجیا و کارولینای شمالی اما رقابت دو کاندیدا بهسختی گره خورده است. ترامپ در جورجیا با اختلاف تنها یک درصد (۴۷ درصد به ۴۶ درصد) جلوتر است اما در کارولینای شمالی با دو درصد اختلاف (۴۸ درصد به ۴۶ درصد) پشت سر بایدن قرار دارد. نقطه قوت ترامپ اما کارولینای جنوبی است که در آن با ده درصد اختلاف نسبت به رقیب دمکرات خود پیشتاز است.
برنامه ترامپ برای روز بعد از شکست
همه به یاد دارند که در انتخابات ۲۰۱۶ ترامپ از مدت ها پیش از روز رایگیری اعلام کرده بود که اگر شکست بخورد نتیجه انتخابات را، به دلیل تقلب احتمالی، نخواهد پذیرفت.
کمپین ترامپ از هماکنون هزاران وکیل را به استخدام درآورده و قرار است که هزاران داوطلب نیز در حوزههای رایگیری، بویژه در ایالتهایی که رقابت در آنها بسیار فشرده است، به این وکلا بپیوندند تا بر روند انتخابات نظارت کنند.
اگر در آن زمان دولت اوباما عهدهدار برگزاری مراسم بود حالا که خود ترامپ دولت را در دست دارد باید نگرانیاش کمتر شده باشد اما در این انتخابات هم وی از مدتی قبل اعلام کرده است که نسبت به دخالت دمکراتها، چین و ایران مشکوک است. نتیجه اینکه به گزارش پولیتیکو کمپین ترامپ از هماکنون هزاران وکیل را به استخدام درآورده و قرار است که هزاران داوطلب نیز در حوزههای رایگیری، بویژه در ایالتهایی که رقابت در آنها بسیار فشرده است، به این وکلا بپیوندند تا بر روند انتخابات نظارت کنند. این نظارت اما به نظر نمیرسد که متمرکز بر سلامت انتخابات باشد بلکه سناریوی محتمل، در فردای انتخاباتی رخ خواهد داد که ترامپ بازنده آن باشد. به این ترتیب کمپین ترامپ از همان لحظه شکست قادر خواهد بود که هزاران پرونده مربوط به روند رایگیری را در مراجع قضایی مربوطه به جریان بیندازد و در روند انتقال قدرت مشکلات عدیده ایجاد کند.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…