زیتون- علی رهبری و فرهاد فخرالدینی به دلیل بیاحترامی مدیران خانه موسیقی در شورای اجرایی ارکسترها، جلسه امروز را ترک کردند. علی رهبری در این مورد گفت که وزیر ارشاد و معاونش با سکوتشان فقط به او توهین کردند.
رهبر ارکستر سمفونیک تهران پیشتر از این سمت استعفا داده بود؛ اما علی جنتی، وزیر ارشاد استعفای او را نپذیرفته و وعده حل مشکلات را داده بود.
ظهر امروز سومین جلسه شورای اجرایی ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی با حضور اعضای این شورا و مدیران هنری دو ارکستر برگزار شد که نهایتاً در این جلسه علی رهبری و فرهاد فخرالدینی با ترک جلسه اعتراض خود را به بیاحترامیها و بیتوجهیهای بنیاد رودکی و شورای اجرایی اعلام داشتند.
علی رهبری در گفتوگو با ایلنا درباره جلسه امروز توضیح داد:« در طول مدتی که در ارکستر سمفونیک مشغول به فعالیت بودیم، تنها مشکلمان اداری و مالی بود و این مشکلات از سوی بنیاد رودکی به ارکسترها انتقال داده می شد. من دو ماه است مخصوصاً درباره شرایط ارکستر صحبتی نکردهام اما امروز قرار بود نوازندگان ارکستر، قراردادشان امضا شود و بچههای ارکستر گفته بودند اگر امروز قراردادمان امضا نشود از فردا در ارکستر ساز نخواهیم زد. بدهی است با امضا نشدن قراداد نوازندگان، ارکستر سمفونیک تهران تعطیل میشود.»
مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران با بیان اینکه هنوز قرارداد تازهای را با بنیاد رودکی امضا نکرده، گفت:« در قرارداد بنیاد رودکی عنوان شده بود من حق هیچگونه مصاحبهای با رسانهها را ندارم. این رفتار نه تنها توهینآمیز است بلکه نشانگر عملکرد غیر حرفه ای بنیاد رودکی است.»
رهبری درباره قرارداد نوازندگان نیز توضیح داد که هیچ جای دنیا یک نفر سه ماه بدون حقوق کار نمیکند اما نوازندگان ارکستر سمفونیک ایران اینگونه کار کردند. او در ادامه افزود که علاوه بر اینکه ۸ ماه حقوقی هم که دریافت کردند برای ۳۰ روز کامل نبود و بنیاد رودکی درباره این موضوع فقط دروغ میگوید.
او در ادامه گفت:« من به آقای وزیر قول دادم سکوت کنم تا مشکلات ارکستر حل شود اما کنار عملکرد افتضاح بنیاد رودکی، آقای وزیر و معاون وی فقط سکوت کردند. من فکر میکنم آقای وزیر من را به ایران دعوت کردند تا فقط به من توهین شود و در واقع رییسجمهور در حالی دستور احیای ارکسترها را داده بود که هیچ ارگانی از وزارتارشاد گرفته تا بنیاد رودکی، آماده کار حرفهای نبود.»
این رهبر ارکستر با انتقاد از شورای اجرایی ارکستر گفت:« شورای اجرایی ارکستر را حمیدرضا نوربخش، داوود گنجهای، محمد سریر، فریدون شهبازیان و سعید شریفیان تشکیل میدهند. در واقع مدیران خانهموسیقی به شورایی آمدند که هیچ اطلاعی درباره حوزه فعالیت آن ندارند. باید از آقای مرادخانی پرسید چرا مدیران خانه موسیقی شورای اجرایی ارکستر را تشکیل میدهند؟»
رهبری با تأکید بر اینکه تعطیلی ارکستر سمفونیک منجر به از دست رفتن بزرگترین فرصت موسیقی ایران در ۳۰ سال گذشته شده، ادامه داد:« دعوت ارکستر چین از ایران، مهمترین رویداد موسیقی ایران بعد از انقلاب است و با اتفاقاتی که افتاده این اجرا کنسل میشود. من فکر میکنم آقای وزیر و معاونش با سکوتشان آبروی سالها فعالیت من را در دنیا میبرند و نه تنها من این توهین را نمیپذیرم، بلکه آقای فخرالدینی هم امروز با ترک جلسه اجازه ندادند شخصی مانند حمیدرضا نوربخش درباره مسائلی صحبت کند که هیچ ارتباطی به او ندارد. امروز در جلسه شورای اجرایی ارکسترها مدیران خانه موسیقی که هیچ ارتباط حرفهای با ارکسترها ندارند به جای حل مشکلات مالی و اداری تنها به ما بیاحترامی کردند.»
وی در پایان اظهار کرد:« در نهایت میتوانم بگویم تا زمانی که ارکستر سمفونیک تهران زیر نظر بنیاد رودکی فعالیتت کند من همکاریام را ادامه نخواهم داد. علاوه بر این تا امروز معاونت هنری نیز هیچ کمکی به ارکستر نکرده و فقط حرفهایی زده که عملی نشده است. من امیدوارم شرایط ارکستر و نوازندگانی که در طول این مدت در آن ساز زدند بهبود یابد.»
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…