زیتون– رییس کل دادگستری استان زنجان امروز٬ پنجشنبه٬ از آزادی نرگس محمدی، فعال حقوق بشری، خبر داد.
صادقی نیارکی، رییس کل دادگستری استان زنجان، خبر داد که «مجازات نرگس محمدی با استفاده از قانون اخیرالتصویب کاهش مجازات حبس، تقلیل یافت و او از زندان آزاد شد.»
نیارکی گفت که دادگاه درباره محمدی اعمال تخفیف کرد و او «با رافت اسلامی آزاد شد.» به گفته او «نرگس محمدی ۱۰ سال مجازات حبس لازمالاجرا داشت که با استفاده از قانون کاهش مجازات حبس و موافقت دادگاه، میزان حبس او به هشت و نیم سال کاهش پیدا کرد و با پایان محکومیت هشت سال و نیم حبس، شب گذشته از زندان آزاد شد.»
این در حالی است که به گفته تقی رحمانی٬ همسر نرگس محمدی٬ این فعال حقوق بشر زندانی ساعت ۳ نیمه شب گذشته آزاد شده است.
ده سال حبس به جرم «فعالیت حقوق بشری»
نرگس محمدی فعال حقوق بشر، زندانی سیاسی، نایب رییس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و رییس هیئت اجرایی شورای صلح ایران است.
نرگس محمدی در سال ۱۳۹۳ بازداشت شد و به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به ۶ سال و تشکیل کمپین لغو گام به گام اعدام (لگام) به ۱۰ سال، در مجموع ۱۶ سال زندان، محکوم شده است؛ اگرچه که هر دو اتهام را بارها تکذیب کرد و طبق اساسنامه لگام، نقشی در تشکیل این کمپین نداشته است.
با توجه به اعمال ماده ۱۳۴ قانون جدید مجازات اسلامی، او محکوم به تحمل ده سال زندان شد.
وکیل نرگس محمدی آن زمان اعلام کرد که معتقد است دادگاه با صدور و تأیید این حکم «دچار تناقضاتی شده»؛ از جمله این که اتهام اجتماع و تبانی علیهه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام نباید در این پرونده لحاظ میشد چرا که این اتهامات در پرونده قبلی نرگس محمدی آمده و آن زمان به صدور حکم ۵ سال انجامیده بود.
این فعال حقوق بشر در حالی که درزندان اوین مشغول به تحمل حبس بود به همراه چند زندانی دیگر در همبستگی با خانوادههای کشتهشدگان آبان ۹۸ در زندان تحصن کرد که به طور ناگهانی به زندان زنجان منتقل شد.
نرگس محمدی گفته بود که انتقال ناگهانیاش به زندان زنجان با خشونت و توهین همراه بود.
این فعال حقوق بشر زندانی که پیشتر هم به زندان افتاده و به دلیل مشکلات جسمی با توصیه پزشکان آزاد شده بود، در زندان زنجان نیز دچار بیماری با علایم کرونا شد.
ابتلا به کرونا در زندان
نرگس محمدی تیرماه امسال در نامهای از زندان زنجان خبر از ابتلایش به بیماری کرونا را داده بود.
او در این باره نوشته بود: «ما ۱۲ نفر با علایم خستگی مفرط ودرد ناحیه شکم ، اسهال و استفراغ و از دست دادن حس بویایی بدون دارو و درمان و تغذیه مناسب روی تختها افتاده ایم .عدم امکانات پزشکی ، عدم فضای مناسب برای قرنطینه برای ورودی های جدید و عدم کنترل سلامتی آنها موجب شیوع ویروس کرونا در بند گردید که جای تامل دارد .من ازجناب آقای نمکی وزیر بهداشت تقاضا دارم نماینده ای جهت رسیدگی به وضعیت زندان زنان زنجان اعزام دارند.»
بیشتر بخوانید: روایت نرگس محمدی از ابتلا به بیماری کرونا
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…