زیتون – نخستین نشست هم اندیشی فراکسیون «امید» در مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
در این مراسم که عصر امروز (دوشنبه ۱۸ اردیبهشت) به دعوت محمدرضا عارف سرلیست اصلاح طلبان در تهران برگزار شد، مینو خالقی منتخب دوم مردم اصفهان که آرای وی از سوی شورای نگهبان باطل شد نیز حضورداشت.او همچنین در نشست منتخبان مردم با رئیس جمهور نیز حضور یافت.
گزارش کامل این نشست را به نقل از خبرگزاری ایسنا در ادامه بخوانید:
محمد رضا تابش نماینده اصلاحطلب مجلس به عنوان اولین سخنران این مراسم درسخنانی ابراز امیدواری کرد که فراکسیون امید بتواند در مجلس آینده نقش آفرین باشد و در راستای رفع دغدغه های مردم حرکت کند.
وی ادامه داد: بعد از دور اول انتخابات مجلس جلساتی تحت عنوان تعامل با نظر دکتر عارف و مشارکت جمعی از نمایندگان شهرستانها و تهران تشکیل شد که حضور در این جلسات آزادانه و بر اساس تعامل نمایندگان هم فکر بود و حاصل کار نیز تهیه پیش نویس اساسنامه به منظور تشکیل فراکسیون امید بود تا آشنایی منتخبان لیست امید با یکدیگر میسر شود .
تابش خاطر نشان کرد: این جلسه اولین جلسه از آن نشستهاست که از قریب دو ماه قبل قرار بود در همین تاریخ و یک و نیم روزه برگزار شود اما به دلیل تقارن دعوت تمامی منتخبین برای جلسهای دیگر در همین روز برنامهها با تعامل صورت گرفته بین رئیس مجلس و دکتر عارف و کمیته برگزاری به صورت فشرده در نیم روز برگزار خواهد شد.
نماینده مردم اردکان در مجلس با ابراز امیدواری نسبت به نقش آفرینی فراکسیون امید در مجلس دهم تصریح کرد: از امروز و با شکل گیری فراکسیون و مشخص شدن ارکان آن هدف اصلی تمام منتخبان اصلاحطلب و حامی دولت که تاکید بر تفاهم و همکاری در عین حفظ استقلال نظر درون فراکسیون و بیرون آن است با قواعد و نظم بیشتر احساس مسئولیت و تقسیم کار جمعی دنبال خواهد شد.
در انتخابات سال ۹۶ باید گامی بلندتر و محکمتر از سال ۹۴ برداریم
موسوی لاری عضو شورای سیاست گذاری اصلاحطلبان در سخنان خودنیز در ادامه تاکید کرد که در انتخابات سال ۹۶ باید گامی بلندتر و محکمتر از سال ۹۴ برداریم.
وی همچنین گفت:ما در انتخابات مجلس در سال ۹۴ علاوه بر انسجام و همدلی برنامه محوری داشتیم و جریان تحول خواه یعنی اصلاحطلبان و حامیان دولت برای مجلس آینده برنامه ارائه کردهاند.
موسوی لاری خاطر نشان کرد:محور بعدی ما این بود که برای ورود به انتخابات یک شعار متناسب با نیاز امروز جامعه انتخاب کردیم که امید، آرامش و رونق اقتصادی بود. حرکت مردم امید را ایجاد کرد و آرامش ما نیز در دوران انتخابات کم نظیر بود. پس از اینکه بر این دو رکن مهر تائید زده شد، رکن سوم که رونق اقتصادی است محقق میشود که این امر نیز جز با همکاری دولت و مجلس امکان پذیر نیست. مردم کارشان را خوب انجام دادند یعنی هم راه خوب را انتخاب کردند و هم خوب راه رفتند و از این به بعد منتخبین و دولت در خدمت مردم باید رکن سوم یعنی رونق اقتصادی را مورد همت قرار دهند.
وزیر کشور دولت اصلاحات با بیان اینکه تحقیر نکردن رقیب یکی از محورهای شاخصهای جریان تحول خواه بود اضافه کرد: آنچه ما روی آن تاکید داشتیم همدلی ، در جریان حامیان دولت و اصلاحطلبان و رعایت احترام رقیب بود. البته نه اینکه کار را به رقیب واگذار کنیم. ما گفتیم شفاف حرکت میکنیم و از نظر روش اخلاقی با رعایت احترام طرف مقابل رقابت خواهیم کرد.
این عضو شورای سیاست گذاری اصلاحطلبان افزود: از ۹۲ تا ۹۴ فرصتی بود که همه تاثیرگذاران یک بار دیگر همه تجریبات سال ۸۴ تا ۹۲ را مرور کنند تا تصیمم بگیرند که خوشبختانه به این نقطه رسیدم.
وی ادامه داد:تفاوتی که بین ۸۴ تا ۹۲ وجود دارد این است که در ۸۴ رمز ناکامی عدم انسجام و ناهماهنگی ها بود و در ۹۲ رمز پیروزی انسجام بود. در این مسیر جلسات زیادی تشکیل شد و شورای مشورتی در کنار آقای خاتمی شکل گرفت. گروههای مردم نهاد انسجام داشتند و شورای راهبردی ایجاد شد. همه اینها تشکیک مساعی کردند برای اینکه به یک نقطه برسند و آن این بود که ۹۲ را در ۹۴ تکرار کنند.
موسوی لاری در ادامه تاکید کرد:گام اول موفقیت در سال ۹۲ بود و ۹۴ باید به عنوان گام دوم تلقی شود تا جامعه برای گام های بعدی آماده شود. خوشبختانه با همه سختی های پشت سر گذاشته شده امروز با افتخار می گوییم که مسیر طی شده بر اساس همدلی و همراهی ها بود و شورای سیاستگذاری از دل آن تشکل ها به وجود آمد.
سرمایهگذاران خارجی باید مطمئن شوند ایران شریکی امن و دراز مدت است
وزیر امور خارجه کشورمان نیزدر سخنان خودسیاست خارجی را نیازمند درک عمیق از شرایط بینالمللی و استفاده از امکانات و ظرفیتهای ملی عنوان کرد.
وی خاطر نشان کرد: مسأله هستهای مشکلی بود که مانع پیشرفت کشور بود و بر سیاست داخلی، منطقهیی و بینالمللی کشور سایه افکنده بود و باعث میشد دشمنان ما اقدام علیه ایران را در قالب آن توجیه کنند.
وی ادامه داد: هدف برجام استفاده از شرایط برای برداشتن مشکلاتی که مانع پیشرفت کشور بود، است. مشکلاتی که هر اقدامی علیه ایران را در سایه آن توجیه میکردند. بیدلیل نیست که شما میبینید رژیم غاصب صهیونیستی یا برخی دولتهای پوشالی منطقه بیشترین نگرانی را از توفیق این مذاکره داشتهاند تا آن فضاسازی را که با پول در منطقه ایجاد کرده بودند به هم نریزد.
ظریف همچنین تصریح کرد: نتیجه این همه مقاومت مردم و حضور شکوهمند در انتخابات ۹۲ و مجددا در انتخابات ۹۴ و اردیبهشت ۹۵ نباید صرفا برای واردات کالا باشد و برای این که چنین هدفی حاصل شود سرمایهگذاران خارجی باید مطمئن شوند که ایران شریکی امن و دراز مدت است به همین دلیل ما نیازمندیم شرایط را بشناسیم و آب به آسیاب دشمنان نریزیم. نباید شعارهای صهیونیستها را تکرار کنیم. خدا نکند حرفهایی که برخیها در جهت جلوگیری از ایران هستهای میزنند، دانسته یا نادانسته از زبان برخی دوستان خارج شود.
وزیر امور خارجه با تاکید بر این که ایران هیچگاه از ابتدای انقلاب جنگی علیه کسی شروع نکرده و نخواهد کرد افزود: اجازه ندهیم آنها که میخواهند ایران هراسی، اسلام هراسی و شیعه هراسی ایجاد کنند در کار خود موفق شوند. امروز بدخواهان این کشور نظام و انقلاب تمام تلاش خود را به خرج میدهند تا در منطقه تنش و تشنج ایجاد شود.
وی در ادامه عنوان کرد: یقین دارم با مجلسی خوبی که با حضور مردم ساخته شده قوه مقننه در کنار دولت خواهد بود و ما به کمک، همدلی و انتقادات سازنده دل بستهایم. ما نیاز داریم از شما نقد منصفانه بشنویم و نیاز داریم تذکرات جناحها به سوی ما سرازیر شود البته نه به اندازه مجلس قبل.
امید، آرامش و رونق اقتصادی شعار اصلی ما در مجلس خواهد بود
رئیس شورای سیاستگذاری عالی انتخاباتی اصلاح طلبان نیزدر سخنانیگفت که شعار امید آرامش و رونق اقتصادی شعار اصلی ما در مجلس خواهد بود. اجرایی شدن برنامه برجام سیاست مقاومتی، تلاش جهت مبارزه با آسیبهای اجتماعی از جمله برنامههای ما برای حضور در مجلس آینده است.
محمدرضا عارف در این نشست اظهار کرد: در ادامه حماسه اسفند ۹۴ شاهد حضور مردم در اردیبهشت ۹۵ بودیم از هدایتها و رهنمودهای مقام معظم رهبری که باعث شدند به سمت یک انتخابات با نشاط سوق داده شویم تشکر میکنم. رای مردم در خرداد ۹۲ به روشنی نشان داد که مردم پیرو اعتدال و عقلانیت هستند و از قانون گریزی بیزار هستند. آنها این تغییر را در داخل نظام و در چارچوب ارزشهای کشور دنبال کردند. رای مردم در اسفند ۹۴ در اردیبهشت ۹۵ مهر تاییدی به خواستشان زد. باید خود را مدیون این اقدام بزرگ بدانیم.
وی با اشاره به انتخابات دور یازدهم ریاست جمهوری گفت: انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ نشان داد که مردم با انتخاب جناب آقای روحانی در پی تغییر هستند. اکثریت جامعه به افراط و تندروی چه در وجه داخلی و چه در وجه بینالمللی نه گفتند و به دنبال آن هستند که با شیوههای اصلاح طلبانه مشکلات را ترمیم کنند. جریان اصلاح طلب توانست به خواست مردم در این راه قدم بردارد و در شرایط نابرابری هم گام بر میداشت.
عارف یادآور شد:ما همچنان در کنار همه کسانی که به دور از تندرویها هستند قرار میگیریم. شورای عالی سیاستگذاری برای اولین بار با برنامه در انتخابات شرکت کرد که اصلاحات ساختاری بدنه اقتصاد اصلیترین بخش آن بود. خوشحال هستیم که مقام معظم رهبری امسال را سال اقدام و عمل نامگذاری کرد. برنامههایی داریم که به طور جدی بتوانیم در این راه فعالیت کنیم. اجرایی شدن برنامه برجام، سیاست مقاومتی، تلاش جهت مبارزه با آسیبهای اجتماعی از برنامههای ما خواهد بود. شعار اصلی ما در مجلس امید و آرامش و رونق اقتصادی خواهد بود.
اساسنامه لیست امید آماده است
الیاس حضرتی منتخب مردم تهران در مجلس دهم نیز در این مراسم در صحبت های خودگفت: فراکسیون امید تمام تلاش خود را برای رسیدن به اهداف متمرکز خواهد کرد، واساسنامهی این فراکسیون با اعضای خود به تصویب خواهد رسید.
وی اظهار کرد: سال ۹۲ را به عنوان نقطه عطف تصمیمگیری سیاسی ثبت میکنیم. آن زمان ۸ سال بود که استرس و دغدغه بر جان و روان ملت ایران روانه بود. ملت ایران و رهبری معظم انقلاب با تصمیم درست مدیران کشور دست به دست هم دادند و صحنه انتخابات را ساختند. آن زمان آقای عارف برای منفعت ملت تصمیمی ملی گرفتند . بنده که خودم بارها کاندیدا بودهام میدانم که کار بسیار سختی است.
وی افزود: آقای هاشمی به عنوان ستون انقلاب رد صلاحیت شدند اما نرفتند خانه نشین شوند و قهر نکردند . آمدند برای آینده ملت تصمیم گرفتند. و مردم را پای صندوقهای رای آوردند. همچنین مجموعهی حرفهای آقای روحانی یک اتفاق خوبی را رقم زد. اعتدالیون و اصولگرایان ارزشی و معتدل در کنار اصلاح طلبان به میدان آمدند تا مجلسی کارآمد و وظیفه شناس را تشکیل دهد.
حضرتی در ارتباط با ریاست مجلس نیز گفت: مردم در رای میلیونی خود به نفر اول تهران نشان دادند که مدیریت چه کسی را میپسندند. البته این مساله نفی لیاقت آقای لاریجانی نیست. ایشان هم زحمتهای زیادی کشیدند اما آقای عارف آنقدر زحمت کشیده و اقبال عمومی دارد که میتواند به عنوان نفر اول این تکلیف بزرگ ، یعنی ریاست مجلس را بر عهده بگیرند.
با همه نمایندگان منتخب مردم ،فراکسیون ها و کمیسیون ها همکاری خواهیم داشت
همچنین معاون پارلمانی رئیس جمهور در سخنان خوددر این نشست گفت که براساس تائید رئیس جمهور تعامل حداکثری با کل مجلس و همه فراکسیون ها و کمیسیون ها خواهیم داشت.
حجتالاسلام والمسلمین مجید انصاری همچنین بیان کرد: عمده ترین وظایف مجلس شورای اسلامی در حوزه قانونگذاری و نظارت است. بر اساس تجربه حضور در چهار دوره از مجلس و دو دوره حضور در سمت معاونت مجلس مطالعات آسیب شناسی زیادی را در مورد وظیفه این نهاد قانونگذاری انجام داده ام.
وی خطاب به منتخبین حاضر گفت: با همه ظرفیت کارشناسی در خدمت شما هستیم تا با همکاری و تعامل نواقص موجود را برطرف کنیم. به گونه ای که خواستههای مردم سریعتر محقق شود. براساس تاکید رئیس جمهور تعامل حداکثری با کل مجلس، همه فراکسیون ها و کمیسیون ها خواهیم داشت. ما جایگاه و نقش قوه مقننه را جایگاهی بالا می دانیم.
مجلس دهم در اولین گام لوایح دولت برای مقابله با چالشها را تصویب کند
وزیر امور اقتصادی و دارایی در سخنانیبدهی ۵۴۰ هزار میلیارد تومانی دولت را از چالش های جدی پیش رو عنوان و ابراز امیدواری کرد که مجلس دهم در اولین گام لوایح دولت برای مقابله با چالشها را تصویب کند.
علی طیب نیا اظهار کرد: در حال حاضر توافقی بین همه جناح ها در مورد حل و فصل مشکلات اقتصادی کشور به وجود آمده ما در شرایط خطیری قرار داریم که با سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی و پیگیری جدی رهبری، رئیس جمهور و هیات دولت مواجه هستیم.
وی افزود: فرصت بزرگی برای دستیابی به رشد اقتصادی در اختیار ما قرار گرفته است و ما باید با بهره گیری از این فرصت، همدلی و همراهی بین قوا از این شرایط حداکثر بهره مندی را برای دستیابی به رشد اقتصادی داشته باشیم.
وزیر اقتصاد سال گذشته را از سختترین سالها به لحاظ اقتصادی توصیف کرد و گفت: ما در این سال از آسیبهای جدی در اقتصاد کلان رنج میبردیم و در عین حال شاهد تمرکز تحریمها بر درآمدهای نفتی، سیستم تامین مالی و نظام بانکی کشور بودیم. البته دولت در سال ۱۳۹۳ موفق شد با اجرای برنامههای سنجیده با تهدیدها مقابله کند و رشد منفی ۶.۸ درصد را به مثبت سه درصد تبدیل کند اما با تکانه دومی مواجه شدیم و آن کاهش شدید قیمت نفت بود.
فراکسیون زنان مجلس دهم از ظرفیت آقایان نیز استفاده کند
در ادامه معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در سخنانی پیشنهاد کرد: فراکسیون زنان مجلس دهم به فراکسیون امور زنان و خانواده تغییر نام پیدا کند و از ظرفیت آقایان نماینده نیز در این فراکسیون استفاده شود.
شهیندخت مولاوردی با ابراز امیدواری نسبت به تعامل و همکاری بیشتر مجلس و دولت برای تحقق اهداف مندرج در سند چشم انداز بیست ساله، اظهار کرد: اولین پیام انتخابات مجلس ادامه ترمیم سرمایه اجتماعی رو به زوال کشور است که آغازش در انتخابات سال ۹۲ شاهد بودیم و در سال ۹۴ نیز بار دیگر تکرار شد.
وی با اشاره به حضور پرشور زنان در مرحله ثبتنام انتخابات مجلس خاطر نشان کرد: خوشبختانه نهضتی مثال زدنی در آن زمان به راه افتاد که نشان از اعلام آمادگی برای تاثیرگذاری در روند مدیریتی کشور داشت و باعث افزایش دو برابری زنان در مجلس از سه به شش درصد شد که مجلس دهم را واجد ویژگی ممتازی میکند.
معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم اصلاح قوانین، حمایت از حقوق زنان و توجه به توانمندی اقتصادی، سیاسی و حقوقی زنان، تصریح کرد: با توجه به جایگاه مجلس به نظر میرسد مجلس در ارائه طرحهای پیشنهادی جدید و پیگیری تصویب طرحها و لوایح میتواند در همکاری و تعامل با دولت نقش اساسی را داشته باشد.
مولاوردی در پایان ضمن درخواست از زنان مجلس دهم برای حضور در همه کمیسیون های تخصصی بر اساس تخصص و تجربه شان، همچنین پیشنهاد کرد: فراکسیون زنان مجلس نامش را به فراکسیون امور زنان و خانواده تغییر دهد و از ظرفیت آقایان نماینده هم در این فراکسیون استفاده شود.
علی مطهری نیز در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران اعلام کرد که مشکل مینوخالقی منتخب سوم مردم اصفهان به هیأت عالی اختلاف قوا ارجاع شده است.
وی همچنین درباره حضور در جلسه فراکسیون امید و اینکه آیا جزئی از این فراکسیون به حساب می آید یا خیر ؟ عنوان کرد: این آمدن یا نیامدن به معنای عضویت یا عدم عضویت نیست، فعلا که در این جلسه شرکت کردیم.
حسین امیری خامکانی یک نماینده اصلاحطلب مجلس نیز گفت که نشست بعدی فراکسیون امید هفته آینده برگزار خواهد شد و در این جلسه اساسنامه فراکسیون به تصویب خواهد رسید و هیات رئیسه موقت فراکسیون تعیین خواهد شد.
گفتنی است در بخشی از این برنامه با حضور جمعی از خانوادهی معظم شهدا از اساسنامهی فراکسیون امید نیزرونمایی شد.
به گزاش ایسنا، نشست فراکسیون امید در ساعت ۵ پایان یافت و برنامه بحث و تبادل نظر در خصوص ارکان مجلس دهم و فراکسیون امید با حضور منتخبین مردم بدون حضور خبرنگاران ادامه پیدا کرد.
فراکسیون امید هنوز وارد موضوع هیأت رئیسه مجلس دهم نشده است
یک نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنرانی ۱۵ نفر از نمایندگان منتخب در نشست فراکسیون امید گفت که در این جلسه بحثی در مورد هیأت رئیسه مجلس دهم مطرح نشده است.
محمدرضا تابش در گفتوگو با ایسنا در بخشی از نشست هم اندیشی فراکسیون امید که بدون حضور خبرنگاران برگزار شد، ۱۵ نفر از منتخبین مجلس دهم سخنرانی کردند و نقطه نظرات خود را درباره اداره فراکسیون، اداره مجلس و مسائل مبتلابه کشور مطرح کردند.
وی افزود: در این نشست همچنین قرار شد اساسنامه پیشنهادی فراکسیون در جلسه مجمع عمومی فراکسیون که شنبه آینده برگزار میشود مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.
تابش اضافه کرد: در نشست هفته آینده همچنین شورای مرکزی و هیأت رئیسه که ارکان فراکسیون هستند انتخاب خواهند شد.
به گفته این نماینده اصلاحطلب مجلس، در نشست فراکسیون امید بحثی درباره هیأت رئیسه مجلس دهم مطرح نشده است.
حاشیهها؛ از گفتوگوی ظریف با خالقی تا رونمایی از اساس نامه فراکسیون امید
نشست هم اندیشی فراکسیون امید ( اصلاح طلبان) مجلس دهم به دعوت محمدرضا عارف و با حضور بیش از ۱۵۰ نفراز منتخبین مجلس دهم و چهره های اصلاحطلب و برخی اعضای دولت برگزار شد.
به گزارش ایسنا، در این نشست که ظهر روز شنبه در مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، محمدرضاعارف منتخب اول تهران، علی طیبنیا وزیر امور اقتصاد و دارایی، حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور، شهین دخت مولاوردی معاون در امور زنان وخانواده رئیس جمهور، حجت الاسلام و المسلمین عبدالواحد موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات، محمد رضا تابش نماینده اردکان در مجلس و الیاس حضرتی منتخب مردم تهران سخنرانی کردند.
مینوخالقی منتخب سوم مردم اصفهان که تکلیف اعتبارنامه او هنوز مشخص نیست و مشخص شدن وضعیت حضورش در مجلس دهم قرار است در شورای عالی حل اختلاف مطرح شود نیز در این مراسم حضور داشت.
پس از سخنرانی ظریف و در حالیکه وزیر امور خارجه در حال خارج از سالن بود با مینوخالقی روبرو شد و چند کلامی با یکدیگر گفتوگو کردند .
در این مراسم علی مطهری ، مصطفی کواکبیان، قمی ، صادقی، رحیمی، اولاد قباد، محمودی، تاج الدینی و حسین زاده از اساس نامه فراکسیون امید رونمایی کردند. علاوه بر اعضای منتخب لیست امید اعضای شورای مرکزی شورای عالی سیاست گذاری اصلاحطلبان از جمله علی شکوری راد، محمود میرلوحی، علی صوفی، آذر منصوری، الهه کولایی، محسن رهامی و مهدی نادمی نیز در این مراسم حضور داشتند.
قرار بود مرتضی بانک مدیرکل نهاد ریاست جمهوری نیز در این مراسم سخنرانی کند که در مراسم حضور نیافت. این مراسم از ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد و تا ساعت ۱۷ با حضور خبرنگاران ادامه داشت و پس از آن اعضای فراکسیون امید در جلسه خصوصی به بحث و تبادل نظر در خصوص ارکان مجلس دهم پرداختند تا پس از آن برای حضور در ضیافت شام رئیس جمهور حاضر شوند.
به علت عدم هماهنگی با حفاظت نهاد ریاست جمهوری از ورود عکاسان به این مراسم جلوگیری شد.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…