انتقال زندانیان سیاسی زن به زندان‌های عمومی

زیتون– طی روزهای اخیر سه زندانی سیاسی زن از بند نسوان زندان اوین به زندان‌های عمومی انتقال یافتند.

این در حالی است طبق قوانین سازمان زندان‌ها باید اصل تفکیک زندانی از نظر جرم و سن لحاظ شود اما با این وجود زنان زندانی سیاسی به جای بند نسوان زندان اولین که محل تحمل حبس زندانیان زن سیاسی است به زندان‌های عمومی انتقال داده می‌شوند.

توضیحات رییس سازمان زندان‌ها در خصوص انتقال نسرین ستوده به زندان قرچک

نسرین ستوده، وکیل زندانی٬ روز سه‌شنبه ۲۹ مهر در حالی که به او گفته شده برای انتقال به بیمارستان آماده شود، به زندان قرچک ورامین منتقل شد. رضا خندان، همسر خانم ستوده ضمن اعلام این خبر در توییترش نوشت: «امروز ماموران بند عمومی زندان اوین نسرین را صدا زدند که آماده شود تا او را به بیمارستان اعزام کنند. اما پس از خروج از زندان، او را مستقیما به زندان قرچک منتقل کردند. او طبق نظر متخصصان می‌بایست برای معاینات فوری قلب و عمل آنژیوگرافی به بیمارستان منتقل می‌شد.»

انتقال نسرین ستوده به زندان قرچک، با اعتراضات زیادی در داخل و خارج کشور و نیز در فضای مجازی روبرو شد. تا جایی که مسئول روابط عمومی سازمان زندان‌های استان تهران ناچار به توضیح درباره علت این انتقال شد.

خبرگزاری میزان٬ وابسته به قوه قضاییه از قول رییس سازمان زندان‌های استان تهران نوشت: «نسرین ستوده بابت عنوان مجرمانه اجتماع و تبانى به قصد اقدام علیه امنیت کشور به پنج سال حبس و بابت فعالیت علیه نظام جمهورى اسلامى به یکسال حبس محکوم شده بود. نسرین ستوده همچنین اخیرا به دلیل محکومیت در یکی از جرایم عمومی به ۱۲ سال حبس محکوم شده که محکومیت اخیرالذکر به تازگى قطعى و لازمالاجرا شده است.»

به گفته رییس روابط عمومی سازمان زندان‌ها و با توجه به اصل تجمیع جرایم، حکم ۱۲ سال زندان خانم ستوده قطعی است و چون این حکم بابت یک جرم عمومی صادر شده، او باید دوران محکومیتش را در زندان عمومی قرچک بگذراند.

رضا خندان در همین رابطه در گفت‌وگو با وب‌سایت دویچه وله این سوال را مطرح کرد: «اگر اصلی ترین جرم نسرین عمومی است، چرا در دادگاه انقلاب محاکمه شده؟ چرا [دادگاه انقلاب] عدم صلاحیت نزده [پرونده را] بفرستد دادگاه عمومی؟»

«جرم عمومی» نسبت داده شده به نسرین ستوده «تشویق به فساد و فحشا» از طریق دفاع از پرونده «دختران انقلاب» است.

انتقال دو فعال مخالف حجاب اجباری به زندان کچویی کرج

یاسمن آریانی و منیره عربشاهی، دو فعال مدنی مخالف حجاب اجباری که دوران محکومیت خود را در بند زنان زندان اوین سپری می‌کردند، امروز چهارشنبه ۳۰ مهرماه به زندان کچویی کرج منتقل شدند.

این دو زندانی سیاسی در فروردین‌ماه ۹۸ بازداشت و هر یک مجموعا به ۱۶ سال حبس محکوم شدند. این حکم در مرحله تجدیدنظر برای هرکدام به ۹ سال و ۷ ماه حبس تقلیل یافت. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال و شش ماه زندان برای هر یک قابل اجرا است.

خبرگزاری هرانا خبر  داد که امروز (چهارشنبه ۳۰مهر) یاسمن آریانی و منیره عربشاهی، دو فعال مدنی مخالف حجاب اجباری از بند زنان زندان اوین به زندان کچوئی کرج منتقل شدند.

زندان فردیس کرج معروف به کچوئی در شهرستان فردیس در استان البرز قرار گرفته است. این زندان محل نگهداری متهمان مالی است. از زندان کچویی شهرستان کرج، کمتر خبری تا امروز منتشر شده است.

این زندان در گذشته که هنوز کرج به استان تبدیل نشده بود زیر نظر اداره کل زندان‌های استان تهران بود و همچنان نیز متعلق به تهران است.

در حالی یاسمن آریانی و مادرش منیره عربشاهی به زندان زنان فردیس کرج فرستاده شدند که طبق رویه جدید سازمان زندان‌ها٬ بنا بر این است که تمام زنانی که جرائم غیر سیاسی دارند در زندان قرچک حبس خود را تحمل کنند.

اما در حال حاضر این زندان دارای چهار بند مختص زنان است. هر بند، سالنی بزرگ و طولانی است که حدوداً ۵۴ زندانی در دو ردیف تخت های فلزی سه طبقه در آن جای گرفته‌اند.

با توجه به رویه اخیر سازمان زندان‌ها در خصوص انتقال زندانیان زن سیاسی به زندان‌های عمومی به نظر می‌رسد که گویا حتی در صورت وجود یک اتهام با جنبه عمومی زندانیان سیاسی زن به رغم اصل تفکیک به زندان‌های عمومی منتقل می‌شوند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »