Categories: خبرها

اخطار به ۸۰ ناشر شرکت کننده در نمایشگاه کتاب

زیتون- رییس شورای نظارت بر محتوای بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در نشست خبری ظهر امروز با اشاره به اصول کلی نظارت که در فعالیت این شورا مدنظر قرار می‌گیرد، گفت که امسال بیشتر اقدامات به صورت نظارت درون‌ صنفی انجام می‌شود و نماینده تشکل‌ها و صنوف در این مورد حضور دارند حتی تذکرات شفاهی و کتبی از طریق کمیته ناشران داخلی به ناشران متخلف اعلام می‌شود.

امیرزاده در ادامه افزود:« همانطور که پیشتر اشاره شده نظارت‌ها چه در بخش داخلی و چه بین‌المللی از همان زمان خوداظهاری متقاضیان آغاز می‌شود و در دو مرحله رسیدن کتاب‌ها به نمایشگاه و ایام برگزاری نمایشگاه؛ ادامه پیدا می‌کند. به همین سبب در بخش بین‌الملل بسیاری از کتاب‌ها که با ساختار ضوابط نشر جمهوری اسلامی همخوانی نداشتند اصلاً امکان عرضه در نمایشگاه را پیدا نکردند. در بخش داخلی نیز چنانچه اثری خارج از سیستم مذکور عرضه شده، یا تذکر گرفته و یا جمع‌آوری شده است. برهمین اساس تا دیروز ۲۰ اخطار کتبی و ۶۰ اخطار شفاهی به ناشران داده شده که از این تعداد ۱۳ مورد به اخطار داده شده؛ اعتنا کرده و تخلف را رد کردند، هفت ناشری که به اخطار کتبی توجهی نشان ندادند نیز به هیات رسیدگی به تخلفات که اولین جلسه خود را دیروز برگزار کرد، ارجاع داده شدند.»

رییس شورای نظارت بر محتوا درباره نتیجه اولین جلسه رسیدگی به تخلفات نیز گفت:« در جلسه دیروز مقرر شد چهار ناشر که به اخطارها اعتنا نکردند محکوم به تعطیلی غرفه تا پایان نمایشگاه شدند، یک ناشر محکوم به یک روز تعطیلی و دو ناشر نیز از حضور در نمایشگاه سال آینده محروم شدند. عمده این تخلفات نیز در بخش ناشران دانشگاهی و عمومی بوده است.»

او در ادامه سخنانش که توسط ایلنا منتشر شده، افزود:« به جز احکام مربوط به محرومیت از نمایشگاه سال بعد که قابلیت تجدیدنظرخواهی دارند؛ تعطیلی غرفه تا پایان دوره نمایشگاه و تعطیلی یک روزه به‌جای خود باقی می‌ماند.»

امیرزاده اذعان کرد:« ممکن است برخی محتواها از سد نظارت گذشته باشند اما ما مصرانه تاکید داریم هر کتابی که ضوابط را رعایت نکرده و به صورت غیرقانونی در غرفه‌ها عرضه می‌شوند، یا تذکر به ناشر را در پی دارند یا از نمایشگاه جمع‌آوری شدند. در همین چند روز نیز افراد مختلفی اگر با کتاب مسئله‌داری مواجه می‌شدند به ما اطلاع می‌دادند و حتی از خود خبرنگاران نیز پیامک‌هایی برای اطلاع‌رسانی برای کتاب‌های غیرمجوز داشتیم. فصل‌الخطاب ما رعایت ضوابط نشر است.»

او همچنین در واکنش به برخی شنیده‌ها مبنی بر ارسال نامه‌ای از سوی دادستانی که بر عدم عرضه ۳۲۰ کتاب مجوزدار در نمایشگاه تاکید داشت، گفت:« بهتر است توضیح کامل درباره این موضوع به بعد از نمایشگاه موکول شود اما این را می‌گویم که تعداد کتاب‌های اعلام شده به ما بسیار کمتر از این مورد است و در کل ورود دیگر نهادها و ارگان ها در امر نظارت محتوای نمایشگاه کتاب کاهش داشته است. این موارد معدود نیز با همان روش تعامل با ناشران حل و فصل شده و می‌شود.»

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳