توضیحات بازپرس ویژه قتل مشهد درمورد مرگ مهرداد سپهری
بازپرس ویژه قتل دادسرای عمومی و انقلاب مشهد با اشاره به اینکه «اثرات شوکربرقی و اسپری فلفل روی بدن و یا صورت مهرداد سپهری نبود، اما روی گردن او آثار ضربه بود»، گفت: دررابطه با علت مرگ مهرداد سپهری باید پزشک قانونی نظر بدهد.
بیشتر بخوانید: شکنجه در انظار عموم
بیشتر بخوانید: زن معترض «مجنون» است
بازپرش پرونده قتل مهرداد سپهری، اعتراض کرده که چرا در خبرها روی نقش نیروی انتظامی مانور داده میشود.
او میگوید پلیس بعد از کتک خوردن مقتول از بستگان همسرش و حتی کسبه محل، اسپری و شوکر استفاده کرده است: «برای خود من هم جای سوال است که چرا ماموران این کار را بکنند به خانواده هم گفتم نمیتوان کار ماموران را توجیه کرد اما طوری رفتار میکرده که شوکر هم پرتابی نبوده و خیلی جاها دارد او را میترساند چون میبینیم بعد از شوکر زدن، فرد بدون هیچ اظهار درد و تالمی مینشیند با این حال موضع ماموران هم قابل توجیه نیست.»
احمدینژاد افزوده که پزشکی قانونی باید علت فوت را اعلام کند، اما همه جا گفته شده که اتفاق بر اثر اسپری فلفل بوده است: «خانواده گفتهاند شاهد داریم که دیدهاند در دهانش اسپری زدند یا داخل خودرو به او اسپری زدند اما اینها باید بازپرسی شود و تا پزشکی قانونی نگوید، هیچ چیز مشخص نیست.»
بازپرس پرونده در توجیه ماوقع، به رفتار مقتول اشاره کرده است: «…خانواده همسرش میگفتند او مواد مخدر شیشه مصرف کرده و آمده شیشهها را شکسته و فحاشی کرده است و مردم هم به همین دلیل به پلیس اطلاع دادند تا او را مهار کند و اگر خیلی ایجاد مشکل نمیکرد او را مهار نمیکردند.»
پرونده قتل مهرداد سپهری هماینک به دادسرای نظامی رفته است. دلیل این امر آن است که ماموران نظامی بودهاند و بدون دستور قضایی مداخله کردهاند. انتشار ویدیوی برخورد خشن پلیس با این جوان و خبر مرگ او در شبکههای اجتماعی و رسانههای ایران بازتاب گستردهای داشت و خشم و اعتراض برانگیخت..
حواشی انتشار عکس نوزاد نوزاد رهاشده در بیابان
نخستین بار روز جمعه یک فعال اجتماعی در منطقه حصه اصفهان منتشر شد با این توضیح که این نوزاد «متعلق به یکی از زنان کارتنخواب» بوده و «بر روی بدن او جای دندانهای سگهای ولگرد دیده میشود.»
این فعال اجتماعی که امیر هاشمی نام دارد، همچنین نوشته بود که «قبلتر تذکراتی به مسئولین استان داده بودیم که چندین زن باردار کارتنخواب در حاشیه شهر بدون مراقبت هستند.»
پس از آن مجتبی ناجی، معاون امور اجتماعی بهزیستی اصفهان، به خبرگزاری ایسنا گفت خبری که در فضای مجازی منتشر شده «گویا و کامل نیست تا بتوان صحت آن را پیگیری کرد.»
این مقام محلی همچنین مدعی شد کسی که عکس و خبر را منتشر کرده به تماسهای آنها جواب نداده است و تهدید کرد «اگر ثابت شود خبر کذب بوده، مورد پیگیرد قرار میگیرد، چون اذهان مردم را تشویش [مشوش] کرده است.»
در همین رابطه استاندار اصفهان امروز (یکشنبه) از مقامات قضایی و انتظامی خواست صحت و سقم این تصویر و اطلاعات مربوط به آن را بررسی کنند.
مدیرعامل آپارات به دلیل آپلود یک ویدیو به ۱۰ سال حبس محکوم شد
محمدجواد شکوری مقدم٬ مدیرعامل آپارات٬ در دادگاه بدوی به ده سال حبس محکوم شد.
قاضی مقیسه٬ رییس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب مدیرعامل آپارات را به دلیل آپلود یک ویدیو به ۱۰ سال حبس در دادگاه بدوی محکوم کرده است.
روابط عمومی آپارات اعلام کرده که در خصوص این حکم درخواست تجدید نظر داده است و با اشاره به ماده ۲۳ قانون جرایم رایانه ای و مصوبات حمایتی شورای عالی فضای مجازی از پلتفرم ها که بصورت رویه ثابت درآمده، انتظار تغییر این حکم را دارد.
تعداد قربانیان کرونا در ایران تا ۴ برابر آمار رسمی است
حسین قشلاقی، عضو شورای عالی نظام پزشکی گفته است که آمار قربانیان کرونا در ایران ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی است که توسط وزارت بهداشت اعلام میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، او گفته است که این آمار را «بر اساس گزارشهای میدانی کادر درمان» میتوان به دست آورد.
حسین قشلاقی گفته است آمار کرونا در ایران «نسبت به خیلی از کشورها به ظاهر پایین گزارش میشود» و برخی فوتیهای ناشی کرونا «بر تیم درمان کاملاً محرز بوده اما در لیست فوتیهای وزارت بهداشت قرار نمیگیرد».
بر اساس آمار وزارت بهداشت، تا روز شنبه ۳ آبان، ۳۲ هزار و ۳۲۰ نفر بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند.
با توجه به گفتههای این عضو شورای عالی نظام پزشکی باید آمار فعلی قربانیان کرونا در ایران را بیش از ۱۲۹ هزار نفر دانست.
وزارت بهداشت: ۵۰ میلیون ایرانی مستعد ابتلا به کرونا هستند
رضا ملکزاده٬ معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت که جمعیتی نزدیک به ۵۰ میلیون نفر در کشور با ویروس کرونا تماسی نداشتهاند و مستعد ابتلا به این عفونت هستند.
او که در یک برنامه تلویزیونی سخن میگفت توضیح داد: «مطالعه ای جدیدی در حال اجراست تا مشخص شود به طور تقریبی چند درصد مردم مبتلا به این بیماری شدند.»
ملکزاده تأکید کرد: «تخمین ما این است مبتلایان به بیماری که قبلاً بین ۱۷ تا ۱۸ درصد بود ۲ برابر شده است.»
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.