زیتون– بر اساس اخباری که در در شبکههای اجتماعی منتشر شده٬ ساعاتی پیش تابلوی دفتر آیتالله کمال حیدری در قم را پایین آوردهاند.
یاسر میردامادی٬ دین پژوه٬ در این باره در حساب کاربریاش در توییتر نوشت: «این کار گویا خودجوش انجام نشده و با هماهنگی برخی نهادهای امنیتی صورت گرفته. گفته میشود که دوربینهای مداربستهی دفتر را پیش از برداشتن تابلوها از کار انداخته بودهاند.»
در همین رابطه برخی دیگر از کاربران شبکههای اجتماعی امشب این گمانهزنی را مطرح کردند که ممکن است آیتالله کمال حیدری که برای عمل جراحی به تهران رفته بود٬ را نیروهای امنیتی تحت الحفظ در تهران نگه داشته اند.
ماجرای یک تکفیر
آیتالله سید کمال حیدری اهل کربلا ساکن قم از شاگردان علامه حسن زاده آملی و از علمای فقیه به روز و اهل فلسفه و عرفان است.
او که پیشتر نظریات متفاوت از جریان اصلی حوزه ایران از جمله لزوم بازنگری در تمامی علوم اسلامی داشت داشت پیشتر توسط آیتالله محسن اراکی در بیانیهای تکفیر یا به روایتی تضلیل شده بود.
شهریور ماه امسال سید کمال حیدری گفتگویی با شبکه العراقیه داشت با موضوع دین و سکولاریسم. این برنامه در شش قسمت بتدریج منتشر شد.
در قسمت پنجم این برنامه، مجری گفتگو را به مساله اختلافات دروندینی میکشاند و این سوال بنیادین که چرا این اختلافات منجر به تکفیر و ریخته شدن خون میگردد. آیت الله حیدری نیز نظرش را در مورد مساله تکفیر تفسیر و تاکید میکند که تکفیر محصور در اهل سنت نبوده و در میان علمای شیعه هم مساله تکفیر وجود داشته است. بعد هم مستنداتی در این رابطه مطرح میکنند و در ادامه هم میگوید که علمای متاخر شیعه قائل به تکفیر باطنی اهل سنت شدهاند یعنی اینکه اهل سنت در این دنیا و ظاهرا مسلمان هستند اما در باطن و آخرت مسلمان نیستند.
او به همین استناد در جایی از گفتگو مدعی میشد که همه علمای شیعه قائل به تکفیر اقلا باطنی اهل سنت هستند. ضمنا هم مساله تکفیر را در میان اهل سنت بیان میکند.
انتشار این گفتگو باعث میشود که آیتالله اراکی٬ استاد حوزه و ریاست سابق مجمع جهانی تقریب مذاهب٬ بیانیهای منتشر کنند و نسبت به این سخنان کمال حیدری واکنش نشان دهد.
در بیانیه محسن اراکی از تعابیری مانند «بدعتگزار»، «دروغگو»، «فاسق»، «شیاد» و «دجال» برای کمال حیدری استفاده شده و آمده بود که او «در دام سازمانهای اطلاعاتی استکبار جهانی و سهگانهی طغیانگر وهابی ـ صهیونیستی ـ غربی» است.
در پایان هم آیتالله اراکی خطاب به جوانان مومن گفته که باید لباس از تن ایشان بکَنند و به او توهین کنند.
متن فارسی این بیانیه در وب سایت آیتالله اراکی پس از انتشار دوباره ویرایش و مقداری تعدیل شد.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…