زیتون ـ فرهاد حکیمی: تنها چند روز تا سوم نوامبر، برابر با سه شنبه ۱۳ أبان ماه سال جاری، که آخرین روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست مانده و طبعا در چنین مقطعی مهمترین سئوال این است که در روز پایانی نبرد انتخابات، احتمال برد کدامیک از طرفین بیشتر است. طبق آخرین نظرسنجیهای معتبر هنوز جو بایدن نسبت به ترامپ پیشتاز است، اگرچه کاهش اختلاف آرای طرفین در روزهای اخیر میتواند برای کمپین بایدن نگران کننده باشد.
برنده نهایی چه کسی خواهد بود؟
بایدن از نخستین روزی که نامزدی خود را، به عنوان برنده انتخابات درون حزب دمکرات، برای حضور در رقابت ریاستجمهوری پذیرفت تا امروز، تقریبا در تمامی نظرسنجیهای معتبر از رقیب خود جلوتر بوده و این پیشتازی را حفظ کرده است. اما چیزی که رجوع به این نظرسنجیها را تا حدی دشوار میکند تعداد و تنوع آنهاست. در حال حاضر دهها موسسه معتبر نظرسنجی در آمریکا وجود دارند که گاهی نتایج بسیار متفاوتی را گزارش میدهند. با این حال شاید بهترین گزینه، محاسبه میانگین همه نظرسنجیها باشد، کاری که سایت معتبر FiveThirtyEight بطور روزانه انجام میدهد. آخرین نتایج این سایت حاکی است که بایدن در نظرسنجیهای ملی با اختلاف حدود ۹ درصد (۵۱.۸ به ۴۲.۹ درصد) نسبت به پرزیدت ترامپ پیشتاز است. اما در مقابل به نظر میرسد که در هفته گذشته ترامپ موفق شده تا در برخی از ایالتهای کلیدی فاصله خود را با جو بایدن کاهش دهد و این همان موضوع نگران کنندهای است که خاطرات تلخ سال ۲۰۱۶ را برای طرفداران بایدن تداعی میکند.
در هفته گذشته ترامپ موفق شده تا در برخی از ایالتهای کلیدی فاصله خود را با جو بایدن کاهش دهد.
طبق آخرین نتایج نظرسنجی گاردین و تا پنج روز مانده به انتخابات، بایدن هنوز در ایالتهای کلیدی دست بالا را دارد اما در برخی از ایالتها رقابت لحظه به لحظه فشردهتر میشود. فلوریدا، با ۲۹ رای الکترال، یکی از مهمترین ایالتهایی است که اصطلاحا به آنها «میدان نبرد» میگویند. پیروزی بایدن در این ایالت به حدی مهم است که میتواند حتی پیروزی او را در کل انتخابات رقم بزند. درحالیکه تا یکی دو هفته پیش بایدن توانسته بود به مقدار قابل ملاحظهای برتری خود را در این ایالت افزایش دهد، اکنون این برتری به یک درصد کاهش یافته که میتواند زنگ خطری جدی محسوب شود. با این حال میتوان گفت که فلوریدا برای ترامپ بسیار حیاتی تر از بایدن است. ترامپ اگر فلوریدا را از دست بدهد تقریبا میتوان گفت که بسیار به شکست نزدیک شده است اما بایدن حتی در صورت شکست در این ایالت مهم امکان پیروزی بر رقیب را دارد. در پنسیلوانیا، با بیست رای الکترال، اگرچه فاصله میان دو رقیب کمی کاهش یافته اما بایدن با حدود ۵.۵ درصد اختلاف از حاشیه امنیت تقریبا مناسبی برخوردار است.
فلوریدا، با ۲۹ رای الکترال، یکی از مهمترین ایالتهایی است که اصطلاحا به آنها «میدان نبرد» میگویند. پیروزی بایدن در این ایالت به حدی مهم است که میتواند حتی پیروزی او را در کل انتخابات رقم بزند.
در اوهایو که ۱۸ رای الکترال دارد و بایدن چند هفته پیش توانسته بود پس از مدتها ترامپ را پشت سر خود ببیند، حالا دوباره ترامپ پیشی گرفته است اگرچه با اختلاف اندک کمتر از دو درصد. بایدن اما در میشیگان با ۱۶ رای الکترال بهترین حاشیه امنیت را دارد و با اختلاف حدود هفت و نیم درصد از ترامپ جلوتر است. در کارولینای شمالی نیز رقابت لحظه به لحظه تنگتر میشود و اکنون بایدن با اختلاف کمی بیش از دو درصد پیشتاز است. در آریزونا (۱۱ رای الکترال) تا این لحظه بایدن وضعیت محکمتری دارد و با بیش از سه و نیم درصد اختلاف بالاتر از ترامپ ایستاده است. ویسکانسین (۱۰ رای الکترال) نیز تا این لحظه روی خوش به بایدن نشان داده و او را با بیش از شش و نیم درصد اختلاف بر صدر نشانده است. اما فشردهترین رقابت در آیووا با شش رای الکترال در جریان است که دو رقیب شانه به شانه پیش میروند و تا این لحظه بایدن با فاصله کمتر از نیم درصد جلوتر است.
بیشتر بخوانید:
پیشتازی بایدن در مجموع آرای ملی قطعی است اما از آنجاییکه تضمینی برای پیروزی او محسوب نمیشود، وضعیت دو کاندیدا در رقابت برای کسب آرای الکترال اهمیت بیشتری می یابد. فایننشیال تایمز بر اساس آخرین نظرسنجیها جدولی ارائه داده است که به فهم این وضعیت کمک بسیار می کند. تمام ایالتها به پنج گروه تقسیم شده اند و مجموع آراء الکترال آنها محاسبه شده است. ایالتهای دمکرات که رای دمکراتها در آنها قطعی است و ایالت های متمایل به دمکرات. همچنین ایالتهای جمهوریخواه و ایالتهای متمایل به آنها دو گروه دیگر را تشکیل می دهند و آخرین گروه نیز تعلق به ایالتهای سرخابی یا میدان نبرد دارد.
هر کاندیدا برای اینکه پیروز قطعی انتخابات باشد به کسب ۲۷۰ رای الکترال نیاز دارد. بایدن تقریبا ۲۰۷ رای قطعی دارد و طبق این جدول اگر همه ایالتهای متمایل به دمکراتها نیز به بایدن رای دهند وی میتواند بدون دردسر فرد پیروز انتخابات قلمداد شود. در حالیکه ترامپ از چنین وضعیتی بهرهمند نیست. او برای کسب پیروزی نه تنها باید آراء تمام ایالتهای جمهوریخواه و متمایل به آنها را کسب کند بلکه حتی با کسب پیروزی در تمام ایالت های سرخابی نظیر فلوریدا، احتیاج به کسب پیروزی در حداقل یکی از ایالتهای متمایل به دمکراتها با حداقل ۱۱ رای الکترال نیز دارد.
ترامپ برای انتخاب مجدد احتیاج به کسب پیروزی در حداقل یکی از ایالتهای متمایل به دمکراتها با حداقل ۱۱ رای الکترال نیز دارد.
در جدول فایننشیال تایمز، میشیگان و پنسیلوانیا جزو ایالتهای متمایل به دمکرات محسوب شدهاند و به همین علت است که هرکدام از این دو ایالت میتوانند نقشی تعیین کننده در انتخابات داشته باشند. ترامپ اگرچه روی کاغذ بخت اندکی برای پیروزی دارد اما به دلیل رقابت نزدیک در بیشتر ایالتها، وی امکان پیروزی در تک تک آنها را دارد و این همان چیزی است که مخالفان ترامپ را نگران میکند.
رکورد رایگیری زودهنگام
رایگیری زودهنگام در ایالات متحده با استقبالی چشمگیر مواجه شده است. به گزارش واشنگتن پست تا روز ۲۲ اکتبر و در حالیکه یازده روز مانده به انتخابات، تعداد آرای زودهنگام در این دوره از تعداد رایهایی که در دوره گذشته تا روز انتخابات به صندوق ریخته شده بودند بیشتر است. در انتخابات ۲۰۱۶ در مجموع حدود ۱۳۹ میلیون نفر رای دادند و امسال در حالیکه هنوز پنج روز مانده تا پایان انتخابات، حدود ۷۵ ملیون نفر رای دادهاند.
در انتخابات ۲۰۱۶ در مجموع حدود ۱۳۹ میلیون نفر رای دادند و امسال در حالیکه هنوز پنج روز مانده تا پایان انتخابات، حدود ۷۵ ملیون نفر رای دادهاند.
رای دادگاه عالی به ضرر کمپین ترامپ
دادگاه عالی آمریکا درخواست مهلت بیشتر برای شمارش آراء در کارولینای شمالی را پذیرفت. بر اساس رای این دادگاه امکان شمارش آرای صندوقهای رای پستی تا نه روز پس از انتخابات وجود دارد به شرط آنکه آراء تا روز انتخابات ارسال شده باشند. با توجه به رقابت نزدیک دو کاندیدا در این ایالت، این رای در واقع برای کمپین ترامپ یک شکست سنگین محاسبه میشود و ممکن است حتی نتیجه انتخابات در این ایالت را تغییر دهد.
شتاب برای تبلیغات
کمپین بایدن با توجه به امکانات مالی قابل توجه خود همچنان بر تهیه و پخش آگهیهای مختلف تاکید دارد. به گزارش سی ان ان در هفته اخیر کمپین بایدن ۴۰ میلیون دلار صرف پخش آگهی کرده است به امید آنکه بتواند بخشی از آرای کسانی را که هنوز مردد هستند جلب کند.
روح ملت در خطر است
و در آخر اینکه جو بایدن نامزد دمکرات ریاست جمهوری در خاتمه کمپین انتخاباتی خود در جورجیا خطاب به ملت آمریکا گفت که روح ملت در خطر است و او به دنبال التیام زخمهای ناشی از دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ است. او در این سخنرانی پیام انتخاباتی خود را تکرار کرد و گفت: «به عقیده من این اتخابات بیانگر شخصیت ما به عنوان یک ملت است. این انتخابات درباره چیزهایی است که به آنها اعتقاد داریم و از همه مهمتر درباره این است که میخواهیم چگونه باشیم.»
بایدن سخنرانی پایانی خود را در خانه فرانکلین روزولت که مشهور به کاخ سفید کوچک است برگزار کرد.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…