زیتون ـ فرهاد حکیمی: روز شنبه، آخرین روز ماه اکتبر، کمپین انتخاباتی ترامپ در پنسیلوانیا سخنانی از رییسجمهور ایالت متحده را به جهان مخابره کرد که در تاریخ آمریکا بیسابقه است اما شنیدن این حرفها از دونالد ترامپ در واقع باعث تعجب هیچکس نشد.
وی در تازهترین سخنانش به وضوح اعلام کرد که انتطار دارد دادگاه عالی آمریکا تعیین کننده برنده انتخابات باشد. وی از تقلب در انتخابات سخن گفت، فرماندار پنسیلوانیا را در تقلب سهیم دانست و در حالیکه هنوز انتخابات به اتمام نرسیده و نتیجهای اعلام نشده، میزان تقلب در انتخابات را هم مشخص و مقدار آن را پنج درصد اعلام کرد.
دادگاه عالی متشکریم!
پرزیدنت ترامپ در جمع هواداران پرشور خود گفت: «ما یا روز سهشنبه میبریم یا به فاصله کوتاهی بعد از آن: دادگاه عالی متشکریم!» استدلال رییسجمهور هم بر اساس تئوری تقلب توسط دمکراتها است: «بعد از سوم نوامبر ممکن است اتفاقات خیلی بدی برای آراء رخ دهد.» ترامپ خطاب به جمعیت ادامه داد: «ما در پنسیلوانیا میبریم اما باید پنج درصد هم برای تقلب کنار بگذاریم. و میدانید کی تقلب میشود؟ از روز سوم نوامبر تا آخرین روزی که آنها اضافه کردهاند برای شمارش آراء.» او سپس تام ولف فرماندار دمکرات پنسیلوانیا را نیز بینصیب نگذاشت و با متهم کردن او به تقلب گفت: «در آراء مردم تقلب نکن فرماندار، تقلب نکن، تقلب نکن!»
پرزیدنت ترامپ در جمع هواداران خود گفت: «ما یا روز سهشنبه میبریم یا به فاصله کوتاهی بعد از آن: دادگاه عالی متشکریم!»
اگرچه در انتخابات سال ۲۰۰۰ و پس از ماهها رقابت نزدیک میان جورج بوش و ال گور، این رای دادگاه عالی بود که بوش را به کاخ سفید فرستاد اما تاکنون سابقه نداشته که یک رییسجمهور پیش از شمارش آراء خواهان دخالت دادگاه عالی و تغییر نتیجه انتخابات باشد. دلیل اینکه ترامپ چنین نگران ادامه شمارش آراست برمیگردد به اقبال و توجه مردم به رایگیری زودهنگام و رای دادن پستی. به دلیل شیوع ویروس کرونا تعدادی از ایالتها اقداماتی را انجام دادند که روند رایگیری از طریق پست را تسهیل کنند. رای گیری پستی در این ایالت ها با اقبال بسیار همراه شده و طبق نظرسنجیها این دوره از انتخابات شاهد رکوردی بینظیر در رای پستی در تاریخ آمریکاست: تقریبا یک سوم رایدهندگان از روش پستی برای رای دادن استفاده میکنند و از این میان تعداد رایدهندگان به بایدن دو برابر تعداد کسانی است که به ترامپ رای میدهند.
سخنان روز شنبه ترامپ اگرچه تشویق به بدعت دیگری است در تاریخ انتخابات آمریکا اما در لابهلای سخنان گذشته خود او مسبوق به سابقه و بازتاب دهنده تاکتیک جمهوریخواهان در این دوره است: اختلال در خدمات پستی و فشار بر دادگاه عالی.
اداره پست و انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا
شیوع جهانی ویروس کرونا به غیر از ابتلای میلیونها نفر و کشتن بیش از ۲۴۰ هزار آمریکایی، تاثیر بسیاری در فضای سیاسی و اقتصادی آمریکا داشته است. از سقوط اقتصاد آمریکا گرفته تا نحوه رایگیری در انتخابات ریاست جمهوری، این روزها همه چیز به کرونا گره خورده است.
مسئله حفظ سلامتی مردم در هنگام رایگیری از نکاتی بود که از همان آغاز شیوع ویروس مورد توجه سیاستمداران و رسانهها قرار گرفت و طبیعتا یکی از راه حلهای موجود این بود که امکانات رای دادن از طریق صندوقهای پستی افزایش یابد اما مشکل اینجا بود که شخص رییسجمهور مخالف سرسخت این شیوه بود و هست.
ترامپ از همان آغاز صراحتا اعلام کرد که جلوی کمک سه و نیم میلیارد دلاری برای تضمین سلامت انتخابات را میگیرد و قانون کمک مالی ۲۵ میلیارد دلاری به اداره پست را هم امضا نمیکند.
به همین دلیل هم ترامپ از همان آغاز صراحتا اعلام کرد که جلوی کمک سه و نیم میلیارد دلاری برای تضمین سلامت انتخابات را میگیرد و قانون کمک مالی ۲۵ میلیارد دلاری به اداره پست را هم امضا نمیکند. بعد نوبت به اقدامات رییس اداره پست رسید که از حامیان مالی ترامپ هم هست. لوییس دی جوی دستور داد تا تعداد زیادی از صندوقهای پستی را جمع کنند و بعد هم هرگونه اضافهکاری در اداره پست را نیز ممنوع اعلام کرد. همان زمان و در روز ۱۴ آگوست سی ان ان گزارش داد که حدود هفتصد دستگاه جداسازی بستههای پستی از ادارات پست جمعآوری شده و این موضوع سبب اعتراض مردمی شد که به گزارش نیویورک تایمز با حضور در جلوی منزل رییس اداره پست خواهان استعفای او شدند. با این حال دونالد ترامپ از رییس اداره پست دفاع کرد و گفت که او آدم فوقالعادهای است که به دنبال برگرداندن روزهای اوج و شکوه به اداره پست است.
دادگاه عالی آمریکا و طنز تلخ روزگار
اگرچه ماجرای زندگی قاضی گینزبرگ توجه بسیاری برانگیخت و به کتابها و فیلمها راه یافت اما ماجرای مرگ او طنز تلخی است که سودش نصیب ترامپ شد. قاضی گینزبرگ که همه عمر برای باورهایی مبارزه کرد که قطعا هیچ سنخیتی نداشتند با آنچه که پرزیدنت ترامپ در دوران ریاستجمهوری خود انجام داده، حالا مرگش به ترامپ فرصت داده تا توازن نسبی موجود در دادگاه عالی آمریکا را به کلی بر هم زند و نسبت میان لیبرالها و محافظهکاران را بطور قاطع به نفع جناح محافظهکار تغییر دهد.
نگاهی به الگوی رای دادن جمهوریخواهان و دمکراتها نشان میدهد که استقبال دمکراتها از رای پستی بسیار بیشتر از جمهوریخواهان بوده است و اگر دادگاه عالی تصمیم بگیرد که جلوی شمارش آراء بعد از روز انتخابات گرفته شود یا اینکه آراء شمرده شده را پس بگیرد، آنکه متضرر خواهد شد کسی نیست جز بایدن. به دلیل تعداد زیاد آراء پستی و رقابت نزدیک دو کاندیدا در برخی از ایالت های کلیدی، توقف شمارش آراء میتواند منجر به تغییر نتیجه در این ایالتها و حتی تغییر نتیجه کلی انتخابات شود.
نگاهی به الگوی رای دادن جمهوریخواهان و دمکراتها نشان میدهد که استقبال دمکراتها از رای پستی بسیار بیشتر از جمهوریخواهان بوده است.
دادگاه عالی آمریکا که ترامپ خواهان مداخله آن در رایگیری بعد از انتخابات شده است دارای نه عضو مادامالعمر است که اکنون و پس از درگذشت قاضی گینزبرگ، شش نفر از آنان جمهوریخواه محسوب میشوند و از این شش نفر، سه نفر منصوب خود دونالد ترامپ هستند و آخرین نمونه هم قاضی امی کنی برت است که هفته گذشته با کمک جمهویخواهان از سنا رای اعتماد گرفت.
ماجرای تقلب در انتخابات، دادگاه عالی و اداره پست
ترامپ از شکست متنفر است. او حتی در دوره قبل هم که رییسجمهور نبود و آمار و ارقام و نظرسنجیها حاکی از شکست احتمالی او بودند اعلام کرد که اگر شکست بخورد حتما در انتخابات تقلب شده است. حالا او رییسجمهور است و بعید به نظر میآید که در صورت شکست آن را بپذیرد.
با سخنرانی روز شنبه، ترامپ از همین حالا درخواست خود را برای توقف شمارش آراء مردم به دادکاه عالی ارائه داده است.
اینبار اما اگر شکست بخورد نسبت به شکست فرضی چهار سال گذشته، او دست بازتری دارد. به گزارش پولیتیکو کمپین ترامپ هزاران وکیل را به استخدام درآورده و با احتساب هزاران داوطلب دیگر در حوزههای رایگیری در ایالتهایی که رقابت میان او و بایدن گره خورده، این امکان را دارد که پروندههای متعددی درباره نحوه رایگیری در حوزههای متفاوت بگشاید. علاوه بر آن رایگیری پستی و ادامه شمارش آراء پس از روز انتخابات موضوعی است که ترامپ به هیچ وجه در مقابل آن کوتاه نخواهد آمد و همین مسئله نیز میتواند در صورت پیروزی ترامپ در جلب آراء اعضای دادگاه عالی، نتیجه انتخابات را به سود او تغییر دهد. با سخنرانی روز شنبه، ترامپ از همین حالا درخواست خود را برای توقف شمارش آراء مردم به دادگاه عالی ارائه داده است.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…