میهمانی آخرِ «امین روسپید»

طبری: رهبری فرمان ساخت زمین‌های لواسان را داد

زیتون ـ مهسا محمدی: اکبر طبری می‌گوید «قرعه قربانی بودن» به نام او اصابت کرده است، اگر نه «تنها گناه»ش «بیست سال خدمت صادقانه در قوه قضائیه» بوده‌است.

معاون اجرایی پیشین دستگاه قضا، در حالی که در انتظار پاسخ فرجام‌خواهی برای حکم ۳۱ ساله خود است، روز گذشته برای اولین بار به چند و چون بازداشت و تفهیم اتهام خود هم اشاره کرد. عنوان اتهامی نهایی او «تشکیل شبکه چند نفره ارتشاء با وصف سردستگی و اخذ رشوه‌های متعدد» بود.

این اظهارات طبری در قالب نامه‌ای در جوابِ مطالبِ به گفته او «مغرضانه و غیرواقعی» روزنامه شرق، در همین روزنامه منتشر شد.

به نوشته این مقام قضایی سابق، او در حالی بازداشت شد که «در خارج از حوزه قضائی تهران و در شهرستان آمل ناهار میهمان منزل ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و منصوب مقام عظمای ولایت حضرت آیت‌الله آملی‌لاریجانی بوده است». می‌گوید که در منزل لاریجانی « توسط گروه پنجاه‌ نفره» که با نیروهای حفاظتی آملی‌لاریجانی درگیر شدند بازداشت شده و در ساعت سه‌ونیم صبح توسط بازپرس رسیدگی‌کننده پرونده که در بند ۲ الف منتظرش بود بود، تفهیم اتهام شد.

این معاون پیشین دستگاه قضا در ادامه مدعی می‌شود که تفهم اتهام در آن ساعت صبح در «تاریخ تشکیل بیش از یکصدساله عدلیه» در ایران بی‌سابقه بوده‌است.

او می‌گوید که بعد از این تفهیم اتهام «بی‌سابقه» روانه سلول انفرادی شده و «شاکی عمومی و سازمان اطلاعات سپاه» با گذشت پانزده ماه «هیچ‌یک از ادله اثبات اتهام یا جرم را ارائه ننمودند.»

«امین روسپید» دو دستگاه قضا

طبری می‌گوید در پایان هر دو دوره قوه قضاییه که او در آنها مسئولیت داشته به دستور روسای قوه؛ هاشمی شاهرودی و صادق لاریجانی، از او «حسابرسی دقیق توسط نیروهای امنیتی و اطلاعاتی» به عمل آمده و  او «امین رو سپید» از کار درآمده‌. او حتی با استناد به «عملکرد بیست‌ساله‌»اش به محض ورود ابراهیم رئیسی به دستگاه قضا هم به‌عنوان مدیر نمونه اجرائی کشور معرفی شده‌  و «کار یکصدساله عدلیه را به گواه رؤسای کل دادگستری سراسر کشور با ظرف مدت بیست سال» انجام داده است.

طبری هفت روز بعد از تکیه زدن ابراهیم رییسی به مسند قاضی‌القضاتی از این دستگاه رانده شد و چهار ماه بعد، در ۲۳ تیرماه سال ۱۳۹۸ توسط اطلاعات سپاه در منزل رییس پیشین‌اش بازداشت شد.

طبری می‌گوید به دستور روسای پیشین قوه قضاییه؛ هاشمی شاهرودی و صادق لاریجانی، از او «حسابرسی دقیق توسط نیروهای امنیتی و اطلاعاتی» به عمل آمده و او «امین رو سپید» از کار درآمده‌.

ادعای او مبنی بر «روسپیدی» اش در برابر روسای دستگاه قضا لااقل در مورد صادق لاریجانی صحت دارد و رییس پیشین دستگاه قضا برای ممانعت از بازداشت معاون خود هر آنچه از دستش ساخته بود انجام داد و درگیر شدن محافظانش با ماموران اطلاعات سپاه آخرین مرحله بود.

چند روز قبل از بازداشت طبری رئیس سابق قوه قضائیه درباره او و اتهاماتی که به وی وارد می‌شد اطلاعیه‌ای صادر کرد و گفت: «برخی اتهامات مطرح درباره معاون اجرائی حوزه ریاست قبلا در دادسرا بررسی و کذب‌بودن آن محرز شده است، رئیس قوه قضائیه پیشین هم خود مستقلا آنها را بررسی و خلاف‌بودن آنها برای او محرز شده بود».

این در حالی است که پیش از این علیرضا زاکانی، اصولگرای تندرو، طبری را «بیچاره کننده دو رئیس قوه قضائیه» و «مایه بدنامی» خوانده بود به لاریجانی توصیه کرده بود که «تا دیر نشده» از این «عنصر مفسد» تبری بجوید.

روابط شغلی، روابط دوستانه

طبری که در رسانه‌های نزدیک به دستگاه قضا از محاکمه‌اش با عنوان «روز بزرگ دادگستری» یاد می‌شود؛ در ادامه‌ی نامه‌ گلایه آمیزش به روزنامه شرق نوشته است: «هیچ‌یک از اتهامات این پرونده مربوط به شغل و جایگاه یا مسئولیت خدمتی» او نبوده و «طراحان شکایت صوری» نتوانستند سر سوزنی اتهام در رابطه با «جایگاه شغلی و مدیریتی ۳۸ساله خدمت‌اش» نسبت دهند.

نگاهی به عناوین اتهامی، رشوه‌ها و دست‌خوش‌های او نشان از آن دارد که طبری آشنا و مورد اعتماد هر آن کسی بود که به دنبال رفع موانع و حل پرونده‌های‌ قضایی خود از طریق «واسطه‌گری در دادگستری» بود. این تاکید او بر اینکه هیچ‌یک از اتهامات این پرونده مربوط به شغل و جایگاه یا مسئولیت خدمتی او نبوده به نوعی مکمل دفاعیات دیگرش مبنی بر این است که با اکثر متهمان دیگر پرونده دوستی قدیمی داشته و فقط با آنها «صبحانه می‌خورد».

بیشتر بخوانید:

طبری در دادگاه، لاریجانی در برزخ

او در ادامه باز هم دفاع از خود را نه بر رد مستقیم اتهامات وارده، که بر عدم ارتباط این اتهامات با جایگاهش در دستگاه قضا متمرکز کرده و نوشت: «تمامی دریافتی‌ها و پرداختی‌های اغراق‌آمیز و بزرگ‌نمایی‌شده مربوط به ۲۶ سال قبل بلکه مبتنی و مستند به قرارداد شخصی کتبی و شفاهی مشاوره فنی مهندسی و مشارکت ساخت بوده که هیچ‌کدام از اتهام انتسابی کوچک‌ترین ارتباطی با درون دستگاه قضائی، جایگاه شغلی، اموال و بودجه قوه قضائیه در بیت‌المال در کیفرخواست نبوده».

طبری تاکید دارد که اگر نام وی را از این پرونده بردارند و با نام دیگری مفاد این پرونده را بررسی کنند «آن شخص از اتهامات واهی تبرئه خواهد شد». این در حالی است که اتهامات مطرح و اثبات شده در پرونده طبری مشخصا به جایگاه او در دستگاه قضا و امکان واسطه‌گری‌اش در این جایگاه بازمی‌گردد، هر چند کسانی که به او رشوه داده‌اند از دوستان قدیمی وی بوده باشند و او در بیرون از ساختمان قوه قضاییه با آنها صبحانه خورده باشد.

ویلاهای مفسده‌انگیر لواسان

لواسان که گویی بین مفسدین حاکمیتی ایران هواداران زیادی دارد و از اکبر طبری تا بابک زنجانی املاک و ویلاهای آن را به عنوان رشوه داد و ستد می‌کردند، در این نامه هم محل اعتراض طبری به روزنامه شرق بود.

روزنامه شرق پیش از این در روز ۲۰ آبان با استناد به گزارش رئیس سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرده بود که «از سال ۹۶ تاکنون ۶۵۰ هزار متر‌مربع ساخت‌وساز غیرمجاز در این منطقه صورت گرفته است.»

طبری در یکی از جلسات دادگاه خود در واکنش به اتهام رشوه‌گرفتن از متهمان دیگر این پرونده گفته بود: «من و نجفی و مشایخ (دو متهم دیگر این پرونده) مثل سه برادریم. اگر من ۸۰۰ میلیارد هم بخواهم، این برادرانم می‌دهند. اگر کل لواسان و کارخانه‌اش را بخواهم، به نام من می‌کند! این رفاقت است. اگر شما از این دوستان ندارید، به من ارتباطی ندارد. اگر آنها نیز از من بخواهند، من نیز برای آنها انجام می‌دهم». یک نمونه از این واگذاری‌های «برادرانه» به طبری زمینی مشجر به مساحت هزار و ۶۵۷ متر مربع واقع در قریه نجار کلای لواسان بود که گویی بخشی از همان ۶۵۰ هزار متر مذکور بود.

طبری در یکی از جلسات دادگاه خود در واکنش به اتهام رشوه‌گرفتن از متهمان دیگر این پرونده گفته بود: «من و نجفی و مشایخ (دو متهم دیگر این پرونده) مثل سه برادریم. اگر من ۸۰۰ میلیارد هم بخواهم، این برادرانم می‌دهند.

بر اساس اظهارات نماینده دادستان حسن نجفی، متهم دیگر این پرونده (که طبری او را برادر خود خطاب می‌کند) «با همراهی برخی از مدیران توانسته است زمین‌های ارزشمندی را وارد حوزه شهری کند که در نتیجه الحاق آن ساختمان‌ها و ویلاهای چشم‌نواز با پول‌های نامشروع احداث می‌شود. دریافتی اکبر طبری از او مجموعه‌ای از وجوه نقد و ملک است و شگرد اکبر طبری برای دریافت ملک و وجوه رشوه با شیوه‌ای ماهرانه و به‌صورت واسطه‌ای بوده است».

حال در این نامه طبری به گزارش مذکور شرق اعتراض کرده و می‌گوید نجفی اساسا هیچوقت در ایران پرونده قضایی نداشته که او بابت آن پرونده از وی رشوه بگیرد و اساسا ساکن ایران نیست و «زمین‌های کلاک لواسان را به‌ صورت خانوادگی پانزده‌نفره و شرکای دیگر که در ایران سکونت دارند به صورت آگهی مزایده از ستاد اجرائی فرمان امام(ره) و بنیاد شهید انقلاب اسلامی در دوازده سال گذشته خریداری کردند» و روابط طبری با او و پدرش « خانوادگی و قراردادی و مشاوره‌ای» بوده است.

طبری در نهایت آخرین برگ را در دفاع از خود رو کرده و داستان را به نوعی به رهبر جمهوری اسلامی کشانده و می‌نویسد :«آیا خرید از بنیاد شهید انقلاب اسلامی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) زمین‌خواری محسوب می‌شود؟! و آیا شخص خریداران از این ارگان‌ها که زیر نظر مقام عظمای ولایت فقیه هستند، مفسد اقتصادی هستند؟!»
او در ادامه پا را از این فراتر نهاده و می‌گوید «اجازه ساخت بنیاد زمین کلاک لواسان براساس فرمان حکومتی شماره ۵۳۸/۳/۵۰ مورخه ۱۲/۸/۹۵ صادره از سوی رئیس کل دادگستری وقت تهران جناب آقای غلامحسین اسماعیلی» و «تصمیم صادره از سوی ریاست معظم قوه قضائیه با عنایت به ابلاغیه مقام معظم رهبری» انجام شده و به «هرگونه استنکاف از اجرای مصوبه مذکور و دستورات قضائی صادره» «قابل تعقیب کیفری» دارد و از این رو او کاری به جز اجرای فرامین آیت‌الله خامنه‌ای انجام نداده است.

به نظر می‌رسد که تلاش محافظان صادق لاریجانی برای ممانعت از بازداشت معاونش آخرین تلاش‌های نومیدانه او برای جلوگیری از بازداشت «امین روسپید»ش بود. حالا طبری با چشم انداز حکمی ۳۱ ساله که ابراهیم رییسی با کمال میل آن را برای تکمیل ژست فسادستیزی‌اش اجرا می‌کند، راهی جز آویختن به دامان کسی که همه راه‌ها در جمهوری اسلامی به او ختم می‌شود، یعنی «رهبر» ندارد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

10 پاسخ

  1. بادرود ، برغم تلاش دوست داران و محبان رهبری در رد اتهام ،
    یاد جواب قاتل ناصرالدین شاه افتادم ،
    گفتند شاه از مفسده بکنار بوده!
    میرزا میگه فرض بگیریم حاکم از مفسده برائت دارد، اما اینکه در مقام حاکمیت نتوانسته جلو فساد را بگیرد؛ در مسئولیت خود قصور دارد،
    البته نقد بزرگان کار ما کوچکان نیست!
    چون سینه چاکان بهر طریق منکوبت میکنند!
    اما اگر کسی به اصول شرافت و آزادگی سفارش سیدالشهدا مقید باشد،
    نباید از ذکر حقیقت ابا نماید،
    عدالت را با هیچ مقام و منصبی نمیتوان توصیف و تعریف نمود،
    عدالت و حقیقت همان است که عیان است،
    اقای لاریجانی که در دفاع از طبری تمام تلاش خود را نموده شبهات را به یقین نزدیک مینماید،
    من نوعی ۶ سال در جبهه بودم و راضی نیستم کمترین شکاف یا ضعفی برای اقتدار نظامی که با خون شهدای همرزم من تاکنون سرپا بوده، بخاطر تحریف حقیقت یا اصول مبرهن عدالت ، بخاطر حفظ منصب هیچ کسی مطرح بشه!
    نجات در صدق است و راستی ،
    این کشور نیاز به بازتعریف مناصب و مسیولیتها و اختیارات دارد. نظر مردم در ارکان جمهوریت نظام اصلی ترین حکم باید باشد، جز حقیقت نگوییم و اگر جرات تقابل با قدرتی خطرناک و معتارض بت روح قانون الهی نداریم!
    با جایگیری نادرست سبب بد بینی به اصول نشیم!
    و ، خداوند به اسرار دلها واقف است.

  2. فقط اگه کمترین وجدان را دارن باید دین را از سیاست جدا کنن و روحانیت سراغ ارشادات دینی مردم باشن البته اگه دیگه کسی به دین اعتقاد داشته باشه من نمیدونم قیامت چطور پاسخگوی اعمال خودشان میخواهند باشن که دین اسلام که دین رحمت و تسلیم دربرابر …..هست چطوری نمی فهمند جنایتکار هستن که اینطوری با دین و اعتقادات مردم بازی کردن فکر نکنم به آخرت اعتقادی داشته باشن والا باید روحانیت حکومت را بصورت مسالمت آمیز به اهل سیاست تحویل دهند و غیر مستقیم بر اعمال دولتها نظر بدهند مثل عراق که آیت الله سیستانی اینقدر مورد احترام هستن و سیاسیون هم باب حرفش هستن انشتلله ایران هم مثل عراق شود

  3. نشانه خیانت تو همین بس که برای اشتباهات میخواهی رهبر را بد نام کنی.ممکن است حکم حکومتی برای منظوری غیر از آنچه شما و رفقای شما انجام داده اید بوده باشد.همین که میگویی اگر بخواهی بیشتر هم به تو میدادند علامت خطاکاریت است.

  4. اول از همه اگر زمین های لواسان را میشده ساخت رهبر نگفته که آسمان خراش غیر قانونی بزنید وبعدش رشوه بگیرید وازدادگاه بگذرونید ودوم تواگر کارمند زحمت کشی بودی که خدمت کرده دزدی نمیکردی با اون زبون درازت .ننگتان باد که خون ملت را میمکید ودر کشورهای دیگر انباشته میکنید .اون بنده خدا رو چرا در رومانی به قتل رسوندید شماها چه سازمان سیاه ومافیا هستید خداوند نابودتان کند

  5. دزدان بیشتر سابقه کاری زیادی دارند و چندین سال اول کاری از دولتمردان و قوای سه گانه مدال می‌گیرند آخرش بخاطر نرسیدن سهام روسای جدید شکار می‌شوند و مردم عادی بخاطر وآن پنجاه میلیونی که قیمت دو گاو نمیشود و خرج یک ماه مقامات کشوری باید پارتی یا ضامن رسمی که در روستاها جمعن بیشتر از چهار کارمند بومی گیر نمیاد دوسوم جمعیت که روستایی فقط گوجه و پیاز و شیر تولید بکنند و هیچ طرحی شامل حال آنها نخواهد شد

  6. اولآ طبری بیجا کرده دورهبراگر فرمانی صادر کند زیررش نمی‌زند سوم چیزی دیگه برای طبره کردن خود ندارد چهار اگه کاررهبری بود نمیذاشت طبری دستگیربشه مردم روچی فرز کردین

    1. مجید جان داوود نه داود مجید جان دلبندم تبرئه نه طبره مجید جان فرض نه فرز! فکر کنم فرز کار یا تراشکاری مجید جان دلبندم

  7. شما اسمتونو باید از زیتون به زرشک بگذارید !!!
    طرف میگه من منزل ایت الله فلانی بودم وبا نظر ایت الله فلانی که حکمش رو از رهبر گرفته من رفتم لواسون و….
    این حالا چه ربطی به رهبر داره همون زرشک بهتره بهتون بگیم

  8. عجب ادمایی ؟؟!! چهل ساله با این مملکت شما چیکار کردین چطور از اون بالا دستی تا پایین هیچوقت به فکر مردم و این مملکت نبودین لعنت برشماها که زندگی ما مردم رو سوزوندین و داغ همه چیز رو بر دل ما گذاشتین چطور وبا چه جرعتی اسم مسلمون دو اتشه بر خودشان گزاشتندو خدایا چه صربه سهمگینی این بدترین ادمای روی زمین به بهترین دین اسمانی پیامبر زدن

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

میهمانی آخرِ «امین روسپید»

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »