اکثریتِ امید در هیاهوی «زبان»بازی تندروها

زیتون- سینا پاکزاد: تنها پس از گذشت ۳ روز از حملات بی امان تندروها به حسن روحانی٬ فراکسیونی با عنوان یکی از شعارهای محوری دولت و حامیانش به‌نام «امید» در مجلس دهم اعلام موجودیت کرد. فراکسیونی ۱۵۳ نفره به روایت سایت آنلاین «روزنامه قانون» و ۱۴۵ نفره بر اساس شمارش خبرگزاری های اصولگرا.
در حقیقت همان اتفاقی که تندروها سعی در جلوگیری از آن داشتند٬ در زمانی که آتش‌بار رسانه‌ای‌شان به روی دولت یازدهم به دلیل اظهارنظر رئیس جمهور درباب آموزش زبان انگلیسی گشوده بود، به وقوع پیوست. افزون بر نویدِ اکثریت یافتن حامیان دولت در مجلس یک خبر مهم دیگر نیز در این نشست اعلام شد. خبری که می تواند سرمنشاء رقم خوردن معادلات انتخابات هیأت رئیسه مجلس باشد. در این برنامه که در مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری برگزاری شد الیاس حضرتی، منتخب تهران به‌طور رسمی اعلام کرد «از عارف خواهش کردیم کاندیدای ریاست مجلس شود و این به معنای نفی تلاش‌های لاریجانی نیست.» این اظهارات یک عضو محوری «فراکسیون امید» اگر یک نظر شخصی نباشد گویای تمایل محمدرضا عارف به رقابت با علی لاریجانی و مشخص شدن نتیجه ریاست آینده مجلس بر اساس رای و نظر نمایندگان است.
در این بین اما عمده توان رسانه ای اصولگرایان و تندروها که خود را بازنده انتخابات اخیر می دانند بر مدار مذمت «زبان انگلیسی» بنا شد. فارغ از تاثیر سخنان آیت الله خامنه ای بر سرنوشت آموزش زبان در ایران و اظهارات حسن روحانی که درست در فردای اعلام نظر رهبر ایران مطرح شد، تندروها از این فرصت به‌منظور به حاشیه بردن اتفاقاتی مهم برای جناح میانه‌رو در آستانه آغاز به‌کار مجلس دهم بهره گرفته‌اند.

دستور حمله سراسری
صفحات سایت های و خبرگزاری های متعلق به افراطیون در این چند روز پُر بودند از گفت‌وگوها و یادداشت‌هایی که رئیس جمهور را «دریده»، «مذبذب»، «سطحی‌نگر»، «عصبانی»، «بی مایه»، «ساده‌انگار» و.. دانسته و با تکیه بر این اوصاف و تعابیر اعلام می کردند پایان کار دولت روحانی به‌خاطر تقابلش با «اصل نظام» فرا رسیده است.
در این باره آیت الله سیداحمد خاتمی، امام جمعه مشهد در جملاتی بی پرده گفته است: «چون معصوم(ع) حضور ندارد، رسما مقابل حرف رهبری می ایستند.» سعد الله زارعی از یاداشت نویسان روزنامه کیهان در مصاحبه با خبرگزاری بسیج می‌گوید: «متاسفانه مخالفت ها و آشکار شدن چهره واقعی رییس جمهور در مقابل ولایت فقیه روز به‌روز بیشتر می‌شود.» و سایت «پارس نیوز» وابسته به محافل امنیتی نوشته است: «تعارض دولت با اصل نظام می تواند برای شخص رئیس جمهور آسیب‌زا باشد… روحانی این را می داند بیش از آنکه حرف هایش به نفع او باشد تعارض خود را با انقلاب بیشتر خواهد کرد و امکان دارد حتی او را از ادامه مسیر باز دارد.»
روشن است که تقویت جناح میانه‌رو در مجلس در شرایطی که تندروها آرزوی تک دوره ای شدن دولت حسن روحانی را در سر می پروانند و امیدوار به افزایش نارضایتی های مردم از عملکرد اقتصادی دولت و رویگردانی اصلاح طلبان از آن به دلیل عدم تحقق خواسته هایی همچون رفع حصرها و حبس ها و همچنین بهبود وضعیت حقوق بشر هستند، خبر خوشی نیست.

پرهیز از تکرار یک بازی

با این وجود همانطور که تندروها در این چند روز سعی کرده اند با حملات پیاپی به دولت شیرینی پیروزی لیست امید در مجلس را به کام حامیانش تلخ کنند و آنها را از سرنوشتشان بترسانند در هفته‌های پیش‌رو نیز برنامه‌هایی به‌منظور ناکام گذاشتن فراکسیون امید در اتخاذ تصمیمات واحد و تغییرخواهانه ترتیب خواهند داد. شاید راه مقابله با تدارک چنین برنامه‌هایی توسط تندروها پرهیز از در افتادن در دام «زبان»‌بازی آنها و تمرکز بر اموری باشد که رضایت و خواسته های شهروندان رأی دهنده به دولت و حامیانش را در صحنه عمل برآورده می‌سازد. در این شرایط تک و پاتک‌های رسانه ای اگرچه تا حدی لازم و مفید خواهد بود اما آنچه را که سرنوشت میانه‌روها را رقم خواهد زد به سرمنزل رساندن تغییراتی است که به‌ آسانی قابل بازگشت به قبل از آن نباشند.

Recent Posts

به همه ی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید

در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور

۱۴ آذر ۱۴۰۳

آرزوزدگی در تحلیل سیاست خارجی

رسانه‌های گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

سلوک انحصاری، سلوک همه‌گانی

نقدی بر کتاب «روایت سروش از سهراب »

۱۴ آذر ۱۴۰۳

مروری بر زندگی سیاسی طاهر احمدزاده

زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…

۰۹ آذر ۱۴۰۳