سکه تمام بهار آزادی: ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان
قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، امروز پنج شنبه ۶ آذر ۹۹ به ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید.
به گزارش مهر قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، نیم سکه ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، ربع سکه ۴ میلیون تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.
هر اونس طلا در بازارهای جهانی ۱۸۱۴ دلار و ۵۷ سنت است و نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز به یک میلیون و ۴۳ هزار تومان رسید.
پرندههای تالاب میقان اراک به آنفلوآنزای فوق حاد مبتلا شدند
عباس جودکی٬ فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مرکزی، از جمعآوری لاشه ۲۵۱ پرنده مبتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از نواحی اطراف تالاب میقان اراک طی هفته جاری خبر داد.
جودکی ضمن بیان این که ابتلای این پرندهها به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به تایید دامپزشکی استان مرکزی رسیده از دفن بهداشتی لاشهها به همراه آهکپاشی خبر داد.
آقای جودکی با اشاره به این که تردد به منطقه تالاب میقان اراک تا اطلاع ثانوی ممنوع است، از شهروندان خواست که در صورت مشاهده لاشه پرندگان به هیچ عنوان به آنها دست نزنند و مراتب را برای پیگیری به محیط زیست و دامپزشکی اطلاع دهند.
به گفته فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مرکزی، بیشترین تلفات پرندگان در تالاب میقان اراک مربوط به غازهای خاکستری است، اما چندین گونه اردک و تنجه نیز در میان پرندگان تلف شده مشاهده شده است.
به گزارش سایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، تالاب میقان واقع در ۱۵ کیلومتری شمال شرق اراک، زیستگاه ۲۰۸ گونه پرنده است و سالانه ۹۰ گونه پرنده مهاجر وارد این تالاب میشوند که بیشترین آنها را درناها تشکیل میدهند.
تداوم بازداشت یک فعال مدنی
مهرداد گریوانی که شب یکشنبه بازداشت شده بود پس از انتقال به بازداشتگاه و بازجویی توسط نیروهای پلیس امنیت به زندان اوین منتقل شد.
او که پیش از این بابت اطلاع رسانی در ارتباط با پرونده سعید طوسی حکم پنج سال حبس – دو سال محرومیت از عضویت در گروه ها و احزاب – دو سال محرومیت از حضور در فضای مجازی ، رسانه و مطبوعات و ممنوعیت خروج از کشور را در پروندهاش داشت ، هم اکنون به دلیل فعالیت در شبکه های اجتماعی، همراهی با خانواده های زندانیان سیاس ، نقاشی پرتره از چهره قربانیان دستگاه سرکوب حکومت، انتشار پستهایی در رابطه با تخریب خانه پیرزن کرمانشاهی در زندان اوین مورد بازجویی قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: هجوم به منزل شهروندان بهائی؛ بازداشت فعالان مدنی
بیشتر بخوانید: تداوم بازداشت مهرداد گریوانی
به گزارش زیتون این فعال مدنی شامگاه یکشنبه در خیابان بازداشت شد و نیروهای امنیتی نیمههای شب نیز برای بازرسی خانهاش به منزل او هجوم برده و لوازم شخصی و ارتباطی او را ضبط کردند.
مبادله کایلی مور گیلبرت با سه بمب گذار
ک روز پس از آزادی کایلی مور گیلبرت، شهروند استرالیایی، از زندان اوین، مقامهای تایلندی تایید کردند که سه زندانی تبعه ایران را که در این کشور در حبس بودند به تهران فرستادهاند.
رسانههای ایران روز چهارشنبه، پنجم آذرماه، گزارش دادند که کایلی مور گیلبرت که به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» در ایران زندانی بود، در ازای آزادی «سه تاجر ایرانی» آزاد شده است.
با این حال به رغم پوشش قابل توجه رسانهای و استقبال معاون وزارت خارجه ایران از این سه زندانی، در این گزارشها از اشاره به هویت این سه نفر که تاجر معرفی شده بودند خبری نبود.
در فیلمی هم که از تبادل این سه نفر با پژوهشگر استرالیایی بریتانیایی منتشر شد، هر سه ماسک زده و کلاه لبهدار سیاه بر سر دارند.
حال مقامهای تایلندی در گفتوگو با خبرگزاری آسوشیدپرس تایید کردهاند که سه ایرانی را که در جریان طرح بمبگذاری سال ۲۰۱۲ دستگیر کرده بودند به تهران فرستادهاند.
در بهمنماه ۱۳۹۰، در پی انفجارهایی در یک خانه تیمی در بانکوک، سه ایرانی در حالی که به گفته شاهدان محلی زخمی بودند، از این خانه گریختند.
پلیس تایلند دو تن از این افراد را در تایلند دستگیر و آنها را به بمبگذاری علیه اهداف اسرائیلی متهم کرد، اتهامی که ایران در آن زمان رد کرد.
نفر سوم نیز در فرودگاه مالزی، در حالی که به گفته پلیس قصد فرار به تهران را داشت، بازداشت شد.
یکی از این افراد به نام مسعود مرادی که در آن زمان ۲۸ سال داشت در زمان فرار دو بمب را در اماکن عمومی رها کرد که انفجار یکی از آنها باعث شد دو پایش را از دست بدهد. او شب گذشته با صندلی چرخدار در تهران وارد فرودگاه شد.
کرونا در جهان: ۶۰ میلیون مبتلا
شمار مبتلایان کووید-۱۹ در سطح جهان به ۶۰ میلیون و ۳۹۷ هزار نفر رسیده است. ببیش از یک میلیون و ۴۲۱ هزار نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند. اپیدمی همچنان درحال گسترش است.
به گزارش دویچه وله، بر اساس دادههای دانشگاه جانز هاپکینز شمار مبتلایان به کرونا برای نخستین بار روز پنجشنبه ۶ آذر (۲۶ نوامبر) در سطح جهان از مرز ۶۰ میلیون نفر گذشت.
آمریکا با ۱۲ میلیون مبتلا به لحاظ فوتیها و شمار بیماران در جایگاه نخست قرار گرفته است. ۲۶۲ هزار و ۲۲۲ نفر نیز تا کنون در این کشور بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردهاند.
هند تنها کشور آسیایی است که میان ۱۰ کشور کروناخیز جهان قرار گرفته و با ۹ میلیون ۲۶۶هزار نفر مبتلا و ۱۳۵ هزار ۲۲۳ فوتی دومین کشور است.
در تازهترین گزارش دانشگاه جانز هاپکینز، برزیل با شش میلیون و ۱۶۶ هزار مبتلا و ۱۷۰ هزار و ۷۶۹ فوتی در جایگاه بعدی در میان کشورهای کروناخیز جهان قرار گرفته است.
پس از این پنج کشور اروپایی فرانسه، روسیه، اسپانیا بریتانیا و ایتالیا به ترتیب بیشترین شمار ابتلا به کووید-۱۹ را داشتهاند.
در گزارش دانشگاه جانز هاپکینز آلمان در رده ۱۲ کشوری قرار گرفته که بیشترین مبتلایان کرونا را داشته است. آلمان با وجود وضع مقررات و محدودیتهای کرونایی تا کنون نتوانسته است جلوی رشد صعودی کرونا را بگیرد و کووید-۱۹ را مهار کند. تعداد مبتلایان به ۹۹۵ هزار و ۸۷۹ نفر رسیده و ۱۵ هزار و ۲۱۰ نفر در این کشور جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
طبق دادههای دانشگاه جانز هاپکینز ایران در میان ۱۹۳ کشور جهان با ۸۹۴ هزار و ۳۸۵ مبتلا و ۴۶ هزار و ۲۰۷ فوتی در جایگاه ۱۵ قرار گرفته است.
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.