? زنده| دبیر شورای عالی امنیت ملی: نیروهای امنیتی از محل سوءقصد به فخری‌زاده مطلع بودند

 

 




دبیر شورای عالی امنیت ملی: نیروهای امنیتی از محل سوءقصد به فخری‌زاده مطلع بودند

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی٬ ادعا کرد که دستگاه‌های امنیتی ایران از «محل بروز احتمالی» سوءقصد به محسن فخری‌زاده مطلع بودند و می‌دانستند که «قرار است در همین نقطه‌ای» که کشته شد ترور شود، ولی چون «دشمن از سبک و شیوه کاملا جدید، حرفه‌ای و تخصصی استفاده» کرد، عملیات ترور فخری‌زاده موفق بود.

او که در حاشیه مراسم تشییع محسن فخری‌زاده، «مرد مرموز و هسته‌ای» جمهوری اسلامی، سخن می‌گفت، از وجود یک برنامه ۲۰ ساله برای ترور این دانشمند هسته‌ای خبر داد و گفت سیستم‌های اطلاعاتی با دقت «احتمال وقوع حادثه» و «محل بروز احتمالی» آن را پیش‌بینی کرده بودند ولی «به دلیل تواتر اخبار در طول این ۲۰ سال متاسفانه جدیت مورد نیاز اعمال نشد».



وزیر دفاع: بودجه مؤسسه زیر نظر محسن فخری‌زاده را دو برابر کردیم

امیر حاتمی٬ وزیر دفاع٬ از دو برابر شدن بودجه سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع خبر داده است که پیش از این تحت نظر محسن فخری‌زاده فعالیت می‌کرد.

امیر حاتمی که در مراسم تشییع فخری‌زاده سخن می‌گفت، با تاکید بر اینکه ترور محسن فخری‌زاده «بی‌پاسخ» نمی‌ماند، گفت افزایش بودجه این سازمان، «گام اول» دولت بوده و دستور رهبر جمهوری اسلامی برای «تعقیب» عوامل این سوءقصد نیز اجرایی می‌شود.

مراسم تشییع محسن فخری‌زاده امروز در تهران در محل ستاد وزارت دفاع با حضور برخی مقام‌های نظامی مانند فرماندهان سپاه و ارتش و همچنین وزیران دفاع و راه ‌و شهرسازی و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران برگزار شد.

محسن فخری‌زاده که «مرد مرموز و هسته‌ای» جمهوری اسلامی لقب گرفته بود، روز هفتم آذر در آبسرد دماوند کشته شد.

بیشتر بخوانید: یک ترور و چند روایت

بیشتر بخوانید: «جولان» در تهران

بیشتر بخوانید: مرد «مرموز» جمهوری اسلامی؛ از موشکی تا کرونا


رامش درگذشت


آمریکا: سپاه پاسداران برای جنگ در منطقه جنگجو استخدام می‌کند

وزارت خارجه آمریکا با انتشار سه پست توییتری از «استخدام جنگجویان بیگانه» توسط سپاه پاسداران خبر داده است. اشاره این نهاد به سپاه فاطمیون در افغانستان و همچنین زینبیون در سوریه است. آمریکا هر دو گروه را تحریم کرده است.

موضوع پست‌های توییتری وزارت امور خارجه ایالات متحده بر سر تشکیل دو سپاه فاطمیون و زینبیون توسط سپاه پاسداران است. در پست نخست وزارت امور خارجه آمریکا در این باره آمده است: «سپاه پاسداران جنگجویان بیگانه را برای افزایش نفوذ خود در خارج از کشور استخدام می‌کند. سپاه پاسداران لشکر فاطمیون متشکل از شیعیان افغان و تیپ زینبیون متشکل از شیعیان پاکستانی را برای مبارزه در درگیری‌های منطقه‌ای بویژه در سوریه به وجود آورد.»

وزارت امور خارجه آمریکا در پست‌های بعدی خود اعلام کرده است که این کشور هر دو سپاه را در سال ۲۰۱۹ به دلیل فعالیت‌های تروریستی تحریم کرده است.

این وزارتخانه به نقل از مرکز «مبارزه با تروریسم وست پوینت» گزارش داده است که شمار سربازان فاطمیون بین ۱۰ هزار تا ۱۲ هزار نفر برآورد می‌شود.

وزارت امور خارجه آمریکا در پست دوم خود در توییتر به نقل از یکی از مقامات لشکر فاطمیون از “کشته شدن بیش از ۲۰۰۰ نفر از شبه‌نظامیان در سال ۲۰۱۸ در سوریه” خبر داده است.

در پست سوم این وزارتخانه به استفاده از کودکان سرباز در لشکر فاطمیون توسط سپاه پاسداران اشاره شده است. در این پست آمده است: «سازمان دیده‌بان حقوق بشر به کارگیری کودکان سرباز در لشکر فاطمیون توسط ایران را ثبت و محکوم کرد و از شواهد مبنی بر مرگ افغانان ۱۴ ساله در جنگ در سوریه پرده برداشت.»



سیل و آبگرفتگی در ۸ استان کشور

مهدی ولی‌پور٬ رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر٬ از آبگرفتگی و سیل در ۸ استان طی ٧٢ ساعت گذشته خبر داد.

مهدی ولی‌پور در گفت و گو با ایلنا درباره جزییات سیل و آبگرفتگی در سه روز گذشته گفت: «طی ٧٢ ساعت گذشته هشت استان درگیر سیل و آبگرفتگی بودند که در این راستا اقدامات امدادی در این مناطق انجام شد.»

وی با اشاره به مناطق امدادرسانی شده، ادامه داد: ۵١ شهر، روستا و مناطق عشایر نشین در هشت استان ایلام، بوشهر، خوزستان، فارس، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان و لرستان امداد رسانی شدند.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: ١٩١٢ نفر امداد رسانی شدند که از این تعداد برای ٢۶٣ نفر اسکان اضطراری فراهم شد.

وی در خصوص اقدامات انجام شده برای تخلیه آب از بعضی واحد های مسکونی نیز گفت: با اقدامات همکاران ما آب از ۵٣ واحد مسکونی تخلیه شده است.

ولی‌پور با اشاره به انجام عملیات‌های امدادرسانی توسط ٣١۵ نفر در قالب ١۵ تیم امدادی اظهار کرد: در حال حاضر امدادرسانی در خوزستان، بوشهر، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد ادامه دارد.



بازداشت یک عضو دیگر کانون نویسندگان ایران

کانون نویسندگان ایران با صدور اطلاعیه‌ای از بازداشت امین مرادی، شاعر و عضو این نهاد، به دست نیروهای امنیتی خبر داد.

در این اطلاعیه آمده است که ماموران امنیتی صبح شنبه هشتم آذر ماه به منزل امین مرادی «یورش برده و پس از حدود دو ساعت تفتیش، وسایل شخصی‌اش از جمله دو دستگاه لپ‌تاپ، کامپیوتر، تلفن همراه و تعدادی کتاب را ضبط و او را به زندان اوین منتقل کردند».

علت بازداشت مرادی و نهادی که مسئول بازداشت او بوده است، مشخص نیست. در این حال کانون نویسندگان ایران با اشاره به بیماری ریوی این شاعر نسبت به وضعیت سلامت او آن هم در شرایطی که ویروس کرونا شیوع گسترده‌ای یافته است، ابراز نگرانی کرد و خواستار آزادی فوری او شد.

‌اکنون سه عضو دیگر کانون نویسندگان ایران در زندان به‌سرمی‌برند. رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن به اتهاماتی نظیر «عضویت در کانون نویسندگان ایران، انتشار خبرنامه‌ داخلی کانون، حضور بر مزار جانباختگان قتل‌های سیاسی زنجیره‌ای جعفر پوینده و محمد مختاری و شرکت در مراسم سالانه‌ احمد شاملو» به سه سال و نیم تا شش سال زندان محکوم شده‌اند.


خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »