محسن رضایی٬ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام٬ گفت: «زمانی که فرمانده سپاه بودم در کره شمالی توافقاتی شد که اگر این توافقات محقق میشد و محدودیتها اعمال نمیشد امروز در زمینه هستهای از موشکی جلوتر بودیم.»
به گزارش خبرگزاری مهر، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز در مراسم گرامیداشت ۱۶ آذر، روز دانشجو در دانشگاه جامع امام حسین با بیان اینکه اگر دولتهای گذشته کمک میکردند امروز در قلههای بلند هستهای بودیم، تاکید کرد: «دانش و فناوری هستهای خودش مستقل از صنایع دیگر است که در زمینه حمل و نقل اقیانوسی، پزشکی، تأمین انرژی و دارویی یک سرمایه عظیم برای ملت به شمار میرود و ما از این سرمایه نمیگذریم، اسرائیل و آمریکا کور خواندند که فکر میکنند ما از این سرمایه دست می کشیم.»
رضایی با اشاره به اینکه منظومه هستهای هر کشور مثل جزایر مرتبط به هم هستند ادامه داد: «با این فناوری میتوان صنایع کشاورزی و صنایع بزرگ دیگر را ارتقا داد، بنابراین این فناوری برای ما مسئله مهمی است هرچند فعلاً تصمیم نداریم از این دانش برای مسائل دفاعی استفاده کنیم اما سایر ابعاد این فناوری برای ما مهم است.»
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حساسیت دشمن نسبت به این مسئله گفت: «آنها نگران پیشرفت ایران هستند نه نگران بمب هستهای، اروپا ۲۰۰ سال پیشرفت ایران را به گروگان گرفته و دولتهای دست نشانده و غرب زدهها را نگهبان این گروگان گیری قرار داده است.»
یک نشریه اسرائیلی خبر از آن داد که موساد نواری از سخنرانی محسن فخریزاده، را در اختیار دارد. در این نوار که گویا سالها پیش ضبط شده، فخریزاده درباره ساخت ۵ کلاهک هستهای صحبت میکند.
علی باقری کنی٬معاون امور بینالملل رییس قوه قضاییه٬ مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران در طول چهار دهه گذشته ۴۰ دو تابعیتی را «مجرم شناخته و مجازات» کرده است.
علی باقری کنی در دیدار با هانس اودو موتسِل، سفیر آلمان هشدار اخیر وزارت امور خارجه آلمان درباره سفر به ایران را «فضاسازی سیاسی و رسانهای» خواند و گفت «از نظر جمهوری اسلامی ایران، تابعیت دوگانه نه موجب میشود که امتیازی برای فرد ایجاد شود و نه موجب میشود که حقوق او تضییع شود.»
معاون قوه قضاییه توضیحی درباره این فهرست چهل نفره از افراد دوتابعیتی و پرونده آنان نداده است.
وزارت خارجه آلمان ۱ اول آذرماه در اطلاعیهای اعلام کرد که «سفرهای غیرضروری» افرادی که «تابعیت دوگانه آلمانی-ایرانی» دارند، «اصلا توصیه نمیشود.»
دولت آلمان علت این هشدار را بازداشت «بدون دلیل موجه» چند نفر از افرادی دانسته است که تابعیت دوگانه آلمانیایرانی داشتهاند.
وزارت امور خارجه آلمان این اطلاعیه را پس از دستگیری ناهید تقوی، شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی منتشر کرد.
لیست شهروندان دو تابعیتی که در ایران در زندان هستند بسیار طویل هستند.
۰ تن از فعالان سیاسی٬ فرهنگی و اجتماعی با صدور پیامی در گذشت محمد ملکی را تسلیت گفتند.
محمد ملکی، اولین رئیس دانشگاه تهران پس از انقلاب سال ۵۷ و از چهرههای مخالف حکومت جمهوری اسلامی، روز سهشنبه، ۱۱ آذرماه، درگذشت.
محمد ملکی ۸۷ سال داشت و سالها با بیماریهای سرطان و دیابت دست و پنجه نرم کرد.
امضا کنندگان این بیانیه ضمن اشاره به سوابق مبارزاتی محمد ملکی ادامه دادند: «او بارها بازداشت و شکنجه شد، اما هرگز خم به ابرو نیاورد. از تلاش برای دفاع از حقوق مردم، پشتیبانی از حقوق محرومان جامعه، دفاع شجاعانه و پیگیر از زندانیان سیاسی و عقیدتی باز نماند. تا آخرین روزهای حیات در برابر خودکامگی و دیکتاتوری مذهبی ایستادگی کرد و خواستار برچیدن بساط آن شد.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «او جزو فعالانی بود که نهاد “لگام” (لغو گام به گام اعدام) را بنیان گذاشتند. همچنین یکی از امضا کنندگان «بیانیهی ۱۴ نفر» بود که خواستار استعفای علی خامنهای شد.»
بیشتر بخوانید:
متن کامل این بیانیه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفته٬ را اینجا بخوانید.
روزنامه کیهان با تاکید بر اینکه حکومت ایران باید در «روزهای آینده» به ترور محسن فخریزاده واکنش نشان دهد، خواستار «حمله قدرتمند نظامی» به اسرائیل شد.
در این یادداشت که روز یکشنبه ۱۶ آذر در روزنامه کیهان منتشر شده، ادعا شده است که «هیچ سیستم دفاعی قادر به مقابله با موشکهای بالستیک ایران نیست» و حمله به اسرائیل میتواند معادلات نظامی و سیاسی در منطقه را تغییر دهد.
مقامهای ارشد جمهوری اسلامی ایران پس از ترور محسن فخریزاده، دولت اسرائیل و سازمان مجاهدین خلق را متهم به نقش داشتن در این ترور کردهاند. اسرائیل و سازمان مجاهدین خلق چنین موضوعی را تایید نکردهاند.
با این حال نویسنده این یادداشت مدعی شده که اقدام قاطع ایران جمعیتهای عرب را به خیابان میکشاند و سبب تغییرات مهمی در سطح دولتهای منطقه میشود.
در بخش دیگری از این یادداشت، نویسنده از اینکه برخی مقامهای دولت ایران پاسخ به این ترور را به «زمان مناسب» موکول کردهاند، انتقاد شده و تاکید شده است که چنین عباراتی باعث میشود که اسرائیل «حدی از اطمینان از عدم واکنش ایران برسد».
منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری که در اعتراضات آبان ماه گذشته در ایران کشته شد، پس از حدود پنج ماه بازداشت با قرار وثیقه آزاد شد.
او روز ۲۳ تیرماه امسال در جریان سفرش به کیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و پس از مدتی به زندانی در بندرعباس منتقل شد.
منوچهر بختیاری در اعتراض به سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین و بحثها درباره واگذاری اختیارات برخی جزایر ایرانی به چینیها راهی جزیره کیش شده بود. مقامات حکومت ایران ادعای واگذاری اختیارات جزایر به چین را به دفعات رد کردهاند.
پویا بختیاری که ۲۵ آبان ماه در مهرشهر کرج بر اثر اصابت گلوله به سر کشته شد، یکی از نمادهای اعتراضات آبان ۱۳۹۸ است. وی هنگام مرگ ۲۷ سال داشت.
اعتراضات آبان سال گذشته که در ابتدا واکنشی به گران شدن ناگهانی قیمت بنزین بود به سرعت تغییر جهت داد و حکومت جمهوری اسلامی را نشانه گرفت. این اعتراضات اما با سرکوب شدید ماموران نظامی و انتظامی مواجه شد.
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…