? زنده| افتتاح اولین خط آهن میان ایران و افغانستان

 



 افتتاح اولین خط آهن میان ایران و افغانستان

حسن روحانی و محمد اشرف غنی، روسای جمهور ایران و افغانستان، در مراسمی که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد اولین خط آهن میان دو کشور را افتتاح کردند.

پروژه ساخت این خط آهن از ایران در سال ۱۳۸۶ و در خاک افغانستان در سال ۱۳۹۵ آغاز شده بود.

به گفته محمد اسلامی، وزیر راه ایران، طول خط آهن خواف-هرات ۲۲۵ کیلومتر است که ایران ۱۴۰ کیلومتر آن را با صرف دو هزار میلیارد تومان تکمیل کرده و باقی آن هم به عهده افغانستان بوده است.

اسلامی گفت که این خط آهن ظرفیت سالانه انتقال ۶ میلیون تُن کالاهای تجاری و همچنین یک میلیون مسافر را دارد.

چند روز پیش نخستین قطار حامل ۵۰۰ تن سیمان بار به طور آزمایشی از این مسیر وارد افغانستان شد که اولین تبادل کالا در تاریخ دو کشور با قطار بود.

قرار است از این خط آهن ابتدا برای انتقال بار استفاده شود و سپس مسافران نیز از آن استفاده کنند.



صدور شناسنامه برای ۴۳ فرد با مادر ایرانی و پدر خارجی در همدان

مصطفی آزادبخت٬ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری همدان٬ خبر از آن داد که تاکنون ۴۳ شناسنامه برای افراد دارای مادر ایرانی و پدر تابعه خارج از کشور در این استان صادر شده است.

او اضافه کرد: « ثبت احوال همدان به عنوان یک اداره کل نمونه و موفق، در اجرای این طرح نیز پیشگام بوده و تاکنون از بین ۱۷۴ متقاضی برای ۴۳ نفر شناسنامه صادر کرده است.»


کاهش ۳۲ درصدی میانگین تعداد مبتلایان به کرونا در ایران

ایرج حریرچی٬ معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به محدودیت‌های اخیر مربوط به کرونا در شهرهای مختلف ، گفته که میانگین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ایران نسبت به چند هفته گذشته، نزدیک به ۳۲ درصد کاهش یافته است.

ایرج حریرچی در عین حال هشدار داده که هرگونه عادی‌انگاری و بی‌توجهی به پروتکل‌های ابلاغی وزارت بهداشت، وضعیت را تغییر می دهد و روزهای ناگواری را در صورت آغاز موج چهارم کرونا به همراه خواهد داشت.

دکتر حریرچی در جلسه ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونای آذربایجان‌شرقی در تبریز، دورهمی‌های فامیلی و خانوادگی را اصلی‌ترین عامل ابتلا مردم به بیماری کرونا دانسته است.



ظریف: برای بازگشت آمریکا به برجام آماده هستیم

محمدجواد ظریف٬ وزیر امور خارجه٬ گفت: «آمریکا موظف به بازگشت برجام است و اینکه عضو برجام شود باید برای کسب شرایط عضویت تلاش کند و ما هم آمادگی داریم آمریکا به برجام باز گردد اما واشنگتن باید با اجرای تعهدات خود امتیاز بازگشت به برجام را بدست آورد.»

ظریف به تازگی با حضور در برنامه اینترنتی “عصر حیرت”در گفت وگو با موسسه فرهنگی آرمان مدیا که از کانال یوتیوپی آن پخش شد،‌ افزود: «در فصل هفتم منشور ملل امریکایی‌ها به دنبال این بودند که ایران را به عنوان نقض و تهدید کننده صلح و متجاوز معرفی کنند تا بتوانند اقدامات تنبیهی را علیه ایران عملیاتی کنند.»

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به اینکه امریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی سه بار تلاش کرد ایران را به عنوان تهدید صلح و امنیت بین المللی معرفی و در قالب فصل هفتم منشور ملل قطعنامه ای را در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران تصویب کند اما موفق نشد،تاکید کرد: «آمریکایی‌ها تاکنون نتوانسته اند ایران را در شورای امنیت سازمان ملل محکوم کنند و یا قطع نامه هایی را علیه ایران در این شورا به تصویب برسانند.»

ظریف ادامه داد: «در دوره اول برجام اجماع امنیتی جهانی علیه ایران شکست خورد و علت اصلی نگرانی صهیونیست ها و آمریکایی ها در بر جام از بین رفتن این اجماع جهانی بود، زیرا آنها برای امنیت سازی ایران تلاش زیادی انجام داده بودند ولی موفق نشده بوند.»

او گفت که علت نگرانی صهیونیست ها و آمریکایی ها از امضای برجام این بود که برجام تهدید امنیتی ایران را از بین برد و شش قطع نامه شورای امنیت نیز بدون اینکه علیه ایران اجرا شود از بین رفت.



نیویورک تایمز: سایتی زیرزمینی در نطنز در حال احداث است

نیویورک تایمز با اتکا به تصاویر ماهواره‌ای و به نقل از کارشناسان تسلیحاتی از ساخت و سازهای تازه در سایت نطنز و ایجاد تاسیسات بزرگ‌تر در زیر زمین خبر می‌دهد. پیش‌تر خبرهایی منتشر شده بود مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی در صدد نصب ۵۰۰ سانتریفیوژ جدید است.

نیویورک تایمز با اتکاء به تصاویر ماهواره‌ای شفاف از سایت نطنز و نظرات چند کارشناس، از ساخت تونل‌هایی تازه در تاسیسات زیرزمینی نطنز گزارش داد. جفری لوییس، کارشناس کنترل تسلیحات در موسسه مطالعات بین‌المللی “میدلبری” در کالیفرنیا به این روزنامه گفته که ایران در حال ساخت دو جاده در دو سمت کوه است و تل خاک قابل مشاهده در تصاویر ماهواره‌ای، حفاری‌های تازه در محل را اثبات می‌کنند.

در گزارش نیویورک تایمز یادآوری شده که تصاویر ماهواره‌ای کنونی در حدی هستند که ردگیری هر گونه تغییر در سایت‌های هسته‌ای ایران، برای تحلیلگران و روزنامه‌نگاران به سادگی میسر می‌شود و آنها می‌توانند روی لپ‌تاپ‌های خود وضعیت را مشاهده کنند.

این روزنامه به نقل از آلیسون پوچونی، تحلیلگر تصاویر در مرکز “امنیت و همکاری بین‌الملل” دانشگاه استنفورد می‌نویسد: «عکس‌ها مسیرهایی را با خاک روشن‌تر از پس زمینه جاده نشان می‌دهند که به معنی حفاری است.»


خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »