هدی عمید و نجمه واحدی٬ دو فعال حقوق زنان که تابستان ۹۷ توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت شده بودند، با حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی، در مجموع به ۱۵ سال زندان و محرومیت از برخی فعالیتهای اجتماعی محکوم شدند.
شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، اتهام این دو شهروند را «همکاری با دولت متخاصم آمریکا علیه جمهوری اسلامی در موضوع زنان و خانواده» عنوان کرده است.
به گزارش رسانههای ایران، هدی عمید، وکیل دادگستری و فعال حقوق زنان، به هشت سال زندان و دو سال محرومیت از برخی حقوق اجتماعی از جمله اشتغال به وکالت دادگستری محکوم شده است.
دادگاه انقلاب تهران همچنین نجمه واحدی، دانشآموخته جامعهشناسی و فعال حقوق زنان، را به هفت سال زندان و دو سال محرومیت از برخی فعالیتهای اجتماعی محکوم کرده است.
این حکم در مرحله بدوی صادر شده و قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدید نظر استان تهران است.
کانال مستقل کارگران هفتتپه» در تلگرام روز شنبه خبر داد که یک کارگر اخراجی این مجتمع روز گذشته خود را حلقهآویز کرده و در پی این اقدام جان خود را از دست داده است.
در این گزارش آمده است که رضا آل کثیر، ساکن آبادی حر که چندی پیش از کار در مجتمع هفتتپه اخراج شده بود، به دلیل مشکلات معیشتی اقدام به خودکشی کرده است.
همچنین او بعد از اخراج خود، بارها به مجتمع هفتتپه مراجعه کرده است، اما مدیران آن حاضر به بازگشت او به کار نشدهاند.
بر اساس برخی گزارشها، آل کثیر که اخیرا برای ازدواج اقدام کرده، دو خواهر دارای معلولیت داشته است و اخیرا به دلیل فشار معیشتی و بیکاری تحت فشار بوده است.
هرچند خبرگزاری کار ایران، ایلنا، به نقل از «یک منبع خبری در هفتتپه» شائبه اقدام به خودکشی کارگر سابق این مجتمع در اعتراض به ادامه روند بیکاری را رد کرده است.
بیش از هزار و سیصد نفر از نویسندگان، شاعران، هنرمندان و کنشگران اجتماعی و سیاسی خواستار آزادی بی قیدوشرط سه عضو زندانی کانون نویسندگان ایران شدهاند.
در بیانیهای با امضای بیش از ۱۳۰۰ نفر از نویسندگان، شاعران، هنرمندان و کنشگران اجتماعی و سیاسی در اعتراض به زندانی کردن سه عضو کانون نویسندگان ایران، رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن، بر آزادی فوری و بی قید و شرط این نویسندگان آزادیخواه تأکید شده است.
سه عضو کانون نویسندگان ایران، رضا خندان(مهابادی) و بکتاش آبتین هریک به ۶ سال و کیوان باژن به ۳ سال و نیم زندان محکوم شدهاند و هماکنون در زندان اوین به سر میبرند.
در این بیانیه آمده است، اتهامهای این نویسندگان ” تبلیغ علیه نظام” و “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” و مصادیق این اتهامها انتشار نشریهی داخلی کانون نویسندگان، مشارکت در تدوین کتاب “۵۰ سال کانون نویسندگان ایران”، انتشار بیانیههای کانون و حضور بر سر مزار محمد مختاری، محمد جعفر پوینده و احمد شاملو در مراسم سالگرد آنان است.
این بیانیه میافزاید: «بی تردید هیچ یک از این موارد نمیتواند مصداق “اقدام علیه امنیت ملی” و “تبلیغ علیه نظام” باشد. این اتهام ها جز پرونده سازی و دروغ پردازی علیه نویسندگان آزادیخواه نیست.»
محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه، گفت که هنوز درباره پرداخت غرامت هواپیمای اوکراینی که دیماه سال گذشته توسط سپاه پاسداران سرنگون شد «به جمعبندی نرسیدهایم».
او گفته است که اخباری را که تاکنون در این باره منتشر شده «گمانهزنی» بیش نیست.
پیش از این روزنامه شرق در گزارشی نوشته بود که ایران قرار است ۲۰۰ میلیون یورو به عنوان غرامت بپردازد، ولی اظهارات آقای نوبخت نشان میدهد که دولت درباره این مبلغ و نحوه پرداخت آن تصمیم نگرفته است.
محمدعلی زم، پدر روحالله زم، در یادداشتی خبر از آن داد که سازمان حفاظت اطلاعات قوه قضاییه به فرزندش وعده داده بوده است که قرار است طبق نظر ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه، با یک نفر «از آن طرف مبادله» شود.
سحرگاه امروز (شنبه) حکم اعدام روحالله زم، مدیر کانال تلگرامی «آمدنیوز»، اجرا شد.
طبق این گزارشها٬ دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد: «سحرگاه امروز ۲۲ آذرماه ۱۳۹۹ حکم اعدام روحالله زم» مؤسس و گرداننده رسانه آمدنیوز اجرا و او به دار «آویخته شد».
سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز سهشنبه ۱۸ آذر اعلام کرده بود که حکم اعدام روحالله زم، مدیر کانال تلگرامی «آمدنیوز»، توسط دیوان عالی کشور تایید شده است.
روحالله زم که در فرانسه زندگی میکرد، مهرماه ۹۸ در سفری به عراق بازداشت و به ایران تحویل داده شد.
بیشتر بخوانید:
محمدعلی زم در ادامه این یادداشت نوشت: «مامور امنیتی سعی داشته که تایید حکم اعدام را مخفی نگه دارد و از او خواسته است که به فرزندش «خبر تأیید اعدام» را اطلاع ندهند.»
این مامور امنیتی همچنین در جریان این دیدار به روحالله زم گفته است که «اگر حکم تأیید شده باشد که به این سادگی نیست، اجرای آن فرایندی دارد که ما به تو خواهیم گفت».
علاوه بر بیخبری روحالله زم، خانواده او نیز از اجرای حکم در روز شنبه مطلع نبودهاند و پدرش هم در این نوشته تاکید کرده که قرار بوده روز سهشنبه هفته جاری به مشهد سفر کنند تا برای آزادی فرزندش دعا بخوانند.
سخنگوی حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه به انتقادات سیاستمداران و افکار عمومی در ایران علیه اظهارات اخیر رجب طیب اردوغان در باکو واکنش نشان داد و ادبیات زشت و توهینآمیز برخی سیاستمداران ایرانی علیه رییس جمهوری ترکیه را محکوم کرد.
بیشتر بخوانید:
انتقادات ایران از اردوغان ناراحتی عمرچلیک٬ سخنگوی حزب حاکم ترکیه٬ را موجب شده است. چلیک روز شنبه (امروز) در توییتی نوشت: «زبان زشتی را که برخی سیاستمداران ایرانی علیه رییس جمهوریمان به کار بردهاند، محکوم میکنیم. رییس جمهوری ما همواره ایران را کشوری دوست و برادر میداند در حالی که این سیاستمداران ایرانی رفتاری دشمنگونه با رییس جمهوری ما در پیش گرفتند.»
او افزود: «در حالی که همه دنیا در برابر تحریمها و تحمیلاتی که ایران با آنها روبروست سکوت کرده است، این تنها رئیس جمهوری ما بوده که صدای خود را (علیه تحریمهای ایران) بلند کرد. رئیس جمهوری ما همیشه با بیعدالتیها علیه ایران برادرانه مخالفت کرده است.»
حسن روحانی٬ رییس جمهوی٬ گفت: «فقط در ۱۲ شهرستان شرایط قرمز است و مابقی نارنجی یا زرد هستند.»
رییس جمهور با تاکید بر اینکه هر زمان ما حس کنیم که دیگر مساله کرونا حل شده است و عادیانگاری شود مشکلات بیشتر میشود، افزود: «این بیماری یک بیماری است که تنها بحث پزشکی درباره آن مطرح نیست. بحث اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را هم در بر میگیرد و در سطح جهان هم به همین شکل صدماتی را وارد کرده است.»
او ادامه داد: «البته که سلامت اول است اما فقط این نیست، اقتصاد و زندگی مردم هم هست و باید همه این موارد را رعایت کنیم و در نظر داشته باشیم.»/ایلنا
سحرگاه امروز (شنبه) حکم اعدام روحالله زم، مدیر کانال تلگرامی «آمدنیوز»، اجرا شد.
طبق این گزارشها٬ دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد: «سحرگاه امروز ۲۲ آذرماه ۱۳۹۹ حکم اعدام روحالله زم» مؤسس و گرداننده رسانه آمدنیوز اجرا و او به دار «آویخته شد».
سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز سهشنبه ۱۸ آذر اعلام کرده بود که حکم اعدام روحالله زم، مدیر کانال تلگرامی «آمدنیوز»، توسط دیوان عالی کشور تایید شده است.
روحالله زم که در فرانسه زندگی میکرد، مهرماه ۹۸ در سفری به عراق بازداشت و به ایران تحویل داده شد.
بیشتر بخوانید:
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…