کمیته دفاع از خبرنگاران (سیپیجِی) در گزارش سالانه خود با اشاره به اعدام روحالله زم، موسس کانال تلگرامی آمدنیوز، جمهوری اسلامی ایران را با ۱۵ روزنامهنگار زندانی در ردیف بدترین کشورهای جهان در سرکوب رسانهها و خبرنگاران قرار داده است.
در فهرست سالانه این کمیته، دولت چین با ۴۷ خبرنگار زندانی، بدترین کشور در جهان برای فعالان رسانهای اعلام شده است.
دولتهای ترکیه، مصر، عربستان سعودی، بلاروس و اتیوپی نیز در این گزارش در فهرست کشورهای سرکوبکننده و محدودکننده فعالیت رسانهها قرار گرفتهاند.
در این گزارش همچنین با اشاره به کشته شدن ۲۶ خبرنگار در سال جاری، مکزیک به عنوان خطرناکترین کشور برای رسانهها توصیف شده است.
محمد خاتمی، رییس جمهور اسبق، در واکنش به «اعدام روحالله زم» به قوه قضائیه توصیه کرده است که از «صدور و اجرای احکام قضایی که میتواند افق پیش رو را تیره و رنجی بر رنجهای ملت بیافزاید بپرهیزند.»
او که در جمعی از فعالان سیاسی سخنرانی میکرد٬ افزوده است که در شرایط کنونی «تغییراتی در مناسبات جهانی پیدا شده» و ابراز امیدواری کرده است که «افقهای جدیدی» باز شود.
به گفته رییس جمهوری سالهای اصلاحات در شرایط کنونی برخی افراد که او آنها را «بدخواهان ایران» نامیده، قصد دارند «با انگشت گذاشتن بر سوءرفتارها و شعارهای غیرمسئولانه در داخل کشور» و «بازکردن پروندههای جدید»، مانع از «گشایش در زندگی و معیشت مردم» شوند.
او بر همین مبنا به مجلس و بهویژه قوه قضائیه توصیه کرده است که در «این شرایط» از «تصویب قوانین یا صدور و اجرای احکام قضایی که میتواند افق پیش رو را تیره و رنجی بر رنجهای ملت بیفزاید بپرهیزند».
مینو محرز، از مدیران پروژه واکسن ایرانی کرونا، میگوید احتمال دارد واکسن ایرانی تا پیش از نوروز آماده شود.
او افزوده واکسن روی ۵۰تا ۶۰ نفر در مرحله اول و در مرحله دوم و برای دوسههفته روی شمار بیشتری آزمایش میشود و بعد واکسن برای عموم آماده است.
محرز گفته واکسن ایرانی، از ویروس ضعیفشده ساختهشده و مشکل خاصی ندارد و و تنها باید از مصونبودن آن مطمئن شد و من و دو پزشک دیگر مسوولیت «این کار را پذیرفته ایم تا با خیال راحت از مردم بخواهیم از آن استفاده کنند.»
محرز در گفتوگو با رادیو افزود که ایران امکانات نگهداری واکسن خارجی را ندارد و این واکسنها مخصوص چند کشورهای غربی استز
مینو محرز در حالی مدعی شد که واکسنهای غربی مخصوص چند کشور خاص است اما چندین کشور در همین خاورمیانه برای خرید واکسنهای فایزر و مدرنا سفارش دادهاند.
از سوی پیگر پیشتر برخی از مقامات نظام مدعی شده بودند به دلیل تحریمها امکان واردات واکسن وجود ندارد و برخی دیگر نیز گفته بودند که امکانات لازم برای انتقال واکسن فایزر به ایران فراهم نیست.
یک منبع آگاه در هیات نظارت بر مطبوعات خبر از بررسی اقدام «تهران تایمز» در این هیات داد.
او درباره نظر اعضا نیز گفت: «هیات نظارت بر مطبوعات اقدام روزنامه تهران تایمز را بررسی کرد اما اعضا این روزنامه را مستحق تذکر ندانستند.»/ایلنا
محمدعلی زم، پدر روحالله زم، مدیر کانال تلگرامی «آمدنیوز» از اینکه قوه قضائیه در نخستین اطلاعیه رسمی پس از اعدام او، نام فرزندش را از روحالله را به «نیما» تغییر داد، انتقاد کرد.
او در پستی که روز سهشنبه ۲۵ آذر در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد، نوشته است که نام فرزند او در دوران محمدرضا پهلوی جزو نامهای «ممنوعه و جرم» بود، ولی خانواده او بر انتخاب این نام اصرار داشتند و در همه سالهای زندگی، او را با این نام «شناخته و صدا زدهاند.»
پدر روح الله زم در ادامه تاکید کرده است که همه مراحل رسیدگی به پروندهٔ قضایی فرزندش «با ذکر نام اصلی متهم، یعنی روحالله انجام گرفته» ولی در اولین اطلاعیه رسمی قوه قضاییه درباره اعدام روحالله زم، نام او «به نیما تغییر داده شده است».
اشاره او متوجه اطلاعیه روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران است که روز ۲۳ آذرماه صادر شد. تغییر نام «روحالله زم» به «نیما زم» پیش از این در برخی رسانههای نزدیک به سپاه پاسداران نیز سابقه داشته است.
محمد علی زم در این یادداشت از ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه پرسیده است که این اقدام «مستند به چه قانون و یا اراده فراقانونی» صورت گرفته است.
آقای زم پیش از این هم در یادداشت دیگری نوشته بود که عجله کردن در اعدام روحالله زم نشان دهنده «اراده حقیقی قانونی و فراقانونی» بوده است.
مصطفی آقامیرسلیم٬ ادعای دولت مبنی بر بررسی مجدد اف ای تی اف را رد کرد و گفت: «نظر ما در مجمع تشخیص سال گذشته کاملا روشن بود و براى حفظ حرمتها و بر اساس مصلحت آن را علنى نکردیم. اما اگر امروز از نظر دولت شرایط جدیدى رخ داده است، نیازى نیست برود گردن خود را نزد مقام معظم رهبرى کج کند مى توانند مستقیما به مجمع گزارش دهند تا بررسى لازم با حفظ مصلحت نظام انجام گیرد.»
روز گذشته لعیا جنیدی٬ معاون حقوقی رییس جمهوری٬ اظهار کرده که رهبر جمهوری اسلامی در پاسخ به نامه دولت، موضوع بررسی مجدد لوایح مرتبط با FATF را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع دادند. دراین باره میرسلیم تاکید کرد: دستور جدیدی از سوی رهبر معظم انقلاب در مورد FATF صادر نشده است و مجمع تشخیص مسیر خود را بر اساس آنچه که در گذشته طی می کرد در این خصوص ادامه می دهد.
بهزاد نبوی، از فعال سیاسی اصلاح طلب و زندانی سیاسی سابق٬ در رابطه با انتخاب یک نظامی بر مسند ریاست جمهوری گفت: «کاندیدا شدن یک فرد نظامی که طبق قانون اساسی اگر نامزد ریاست جمهوری شود، باید از سمت نظامی خود استعفا دهد و یا کاندیداتوری یک نظامی سابق را بلااشکال می دانم.»
او افزود: «آنچه اشکال دارد این است که یک فرد نظامی در ارتباط با یک تشکیلات نظامی یا از طرف یک نیروی نظامی در حالی که ارتباط غیر رسمی خود را با چنین نیروهایی دارد و با برنامه ریزی آنها نامزد شده است، کاندیدای ریاست جمهوری شود، ولو استعفای تشریفاتی داده باشد. این به معنای حاکم کردن آن نهاد نظامی بر سرنوشت کشور و ملت است. با رئیس جمهور شدن چنین فردی عملا آن نهاد نظامی اداره کننده کشور خواهد شد.»
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: «این نوع نامزدی عملا نوعی کودتای نظامی به روش مسالمت آمیز خواهد بود. بدین معنا که نظامیان دیگر تانک و زره پوش در خیابان ها نمی ریزند و به ظاهر یک نهاد نظامی از طریق صندوق رای اداره کشور را بر عهده می گیرد و این مسأله برای کشور و ملت و نظام خطرناک است.»
خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…