در پی تصمیم حکومت ایران برای افزایش سطح غنیسازی اورانیوم به ۲۰ درصد پیتر استانو، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت اروپا چنین اقدامی را به منزله انحراف جدی از تعهدات برجامی محسوب میکند.
استانو در ادامه افزود: «ما از آنچه ایران اعلام کرده است اطلاع یافتیم. اگر آنچه آنها اعلام کردهاند عملی شود، انحراف جدی از تعهدات برجام است و برای عدم اشاعه سلاحهای هستهای پیامدهای جدی خواهد داشت.»
صبح امروز سخنگوی دولت خبر از آغاز غنیسازی ۲۰ درصدی در فرودو داده بود.
ایران پیش از امضای برجام هم غنیسازی خود را به این سطح رسانده بود.
خبرگزاری فارس٬ وابسته به سپاه پاسداران خبر از آن داد که نیروی دریایی این نهاد، یک فروند نفتکش کرهجنوبی را در آبهای خلیج فارس توقیف کرده است.
بر اساس این گزارش، یکی از دلایل توقیف این نفتکش نقض پروتکلهای زیستمحیطی عنوان شده است.
شناور کره جنوبی اکنون در بندرعباس در توقیف جمهوری اسلامی ایران است.
این نفتکش حامل ۷ هزار تن اتانول است و گزارش شده است خدمههای دستگیرشده از این شناور از ملیتهای کره، اندونزی و ویتنام هستند.
علی ربیعی، سخنگوی دولت، خبر از آن داد که « فرآیند تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در مجتمع غنیسازی» فرودوی قم شروع شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی ربیعی شروع غنیسازی را پیرو مصوبه اخیر مجلس ایران دانسته و گفته است با وجود اینکه دولت این مصوبه را به مصلحت نمیدانست ولی « قانون مصوب مجلس را لازم الاجرا میداند و به آن پایبند خواهد بود».
او افزود دستور حسن روحانی برای غنیسازی ۲۰ درصد در «روزهای گذشته» صادر شده و این موضوع به آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز «اطلاعرسانی» شده است.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، روز ۱۲ دیماه با انتشار توئیتی گفت رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به کشورهای عضو شورای حکام آژانس اطلاع داده که ایران قصد دارد سطح غنیسازی را به بالای ۲۰ درصد ارتقاء دهد.
طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» روز ۱۲ آذرماه در مجلس تصویب شد و شورای نگهبان نیز آن را تایید کرده است.
درخواست محاکمه روحانی، لاریجانی و ظریف در حاشیه مراسم تشییع مصباح یزدی
براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای این شهر امروز دوشنبه ۱۵ دی ماه همچنان برای گروههای حساس در شرایط ناسالم.
به گزارش ایسنا، دیروزهوای تهران در وضعیت ناسالم برای همه گروهها بوده اما امروز با وزش بادهای شدید کیفیت هوا برای گروههای حساس در وضعیت ناسالم قرار گرفته است.
بنا به پیشبنی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران : «با توجه به وزش باد نسبتا شدید طی ساعات گذشته، تا حدودی از غلظت آلایندهها کاسته خواهد شد. با این حال آغاز ترافیک و انباشت آلایندهها در برخی مناطق پرتردد باعث برقراری وضعیت ناسالم و ناسالم برای گروههای حساس خواهد شد.»
این در حالی است که برخی مقامات جمهوری مصرف سوخت غیر استاندارد و مازوت در صنایع و نیروگاهها را از عوامل تشدید آلودگی هوا عنوان کردهاند.
بیشتر بخوانید: متهم: جمهوری اسلامی؛ اتهام: قتل عام شهروندان
مسعود مصاحب، زندانی دوتابعیتی در ایران در یک فایل صوتی که از زندان اوین ارسال کرده است، وضعیت خود در زندان «جهنم» توصیف کرده و خواستار کمک برای آزادی او از زندان شده است.
این فایل صوتی که حدود سه دقیقه است، اخیرا در یک اکانت توییتری که برای آزادی این زندانی دو تابعیتی اطلاعرسانی میکند منتشر شده است.
مسعود مصاحب در این فایل صوتی، با اشاره به اینکه ۲۳ ماه است در «زندان بدنام اوین» به سر میبرد، توضیح میدهد که شرایط سلامتی او بد است و به تازگی از بیماری کرونا جان سالم به در برده است.
به گفته این زندانی به تازگی دو زندانی دیگر به دلیل بیماری کرونا جان خود را از دست دادهاند.
به گفته این زندانی که ۷۴ سال سن دارد، او «از دیابت، نوروپاتی و مشکلات دریچه قلب» رنج میبرد، پیش از این یک بار سکته مغزی کرده و با توجه به وجود «یک کیست در ریه و یک کیست در کلیه چپ» و مشکلات تیروئیدی و پروستات به طور مداوم نیازمند معاینات پزشکی است.
آقای مصاحب همچنین در توصیف وضعیت خود در زندان گفته است که معمولا همراه ۱۴ نفر دیگر در یک اتاق است، خودش سه پتوی نازک خریده و روی زمین میخوابد.
او در بخش دیگری از این فایل صوتی میگوید که کیفیت غذای زندان بد است، میوه و سبزی توزیع نمیشود و موشک و سوسک و ساس همیشه در اتاق وجود دارد.
محمود شاد دل بصیر٬ از فعالان ملی_مذهبی گیلان٬ در گذشت.
این فعال ملی-مذهبی ۱۳ دی ماه حوالی ساعت ۲۳ بر اثر بیماری و کهولت سن در گذشت.
او مدیر کل ثبت و اسناد استان گیلان از ابتدای انقلاب تا سال ۶۶ ۱۳ دی ماه حوالی ساعت ۲۳ بر اثر بیماری و کهولت سن در گذشت.
محمد شاد دل بصیر خود را مرید دکتر مصدق رهبر جبهه ملی می دانست و از نزدیک ترین دوستان زنده یاد عزت الله سحابی و عضو شورای فعالان ملی_مذهبی بود. محمود شاد دل بصیر دو سال آخر زندگی خود را در آسایشگاه سالمندان لاهیجان سپری می کرد.
تصویب لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» در جلسه هیات دولت جمهوری اسلامی تصویب شد
به گفته معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری ایران، این لایحه شامل ۵۸ ماده در پنج فصل تعاریف و کلیات، نظارت بر اجرای قانون، وظایف دستگاههای اجرایی، جرایم و مجازاتها و آیین دادرسی است.
بر اساس این لایحه، هر رفتاری که از بابت جنسیت یا موقعیت آسیبپذیر یا نوع رابطه با زن، باعث آسیب زدن به جسم یا روان یا شخصیت، حیثیت و یا محدودیت یا محرومیت از حقوق و آزادیهای قانونی او شود، «خشونت» تلقی میشود.
همچنین بنابر لایحه مزبور، «مابهالتفاوت دیه زنان سرپرست خانواری که به قتل میرسند یا آسیب جسمی به آنها وارد میشود، برابر با دیه مردان از بیتالمال پرداخت خواهد شد».
بازپرس دادسرای امنیت اخلاقی تهران برای کیوان اماموردی که پس از افشاگری درباره «تجاوز جنسی» بازداشت شد، اتهام «افساد فیالارض» اعلام کرده است.
پرونده این متهم قرار است در دادگاه انقلاب صادر شود و طبق رویه معمول در قوه قضاییه ایران، چنین اتهامی میتواند منجر به صدور حکم اعدام برای متهمان شود.
آقای اماموردی روز چهارم شهریور امسال در پی افشاگری دهها زن در توئیتر و اینستاگرام بازداشت شد.
زنان افشاگر او را به «تجاوز بعد از خوراندن شراب حاوی مواد بیهوشکننده» متهم کردهاند.
روزنامه همشهری گزارش داده است که تاکنون ۱۰ نفر از زنان «با مراجعه به دادسرا و مواجهه حضوری با متهم او را شناسایی و شکایتشان را مطرح کردند» و ۱۰ نفر دیگر نیز از طریق تلفن ماجرا را شرح دادهاند.
بر اساس این گزارش، آقای اماموردی در جریان تحقیقات، اتهامات مطرح شده را رد کرده و گفته است که این افراد با رضایت خودشان به خانه او رفتهاند.
در این پرونده اعلام شده بود که این متهم به «۳۰۰ دختر در طول ۱۰ سال تجاوز کرده است» ولی بر اساس گزارش روزنامه همشهری، کیوان اماموردی «در جریان تحقیقات به برقراری رابطه جنسی با حدود ۵۰ دختر» اقرار کرده است.
شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران حکم شش سال حبس تعزیری ژیلا کرم زاده مکوندی، فعال مدنی، را تایید کرد.
خانم مکوندی از بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس و از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس و در مجموع به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است.
بر اساس قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد، یعنی پنج سال زندان در مورد خانم مکوندی قابل اجرا است.
ژیلا کرمزاده مکوندی به همراه راحله راحمیپور، فعال حقوق بشر، در ۲۱ آبان ۹۸، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شدند.
هر دو نفر، مدتی بعد، با تودیع قرار وثیقه، موقتا و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شدند.
خبرهای روز گذشته را اینجا بخوانید.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…