وزارت خارجه آمریکا روز سهشنبه ۱۶ دی از وضع تحریمهای تازه علیه شرکتهای وابسته به بخش صنایع فلزی ایران خبر داد.
بر اساس بیانیهای که در وبسایت وزارت خارجه ایالات متحده منتشر شده است، دولت آمریکا ۱۶ شرکت از جمله یک شرکت چینی و همچنین یک فرد مرتبط با صنایع فلزی ایران را مشمول تحریمهای تازه کرده است.
شرکت چینی «کایفنگ پینگمی نیو کربن متریالز» (کیافسیسی) که در تولید مواد کربنی تخصص دارد، متهم است که از دسامبر ۲۰۱۹ تا ژوئن ۲۰۲۰ هزاران تن مواد در اختیار صنعت فولاد ایران قرار داده است.
این بیانیه میافزاید، جمهوری اسلامی درآمدهای حاصل از صنایع فلزی ایران را صرف فعالیتهایی میکند که موجب بیثباتی در سراسر جهان میشود.
وزارت خزانهداری آمریکا هم در بیانیهای اعلام کرده که بازیگران اصلی صنعت فولاد ایران شامل ۱۲ تولیدکننده فولاد و دیگر محصولات فلزی در ایران و همچنین سه نماینده فروش مستقر در خارج کشور، وابسته به یک شرکت بزرگ توسعه معادن و فلزات ایران، مشمول تحریمهای جدید شدهاند.
در فهرست جدید تحریمها، اسامی شماری از شرکتهای ایرانی شامل کشتیرانی حافظ دریای آریا، مجتمع فولاد صنعت بناب، مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد، مجتمع فولاد البرز غرب، شرکت فولاد زرند ایرانیان، مجتمع ذوب آهن فولاد خزر، مجتمع فولاد گیلان، شرکت فولاد سیرجان ایرانیان و مجتمع صنعتی اسفراین به چشم میخورد.
قوه قضائیه ایران در ارتباط با کشته شدن قاسم سلیمانی از ارسال پرونده ۴۸ نفر به پلیس اینترپل خبر داد. به گفته سخنگوی قوه قضائیه این افراد از جمله دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در کشته شدن قاسم سلیمانی نقش داشتهاند.
سند «الزامات پیشگیری و مقابله با نشر اطلاعات، اخبار و محتوای خلاف واقع در فضای مجازی» در جلسه شورای عالی فضای مجازی به ریاست رییس جمهوری تصویب شد.
به گزارش ایرنا طبق این سند، قوه قضاییه به منظور فراهم آمدن زمینههای موثر پیشگیری از جرایم ظرف مدت سه ماه اقدامات لازم برای مقابله با نشر اطلاعات، اخبار و محتوای خلاف واقع در فضای مجازی را انجام میدهد.
بر اساس این گزارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران هم موظف شده که اقدامات لازم را در مورد «راستی آزمایی اطلاعات و اخبار خلاف واقع منتشر شده» از طریق ایجاد سکوی مرجع به عمل آورد.
اسماعیل کهرم، کارشناس محیط زیست اعلام کرد ۱۵ میلیارد لیتر مازوتی که قرار بود به امارات متحده عربی فروخته شود اکنون در مخازن ایران انبار شده و در پالایشگاههای این کشور میسوزد.
کهرم روز سهشنبه به پایگاه خبری امتداد گفت این مقدار از مازوت به دلیل تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی «روی دست ما مانده است و نمیدانیم با آن چه کنیم».
او اضافه کرد: «دوم اینکه با فرارسیدن فصل سرد سال، مصرف گاز خانگی افزایش داشته و در نتیجه، گاز به عنوان سوخت سالم به نیروگاهها نرسیده است.»
این مشاور پیشین سازمان محیط زیست ایران با تاکید بر این که «شاخص آلودگی هوا به درستی به مردم اعلام نمیشود»، ادامه داد: «آقایان آن را با جابجایی به مردم عنوان میکنند.»
کهرم تاکید کرد: «به حدی گفتن دروغهای اینچنینی صورت گرفته که اعتماد عمومی نیز از اطلاعرسانی در این زمینه سلب شده است.»
او همچنین بلندمرتبهسازیها در دوره شهرداری قالیباف را مانعی در مسیر باد در تهران دانست و گفت این امر «باعث ساکن شدن هوا شده و همین پایداری هوا، اسباب تشدید آلایندگی در آسمان تهران را فراهم کرده است.»
ایرنا٬ خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی٬ خبر از آن دا که یک مقام وزارت امور خارجه کره جنوبی اعلام کرده که این کشور و ایران امروز توافق کردند که برای دستیابی به یک راه حل دیپلماتیک برای رفع توقیف نفتکش کره ای در تنگه هرمز تلاش کنند.
بر اساس این گزارش این توافق به دنبال دیدار امروز «سعید بادامچی شبستری» سفیر ایران در کره جنوبی با کوه کیونگ سوک٬ مدیرکل امور آفریقا و خاورمیانه وزارت خارجه کره جنوبی٬ صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش یک مقام وزارت خارجه کره جنوبی به یونهاپ گفته است که دو طرف در مورد حل مساله درک مشترکی دارند و معتقد هستند موضوع باید به صورت دیپلماتیک حل شود.
کره جنوبی قصد دارد هیئتی را برای مذاکره در مورد آزادی نفتکش کره ای توقیف شده و ملوانانش به ایران اعزام کند.
بیشتر بخوانید: ارسال ناوگان ضد دزدان دریایی کره جنوبی
سعید نمکی، وزیر بهداشت٬ خبر از شناسایی اولین مورد ابتلای به کرونای انگلیسی در ایران داد.
به گفته او فرد مبتلا به تازگی از انگلیس به ایران باز گشته بود.
وزیر بهداشت در این رابطه توضیح داد: «متاسفانه اولین مورد کرونای انگلیسی از یک هموطن که به تازگی از انگلیس بازگشته بود را پیدا کردیم.»
نمگی افزود: «او در یکی از بیمارستان های خصوصی بستری بود. رد و نشانی از این ویروس را در اطرافیان بیمار نیافتیم.»
غلامحسین اسماعیلی٬ سخنگوی قوه قضاییه٬ در نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوالی درباره پرونده روح الله زم و اینکه آیا رسیدگی به پرونده همدستان او از جمله شیرین نجفی آغاز شده است؟ گفت: «این پرونده ابعاد گستردهای دارد. بخشی منتهی به رای شد اما این پرونده به اتمام نرسیده. اخیرا از ناحیه دادگاه بعد از صدور کیفر خواست در مورد ۶ نفر دیگر از متهمان دیگر حکم صادر شده و ۶ نفر به محکومیت حبس دو تا ۱۰ سال محکوم شدند.»
محمود امجد، استاد اخلاق حوزه که اخیرا اعتراضاتش علیه اعدام و سرکوب مخالفان توسط حکومت ایران را افزایش داده است، اعلام کرد علیه حوزه علمیه «فاسد» و «عمامه به سرهای بیدین و وجدان» خواهد شورید.
امجد در دستنوشتهای کوتاه که روز دوشنبه ۱۵ دیماه در صفحه اینستاگرامش منتشر شد، نوشت: «به حول و قوه حضرت حق بنا دارم در تاسی به حضرت ختمی مرتبت شفاف و عریان به جهاد اکبر احقاق حق و ابطال باطل قیام کنم.»
او در ادامه اشاره کرد: «علیه این حوزه فاسد و مفسد و همه عمامه به سرهای بیدین و وجدان خواهم شورید. هرچه بادا باد.»
مدیر صفحه اینستاگرام این روحانی مخالف حکومت در پست اخیر او اشاره کرده که تنها خواسته امجد از «حاکم جائر مطلق» برگزاری رفراندوم قانون اساسی جدید است که در آن دولتها حق «جان ستاندن» از هیچ کسی را نداشته باشند.
خبرهای روز گذشته را اینجا بخوانید.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…