احمد امیرآبادی فراهانی٬ عضو هیئت رییسه مجلس٬ خبر از آن داد که محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، آییننامه نوشته شده توسط دولت حسن روحانی برای قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» را ابطال کرده است.
مجلس یازدهم در در ماده ششم قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» دولت را موظف کرده است که در تاریخ ۱۲ بهمن، در صورت عدم لغو تحریمها توسط کشورهای طرف برجام، «اجرای داوطلبانه سند (پروتکل) الحاقی را متوقف کند.»
جمعی از فعالان سیاسی٬ اجتماعی و فرهنگی به مناسبت در گذشت محمود شاددل بصیر بیانیهای صادر کردند.
ین فعال ملی-مذهبی ۱۳ دی ماه حوالی ساعت ۲۳ بر اثر بیماری و کهولت سن در گذشت.
او مدیر کل ثبت و اسناد استان گیلان از ابتدای انقلاب تا سال ۶۶ ۱۳ دی ماه حوالی ساعت ۲۳ بر اثر بیماری و کهولت سن در گذشت.
محمد شاد دل بصیر خود را مرید دکتر مصدق رهبر جبهه ملی می دانست و از نزدیک ترین دوستان زنده یاد عزت الله سحابی و عضو شورای فعالان ملی_مذهبی بود. محمود شاد دل بصیر دو سال آخر زندگی خود را در آسایشگاه سالمندان لاهیجان سپری می کرد.
متن کامل این بیانیه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفته٬ به شرح زیر است:
انا لله وانا الیه راجعون
درگذشت جناب اقای محمود شاددل بصیر، فعال ملی- مذهبی رابه اطلاع دوستان وهمفکران میرسانیم.او شصت سال درخط ومرام دکتر محمد مصدق زیست ومبارزه کرد.او از این دنیا جز یک مغازه ی کتابفروشی نداشت که بارها کتابهایش به تاراج رفت و پس از مدتی آن را به موسسه محک هدیه کرد. ازنسلی بود که استقلال،ازادی وعدالت وکرامت انسانی راپاس میداشتند، ان را ترویج وبرای تحقق ان هزینه پرداخت میکردند.او هم چون دوست و یار قدیمی اش مهندس سحابی سمبل سیاست ورزی اخلاقی بود. ضمن تسلیت رحلت این مرد بزرگ به اقوام ودوستان وهمفکرانش برای او علو درجات آرزو میکنیم.
هفدهم دی ماه هزاروسیصد و نود و نه
هادی احتظاظی- رضا آقاخانی- محمدرضا آهنی- مینا بادلی-ابوالفضل بازرگان- موریس باقری- محمد حسین بنیاسدی- مسعود پدرام- فاطمه پزشک -منصور پورابراهیمی- حبیب الله پیمان- محمد توسلی- درخشنده تیموریان- حسین ثاقب- فرشته جمشیدی- حمید حدیثی- علی حدیثی- بهزاد حق پناه- ولی حق شناس- ابوالفضل حکیمی- ابراهیم خوش سیرت- واحده خوش سیرت- یاسر خوش سیرت- رضا دبیر-اسحق راستی- صادق ربانی- علیرضا رجایی- محترم رحمانی- جواد رحیم پور- حمید رضا رسولیان- بهمن رضاخانی- احد رضایی- امیرر ضایی-محمد رضایی- حسین رفیعی- رضا رئیس طوسی- رقیه زارع پورحیدری- اعظم زارعیان- حامد سحابی- فریدون سحابی- تقی شامخی- احسان شریعتی- مهدی شریعتی- نادر شکرریز- فیروزه صابر- هاشم صباغیان- کیوان صمیمی- حمیدرضا عابدیان- احد عبدالحسین وند-زرین دخت عطایی(سحابی)-روئین عطوفت- محمود عمرانی-علی اصغر غروی-منیژه فتحی-غفار فرزدی-علی فرید یحیایی- عزیز قاسم پور-علی قاسمی-محمدرضا کارخانه چین-رحمان کارگشا-آذر کیش-فاطمه گوارایی-محسن محققی-حمید محمدنژاد-نرگسمحمدی-محمّدمحمّدیاردهالی- سعید مدنی-مینو مرتاضی لنگرودی-فرید مرجایی-رضا مظهری-احمد معصومی-خسرو منصوریان-عباس منوچهری-عبدالله مومنی-لطف الله میثمی-نظام الدین قهاری-هادی هادیزاده یزدی-سیدمحمود هاشمی-یاسمین یامینی .
سعید شعبانیان٬ معاون هماهنگکننده وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح٬ مدعی شد که همه «مقصران» ترور محسن فخریزاده شناسایی شدند.
او مدعی شد که همه «مقصران و دستاندرکاران« ترور فخریزاده شناسایی شدند و «اقدامات لازم برای دستگیری در حال انجام و انتقام سختی در انتظار جنایتکاران است.»
سپاه پاسداران با انتشار بیانیهای مدعی شد که «ماجراجوییهای تروریستی آمریکا این اتفاق تلخ را رقم زد.»
سپاه پاسداران در بیانیه امروز خود نوشت سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی پس از «ماجراجویی و جنایت تروریستی آمریکا و متعاقب آن ضربه موشکی به پایگاه تروریستها در عین الاسد و شرایط جنگی منطقه رخ داد.»
سپاه پاسداران بامداد ۱۸ دی یک فروند هواپیمای مسافربری اوکراینی به شماره پرواز پیاس ۷۵۲ را که در حال اوج گرفتن از فرودگاه امام تهران بود، با شلیک دستکم دو فروند موشک سرنگون کرد که تمام ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند.
سپاه پاسداران بعد از چند روز پنهانکاری، نهایتا تحت فشار جامعه جهانی اقرار کرد که این هواپیما با موشکهای سپاه ساقط شده است، اما علت آن را «خطای انسانی» اعلام کرد.
آمران اصلی شلیک به هواپیما نیز هنوز معرفی نشدهاند.
ایران اینترنشنال خبر داد که مقامهایی از بیت علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در تماسهایی خانواده قربانیان را برای عدم برگزاری مراسم یادبود تحت فشار گذاشتهاند.
براساس این گزارش، در روزهای گذشته تماسهای مکرر امنیتی با خانواده کشتهشدگان گرفته میشود و علاوه بر گذاشتن قرارهای شبانه و گاه و بیگاه، افرادی که خودشان را نماینده قضایی دفتر خامنهای معرفی میکنند به این خانوادهها گفتهاند اگر قصدی برای برگزاری مراسم سالگرد دارند، باید آن را فقط به «بچههای بسیج و سپاه پاسداران» بسپارند.
این فرد مطلع میگوید اعضای خانوادههایی که در برابر این تصمیم مخالفت کردهاند، با تهدید به تزریق «آمپول آرامشبخش» مواجه شدهاند.
او همچنین اشاره کرد ماموران امنیتی به تعدادی از خانوادهها که قصد داشتند بر سر آرامگاه فرزندانشان مراسم برگزار کنند با حالتی تحقیرآمیز گفتهاند: «اصلا از کجا مطمئنید که ما فرزند شما را زیر این سنگ دفن کردهایم؟ مگر با چشم خودتان جنازه را دیده بودید که مطمئنید؟!»
شماری از خانوادهها به دلیل آسیبهای شدیدی که به جسم فرزندانشان در اثر سقوط و آتشسوزی هواپیما وارد شده بود، تحمل روانی بازبینی جسد را نداشتند و به همین دلیل رضایت داده بودند که بدون چک نهایی به خاک سپرده شوند.
اکبر شبزنده دار٬ کبری محمدی٬ حنیف شب زندهدار و سعید شب زنده دار٬ چهار عضو یک خانواده در تاریخ ۱۷ آذرماه ۱۳۹۹ توسط نیروهای وزارت اطلاعات در کاشان بازداشت شدهاند.
آنها که بیش از یک ماه قبل توسط نیروهای امنیتی شهر کاشان بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات اصفهان و زندان کاشان منتقل شده بودند همچنان در بلاتکلیفی و بازداشت به سر میبرند.
اعضای این خانواده طی سالهای گذشته هیچگونه فعالیت سیاسی نداشتند هرچند پدر خانواده در دهه شصت به دلیل هواداری از گروههای سیاسی مخالف جمهوری اسلامی مدتی را در زندان گذرانده است.
مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در نامهای به رهبر جمهوری اسلامی در ارتباط با مشکلات جامعه اهل سنت نوشت، سنیها در کشور احساس میکنند «شهروند درجه چندم» بهحساب میآیند.
در این نامه سرگشاده که توسط پایگاه اطلاعرسانی دفتر امام جمعه اهلسنت زاهدان منتشر شده آمده است: «پس از گذشت ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، اهلسنت ایران همچنان در باب حقوق شهروندی با مشکلات و دغدغههای فراوانی مواجهاند، بهنحوی که احساس میکنند در ایران اسلامی شهروند درجه چندم بهحساب میآیند.»
عبدالحمید در ادامه نامه خود مینویسد «عدم انتصاب شایستگان اهلسنت بهعنوان وزیر، استاندار، مشاور یا معاون رئیسجمهور» و «بکارگیری اندک آنها در وزارتخانهها، نیروهای مسلح و نیز ادارات مراکز استانهای سنینشین» ازجمله دغدغههای اهل سنت هستند.
حامد حسینی٬ مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران٬ خبر از آن داد که واکسن “کُوو ایران برکت” پس از اخذ مجوز ادامه مطالعه از کمیته پایش داده و ایمنی به چهار داوطلب دیگر تزریق شد.
او افزود: «تزریق این واکسن به چهار داوطلب طی ۲ روز انجام شده که اولین تزریق روز دوشنبه (۱۵ دی ماه) به یک داوطلب و سه تزریق دیگر روز دوم (۱۶ دی ماه) انجام شده است.»حامد حسینی با اشاره به اینکه حال عمومی این داوطلبان خوب است، بیان داشت: اوایل هفته آینده نتایج هفت داوطلبی که تاکنون برای آنها تزریق انجام شده است، به کمیته پایش اعلام می شود تا پس از بررسی مجدد آنان، اجازه ورود هفت داوطلب دیگر به مطالعه اخذ شود.
به گزارش سیبیاس نیوز، پس از ارسال یک پیام تهدید با مضمون حمله با هواپیما به کنگره به عنوان «انتقام کشته شدن قاسم سلیمانی»، هوانوردی فدرال آمریکا و افبیآی در حال بررسی اخلال اخیر در فرکانسهای کنترل ترافیک هوایی آمریکا هستند.
رادیو فردا در این رابطه نوشت که چندین برج مراقبت هوایی نیویورک پیامی دریافت کردند که در آن گفته شده است روز چهارشنبه در انتقام کشته شدن قاسم سلیمانی یک هواپیما به ساختمان کنگره برخورد خواهد کرد.
این پیام صوتی که با صدایی ماشینی ضبط شده میگوید: «روز چهارشنبه با هواپیما به ساختمان کنگره میکوبیم. انتقام سلیمانی گرفته خواهد شد.»
سیبیاس نیوز به نقل از منابع آگاه گزارش داد روز سهشنبه به کنترلکنندگان ترافیک هوایی دستور داده شده هر گونه تغییر مسیر هواپیماها یا هرتهدیدی را سریعا گزارش کنند.
طبق این گزارش، این تهدید جدی تلقی نشده، اما اخلال در ارتباطات هوانوردی باعث نگرانی شده است.
وزارت دادگستری آمریکا روز سهشنبه ۱۶ دی از ضبط هفت میلیون دلار از داراییهای ایران با هدف کمک به قربانیان تروریسم مورد حمایت جمهوری اسلامی خبر داد.
این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد که مبلغ ضبطشده سهم ایالات متحده آمریکا از جریمهای است که برای دور زدن تحریمهای وضعشده علیه ایران در نظر گرفته شده است.
در این بیانیه به اقدامات متقلبانهای که در مورد نقلوانتقال حدود یک میلیارد دلار از وجوه ایران به حسابهای بانکی در سراسر دنیا انجام گرفته، اشاره شده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از دیوید برنز، مقام قضایی وزارت دادگستری آمریکا مینویسد: «وجوهی که امروز توقیف و ضبط شدند، بنا بود به مهرههای تبهکاری برسند که با مشارکت در (اجرای) نقشهای بینقص در صدد نقض تحریمهای آمریکا علیه ایران بودند».
خبرهای روز گذشته را اینجا بخوانید.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…