Categories: پخش زنده

? زنده| آزادی نازنین محمدنژاد با وثیقه یک میلیارد و ٢٠٠ میلیون تومانی



آزادی نازنین محمدنژاد با وثیقه یک میلیارد و ٢٠٠ میلیون تومانی

الهام محمدنژاد، خواهر نازنین محمدنژاد دانشجوی بازداشتی، از آزادی او با وثیقه ١ میلیارد و ٢٠٠ میلیون تومانی خبر داد.

الهام محمدنژاد روز سه‌شنبه ۱۴ بهمن‌ماه در حساب توییتر خود اضافه کرد آزادی خواهرش «بعد از ۵٧ روز انفرادی» صورت گرفته است.
نازنین محمد‌نژاد روز ۱۸ آذر بدون هیچ توضیحی از سوی ماموران اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و وسایل شخصی‌اش نیز ضبط شد.

پس از آن، خانواده محمد‌نژاد اعلام کرد او از داشتن وکیل محروم مانده و توضیحی درباره علت بازداشت به خانواده داده نشده است.
نازنین محمد‌نژاد دانشجوی کارشناسی رشته زبان روسی دانشگاه علامه طباطبایی و فعال سابق دانشجویی در دانشگاه تهران است.



مدیر یک انتشارات به دلیل عضویت در کانون نویسندگان ایران زندانی شد

نازی اسکویی، مدیرمسئول انتشارات «نشر دیگر» برای گذراندن حکم یک سال زندان، زندانی شده است.

نازنین اسکویی و همسرش علی‌اکبر امینی، عضو کانون نویسندگان ایران، پس از لغو مجوز انتشاراتشان در سال ۱۳۹۱ به اتهامات «اقدام علیه امنیت کشور» و همکاری با «کانون غیرقانونی نویسندگان ایران» به یک سال حبس محکوم شده بودند.

آذرماه گذشته، علی‌اکبر امینی برای گذراندن حبس خود بازداشت شد اما به خانم اسکویی به دلایل پزشکی و نامناسب بودن شرایط جسمانی او فرصت داده شد تا بعدا خود را برای گذراندن حبس معرفی کند.

کانون نویسندگان ایران در اردیبهشت سال ۱۳۴۷ تاسیس شده و سیمین دانشور، محمود اعتمادزاده (به‌آذین)، نادر نادرپور، سیاوش کسرایی، داریوش آشوری، اسماعیل خویی و احمد شاملو از جمله اولین اعضای هیات دبیران این نهاد بودند.

هم در دوره حکومت محمدرضا پهلوی و هم در دوران جمهوری اسلامی، فعالیت کانون نویسندگان با محدودیت‌هایی روبرو بوده است و اعضای آن از طرف حکومت تحت فشار بوده‌اند.

شماری از اعضای کانون نویسندگان ایران پس از انقلاب اعدام شدند و در دهه ١٣٧٠ نیز چندین نفر از آنان کشته شدند که در مورد محمد مختاری و محمدجعفر پوینده نقش ماموران وزارت اطلاعات در قتل آنها به اثبات رسید.



ابتلای ۱۱درصد دانشجویان علوم پزشکی به کرونا

سیما سادات٬ معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت٬ خبر از ابتلای ۱۱ درصد دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی به کرونا داد.

او همچنین در گفت‌وگوی با ایسنا از احتمال تغییر زمان برگزاری چهل و هشتمین آزمون دستیاری خبر داد و گفت: «جلساتی در این خصوص با وزیر بهداشت برگزار شده و احتمال تغییر زمان برگزاری این آزمون وجود دارد که جزییات آن اعلام خواهد شد.»

سیما سادات افزود: «در طرح همدلی سه سوال از دانشجویان علوم پزشکی در خصوص ابتلا به کرونا ویروس پرسیده شده است که سوال اول به ابتلا خود دانشجو، سوال دوم ابتلا بستگان نزدیک و سوال سوم نیز فوت آنها اشاره دارد.  بر این اساس از حدود ۲۴۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی حدود ۲۷ هزار نفر در این طرح شرکت کردند.»

او در این رابطه توضیح داد که ۱۱ درصد دانشجویان شرکت کننده در طرح همدلی عنوان کردند که خودشان و ۱۶ درصد خانواه های آنها به ویروس کرونا ابتلا شده اند و ۵ و نیم درصد آنها نیز تاکید کردند در بین بستگان و خانواده آنها فوتی داشتند.

معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت  با تاکید بر اینکه ۱۰ درصد دانشجویان حاضر در خوابگاه ها نیز به کرونا مبتلا شدند، گفت: از بین ۶۰ تا ۷۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی که در خوابگاه ها حضور دارند نیز فقط ۱۰ درصد آنها به کرونا مبتلا شدند و خوشبختانه دانشجوی فوتی بر اثر کرونا نداشتیم.



سفیر ایران در لندن خواستار ممنوعیت پخش فیلمی درباره زندگی فاطمه زهرا شد

حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در لندن، خواستار ممنوعیت پخش فیلم «بانوی بهشت» شده است. این فیلم به زندگی فاطمه زهرا،‌ دختر پیامبر اسلام، پرداخته است.

او در توییتی که روز دوشنبه، ۱۳ بهمن منتشر کرده، نوشته این فیلم توسط «جریان منحرف در لندن» تولید شده و در رابطه با این فیلم با « مراکز اسلامی شیعه و سنی در انگلیس» نامه‌نگاری کرده و خواستار آن شده که «از طریق قانونی برای جلوگیری از پخش آن در انگلیس اقدام کنند».

فیلم «THE LADY OF HEAVEN» (بانوی بهشت) توسط یاسر حبیب، روحانی شیعه ساکن لندن ساخته شده است که از منتقدان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی است.

حامیان رهبر جمهوری اسلامی معمولا برای توصیف جریان صادق شیرازی، مرجع تقلید شیعه، از عبارت «شیعه انگلیسی» استفاده می‌کنند.

بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، این فیلم درباره جنگ‌های سال‌های اخیر سوریه و عراق است و در جریان آن به حوادث صدر اسلام و زندگی دختر پیامبر اسلام نیز پرداخته می‌شود.

پیش از این، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، تولید فیلم را بر اساس «راهبرد اختلاف‌افکنی» و در راستای «سیاست‌های محور غربی، عبری و عربی» ارزیابی کرده بود.

سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) نیز روز ۹ دی امسال اعلام کرد که انتشار این فیلم در داخل ایران ممنوع است.



انتخاب محمد رسول‌اف به عنوان یکی از داوران برلیناله ۲۰۲۱

جشنواره فیلم برلین روز دوشنبه اسامی داوران هفتاد و یکمین دوره خود را اعلام کرد که در میانشان نام محمد رسول‌اف، فیلمساز شناخته شده منتقد حکومت ایران به چشم می‌خورد.

آقای رسول‌اف سال گذشته با فیلم «شیطان وجود ندارد» برنده جایزه خرس طلایی بهترین فیلم جشنواره معتبر برلین شده بود.

او امسال در کنار سینماگرانی چون نداو لاپید از اسرائیل (سازنده فیلم «مترادف‌ها» برنده خرس طلای سال ۲۰۱۹)، آدینا پینتیلی‌یه از رومانی (برنده خرس طلای سال ۲۰۱۸ برای فیلم Touch Me Not)، ایلدیکو انیادی از مجارستان (برنده خرس طلایی سال ۲۰۱۷ برای فیلم «بر جسم و روح»)، جیانفرانکو روسی از ایتالیا (برنده خرس طلایی سال ۲۰۱۶ برای فیلم مستند «آتش در دریا») و یاسمیلا ژبانیچ از بوسنی و هرزگوین (برنده خرس طلایی سال ۲۰۰۶) فیلم‌های دوره پیش روی برلین را قضاوت خواهند کرد.

فیلم‌های دوره سال ۲۰۲۱ جشنواره فیلم برلین که قرار است به صورت آنلاین یک ماه دیگر برگزار شود، طی روزهای آینده معرفی خواهند شد. بخش دیگری از جشنواره برلین قرار است تابستان برای عموم برگزار شود.



مخالفت مجلس با کلیات بودجه ١۴٠٠

نمایندگان مجلس با کلیات بودجه ١۴٠٠ مخالفت کردند.

به گزارش ایسنا، کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه ١۴٠٠ در دستور کار جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

پس از ارائه گزارش سخنگوی کمیسیون تلفیق و اظهارات نمایندگان مخالف و موافق، کلیات لایحه بودجه به رای مجلس گذاشته شد که نهایت با ۹۹ رای موافق، ۱۴۸ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از مجموع ٢۶١ نماینده حاضر به تصویب مجلس نرسید.



عضو خبرگان رهبری: کسانی که ولایت فقیه را قبول ندارند، از فرمان خدا سر باز می زنند

محسن اراکی٬ عضو مجلس خبرگان رهبری٬ گفت: «ولایت فقیه در امتداد فرمانبری از خداوند است و کسانی که ولایت فقیه را قبول ندارند در حقیقت از فرمان الهی می خواهند سر باز بزنند و از فرمان غیر خدا تبعیت کنند. البته در این راه نیز باید ثابت قدم بود و تزلزل برخی افراد واپسگرا و خسته از مقاومت نیز وجوددارد.»

او افزود: «جامعه ایمانی تنها از خداوند فرمانبری می کند، این فرمانبری را نخستین شاخصه جامعه ایمانی توصیف و بیان کرد: پیامبران و اولیای الهی آمده اند تا این شاخصه را به ما بیاموزند. دومین شاخصه جامعه ایمانی همراهی با اولیای الهی و دشمنی با دشمنان الهی است. یکی از افتخارات امروز ما این است که در جبهه امیرمؤمنان(ع) و حضرت صدیقه طاهره(س) قرار داریم و با طاغوت و آمریکا همراه نیستیم.»



ارائه خدمات پزشکی به زینب جلالیان منوط به مصاحبه تلویزیونی شد

عفو بین‌الملل هشدار داد وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی عمدا ارائه خدمات درمانی به زینب جلالیان، زندانی سیاسی کُرد، را ممنوع کرده تا او را مجبور کند در مقابل دوربین اعتراف اجباری انجام دهد.

عفو بین‌الملل با شکنجه خواندن این اقدام خاطرنشان کرد جلالی دچار مشکلات جسمی شدیدی است از جمله اینکه پس از ابتلا به کرونا به مشکلات تنفسی شدید مبتلا شده است.

بر اساس این گزارش، زینب جلالیان از اردیبهشت ماه با وجود شیوع کرونا به چهار زندان در نقاط مختلف ایران منتقل شده و برای مدت‌های طولانی در سلول انفرادی در حبس بوده است.

طبق اعلام عفو بین‌الملل، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ارائه خدمات درمانی به زینب جلالیان و انتقال او به زندانی در نزدیکی محل سکونت خانواده‌اش در آذربایجان غربی را به حضور او در اعترافات تلویزیونی اجباری، ابراز ندامت از فعالیت‌های سیاسی گذشته و موافقت با همکاری با وزارت اطلاعات منوط کرده است.



نایب رییس مجلس: سربازی اجباری باید جمع شود، سربازی باید حرفه‌ای شود

امیرحسین قاضی‌زاده، نماینده مشهد و نایب رییس مجلس٬ گفت که مخالف سربازی اجباری است.
قاضی‌زاده در یک برنامه تلویزیونی گفت: «سربازی اجباری باید جمع شود. سربازی باید حرفه‌ای شود. مجلس در این زمینه طرح دارد که باید با ستاد کل به توافق برسیم. ما به خوبی از سربازها استفاده نمی‌کنیم و وقت آن‌ها تلف می‌شود.»

او گفت که چنین طرحی در مجلس وجود دارد اما افزود که این طرحی است که مجلس نمی‌تواند برای آن قانون تصویب کند و لازم است که با ستاد کل نیروهای مسلح ایران به توافق برسند.

بر اساس قانون اساسی ایران همه مردان بالای ۱۸ سال ایرانی، به جز مواردی که استثنا شده اند، باید به خدمت سربازی بروند. در حال حاضر مدت خدمت سربازی دو سال است.


خبرهای روز گذشته را اینجا بخوانید.

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳