? زنده| مولانا عبدالحمید: سوخت‌بران کشته شده شهید هستند

 



بیانیه جمعی از فعالان سیاسی، اجتماعی اعتراض به مرگ بهنام محجوبی

جمعی از فعالان سیاسی، اجتماعی، مدنی و حقوق بشری٬ طی بیانیه‌ای در اعتراض به مرگ زندانی سیاسی-عقدتی بهنام محجوبی تاکید کردند که «بار دیگر وضع أسفبار دستگاه قضایی ایران را برجسته‌تر ساخت.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «تقریباً از ابتدای پیروزی انقلاب به‌تدریج، “دستگاه قضایی” و “زندان” به ماشین‌های بازدارنده‌ی ابراز عقیده و سرکوبِ آزادی بیان تبدیل شدند و در حول آنها مجموعه‌ای از “پلیس‌ و قاضی‌ سیاسی” نیز شکل گرفت که در حال‌حاضر این “پلیس‌سیاسی” است که تحت‌عناوین گوناگونِ “نهادهای امنیتی” در میان آنها دست بالا را دارد و بیش از هر سازوکار دیگری بر سرنوشت انسان‌ها سیطره پیدا کرده ‌است. “قاضی‌سیاسی” نیز چیزی بیش‌از نوعی ماشین امضای احکامِ ازپیش‌تعیین شده نیست که ماهیتاً مفهوم “استقلال قضایی” را به‌سخره گرفته‌است.»

بهنام محجوبی‌ درویش زندانی، که هفته گذشته در پی وخامت جسمی و رسیدگی دیرهنگام در زندان اوین به بیمارستان منتقل شده بود، روز یکشنبه جانش را از دست داد. نزدیکان بهنام محجوبی خبر جان‌باختن او را نخستین‌بار روز سه‌شنبه ۲۸ بهمن اعلام کرده بودند اما مقام‌های بیمارستان لقمان این خبر را سوم اسفندماه تایید کردند.

گزارش‌ها حاکی‌ست با شدت گرفتن انتقاد و واکنش‌ها به تشدید وخامت جسمی این زندانی سیاسی، روند درمان او تحت نظارت و کنترل پزشکان مورد تایید نهادهای امنیتی قرار گرفته بود. این مساله با اعتراض نزدیکان او مواجه شد.

همچنین حین بستری او در بیمارستان «لقمان»، ملاقات مادر و همسر محجوبی نیز به صورت بسیار محدود صورت گرفت.

ابراهیم الله‌بخشی،‌ درویش گنابادی و زندانی سیاسی سابق که گزارش‌ وضعیت محجوبی را طی روزهای گذشته منتشر می‌کرد، در صفحه توییترش نوشته بود که به پزشک معتمد خانواده اجازه حضور در روند درمان داده نشد و بستگان محجوبی نیز اعتمادی به پزشکان بیمارستان ندارند.

امضا کنندگان این بیانیه در ادامه ضمن برشرمندن تعدادی دیگر از زندانیان سیاسی که طی سال‌های گذشته در زندان کشته شدند نوشتند: «درنسل‌های متوالی و در هر محرّم و عاشورا این‌پیام خوش‌نوای پیشگامان‌ آزادی و قیام علیه بردگی و عبودیت شنیده‌‌شده‌ است که “اگر دین ندارید، مردمانی آزاده باشید”. تاریخ ما البتّه اثبات نموده‌است که پاسخ مثبت به چنین درخواستی تاچه‌حد دشوار و‌ مخاطره‌آمیز و پرآسیب است. امّا حصارهای قانون‌ و‌ محکمه و زندان که خندق‌های عمیقِ محافظت از قلعه و حصار حکومت‌ها هستند، هیچ‌گاه پایداری ابدی از خویش نشان نداده‌اند.»

متن کامل این بیانیه را اینجا بخوانید.



مولانا عبدالحمید: سوخت‌بران کشته شده شهید هستند

مولانا عبدالحمید٬ امام جمعه زاهدان٬ ضمن صدور بیانیه‌ای،‌ سوخت‌بران کشته شده را شهید اعلام کرد و به سوی سوخت‌بران را که منجر به کشته و زخمی شدن جمعی از آنان شد،‌ شدیداً محکوم نمود و این اقدام را برخلاف قانون و شرع دانست.

در ادامه این بیانیه آمده است: «متأسفانه اکثر مردم استان با مشکلات عدیدۀ معیشتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و در بدترین وضعیت اقتصادی به سر می‌برند. با توجه به نبود شغل کافی و منبع درآمد، بسیاری از مردم استان ناچار به خرید و فروش سوخت می‌شوند. سوخت‌بری جرم و قاچاق نیست؛ سوخت‌بران نان‌آوران خانواده‌های خودشان هستند و زندگی هزاران خانواده از همین طریق می‌چرخد. البته مسئولین نظامی و انتظامی با قاچاق اسلحه و مواد مخدر مبارزه کنند.»

امام جمعه زاهدان افزود: «دولت‌ها وظیفه دارند برای معاش مردم برنامه‌ریزی کنند تا کسی ناچار به اختیار نمودن شغل‌های پرخطر نشود. بدون شک این مرز مشترک متعلق به همین مردم است و نفعش باید به همین مردم محروم برسد، نه کسانی که با تجارت کلان سوخت، سود میلیاردی به‌دست می‌آوردند.»

مولانا عبدالحمید همچنین از مسئولین خواست در سریع‌ترین زمان ممکن عاملان این حادثۀ دردناک را محاکمه و مجازات کنند.



دبیر شورای سلامت: اهواز به مرز وضعیت سیاه رسیده است

مقام‌های محلی خوزستان درباره بدتر شدن وضعیت شیوع کرونا در استان و «سیاه» شدن وضعیت بیماری در شهرستان اهواز هشدار دادند.

مهران احمدی بلوطکی، دبیر شورای سلامت اهواز، روز سه‌شنبه پنجم اسفندماه به خبرگزاری ایسنا گفت:‌ «روند و شدت بیماری در اهواز به گونه‌ای است که اگر در طیف‌ رنگ‌بندی،‌ رنگ سیاه نیز وجود داشت می‌توانستیم بگوییم اهواز به مرز وضعیت سیاه رسیده است.»

او در زمینه کاهش سن ابتلا و مرگ کودکان نیز هشدار داد و افزود: «اگر شهروندان به خودشان نیایند هیچ دفاعی در مقابل آن نداریم.»

همزمان مدیر بیمارستان «امام خمینی» این شهرستان هم از پر شدن ۷۵ درصد تخت‌های در نظر گرفته شده برای بیماران مبتلا به کووید خبر داد.

مسئولان استان خوزستان در پی تشدید شیوع بیماری در این استان، پیشنهاد تعطیلی و قرنطینه دوهفته‌ای را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه کردند که روز شنبه از سوی این ستاد رد شد.

خبرگزاری ایسنا نوشته مقام‌های محلی استان همچنان پیگیر برقراری قرنطینه و اعمال تعطیلی در این استان هستند.



مجلس انقلابی برای تامین بودجه صدا و سیما نرخ اینترنت را گران کرد

نمایندگان مجلس با تصویب طرحی مالیات اپراتورها را ۳هزار میلیارد تومان افزایش دادند.

این مالیات بناست به نهادهای نظارتی مانند صدا و سیما تعلق بگیرد. پیش از این آذری جهرمی٬ وزیر ارتباطات اعلام کرده بود با تصویب این طرح بسته‌های اینترنت افزایش چشمگیری خواهد داشت.



«کشتن سوخت‌بران» سراوان را به تشنج کشید

روز گذشته هرانا گزارش داده بود که در پی تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران در مناطق مرزی شهرستان سراوان به سمت گروهی از سوخت‌بران، دستکم ۲ شهروند کشته و ۲ تن دیگر زخمی شدند.

بر اساس این گزارش، نیروهای سپاه پاسداران با بستن و حفر چاله در نقاط صفر مرزی از تردد سوخت بران ممانعت کردند و شماری از آنها با حضور در مقابل پایگاه سپاه خواستار بازگشایی مرز بودند که با تیراندازی نیروهای سپاه مواجه شدند.

در واکنش به این اتفاق گزارش‌های غیررسمی از سراوان در استان سیستان‌و‌بلوچستان، حاکی از ورود خانواده‌های شماری از سوخت‌بران به داخل فرمانداری این شهر و درگیری با ماموران پلیس است.

ویدیوهایی نیز از یک ماشین پلیس در بیرون از ساختمان فرمانداری شهر سراوان منتشر شده که در آتش می‌سوزد.



روزنامه کیهان از توافق سه ماهه ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمایت کرد

نماینده علی خامنه‌ای در سرمقاله کیهان از توافق «موقت و سه ماهه» روز یک‌شنبه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمایت کرد و خطاب به نمایندگان معترض نوشت: به این حجم از اعتراض نیازی نبود چون خودداری ایران از اجرای پروتکل الحاقی خود از دستاوردهای بزرگ ما طی دو دهه چالش هسته‌ای است

حسین شریعتمداری در بخشی از سرمقاله کیهان نمایندگان معترض به توافق اخیر ایران و آژانس را مورد نکوهش قرار داد و افزود: توافق با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اگرچه امضای رییس ‌سازمان انرژی اتمی را در پای خود دارد ولی نماینده مجلس باید می‌دانستند که مساله‌ای با این اهمیت نمی‌تواند بدون دخالت و نظر شورای عالی امنیت ملی تهیه شده باشد.

نماینده خامنه‌ای در کیهان همچنین عنوان کرد که با توقف اجرای پروتکل الحاقی از بامداد سه‌شنبه، پنج‌شنبه اسفند ماه، اگر آمریکا و اروپا همه تحریم‌ها را لغو کنند به آنچه از برجام انتظار داشتیم رسیده‌ایم و اگر تحریم‌ها را لغو نکنند امتیازاتی را که سخاوتمندانه تقدیم‌شان کرده بودیم، پس می‌گیریم که توقف اجرای پروتکل الحاقی با اهمیت‌ترین آنهاست.



مجلس برای توقف اجرای پروتکل الحاقی از صبح امروز اجرا شد

از بامداد سه‌شنبه، پنجم اسفند، مطابق مصوبه مجلس شورای اسلامی این کشور به علت لغو نشدن تحریم‌های ایران و اجرا نشدن مفاد برجام، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کرده و دیگر اجازه نظارت‌های فراپادمانی را هم به بازرسان نخواهد داد.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه٬ درباره اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی درخصوص توقف اجرای پروتکل الحاقی تاکید کرد: «از صبح امروز این قانون اجرا شده است.»

کاظم غریب‌آبادی، سفیر ایران در آژانس بین‌المللی اتمی٬ در این رابطه گفت: «همه دسترسی‌های تکمیلی آژانس از نیمه شب امشب متوقف می‌شود و از ساعت ۱۲ امشب چیزی به نام تعهدات فراتر از پادمان نداریم.»

مجلس در قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» با تعیین ضرب‌الاجلی دولت ایران را موظف کرده بود اگر تحریم‌های آمریکا برداشته نشود، اجرای پروتکل الحاقی و بازرسی سرزده بازرسان آژانس از مراکز هسته‌ای را خاتمه دهد و تولید اوارنیوم غنی شده با خلوص ۲۰ درصد را از سر بگیرد.


خبرهای روز گذشته را اینجا بخوانید.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »