ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت ایران ضمن هشدار درباره وضعیت استانهای خوزستان و چهارمحال و بختیاری گفت که در صورت گسترش بیماری در خوزستان، وضعیت این استان در ستاد مقابله با کرونا مطرح خواهد شد.
او در حالی این موضوع را مطرح کرده است که به گفته مقامات محلی این استان طی ده روز گذشته که شیوع کرونا در این استان بحرانی بوده است، حداقل سه بار درخواست رسمی برای قرنطینه خوزستان به ستاد ملی مقابله با کرونا ارسال شده ولی بیپاسخ مانده است.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت ایران، ویروس جهشیافته تا روز پنجشنبه هفتم اسفندماه در ۱۱ استان شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، خوزستان، ایلام، مرکزی، تهران، قزوین، البرز، گیلان و آذربایجان غربی مشاهده شده است.
در روزهای اخیر مقامات بهداشتی قم، اصفهان، کاشان و آذربایجان شرقی هم به صورت رسمی از شناسایی موارد ابتلا به ویروس جهشیافته در این استانها خبر دادهاند.
بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا تا روز پنجم اسفند، ۱۱۲ مورد ابتلا به ویروس جهشیافته در کشور شناسایی شدهاند که از میان آنها هشت نفر از جمله سه کودک جان باختهاند.
وزارتهای خارجه ایران و ترکیه روز یکشنبه سفیران یکدیگر را در واکنش به اظهارات طرف مقابل درباره تحولات عراق احضار کردند.
وزارت خارجه ترکیه با احضار سفیر ایران در آنکارا، به اظهارات اخیر سفیر جمهوری اسلامی در بغداد اعتراض کرد و گفت: «انتظار آنکارا از تهران نه مخالفت با مبارزه ترکیه علیه تروریسم، بلکه همراهی با ترکیه است.»
ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی در بغداد، روز شنبه به شبکه «روداو» در اقلیم کردستان عراق گفته بود: «ایران حضور هیچ گونه نیروی خارجی در عراق و دخالت نظامی را نمیپذیرد و نیروهای ترکیه باید از عراق عقبنشینی کرده و تهدیدی را متوجه سرزمین عراق نکنند.»
فاتح یلیدیز، سفیر ترکیه در عراق، در واکنش به اظهارات ایرج مسجدی در توییتر خود نوشت: «سفیر ایران آخرین فردی است که میتواند به ترکیه درس احترام به مرزهای عراق را بدهد.»
آنکارا که حزب کارگران کردستان ترکیه (پکک) را یک «گروه تروریستی» میداند، در سالهای اخیر به مواضعی در شمال عراق حمله کرده است.
کمی پس از انتشار خبر احضار سفیر ایران در آنکارا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی گزارش داد که دریا اورس، سفیر ترکیه در تهران، به وزارت خارجه ایران احضار شده است.
ایرنا دلیل این احضار را «سخنان غیرقابل قبول وزیر کشور ترکیه درباره حضور عناصر پکک در خاک ایران» اعلام کرد.
به نوشته ایرنا، در این احضار همچنین اظهارات سفیر ترکیه در عراق نیز «غیرموجه خوانده شد و مورد انتقاد قرار گرفت».
چند روز پیش سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه، در پارلمان این کشور گفت «پنج هزار نفر» از نیروهای حزب کارگران کردستان در ایران و عراق حضور دارند. جمهوری اسلامی تاکنون حضور این نیروها در خاک خود را رد کرده است.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهوری٬ به عنوان یک مقام رسمی برای اولین بار تایید کرد که جمهوری اسلامی حقوق اقلیتهای دینی و مذهبی همچنین زنان را رعایت نمیکند.
او امروز در جلسهای با نخبگان، جوانان، برگزیدگان و فعالان سیاسی اجتماعی و فرهنگی استان گلستان گفت قبول دارم که در حق اهل سنت و زنان کوتاهیهایی شده است.
این در حالی است که حسن روحانی٬ رییس دولتهای یازدهم و دوازدهم٬ در هر دو دوره انتخاباتیاش وعده داده بود که قدمهایی برای احقاق حقوق زنان و اقلیتهای دینی و مذهبی بردارد.
علیرضا حاجیانزاده، مشاور عالی وزیر و دبیر ستاد همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش، از ایجاد «مدارس علوم و معارف اسلامی» وابسته به حوزههای علمیه در استانهای کشور در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش ایسنا، حاجیانزاده روز یکشنبه در سمنان گفت: «حضور مبلغین ثابت در مدارس بهترین کار تبلیغی است.»
حاجیانزاده مشارکت دستگاههای برونسازمانی از جمله حوزه علمیه را بخشی از «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» و همچنین توصیه رهبر جمهوری اسلامی اعلام کرد.
او با تاکید بر این که «حوزههای علمیه باید در عرصههای مختلف مردمی و حاکمیتی تاثیرگذار باشند» گفت که حوزههای علمیه میتوانند در «بیش از ۱۰۰ دستگاه» دولتی «نقش موثر» ایفا کنند.
این مقام آموزش و پرورش گفت بعد از «یک دهه فعالیت مشترک حوزه علمیه و آموزش و پرورش» اکنون «حوزههای علمیه به صورت رسمی وارد حوزه تالیف کتب درسی شدهاند و در تمامی گروههای درسی در این بخش نماینده دارند.»
همچنین به گفته حاجیانزاده، در «اتاق فکر حوزههای علمیه» دستورالعملهایی برای فعالیت مربیان پرورشی در سطح مدارس تدوین شده است.
علی اکرمی، روزنامهنگار و فعال سیاسی، در سن ۴۳ سالگی، به دلیل بیماری کرونا درگذشت.
علی اکرمی، روزنامهنگار و عضو نهضت آزادی، پس از مدت کوتاهی بستری شدن در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا، صبح امروز (یکشنبه ۱۰ اسفند)، درگذشت.
خبرهای روز گذشته را اینجا بخوانید.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…