زیتون– محمد نوریزاد اعلام کرد که در اعتراض به زندانی شدن و بیاعتنایی به وضعیت سلامتش تصمیم دارد دست به خودکشی بزند
در این نامه که از زندان مشهد منتشر شده٬ خطاب به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی نوشته شده است: «هر روز یک زخم تازه بر زخمهای پیشین خود خواهم افزود و خود به دست گریبان مرگ پیش خواهم کشید.»
این زندانی سیاسی در بخش دیگری از نامهاش به عدم رسیدگی به نقش علی خامنهای، فرمانده کل قوا و حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، در پرونده شلیک به هواپیمای اوکراینی اشاره کرد و دلیل بازداشت خود را نیز «گفتن حقایق جاری در نظام هردنبیل جمهوری اسلامی و در اعتراض به دزدیها و جنایتهایش» عنوان کرده است.
در ادامه این نامه به بیماری قلبی و همچنین خطرناک بودن زندان بر اساس توصیه پزشکان اشاره شده است.
این زندانی سیاسی نوشته به دلیل بیاعتنایی مقامهای زندان و سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات به وضعیتش دست به خودکشی خواهد زد.
پنج روز پیش نیز خبرهایی مبنی بر وخامت حال علیرضا نوریزاد منتشر شد.
ابتدا محمد بهشتی لنگرودی٬ در توییتی نوشت که بعد از گفتوگو با٬ معلم زندانی اسماعیل عبدی٬ با خبر شده است: «وضعیت جسمی آقای نوریزاد چندان مناسب نیست و بسیار ضعیف شده.»
ساعتی بعد از آن فاطمه ملکی در گفتوگو با رادیو فردا این خبر را تایید کرد و گفته بود که علیرضا نوریزاد در زندان دست به خودزنی زده است.
به گفته فاطمه ملکی همسرش در اعتراض به اینکه بیش از شش ماه است از امکان تماس تلفنی با خانوادهاش محروم است اقدام به خودزنی کرده است.
همسر محمد نوریزاد ادامه داده بود که از طریق همبندی او٬ اسماعیل عبدی٬ در جریان این موضوع قرار گرفته است که او قصد دارد: «تا وقتی امکان استفاده از تلفن به او ندهند دست به خودزنی خواهد زد.»
فاطمه ملکی توضیح داده بود: «آقای نوریزاد که گوشی را گرفتند با حال نزار و خیلی وحشتناک که نشان میداد حالشان کاملا بد است شروع کردند به صحبت کردن و گفت که خودزنی کرده است. گفت که به اینها (مسولان زندان) گفتهام ادامه میدهم در این راه تا خون من ریخته شود تا مردم بیدار شوند و به اینها هشدار دادهام اگر تلفن من وصل نشود همین جوری خودزنی خواهم کرد تا بالاخره تکلیف من روشن شود.»
محمد نوریزاد به دلیل امضای نامه ۱۴ نفره٬ به ۱۵ سال زندان، سه سال تبعید به ایذه و سه سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است.
مصائب امضا کننده یک نامه
۱۴ فعال مدنی و سیاسی داخل ایران روز ۲۱ خرداد سال ۹۸ با انتشار نامهای سرگشاده خواستار استعفای علی خامنهای از رهبری و تغییر بنیادین قانون اساسی شدند.
محمد نوریزاد، محمد ملکی، مهندس هاشم خواستار، گوهر عشقی، عباس واحدیان شاهرودی، حوریه فرجزاده، کمال جعفری یزدی، محمد مهدویفر، جواد لعل محمدی، رضا مهرگان، محمدرضا بیات، محمد کریمبیگی، زرتشت احمدی راغب، محمدحسین سپهری این نامه را امضا کرده بودند.
امضا کنندگان این نامه همه به دهها سال حبس محکوم شدهاند و اکثر آنان در زندان مشهد مشغول به تحمل مدت حبس هستند.
محمد نوریزاد دی ماه سال گذشته دست به اعتصاب غذا زده بود.
همسر محمد نوریزاد روز یکشنبه ۲۲ دی، با انتشار یک فایل صوتی از وخیم بودن حال همسرش بر اثر اعتصاب غذا خبر داد.
فاطمه ملکی در این فایل صوتی گفته بود که همسرش را در زندان مشهد ملاقات کرده و به او اصرار کرده تا اعتصابش را بشکند، ولی آقای نوریزاد مخالفت کرده و گفته است: «من جنازهام را بر سر اینها میکوبم.»
محمد نوریزاد ۱۴ اسفند سال گذشته نیز دست به خودزنی زده بود. آن زمان فاطمه ملکی خبر داده بود که او در زندان مشهد رگ خود را زده، اما نجات یافته است.
همسر محمد نوریزاد آن زمان توضیح داد بود که او در رابطه چرایی دست زدن به این اقدام گفته بود:«پشت اقدامم یک فهمی است و برای شخص خودم این کار انجام نداد بلکه برای تمامی زندانیان سیاسی دست به چنین اقدامی زدهام.»
طبق این اظهارات محمد نوری زاد گفته بود: «هدفم این بوده که پیام مظلومیت زندانیان سیاسی را برسانم که چه فشارهایی برا آنها وارد میکنند.»
پیش از آن نیز این فعال سیاسی ضمن انتشار یک فایل صوتی از قصدش برای «خودکشی اعتراضی» خبر داده بود. وی دلیل این تصمیم خود را آزار خانوادهاش ذکر کرده است.
پسر محمد نوریزاد نیز به سه سال و نیم حبس محکوم شده است.
این اولین باری نیست که این فعال سیاسی٬ نویسنده و روزنامه نگار به زندان محکوم میشود.
در جریان اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ محمد نوری زاد به جرم توهین به رهبر جمهوری اسلامی به دوسال و به جرم توهین به مسئولان دیگر، یکسال و نیم و مجموعا به سه سال و نیم زندان و ۵۰ ضربه شلاق محکوم شده بود.
او پس از خطبههای علی خامنهای در ۲۹ خرداد سال ۸۸ نیز طی نامهای خطاب به آیتالله خامنهای به او هشدار داده بود که از مردم عذر بخواهد چرا که دیگر دوستی برای نظام باقی نخواهد ماند.
دومین نامه نوریزاد پس از وقایع روز ۱۳ آبان خطاب به رهبر جمهوری اسلامی منتشر شد. او در این نامه نه تنها شخص علی خامنهای را به دلیل ظاهرپسندی تحت نفوذ «آدم های زیرک» خواند بلکه از حسین شریعتمداری، حداد عادل، محمد صادق لاریجانی، صادق محصولی، سعیدمرتضوی و صفار هرندی به عنوان مصادیق این آدم های زیرک و به گفته او «بی لیاقت» و از میر حسین موسوی، خاتمی و کروبی به عنوان «دوستان واقعی انقلاب» نام برد.
دو هفته بعد از آن سومین نامه نوریزاد خطاب به رهبر جمهوری اسلامی منتشر شد که در آن آمده بود «چینی نازک نظام ترک خورده» و آیتالله خامنهای با احمدی نژاد تنها مانده است.
او اواخر آبان ماه همان سال برای اولین بار بازداشت شد.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…