زیتون-در پی دیدار فائزه هاشمی، با یکی از همبندیان سابقش، فریبا کمالآبادی، این موضوع تبدیل به دستاویزی جدید برای حمله به هاشمی رفسنجانی شد.
یکی از سنتهای فعالان سیاسی، قبل و بعد از انقلاب، دیدار از زندانیانی است که به مرخصی می آیند یا آزاد می شوند.
دختر هاشمی رفسنجانی نیز بر اساس همین سنت، به دیدار یکی از رهبران جامعه بهائیان ایران که به تازگی بعد از ۸ سال برای ۵ روز به مرخصی آمده بود، رفت. انتشار عکس های این دیدار به انتقادات علنی از هاشمی رفسنجانی و فرزندانش انجامید.
زندانیان سیاسی، خصوصاً زنان زندانی پیش از این بارها اعلام کرده بودند که فارغ از تفاوت های دیدگاهها و گرایش ها، به دلیل زندگی در جوار هم در طول مدت حبس، احساس علاقه و دوستی بینشان به وجود می آید. با این حال این دیدارها همچنان می توانند حاشیه ساز باشند.
هاشم بطحایی گلپایگانی، منتخب تهران در دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری، در همین رابطه از ارتباط دوستانه با اعضای «فرقه ضاله بهاییت» به عنوان «خیانت به اسلام و انقلاب» نام برده و از اکبر هاشمی رفسنجانی، خواست تا به دخترش «تذکر» بدهد.
بطحایی گلپایگانی در واکنش به این دیدار به تسنیم گفت «اعضای خانواده هاشمی مذهبی هستند» و افزود: «یک خانواده مذهبی و روحانی که تز ضد بهاییت دارند نمیتواند با بهائیت کنار بیاید.» این عضو جدید مجلس خبرگان رهبری با بیان این که با این کار فائزه هاشمی «به پدرش لطمه وارد میشود» گفت: «در دین ما بحث فرزند و اولاد مطرح نیست. اولویت دین ما است. اولویت پدر و مادر و فرزند در دین مطرح نیست. آیتالله هاشمی رفسنجانی باید حتما به این بانو تذکر دهد.»
منصور حقیقت پور، نایب رییس کمیته امنیت ملی مجلس نیز در این رابطه گفت:« زور هاشمی به فرزندانش نمی رسد.» او همچنین از قوه قضاییه خواست تا به فائزه هاشمی برخورد کند. حقیقت پور در ادامه گفتگویش با فارس افزود:« دستگاه قضایی ما باید با این افراد برخورد کند که چرا با یکسری آدم لاابالی، دلال سیاسی و یک عده آدم منحرف اعتقادی و جاسوس دیدار میکند.»
در همین حال تشکلی که فارس از آن به عنوان «انجمن اسلامی دانشجویان مستقل» دانشگاههای ایران یاد کرده در نامهای به هاشمی رفسنجانی از او پرسیده است: «شما کسی هستید که به پشتوانه اجتهاد وارد مجلس خبرگان رهبری شدید اما آیا در خانواده یک مجتهد دینی، بهاییت به عنوان دین شناخته میشود؟ آیا شما نمیدانید که بهاییت یک فرقه ضاله است که به پشتوانه انگلیس خبیث شکل گرفته است؟ آیا شما با این انحراف آشنا نیستید؟ پس چطور اجازه میدهید در خانواده شما از حقوق بشری بهاییت دفاع شود؟»
در این نامه که در خبرگزاری فارس منتشر شده آمده است: «وااسفا که عالمی بنشیند و ببیند که فرزندانش مدافع حقوق جریانهای ضاله شود و دم بر نیارد که چه جفایی بزرگتر از این میتوان در حق اسلام عزیز کرد».
این تشکل همچنین از رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان «نقطه اتکا و مرکز ثقل ضد انقلاب» نام برده و افزود: «فرزند شما که سابقه این همه فتنهانگیزی علیه انقلاب را دارد در این میان برای رفتار انحرافی خود به غلط و به دروغ از حدیث امیرالمومنین هم استفاده میکند، حال آن که هیچ فقیهی در دین اسلام چه اهل سنت و چه شیعه، بهاییت را دین نمیداند.»
فارس در ادامه سلسله گزارش هایی که امروز برعلیه فائزه هاشمی و این دیدار منتشر کرد، نظر مراجع تقلید شیعه در مورد بهائیان را نیز منتشر کرد. خلاصه نظرات نوری همدانی، مکارم شیرازی، تبریزی، سیستانی، صافی گلپایگانی، فاضل لنکرانی، بهجت و خامنه ای که توسط این خبرگزاری وابسته به سپاه منتشر شده، دال بر حرمت معاشرت و بهائیان و حتی «نجس» خواندن آنها است.
فائزه هاشمی سال ۹۲ در مصاحبه ای با روزنامه بهار با مرور خاطرات دوره بازداشت خود، از بهاییها و مجاهدینیها به عنوان دوستان خود یاد کرده و گفته بود: «در میان همبندیها و دوستانم، بهاییها، تعدادی از سازمان مجاهدین و… چند نفر لائیک و چپ بودند… بابا در ملاقات گلههای آن طرف را منتقل کرد که چرا به مجاهدین، منافقین نمیگویم یا چرا روابط خوبی مثلا با مجاهدین و بهائیها دارم.»
او همچنین از دیدار خود با این رهبر جامعه بهائیت ایران نیز دفاع کرد. او گفت که او به جامعه بهایی ایران «نگاهی حقوق بشری» دارد، زیرا «آنها هم باید مثل شهروندان دیگر کاملا از حقوق اولیه شهروندی برخوردار باشند که متاسفانه از کمترین حقوق هم برخوردار نیستند». فائزه هاشمی افزوده است: «این که حالا من مسلمانم و آنها بهایی هستند و یا این که اصلا کدام دین خوب است و کدام دین بد است، این بحثها نیست. موضوع حقوق بشر است و این که به هر حال یک سری اقشار در جامعه ما متاسفانه از حقوق اولیهشان برخوردار نیستند، از جمله بهاییها.»
نماینده مردم تهران در مجلس ششم پیشتر نیز در مصاحبه ای با فیگارو نیز از نقض حقوق بهائیان در ایران سخن گفته بود. مصاحبه او با فیگارو باعث شد الیاس نادارن در گفتگویی با مشرق، بری فائزه هاشمی در خواست محاکمه کند.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…