وزارت امور خارجه اوکراین طی بیانیهای ایران را متهم کرده که علت سقوط هواپیمای اکراینی را «دستکاری» میکند.
این بیانیه در واکنش به گزارش رسمی جمهوری اسلامی در خصوص اسقاط هواپیمای مسافربری اکراینی منتشر شده است.
وزارت خارجه اوکراین در این بیانیه با اشاره به گزارش فنی درباره سرنگون کردن هواپیمای مسافربری گفته است که ایران علت را «خطای انسانی غیر عمد میخواند اما هیچ دلیل در گزارش خود درباره سلسله وقایع منجر به این خطای مرگبار نمیدهد.»
دی ماه سال ۹۸ یک فروند هواپیمای مسافربری اوکراینی هدف حمله دو موشک سپاه پاسداران قرار گرفت و همه سرنشینان آن کشته شدند.
پس از سه روز انکار شلیک به این هواپیما، سرانجام ستاد کل نیروهای مسلح ایران با انتشار بیانیه آن مسئولیت آن را متوجه پدافند هوایی سپاه در اطراف فرودگاه کرد و علت آن را «خطای انسانی غیر عمد» خواند.
عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه، اعلام کرد که آمریکا برای بازگشت به برجام باید بیش از ۱۵۰۰ تحریم موضوعی، افراد و موسسات را لغو کند.
او در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما گفت که یکی از محورهای مذاکرات در وین فهرست کردن این تحریمها بوده است.
به گفته عراقچی، از نظر جمهوری اسلامی باید همه تحریمهای ذکر شده در برجام و همچنین همه تحریمهای دوره دونالد ترامپ باید لغو شوند.
جالینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در پاسخ به سوال ایران اینترنشنال از آمادگی ایالات متحده برای لغو تحریم های «ناسازگار با برجام» سخن گفته بود.
در عین حال خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام بلندپایه وزارت خارجه آمریکا که نامش ذکر نشده، اعلام کرده بود که پافشاری ایران بر لغو همه تحریم ها مذاکرات را به بن بست خواهد کشاند.
در همین حال نمایندگان کشورهای عضو برجام روند مذاکرات وین را «سازنده» توصیف کردهاند اما عراقچی و مقام های ایالات متحده گفته اند که برای رسیدن به نتیجه مسیری دشوار و احتمالا طولانی در پیش است.
مذاکرات جداگانه گروه۱+۴ با ایران و آمریکا در وین روز ۲۰ فروردین پایان یافت و نشست بعدی روز چهارشنبه هفته آینده در وین برگزار خواهد شد.
شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت مجلس٬ خواستار برخود قضایی با حسن روحانی شد.
او در نامهای به رییس قوه قضائیه خواست تا در قبال «عملکرد ناصواب» رییس جمهوری که کشور را با «موج سهمگین کرونا» مواجه کردند، «اقدام بایسته قضایی را معمول فرمایید. »
حسن روحانی٬ رییس جمهوری٬ از بهرهبرداری از «۱۳۳ دستاورد جدید هستهای» خبر داد.
روحانی در مراسمی به مناسبت روز ملی فناوری هستهای از «دستاوردهای صنعت هستهای» ایران در استانهای اصفهان، مرکزی، البرز، تهران و قم رونمایی کرد.
مقامهای سازمان انرژی اتمی اعلام کردند که آغاز گازدهی فاز اول به ۱۶۴ سانترفیوژ IR6S، افتتاح خط تولید ماشینهای سانتریفیوژ نسل جدید در نطنز و راهاندازی مرکز مرکز ملی جداسازی و توسعه کاربرد ایزوتوپهای پایدار در فردو قم از جمله این دستاوردها بوده است.
افتتاح خط تولید سانتریفیوژهای پیشرفته در نطنز در حالی صورت میگیرد که در تیر ماه سال گذشته طی یک انفجار بخشی از سالن قبلی سانتریفیوژسازی ایران هدف حمله قرار گرفت و تخریب شد. مقامات ایران مسئولیت حادثه را متوجه اسرائیل کردند، در حالی که اسرائیل درباره نقش احتمالی خود در این حادثه توضیحی رسمی ارائه نداد.
غلامرضا جلالی٬ رییس سازمان پدافند غیر عامل٬ مدعی شد که ۷ استان ایران هستهای شدهاند.
این ادعا در حالی مطرح شد که ایران در حال دور جدیدی از مذاکرات هستهای در وین به سر میبرد.
بیشتر بخوانید: برجام یا برجامپلاس
بیش از ۳۰۰ نویسنده ایران با انتشار بیانیهای خطاب به «قوه قضائیه، دولت حسن روحانی و سازمان زندانها» ضمن ابراز نگرانی در مورد بحران شیوع کرونا در زندان اوین، خواستار آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی بهویژه نویسندگانِ در بند شدند.
این بیانیه با عنوان «بکتاش آبتین و دیگر اهالی قلم را آزاد کنید!» میافزاید: «با توجه به اخبار موحشی که از شیوع بیماری کرونا در زندان اوین و ابتلای برخی از همکاران در بندمان به این بیماری منتشر شده است، مسئولیت تام و تمام حفظ جان و سلامتی آنان را بر عهده شما میدانیم.»
بیانیه یادشده که به امضای۳۳۵ نفر از نویسندگان و اهالی قلم رسیده است، پس از آن منتشر میشود که در روزهای اخیر اخبار نگرانکنندهای درباره ابتلای بکتاش آبتین، عضو کانون نویسندگان ایران، به بیماری کووید ۱۹ و انتقال او به بهداری زندان اوین منتشر شده است.
در این بیانیه تاکید شده است که شرایط بکتاش آبتین بهگونهای است که «درمان او باید حتما در خارج از محیط زندان پیگیری و انجام شود».
گزارشها حاکی است که بکتاش آبتین ابتدا روز ۱۳ فروردین با علائم بیماری کرونا به بهداری زندان انتقال یافته بود اما تست پیسیآر او را منفی اعلام کردند. پس از دو روز با شدت گرفتن علائم بیماری و درگیر شدن بخشی از ریه، بکتاش آبتین را در بهداری زندان اوین بستری کردند.
این در حالی است که در سایت تخصصی ارانیکو آمده است: «بر اساس آمار سازمان زمین شناسی ایالات متحده آمریکا میزان ذخایر شناخته شده فسفات جهان حدود ۶۵ میلیارد تن برآورد گردیده که تنها بهره برداری از ۱۶ میلیارد تن آن دارای صرفه اقتصادی می باشد و تقریباً ۸۰% آن در صحرای غربی و مراکش قرار دارد.»
در فصلنامه علوم و فنون سازندگی (تابستان ۱۳۹۹) نیز آمده است که در کل معادن جهان، ۶۸ میلیارد تن فسفات وجود دارد که ۵۰ میلیارد تن از این ماده معدنی در مراکش است.
سعید عمرانی٬ معاون قضایی دادستان کل کشور٬ اعلام کرد که بازگشت سامسونگ و الجی به کشور ممنوع است.
او در پاسخ به سوالی در خصوص برگشت شرکت ال جی و سامسونگ به بازار لوازم خانگی ایران گفت: «این دو شرکت در شرایط سخت مردم را تنها گذاشتند و در حوزه قضایی ما اجازه نمیدهیم این نوع شرکت ها بخواهند به کشور بیایند.»
احمد علم الهدی٬ امام جمعه مشهد٬ مدعی شد که ایران «بهترین مدیریت را در کل کره زمین در خصوص ویروس منحوس کرونا انجام داده است» و امید است عزیزان مسوول ما نیز در اجرای مدیریت خودشان حداکثر توجه را داشته باشند.
خبرهای روز گذشته را اینجا بخوانید.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…