سعید حجاریان٬ فعال سیاسی اصلاح طلب٬ خبر از آن داد که میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از دریافت واکسن کرونا سرباز زدند.
حجاریان در این رابطه نوشت که طی تماسی تلفنی با رهبران در حصر جنبش سبز٬ آنها به او گفتند: «پیشنهاد واکسن را نپذیرفتیم و گفتیم بعد از واکسیناسیون سایر زندانیان، ما هم واکسن میزنیم.»
این در حالی است که طی روزهای گذشته تعدادی از زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین از شیوع ویروس کرونا در زندان ابراز نگرانی کرده بودند. همچنین در طی ماههای پس از شیوع کرونا در ایران تعداد زیادی از زندانیان سیاسی و عادی به این بیماری مبتلا شدند.
سعید نمکی٬ وزیر بهداشت٬ مدعی شد که ایران قابلیت برخورد با جهشهای ویروس کرونا را دارد و در عرض ۴۵ روز میتوانند واکسن هر جهشی را بسازند.
نمکی امروز در نشست با رییس ستاد اجرایی فرمان امام در وزارت بهداشت گفت: «برای فاز سوم واکسن ایرانی کرونا اجازه میدهیم جمعیت انبوهی در کشور واکسینه شوند، آماری که از ترکیه به نام واکسیناسیون اعلام میشود، تزریق فاز سوم واکسنهای خارجی است، ما اجازه ندادیم کشوری فاز سوم واکسن کرونای خود را روی مردم ما تست کند.»
او افزود که بعد از توفیق در فاز دوم، جمعیت انبوهی را در فاز سوم با واکسن ایرانی کرونا واکسینه خواهیم کرد.
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه و مذاکره کننده ارشد هستهای، ساعتی پیش از آغاز غنیسازی ۶۰ درصدی در کشور خبر داد.
غنیسازی ۶۰ درصدی بالاترین درصدی است که ایران تاکنون در برنامه هستهای خود دنبال کرده است.
عراقچی این خبر را در وین و دو روز پس از آن اعلام کرد که سیستم برق تاسیسات غنیسازی نطنز بر اثر حملهای که ادعا میشود از سوی اسرائیل صورت گرفته است، از بین رفت.
او همچنین اعلام کرد که امروز، سهشنبه، در نامهای به مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که غنیسازی ۶۰ درصدی را آغاز میکند.
معاون وزیر خارجه ایران افزود: هزار سانتریفوژ دیگر با ۵۰ درصد ظرفیت بیشتر به ماشینهای موجود در نطنز، علاوه بر جایگزینی ماشینهای صدمه دیده، اضافه میشود.
غنیسازی در این سطح قرار است از روز چهارشنبه آغاز شود.
تهران قبلا گفته بود که قصد دارد از اورانیوم با غنای ۶۰ درصد برای سوخت کشتیهای با قدرت هستهای استفاده کند. این در حالی است که ایران کشتی با سوخت هستهای در ناوگان خود ندارد.
کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه پس از خرابکاری در تأسیسات نطنز اعلام کرد که ماشینهای نسل جدید در نطنز نصب و چندین اقدام فنی دیگر نیز ظرف همین هفته اعلام خواهد شد.
علیرضا زاکانی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس، اعلام کرد طی حادثه روز یکشنبه در سایت هستهای نطنز ایران «چندین هزار» سانتریفیوژ و همچنین «بخش عمدهای از امکانات غنیسازی» کشور آسیب دیده و از بین رفته است.
زاکانی طی یک مصاحبه تلویزیونی با صداوسیمای جمهوری اسلامی درباره مساله نفوذ به تاسیسات هستهای ایران اشاره کرد «یک مجموعه پرظرفیت» هستهای که در پی خرابی برای تعمیر به خارج از کشور منتقل شده بود، با «۳۰۰ پوند» مواد منفجره به کشور بازگردانده شد، اما سیستم امنیتی جمهوری اسلامی متوجه آن نشد.
این نماینده مجلس تایید کرد که «بخش عمدهای» از امکانات غنیسازی کشور و همچنین «چند هزار سانتریفیوژ» در پی حادثه دوم نطنز از بین رفته است. او همچنین گفت در تاسیسات هستهای نطنز در یک «میز کار با لوازم حساس» مواد منفجره کارگذاری شده بود.
رادیو فردا به نقل از سازمان اطلاعات و امنیت کانادا نوشت که از آزار و ارعاب خانوادهها و بستگان قربانیان شلیک سپاه پاسداران به هواپیمای اوکراینی در کانادا «گزارشهای معتبری» در دست است.
بر اساس این گزارش سازمان اطلاعات و امنیت کاندا در گزارش سالانه خود که روز گذشته منتشر شد اعلام شده است که گزارشهای «معتبری» در دست دارد از آزار و اذیت و ارعاب بستگان کانادایی قربانیان هواپیمای ۷۵۲ اوکراین به دست «افراد مرتبط با جمهوری اسلامی.»
در بخش دیگری از این گزارش آمده است که چنین اقداماتی «میتواند مصداق مداخله خارجی باشد» که به عنوان یکی از «تهدیدهای اصلی برای امنیت ملی کانادا» شناسایی شده است.
هواپیمای مسافربری اوکراینی بامداد ۱۸ دی سال ۹۸ به فاصله کوتاهی پس از پرواز از فرودگاه بینالمللی تهران در پی اصابت دو موشک توسط پدافند سپاه پاسداران سرنگون شد و تمامی ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند.
جمهوری اسلامی ایران سه روز این موضوع را کتمان کرد، اما بعد از انتشار گزارشها و شواهد متعدد و افزایش فشارهای بینالمللی به ساقط شدن هواپیما توسط موشکهای سپاه پاسداران اعتراف کرد.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، طی نامهای به دبیرکل سازمان ملل متحد درباره حادثه روز یکشنبه در سایت هستهای نطنز به امکان بروز «فاجعه انسانی و محیط زیستی» و «ریسک بالای انتشار بالقوه مواد رادیواکتیو»، در پی آن اشاره کرد.
در این نامه که متن آن امروز به صورت عمومی منتشر شده، ظریف خطاب به آنتونیو گوتروش حادثه صورت گرفته در نطنز را «جنایت جنگی» عنوان کرده و خواستار تنبیه برای مشارکتکنندگان در آن شده است.
او نوشت: «هر قدرتی که از این اقدام اطلاع یا رضایت داشته نیز باید به عنوان شریک جرم این جنایت جنگی مسئول شناخته شود.»
جواد ظریف همچنین به سخنان مقامها و گزارش رسانههای اسرائیل درباره این حادثه اشاره کرد و افزود ایران از «هرگونه قضاوت نهایی در خصوص عامل این اقدام» خودداری میکند.
وزیر امور خارجه در این نامه هم بر ضرورت رفع تحریمها در خصوص احیای برجام تاکید کرده و گفته در در صورت تحقق آن تهران پس از راستیآزمایی با «توقف اقدامات جبرانی» پاسخ خواهد داد.
مقامهای سازمان انرژی اتمی ایران که روز یکشنبه اتفاق رخ داده در سایت هستهای نطنز را «حادثه» خوانده بودند، پس از انتشار گزارش رسانههای آمریکا و اسرائیل درباره سطح تخریب این «انفجار»، آن را «تروریسم هستهای» عنوان میکنند.
فریدون عباسی٬ رییس کمیسیون انرژی مجلس٬ تایید کرد که در این سایت یک انفجار رخ داد که به قطع جریان برق در سانتریفوژها منجر شد.
او به خبرگزاری تسنیم گفت، «دشمن یک طراحی قشنگ انجام داده؛ فکر کرده و متخصصان خود را به کار گرفته» تا این انفجار هدف آنها را تامین کند.
رییس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران فاش کرده که خرابکاری این بار در نطنز، «یک کار پیچیده از طریق انفجار در سیستم توزیع برق و کابلهای مربوط به باتریهای برق بود که جریان برق در سانتریفوژها را قطع کرد».
فریدون عباسی با بیان اینکه او به «طراحی دشمن از دید علمی قضیه مینگرد»، تصریح کرد که دشمن انفجار را بهگونهای برنامهریزی کرد که هم سیستم توزیع برق سایت آسیب ببیند و هم کابلی که از سوی باطریها میآید».
او گفت پست برق در سایت نطنز، جریان برق را به حدود ۴۰ تا ۵۰ متری زیرزمین میفرستد؛ محلی که مستحکم ساخته شده تا حملات هوایی و موشکی نتواند این مکان را از بین ببرد.
رییس کمیسیون انرژی مجلس توضیح داد: «اما دشمن با دیدن این وضعیت، از بین گزینههایی که برای خرابکاری از طریق افراد و تجهیزات یا ارسال تجهیزات معیوب دارد که تا رسیدن به هدفش ممکن است سالها در انتظار بماند، توزیع برق و کابلی را که از قسمت دیگر میآید و مربوط به باطریهای برق اضطراری است، قطع کرده است».
به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، در انفجاری که بامداد روز ۲۲ فروردین در تاسیسات نطنز در نتیجه «خرابکاری اسرائیل» رخ داد، آتش سوزی وسیعی درگرفته که برنامه غنیسازی اورانیوم ایران را «دستکم تا ۹ ماه به تعویق انداخته است».
خبرهای روز گذشته را اینجا بخوانید.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…