رهبر جمهوری اسلامی مذاکرات وین را زیر سوال برد و پیشنهادهای آمریکا را «غالبا متکبرانه و تحقیرآمیز» خواند و گفت که این پیشنهادها «حتی قابل نگاه کردن هم نیست».
آیتالله علی خامنهای که در یک مراسم مذهبی به مناسبت آغاز ماه رمضان سخنرانی میکرد، مدعی شد که نمایندگان کشورهای اروپایی «در بعضی از جلسات خصوصی اقرار میکنند که حق با ایران است، اما در مقام تصمیمگیری خودشان هیچ استقلالی ندارند و آمریکا هم زورگو و تحمیلکننده است».
او سیاست جمهوری اسلامی ایران درباره برجام و تحریمها را «معلوم» خواند و آمریکا را متهم کرد که «مذاکره نمیکند که حرف حقی را قبول کند» بلکه به ادعای او، «میخواهد مذاکره کند تا حرف باطلی را تحمیل کند».
سخنان وی در شرایطی بیان میشود که میانجیگران اروپایی جمعه گذشته، مذاکرات را «سازنده» توصیف کردند و عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، نیز با ابراز خوشبینی درباره آینده مذاکرات گفته بود که در «مسیر درستی هستیم» و «الان در موقعیتی هستیم که درک بهتری از موضع یکدیگر داریم».
رهبر جمهوری اسلامی ایران روز اول فروردین گفته بود که آمریکا باید تمامی تحریمها علیه ایران را بردارد و تهران پس از راستیآزمایی، مذاکرات برای بازگشت این کشور به برجام را بررسی خواهد کرد.
افروز صفاریفرد، مدیر کل پیشگیری از معلولیت سازمان بهزیستی، خبر داد که وزیر رفاه در نامهای به شورای نگهبان به طرح مجلس درباره حذف «غربالگری اجباری» پیش از زایمان اعتراض کرده است.
او تاکید کرد که طرح نمایندگان مجلس «باعث افزایش تولد نوزادان دارای معلولیت خواهد شد.» این مقام سازمان بهزیستی درباره جزئیات این نامه توضیح نداد.
به گفته صفاریفرد، از سال ۹۲ تاکنون پس از مشاوره های ژنتیک حدود هفت هزار و ۳۰۰ مورد سقط انجام شده است.
او تاکید کرد که پس از مشاوره های ژنتیک هیچ اجباری برای سقط جنین وجود ندارد.
غربالگری از طریق آزمایش خون و سونوگرافی، سلامت جنین را در ماه های مختلف بارداری نشان می دهد و یکی از روش های تشخیص نقص های مادرزادی و آسیب های جنین است. این نوع غربالگری در ایران از اوایل دهه هشتاد آغاز شد.
در طرح «جمعیت و تعالی خانواده» که در مجلس در حال بررسی است قرار است که غربالگری حذف شود.
سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان در بیانیهای از غنی سازی ۶۰ درصدی در ایران ابراز نگرانی کردند.
در بیانیه سخنگوهای وزرای خارجه این سه کشور اروپایی عضو برجام آمده است: دولتهای فرانسه، آلمان و بریتانیا با نگرانی شدید در جریان اعلامیه ایران درباره آغاز غنیسازی اورانیوم تا ۶۰ درصد با استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته که ایران با آژانس در روز ۱۳ آوریل مکاتبه کرد، قرار گرفتند.
در ادامه این بیانیه ادعا شده است: این یک تحول جدی است، زیرا تولید اورانیوم بسیار غنی شده گامی مهم در جهت تولید سلاح اتمی است. ایران نیاز متقاعدکنندهای برای غنیسازی در این سطح ندارد.
آنها افزودند: ما همچنین نگرانی خود را درباره خبرها مبنی بر برنامه ایران برای نصب ۱۰۰۰ سانتریفیوژ دیگر در نطنز که به شکلی قابل توجه توانایی غنی سازی ایران را افزایش میدهد، ابراز میکنیم.
تروئیکای اروپا در ادامه در اشاره به گفتگوهای برجامی وین اعلام کردند: اعلامیه ایران بخصوص از این جهت قابل تاسف است که در زمانی است که همه طرفهای برجام و آمریکا گفتگوهای اساسی با هدف یافتن یک راهحل دیپلماتیک برای احیای برجام را آغاز کردهاند.
آنها همچنین با «خطرناک» توصیف کردن این تصمیم، آن را مخالف با «حسن نیت» در این گفتگوها خواندند.
در پایان این بیانیه آمده است: در سایه تحولات اخیر، ما همه اقدامات تشدیدکننده از سوی هر طرفی را رد میکنیم و از ایران میخواهیم بیش از این روند دیپلماتیک را پیچیده نکند.
پیشتر «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید نیز در واکنش به تصمیم ایران، مدعی شده بود که آغاز غنیسازی اورانیوم توسط ایران تا ۶۰ درصد، جدیت آن در گفتگوهای وین را زیر سوال میبرد.
«سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزات امور خارجه و مذاکرهکننده ارشد هستهای کشورمان که برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور ایران و گروه ۱+۴ در وین حضور دارد، بعدازظهر روز سهشنبه از آغاز غنیسازی ۶۰ درصدی خبر داد و گفت: «ایران امروز در نامهای به مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده است که غنی سازی ۶۰ درصدی را آغاز میکند.»
«بهروز کمالوندی» معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی، درباره آغاز غنیسازی ۶۰ درصد در تأسیسات نطنز گفت: به دستور رئیس جمهور، سازمان انرژی اتمی موظف به راهاندازی خط تولید اورانیوم ۶۰ درصد به مقدار مورد نیاز در چارچوب ماده یک قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران مصوب مجلس شورای اسلامی شد.
«کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم پس از خرابکاری اخیر در تأسیسات غنی سازی نطنز اعلام کرده بود که ماشینهای نسل جدید در نطنز نصب و چندین اقدام فنی دیگر نیز ظرف همین هفته اعلام خواهد شد.
نوشین جعفری، خبرنگار و عکاس سینما و تئاتر که ۲۷ اسفندماه به مرخصی آمده بود، روز شنبه ۲۱ فروردین به زندان قرچک ورامین بازگشت.
او به اتهام توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام در مجموع به پنج سال زندان محکوم شده است که بر اساس قوانین ایران چهار سال از این حکم قابل اجراست.
این عکاس و خبرنگار ۱۲ مرداد ۹۸ توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شد و ۷۲ روز پس از بازداشت در تاریخ ۲۲ مهرماه پارسال با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود.
سه هفته پس از بازداشت نوشین جعفری، انتشار یک فایل صوتی نشان میداد او تحت فشار است که اعتراف کند مسئولیت یک حساب کاربری در توئیتر موسوم به «یار دبستانی» را بر عهده دارد.
کاربران معروف به «ارزشی» در واکنش به خبر بازداشت خانم جعفری گفته بودند که حساب کاربری منتسب به او به «ارزشهای دینی» اهانت کرده است.
شهرزاد جعفری، خواهر نوشین جعفری، هرگونه ارتباط او با این حساب کاربری را تکذیب کرده است.
شهرزاد جعفری نیز ۱۰ شهریور پس از اینکه درباره بازداشت خواهرش افشاگری کرد، برای مدتی کوتاه بازداشت شد.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و نامزد انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، درباره حمله به نطنز گفت که دولت آینده باید یک «سالم سازی امنیتی و پاکسازی در تمام ردهها و مراکز حساس » انجام دهد.
رضایی در گفتوگو با مهر تاکید کرد که «کشور دچار آلودگی امنیتی گسترده شده و این آلودگی طی هشت سال اخیر شدت پیدا کرده است.»
او ضمن تایید ربوده شدن «اسناد به کلی سری هستهای» آن موضوع و انفجار در تاسیسات اتمی ایران را نشانههای این «آلودگی گسترده امنیتی» دانست.
به گفته رضایی، در دیگر کشورها هر «۲۰ سال یک بار کل سیستم را پاکسازی امنیتی میکنند» اما در ۳۰ سال گذشته در ایران «این سالمسازی امنیتی» انجام نشده است.
علی بیرجندینژاد٬ رییس سازمان نظام پزشکی مشهد٬ با اشاره به آمار بالای مرگ و میر بر اثر ابتلا به کرونا در کشور و مقایسه آن با آمارهای جهانی گفت: «راهی جز لاک داون شهرها و واکسیناسیون گسترده در مقابل این فاجعه انسانی که در حال رخ دادن است، نداریم.»
ایسنا گزارش داد که بیرجندی نژاد ، ضمن هشدار به مسئولین امر گفت: رتبه کشور در مرگ و میر در حال ارتقاء است و حتی یک روز تاخیر در واکسیناسیون گسترده و عمومی نابخشودنی است. اگر وزارت بهداشت در نوروز به هر علتی نتوانست موثر وارد میدان شود لااقل در واکسیناسیون گسترده قافیه را نبازد. انتظار همه جامعه از شخص وزیر و مجموعه وزارت بهداشت تهیه واکسن، واکسن و واکسن است.
او وضعیت بیمارستانها را غیرقابل باور خواند و گفت: به اذعان بسیاری از همکارانمان در بسیاری از اورژانسها نزدیک به تکمیل ظرفیت هستیم و ادامه این روند باعث خواهد شد تختی برای بستری بیمار جدید نداشته باشیم.
گلرخ ایرایی، فعال مدنی که به زندان آمل تبعید شده، به حکم غیابی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به یک سال حبس تازه و محرومیتهای اجتماعی از جمله دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.
طناز کلاهچیان، همسر امیرسالار داودی، فعال حقوق بشر و وکیل دادگستری، در توییتر خود از انتقال همسرش به زندان رجاییشهر خبر داده و نوشت که تاکنون هیچ دلیل و توضیحی از سوی مسئولان زندان اوین در این خصوص ارائه نشده است.
مصطفی نیلی، وکیل دادگستری هم در توییتر این قضیه را نقص ماده ۵۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری عنوان کرده است.
امیرسالار داودی، وکیل دادگستری که وکالت تعدادی از زندانیان سیاسی و مدنی را بر عهده داشت به ۳۰ سال زندان و ۱۱۱ ضربه شلاق محکوم شده است که با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۱۵ سال زندان در خصوص او قابل اجرا است.
او طی سه سال گذشته در بند ۸ زندان اوین زندانی بوده است.
امیرسالار داودی داودی خود پیشتر در اواخر اسفندماه در اعتراض به جابهجایی دیگر زندانیان دست به اعتصاب غذا زده بود.
خبرهای روز گذشته را اینجا بخوانید.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…