زیتون– اولین نامزد رسمی اصلاحطلب برای انتخابات ۱۴۰۰ با شعار «میآیم برای استقرار دموکراسی در ایران» اعلام حضور کرد.
مصطفی تاجزاده٬ فعال سیاسی اصلاح طلب و زندانی سیاسی سابق٬ امروز رسما اعلام کرد که برای انتخابات پیش روی ریاست جمهوری نامزد خواهد شد.
خبر اعلام آمادگی مصطفی تاجزاده برای انتخابات پیش رو دوشنبه هفته پیش منتشر شده بود که با توییتی از او٬ رسما تایید شد.
پس از مشورت با دوستان و شنیدن سخن موافقان و مخالفان، سرانجام به دلیل آنکه مزایای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را بیشتر از زیانهای آن دیدم، تصمیم به انتشار #بیانیه_اعلام_حضور گرفتم. به یاری خداوند مهربان بهزودی برنامه اجراییام را منتشر خواهم کرد.
— مصطفی تاجزاده (@mostafatajzade) April 25, 2021
امروز (یکشنبه) اما این خبر با اعلام شعارها و برنامههای او صورت جدیتری به خود گرفت.
در بیانیه تاجزاده با تاکید بر «ناتوانی حکومت در تطبیق خود با تحولات ملی و جهانی، انباشت مشکلات و نارضایتی و ناامیدی عمومی نتیجه سانسور اندیشهها، حذف شایستگان و ترجیح فضای امنیتی و نظامیگری بر فضای آزاد و رقابتی است.»
به نوشته تاجزاده این «وضعیت اسفبار» سرنوشت محتوم ملت ایران با فرهنگ غنی، تمدن کهن، موقعیت ژئوپلیتیک، منابع سرشار مادی و تحصیلکردگان فراوان نیست و بهبود آن در گروی بازگشت حکومت به مردم، اولویتدادن به دانش و توانایی، بهجای سرسپردگی، گفتوگوی آزاد و آشتی با خود و با جهان است.
او که خود را شهروندی از تبار «مشروطهخواهان و اصلاحگران» معرفی کرده است٬ در بخشی دیگر از این بیانیه نوشته است که «برای تغییر و برای اصلاحات ساختاری٬ رویکردی و رفتاری» وارد میدان انتخابات ریاستجمهوری میشود.
او همچنین تاکید کرد که قصد دارد تا با «احیای اصول جمهوریت، قطار مدیریت میهن در ریلی قرار گیرد که شکاف بین اختیارات و مسئولیت برطرف شود.»
این نامزد انتخابات پیش رو همچنین وعده داده که از حقوق کارگران و معلمان دفاع کند و هر که «شناسنامه ایرانی دارد، مالیات میدهد و حق رای دارد، صرفنظر از عقاید و سلایقش، از حقوق کامل شهروندی بهره برد.»
تاجزاده همچنین وعده رفع تمام اشکال تبعیض از زنان را در این بیانیه داده است.
این زندانی سیاسی سابق در ادامه با ممکن خواند «لغو همه تحریمها» وعده داد که «با تنشزدایی و عادیسازی روابط با آمریکا و گسترش مناسبات با همهی کشورها از چین و روسیه تا اروپا و هند» کاری میکند که بانکهای جهانی با دستهبندی ایرانیان در ردیف تروریستها، آنان را از حقوق مسلّم خویش در دادوستد آزاد با جهان محروم نکنند.
او در بخشی دیگر از این بیانیه نوشته است: «میآیم تا با جلب همکاری رهبر، اصلاح قانوناساسی ممکن شود؛ رهبری دورهای و انتخابی شود؛ صداوسیما چندصدا و تاسیس شبکههای خصوصی ممکن شود؛ استقلال و بیطرفی دستگاه قضایی نهادینه گردد؛ نهادهای موازی در نهادهای قانونی ادغام شوند و آزادی انتخابات تضمین شود تا هر شهروند وفادار به استقلال و یکپارچگی ملی و سرزمینی ایران و ملتزم به قانون، بتواند نامزد شود و در اداره میهن سهیم گردد.»
اعلام نامزدی در انتخابات پیش رو اما آخرین خندق پیش از تایید صلاحیت شورای نگهبان برای اعلام نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نیست.
سد تایید مجمع عمومی اصلاح طلبان
پیشتر سخنگوی مجمع عمومی اصلاح طلبان اعلام کرده بود که اگر کسی چه به صورت فردی چه به صورت حزبی حمایت ده عضو را کسب کند، به عنوان نامزد احتمالی معرفی میشود. نامزدهای احتمالی در صورت کسب حمایت یک سوم از اعضای مجمع که ۴۶ نفر هستند، برای ارائه برنامه به مجمع فراخوانده میشوند و در صورتی که موفق به کسب رای مثبت دو سوم اعضای مجمع شوند، به عنوان یکی از نامزدهای نهایی جبهه اصلاح طلبان معرفی خواهد شد.
عصر امروز در جلسهای مصطفی تاجزاده برنامههای خود را به مجمع عمومی اصلاح طلبان ارائه خواهد کرد. تنها پس از آنکه برنامههای او برای اداره دولت پیش رو مورد تایید حداقل دو سوم اعضای این مجمع قرار گیرد٬ تاجزاده به صورت رسمی نامزد انتخابات اصلاح طلبان خواهد شد.
هرچند که او پیشتر تاکید کرده بود «بدون تایید مجمع عمومی اصلاح طلبان در این انتخابات نامزد نخواهد شد.»
7 پاسخ
لطفا بفرمایید به چه دلیل کامنت قبلی من در ذیل این یادداشت حذف شده است در حالیکه نه توهین و نه تحقیری در آن بکار رفته بود؟ علاقمندم میزان تعهد شما به آزادی بیان را بدانم
ممنون
آزادی، دمکراسی ،جمهوریت ،و..
هریک واژه ای مقدس اند که مارا با
سمت حق و عدالت میبرند.
آنها هر یک مستقلا روح و معنی دارند ولی در یک مجموعه متصل اند ،
انها هریک پروسه ای دارند ،زمانبر ،نیرو بر، تجربیات دموکراتیزاسیون در جهان
چگونه است؟
اقای تاجزاده ایا مایل است در باره
این سه مقوله فوق الذکر ،
ساعاتی را با مردم ایران ،به بحث
و فحص بگذراند؟
سازمان تضمین اقوال کاندیدا ها
کدامست ؟
والا زشته بلا زشته
شما فقط وعدههای انتخاباتی این فرد رو ببینید و بعد یک نفر با عقل و منطق بیاد بگه چرا بر فرض گذر ایشون از همه سدها و موانع باید به همچین آدمی رأی داد؟!
«رفع همه تحریمها، رفع تبعیض علیه زنان، اصلاح قانون اساسی با رویکرد رهبر انتخابی! (اونم با جلب نظر رهبری)، اصلاح تکصدایی صدا و سیما، اصلاح قوه قضا، حقوق شهروندی بی قید و شرط!»
والا اونایی که چهارتا شعار دمدستی و در چارچوب نظام میدادن زیرش زاییدن، اینکه از همین الان وعده تحولات بنیادین میده در یه ساختار فاسد اونم با جلب نظر یکی از ارکان همون فساد، جای خود داره!
برادر مصطفی برادرانه عرض میکنم خدمتت، اگه برای اتمام حجت چند ده باره با حکومت میای که هِچ! (هرچند این هم مصداق آب در هاون کوبیدنه)، اما اگه واقعا به شعارا و وعدههایی که میدی اعتقاد داری، شبای قدر نزدیکه، خیلی برای خودت دعا کن شاید فرجی بشه!
سبک و سنگین کنیم ،
ایا تاجزاده در صورت رییس جمهور شدن ،توان مقابله با همه موانع اصلی و
ساختاری را دارد .
ما در یک جهان مرتبط زندگی میکنیم
کتری آب، ظروف مرتبطه ،
هرچه آب بریزی در آن سطح مخزن آب
اصلی و لوله کتری همسطح است ،
وجود ،جامعه ،و پدیده ها هم باید
مرتبط حرکت کنند.
حرکت موضوع اصلی ترین است
و مرتبط بودن آن نیز.
تاجزاده میتواند با مشگلات کوه شکن ،
و سلطه کامل رهبری بر کل قوا ،
مرتبط شود ؟
آقای تاج زاده در عین شهرت به صراحت لهجه و شجاعت نسبی، هیچگاه پنهان نکرده بود که خواهان ادامه حکومت ولایت فقیه به هر قیمت است. مشروطه خواهی ایشان همچون مراد ازل و ابدی ایشان آقای خاتمی ذیل جمهوری (تو بخوان حکومت ولی فقیه) اسلامی تعریف می شود و هر سیاق دیگر حکومت از سوی ایشان نامطلوب دانسته می شود. وضع حکومت چندان اسف بار است که امروز با سرخوردگی بسیار شدید مردم از حکومت به کمک ایشان برای گرم کردن حتی حداقلی تنور این انتخابات نیاز شدید احساس شده و ایشان نیز البته آماده ارائه هرگونه کمک برای امتداد حکومت ولی شان است
«میآیم تا با جلب همکاری رهبر، اصلاح قانوناساسی ممکن شود؛ رهبری دورهای و انتخابی شود؛ صداوسیما چندصدا و تاسیس شبکههای خصوصی ممکن شود؛ استقلال و بیطرفی دستگاه قضایی نهادینه گردد؛ نهادهای موازی در نهادهای قانونی ادغام شوند و آزادی انتخابات تضمین شود تا هر شهروند وفادار به استقلال و یکپارچگی ملی و سرزمینی ایران و ملتزم به قانون، بتواند نامزد شود و در اداره میهن سهیم گردد.
این سخنان تاجزاده است. او یا در دنیایی موازی با ما می زید، یا با بیماری آلزایمر در جدال است، و یا اینکه به نظر حقیر سوپاپ اطمینانی دیگر برای رهبر عزیزش را فراهم می آورد. حتی لازم نیست به مابقی مفاد انتخاباتی او نظر کنید چرا که همین نکته داخل گیومه بالا نشانگر آن است که دست خط رهبر را ساعاتی پیش دریافت کرده و مصطفی جان را تحریک نموده است.
ولی فقیه می داند رژیم نظامی عمری طولانی نخواهد داشت. او می داند که دوباره بایستی مردم را در شرایط بی انتخاب و لاجرم قرار دهد تا مابین بد ترین و کمی پایین تر از بدترین، یکی را برگزینند. او می داند شاید چند درصدی با این نحوه بیشتر رای دهند و همین برای او مشروعیت می آورد.
تاجزاده نیز می داند اگر رهبر تن به رفراندومی برای قانون اساسی میخواست دهد، تا بحال این مهم را به نام خود ثبت میکرد. او شخص خامی نیست اما تنها کت و شلوارش او را بظاهر از شمایل آخوندی مجزا می سازد و این را فقیه او خوب می فهمد که هیچ شخص روحانی در دل ایرانیان جایی ندارد و نفرت آنان به مرز کمال و بی بازگشت رسیده است.
تأیید صلاحیت او نیز موردی دیگر است، چنانچه اندک عقلی برای حاکم نظام مانده باشد، تعلیق انحطاط نظام را در این گزینه می یابد.
خیال خام تاجزاده بعنوان مهره تازه رهبرش را مردم ایران با درایت درک می کنند. ساده لوح فرض کردن مردم ایران از ابتدا اشتباه بود اما همواره با ترفندی جدید دور زده شد.
سنگ بزرگ علامت نزدن است آقای تاجزاده چون شما برای بقای رژیم دیکتاتوری میخواهی نامزد بشوی گرچه سالها تلاش نمودی که رهبر را از خود راضی نمایید که نشد همین بیان شعارهای شما باعث خواهد شد که شورای نگهبان صلاحیت شما را رد نماید از ما گفتن بود
دیدگاهها بستهاند.