زیتون: «کلابهاوس در زیتون» ستونی است روزانه که به اتاقهای سیاسی این شبکه اجتماعی سرک میکشد…
***
اتاقی برای خواص حوزه مبارزه با فساد
جوانان اصولگرا هم در کلاب هاوس انتخاباتی این روزها بیکار نیستند. شب گذشته سری زدیم به اتاقی که توسط این طیف به راه افتاده بود. اسم اتاقشان «رئیسجمهور ضد فساد چه ویژگیهایی دارد؟» بود. کم رونق بود و در نهایت هم تنها یک اسم مشخص از آن بیرون آمد، سعید جلیلی. به نظر آنها سعید جلیلی بودن شرط لازم و کافی برای ضد فساد بودن است.
آنها در این اتاق به تعریف نامزد آرمانی خود پرداختند. به گفته اعضای این اتاق نامزد ضد فساد باید مشهور به فساد نباشد، اطرافیانش مشهور به فساد نباشد. مانند «ساکتان فتنه»، باید ساکت فساد نباشد. خود معرف فساد در بخشهایی باشد که پیشتر در آنها مدیریت کرده باشد. یکی از سخنرانان این روم تاکید کرد که هیچ کدامیک از نامزدهایی که فعلا اسم ایشان به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری مطرح میشود در مورد فساد حرف نمیزنند، خودشان سالم نیستند و اطرافیانشان نیز سالم نیست.
دیگری اما گفت که «چون ما سواد مبارزه با فساد نداریم، نمیتوانیم از نامزدها در این خصوص سوال کنیم. نمیتوانیم در موردشان کنکاش کنیم و بعد از پیروزی از آنها مطالبهگری کنیم. البته منظورم از مردم بقالی سر محل نیست، منظورم ما خواص حوزه مبارزه با فساد است. افرادی که دغدغه این حوزه را داریم.»
یکی از «حوانان اصولگرا» اما در این بین حرف دل جمع را زد و سعید جلیلی را مصداق نامزد ضد فساد دانست اما در عین حال تاکید کرد که مشکل دولت آینده مجلسی است که سواد ضد فساد ندارد و به موجب وجود مجلس و قوه قضاییه نمیتوان قانون را تغییر داد و قوانین فساد زاست. البته جلیلی در شرایطی خوب است که آقای قاضیزاده دست راستش باشد.
فرد دیگری هم که در مورد نهادهای ضد فساد حرف زد و بدون اشاره به اف ای تی اف خواستار تاسیس نهادهای فرادستی ضد فسادی شد که تودههای مردم را سردرگم پیچ و خم های نظام سیاسی و اداری نکنند و خود به خود فضای کشور را رصد کند. او تاکید کرد که در این حوزه تنها سعید جلیلی است که برنامه مدون ارائه کرده است.
صحن علنی مجلس در کلاب هاوس
با فروکش کردن نسبی پس لرزههای فایل لو رفته مصاحبه ظریف، بار دیگر نگاهها به سمت دستکاری در ارقام بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور برگشت و به کلاب هاوس هم کشیده شده است. روز گذشته به همین دلیل اتاقی تشکیل شد که تعدادی از نمایندگان مجلس فعلی، خبرنگاران پارلمانی و همچنین آذری جهرمی وزیر ارتباطات در آن حضور داشتند.
بحثهای ابتدایی حول و حوش تایید و تکذیب ادعای دستکاری در ارقام بودجه و همچنین جدولی بود که از سوی رسانههای داخلی منتشر شده بود. این جدول نشان میدهد که ردیف بودجه برخی دستگاههای زیر نظر رهبر پس از تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان افزایش یافته است.
کلابهاوسهای قبلیِ ما را هم دریابید:
برخی نمایندگان حاضر در اتاق بیان کردند که این موارد تغییراتی بوده که از سوی شورای نگهبان به عنوان ایراد مطرح شده و اعضای کمیسیون تلفیق پس از اعمال نظر شورای نگهبان؛ به جهت کمبود وقت و تسریع در تصویب بودجه، ردیف بودجه ها را اصلاح و به دولت ابلاغ کرده اند. به گفته امیرآبادی نماینده قم، کمیسیون تلفیق مجلس پیشتر این اجازه را از صحن علنی مجلس گرفته تا بدون رجوع دوباره به صحن اصلاحات شورای نگهبان را اعمال کند و نمایندگان با ۱۸۱ رای موافق این اجازه را صادر کرده اند. تا اینکه یکی از خبرنگاران در این زمینه از نمایندگان مصوبه مجلس را طلب کرد.
این توضیحات اما بسیاری از خبرنگاران حاضر در کلاب را قانع نکرد و بحث شدیدی میان آنان و برخی نمایندگان در گرفت تا جایی که نمایندگان حاضر قصد ترک کلاب را داشتند.
در اواسط کلاب، آذری جهرمی، وزیر ارتباطات نیز به این جلسه آمد و در حضور وی بحثهای زیادی درباره بودجه این وزارتخانه و به طور ویژه ۱۵۰۰ میلیارد بودجه اختصاص یافته به صدا و سیما برای تولید محتوا در فضای مجازی در گرفت. مخالفان این بودجه میگفتند چرا این بودجه باید در اختیار صدا و سیما قرار گیرد در حالی که مجری آن باید دولت و وزارت ارتباطات باشد.
نمایندگان مجلسی که در این اتاق حضور داشتند، پرداختن به موضوع بودجه را کار کارشناسی دانستند و معتقد بودند رسانهها نباید در این موضوع ورود کنند!
برای قالیباف، دیگه تمومه ماجرا
تخلف قالیباف و اعوان و انصار حتی صدای بخشی از اصولگرایان را هم درآورد تا ریسک ترک کردن مجلس و نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ برای قالیباف بالاتر برود. آنان هم اتاق «فساد سیستماتیک؛ از املاک نجومی تا رسوایی بودجه» را ساختند.
یکی از کاربران از فساد سیستماتیک در ایران گفت: «فساد سیستماتیک مجموعه ای از اقدامات بروکراتیک است که در بخش های مختلف انجام میشود، اما در کشور ما فساد اتوماتیک شده است. یعنی هر کسی که وارد سیستمی میشود به صورت اتوماتیک وارد فرآیند فساد میشود. یکی از عواملش هم مماشات قوه قضاییه است. ما امیدوار بودیم که رییس قوه قضاییه برخوردهای دقیقتری با فساد بکنه و به فساد رسیدگی کند اما نمی کنند.»
این فرد بحثش در مورد سیستماتیک بودن فساد را با گفتن مثالهایی جلو برد و اشاره کرد وقتهایی هم که به این فسادها رسیدگی میکنند تنها کسی که پیشانی کار است را برای مدت کوتاهی زندانی میکنند و لیدرهای اصلی را که پشت پرده هستند دست نمیزنند: «در این حد که مجید حسین زاده ، رییس بخش اجرای احکام مفاسد اقتصادی به دلیل فشار ها و سفارشها استعفا داد که چرا که میگفت این جوری نه دنیا دارم نه آخرت. هر جایی که این دوست عزیزمان(قالیباف) وجود داشته باشد، سیستمی را طراحی میکند و انقدر پول پاشی میکند که فساد ایجاد میکند. نکته جالب بودجه اما این است که در ابتدا دولت ۲ هزار میلیادر تومان به صدا و سیما اختصاص دارد برای نظارت بر فضای مجازی آن هم وقتی شورای نظارت بر فضای مجازی هست. اما حال مجلس ۱۵۰۰ میلیارد تومان دیگر به صدا و سیما اختصاص داده است. این بودجه به این دلیل است که صدا و سیما اخبار مجلس و رییس مجلس را خوب پوشش بدهد چرا که آقای قالیباف خیلی امیدوار بود که این دوره نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود.»
کاربر دیگری هم به دومینو فسادهای قالیباف اشاره کرد و از این گفت که هنوز با وجود آنها قالیباف سرش بالاست: «قالیباف آنقدر از موضع قدرت وارد شده است که فسادهای قبلی مانند املاک نجومی، شهرداری تهران، نیروی انتظامی و …. مورد رسیدگی قرار نگرفته است. او تبدیل به نماد فساد شده است اما آنچنان پول پاشی می کنند که کسی جسارت دست زدن به او ندارد.»
یکی دیگر که از دست قالیباف عصبانی بود معتقد بود برای قالیباف، دیگه تمومه ماجرا و جمهوری اسلامی باید تکلیفش را با محمدباقر قالیباف روشن کند: «جالب است ایشان هر جایی میرود پشت سرش حرف و حدیث است. او امروز تنها خودش را زیر سوال نبرده است، کل نظام را زیر سوال برده است. نمیشود که چیزی برای کرباسچی حرام باشد، همان چیز برای قالیباف حلال باشد.»
در این میان یکی از هواداران قالیباف دلیل جالبی برای این اتفاق آورد. این هوادار قالیباف گفت که جنجال تغییر ارقام بودجه به این دلیل رخ داده است آثار خیانت ظریف به خون شهید عزیز حاج قاسم را از اذهان پاک کند: «اما مطمئن باشید که موفق نمیشوید چرا که خون حاج قاسم سلیمانی خط قرمز مردم ماست و صدها خبرسازی و فضا سازی دیگر نیز بکنید، اهانت ظریف فراموش نخواهد شد.»
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…