زیتون– آیتالله خامنهای ساعتی پیش طی سخنرانی که از روز گذشته دفترش آن را «مهم خوانده» بود تکلیف محمدجواد ظریف، محمد احمدینژاد و مصطفی تاجزاده را مشخص کرد.
او امروز در چهارمین فراز از سخنرانیاش٬ به موضوع انتشار عمومی مصاحبه محرمانه محمدجواد ظریف٬ وزیر امور خارجه پرداخت و آنرا «خطای بزرگ» خواند.
رهبر جمهوری اسلامی گفت: «اخیرأ حرفهایی هم از برخی مسئولان شنیده شد که تأسفآور بود؛ اینکه تکرار حرفهای خصمانه دشمنان و آمریکا انجام شود.»
اشاره او بدون نام بردن از محمدجواد ظریف٬ به انتشار مصاحبه محرمانه اخیر وزیر امور خارجه بود.
روز یکشنبه این هفته یک فایل صوتی از گفتگویی که وزیر امور خارجه ایران، ششم اسفند سال گذشته انجام داده بود٬ بهرسانهها راه یافت. این مصاحبه که در قالب برنامهای با عنوان «تاریخ شفاهی دولت تدبیر و امید» زیر نظر حسام الدین آشنا برگزار شده٬ به گفته وزارت امور خارجه بیش از هفت ساعت است اما تنها سه ساعت آن از بامداد روز گذشته برای رسانهها و روزنامهنگاران زیادی در داخل و خارج کشور ارسال شده بود.
وزیر امور خارجه در این مصاحبه حقایقی را در رابطه با نقش قاسم سلیمانی و روسیه در سنگ اندازی مقابل برجام و پیشرفت دیپلماسی ایران و شلیک به هواپیمای اکراینی مطرح کرده بود.
محمدجواد ظریف در این مصاحبه انتقادات بیسابقهای را از تسلط نظامیان بر سیاست خارجی ایران مطرح کرد و گفت حکومت ایران «میدان» یعنی عرصه فعالیت سپاه پاسداران را بر «دیپلماسی» ترجیح داده و قاسم سلیمانی، فرمانده «میدان» نظام، را به وارد کردن آسیب به دیپلماسی متهم کرد.
ظریف همچنین قاسم سلیمانی را متهم کرد که در مسیر تلاشهای دولت روسیه برای «نابود کردن» دستاوردهای برجام دولت روحانی با مسکو همراه بود و با «اراده روسیه» موجب درگیری بیشتر ایران در جنگ سوریه شد.
انتشار این مصاحبه با انتقادات فراوانی از سوی نمایندگان مجلس و رسانههای نزدیک به سپاه همراه شد و برخی از آنها خواستار برخورد قضایی و امنیتی با محمد جواد ظریف شدند.
در پی افزایش انتقادات، حسن روحانی، رئیسجمهور ایران، اقدام به برکناری حسامالدین آشنا، رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری که مسئولیت تهیه این گفتوگو را بر عهده داشت، کرد.
قوه قضاییه نیز اعلام کرده است که ۱۵ نفر از عوامل مرتبط با تهیه این فایل صوتی را ممنوعالخروج کرده است.
حال رهبر جمهوری اسلامی در اولین سخنرانی عمومیاش پس از انتشار این مصاحبه ضمن تعریف از قاسم سلیمانی و مقایسه او با امام اول شعیان مدعی شد که «دشمنان مدتهاست از نفوذ نیروی قدس در منطقه ناراحت هستند» و افزود: «نیروی قدس مهمترین عامل برای جلوگیری از دیپلماسی منفعلانه در غرب آسیاست.»
او همچین تاکید کرد: «اینکه بخشی بیاید و بخش دیگری را نفی کند اصلأ معنایی ندارد و نباید از مسئولان جمهوری اسلامی چنین رفتاری سر بزند.»
علی خامنهای در بخشی از این سخنرانی تاکید کرد: «سیاست خارجه کشور در وزارت امور خارجه تبیین نمیشه وزارت امور خارجه فقط مجری است.»
بیشتر بخوانید:
- همه علیه «کارگزار نظام»
- همه راهها به «میدان» ختم میشود
- بیست و چهار ساعت پس لرزه پس از انتشار سخنان «محرمانه» ظریف
- بیگانه یا «آشنا»؟
- ریاستجمهوری تاجزاده در کلابهاوس
- واکنش رئیسجمهور و وزیرامورخارجه به انتشار سخنان ظریف
امروز مجمع عمومی اصلاح طلبان محمدجواد ظریف را با بالاترین رای به عنوان نامزد احتمالی اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو معرفی کرده بودند. اما با سخنان امروز رهبر جمهوری اسلامی احتمالا حیات سیاسی ظریف به پایان رسیده است.
وزیر امور خارجه امروز صبح از «شیردختر قاسم سلیمانی» عذرخواهی کرده بود.
او در پستی که در اینستاگرامش نوشته، سخنانش در فایل صوتی را صادقانه خوانده ولی گفته است که « اگر میدانستم جملهای از آن عرایض انتشار عمومی پیدا میکند، حتما همچون گذشته آن را بر زبان نمیآوردم».
وزیر خارجه تاکید کرده است که این سخنان را بدون «هیچگونه قصدی برای انتشار وسیع و یا حتی محدود آن» مطرح کرده و به طور مکرر به تمجید از نقش قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه، پرداخته است.
ظریف در ادامه عدهای را متهم کرد: «برخی هم تلاش کردهاند از این شرایط ناگوار وسیلهای برای برهم زدن همدلی میان آحاد مردم دلاور این مرز و بوم و یا ابزاری برای اهداف کوتاه سیاسی بسازند.»
رد صلاحیت زود هنگام
رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی امروزش خیلی کم و کوتاه به انتخابات پرداخت اما در بین همان جملات کوتاه٬ حکم به رد صلاحیت مصطفی تاجزاده و محمود احمدینژاد داد.
او در این بخش تاکید کرد: «انتخابات را با حرفهای بیهوده و وعدههای فریبنده نباید خراب کرد. کسانی که میخواهند در این کارزا شرکت کنند واقعاً فکر کنند و برنامه به مردم ارائه دهند.»
مصطفی تاجزاده هشتم اردیبهشت ماه در یک اتاق در شبکه اجتماعی کلاب هاوس در مورد انتخابات پیشرو و سیاستهایش صحبت کرده بود. دو فراز از سخنان او که با توجه افکار عمومی مواجه شده بود٬ در خصوص رهبر جمهوری اسلامی بود.
این نامزد احتمالی انتخابات پیش رو گفته بود:
رهبری باید به حرف مردم گوش بدهد. ما کره شمالی نیستم که مردم را وادار کنیم مانند رهبری فکر کنند.
اگر فضا بسته شود انفجار رخ می دهد. ما تلاش میکنیم این فضا بسته نشود. اگر رهبر کمک کند از او قدردانی میکنیم. معیار خوشایند یا بدآیند رهبری نیست. به من میگویند یک کاری را نکن. رهبری بدش میآید من هم میگویم رهبری هم فلان کار را کرد، من بدم آمد.
مصطفی تاجزاده در بخشی دیگر نیز تاکید کرده بود که افزود ولایت فقیه به قانون اساسی بزرگترین اشتباهشان بوده و او امیدوار است با همکاری رهبر فعلی این اشکال را رفع کند.
حال رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به این سخنان تاجزاده٬ بدون اشاره به نام او گفت: «برخی کسانی که در این میدان انتخابات وارد شدهاند بدون آنکه محاسبه درستی کرده باشند وعدههایی میدهند که نباید اینگونه باشد. باید برنامه داشته باشند تا در نظر کارشناسان حرفهایشان نادرست نباشد.»
علی خامنهای در ادامه سخنانی گفت که مصداق ان برای مخاطبان اصلی میتواند حمل بر محمود احمدینژاد شود: «گاهی برخی حرفهایی میزنند که مشخص است قانون اساسی کشور را قبول ندارند. اگر کسی میخواهد کاندیدای ریاستجمهوری شود باید اسلام و قانون اساسی و اصول آن را قبول داشته باشند، جز این اگر باشد که فرد، شایسته ریاستجمهوری نیست.»
6 پاسخ
موسوی ،خاتمی چند مرتبه
از ظریف و تاجزاده نزد
رهبر ویژگی داشتند
انها ریشه دار عمیق بودند ،
و رهبر انها را کنار گذاشت .
معلوم بود که ایندو
تازه وارد بحساب نمی آیند،
مگر رهبر ،رهبر مسلمین
جهان نیست؟
احمدی نژاد ،یک حقه باز ملعون بود
و همه را میپیچاند و در دیگ می
چپاند و درش را میگذاشت،
و زیرش را روشن میکرد،
حالا بچوش ،و حالا نچوش ،و حالا
بجوش.
با سلام. آقای ظریف و طرفداران ایشان در برجام و همه دولتی ها هر چه سعی می کردند و حتی خود کشی هم که می کردند نمی توانستند ثابت کنند که در برجام فقط دولت نقش نداشته بلکه حضرت آقا و دیگران هم نقش داشته اند! مخصوصا در موضوع برجام نمی توانستند حریف تبلیغات صدا و سیما و طیف وابسته اش شوند که معتقدند آقای ظریف با برجام، مملکت را بدبخت کرد و جام زهر به رهبری نوشاند! در حالی که حضرت آقاخودشان فرمودند وزارت خارجه هیچ کاره و فقط مجری دستورات بالا دستی یعنی خود ایشان است. همین مقدار پیروزی از افشای نوار برای آقای ظریف کافی است. ضمن این که تاریخ نوار آقای ظریف را در حافظه خود ضبط می کند ولی نقدهایی را که به ایشان می کنند فراموش می کند. این واقعه بیشتر از هر کس به ضرر طرفدارانی ازحضرت آقا تمام شد که ادعای ذوب در ولایت دارند! شما چه فکر می کنید؟
رهبری حکومت ایران دچار خطای بزرگ شناختی است.
این خطا تقریبا شامل همه زمینه هاست.
بنده گفتم که آقایان اصلاح طلب به ویژه تاجزاده،گوش کنید.بوی کبابی در این انتخابات در کار نیست.بلکه نظام برای این انتخابات خر داغ می کند.اما کو گوش شنوا.به هر حال با بیانات آقا،حجت از همین حالا باید برای تاجزاده ها،ظریف،پزشکیان،….حتی مطهری هم تمام شده باشد.والسلام.
همین رهبر بدرد همین مردم میخورد، چون ” اقتدار گرا” است و جناب فیلسوف هم اینرا تایید کرده که پیامبر هم “اقتدارگرا ” بوده و قران خوف نامه است!
عاقبت کار چیست ؟
منتجه بردارها،
معادله کشور و ملت ایران کدامست ؟
استقلال ،آزادی، دادگستری
نفوذ ابر قدرتها در ایران تا چه حد وحدود ی است ،
روس ،انگلیس ،چین ،امریکا ،فرانسه ،
اسراییل جهانی
آزادی:
وضعیت آزادی در ایران بطور نسبی
چگونه است ؟
با ترکیه ،،مالزی ،پاکستان ،اندونزی
مصر ،عراق ،و…
مقایسه کنیم .
آزادی اجتماعی ( دینی ،مذهبی،فرهنگی ،زبانی ،و…) ،آزادی سیاسی ،آزادی اقتصادی ،
عروج و هبوط دین و دینداری و ایمان
دادگستری ،چند میلیون شکایت در
دستگاه قضایی خاک میخورد ،
ایا عدالت قربانی رشوه میشود؟
وضعیت مردان و زنان در امر فحشاء
چگونه است .
وضعیت، دزدی و جنایات عمومی ،
رشوه خواری ،مواد مخدر ،
شرب خمر
ربا خواری دولتی و عمومی
رهبران و ملت هردو
جواب دارند؟
دیدگاهها بستهاند.