خبرگزاری رویترز به نقل از ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، اخبار منتشر شده در خصوص تبادل زندانیهای ایران و آمریکایی را «نادرست» خواند.
پس از آن وزارت امور خارجه بریتانیا نیز اعلام کرد برغم ادعاهای مطرح شده از سوی رسانههای ایران «بحثهای حقوقی در مورد نازنین زاغری ادامه دارد.»
همزمان ریچارد رادکلیف، همسر نازنین زاغری هم گفته که “دراین باره چیزی نشنیده است.”
ساعتی پیش المیادین از «تبادل» زندانی بین ایران و آمریکا و آزاد شدن «۷ میلیارد دلار دارایی های مسدود شده» ایران خبر داده بود.
براساس این خبر که همزمان برخی از رسانه های ایران از جمله کانال تلگرام روزنامه ایران هم منتشر کرده، قرار است ۴ آمریکایی که به جرم «جاسوسی» در ایران زندانی هستند، در مقابل آزادی ۴ ایرانی زندانی در آمریکا آزاد شوند.
همچنین خبرگزاری صدا و سیما به نقل از یک مقام آگاه گفته بود: «با فشار کنگره به تیم بایدن و نیاز فوری او برای نشان دادن پیشرفت در پرونده ایران، آمریکایی ها حاضر شدند ضمن پرداخت ۷ میلیارد دلار، چهار ایرانی فعال در دور زدن تحریمها را با چهار آمریکایی مبادله کنند.»
براساس این گزارش همچنین گفته شده که مذاکرات مشابهی بین طرفهای ایرانی و بریتانیایی هم برای آزادی نازنین زاغری در مقابل آزاد شدن ۴۰۰ میلیون پوند دارایی ایران انجام شده است.
شبکه المیادین اعلام کرد قرار است واشنگتن و لندن بخشی از داراییهای بلوکه شده ایران را آزاد کنند.
شبکه المیادین در خبری به نقل از یک منبع ایرانی اعلام کرد قرار است واشنگتن ۷ میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده ایران را آزاد کنند.
به گفته این منبع ایرانی با فشار کنگره به تیم بایدن و نیاز فوری او برای نمایش پیشرفت در پرونده ایران، آمریکاییها حاضر شدند «ضمن پرداخت هفت میلیارد دلار، چهار ایرانی فعال در دور زدن تحریمها را با چهار جاسوس آمریکایی که بخشی از دوره محکومیت خود را سپری کردهاند، تبادل کنند.»
این مقام آگاه مدعی شد: «قبلاً آمریکا و واسطههای اروپایی تلاش کرده بودند بدون امتیازدهی، ایران را وادار به تبادل کنند تا ضمن کاستن از ضربه حیثیتی ایران به سرویس جاسوسی آمریکا، از تکرار ماجرای جیسونگیت جلوگیری شود اما در نهایت آن ماجرا تکرار شد.»
در پرونده جیسون، ایران با تحمیل اراده خود به اوباما موفق شد ۱.۷ میلیارد دریافت کند.
موضوع تبادل نازنین زاغری تبعه انگلیس نیز در ازای ۴۰۰ میلیون پوند نیز قطعی شده است.
شبکه خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی دقایقی پیش زیرنویس کرد نازنین زاغری با پول تبادل خواهد شد.
این شبکه به نقل از منابع آگاه خبر داد که توافق شده است «نازنین زاغری با ۴۰۰ میلیون پوند تبادل خواهد شد.
نازنین زاغری٬ شهروند ایرانی انگلیسی٬ فروردین ۹۵ در پایان سفرش به ایران که برای دیدار با خانواده رفته بود، در فرودگاه تهران به اتهام «جاسوسی» بازداشت شد. او که پیشتر به عنوان کارمند بنیاد توماس رویترز، بخش خیریه مؤسسه رویترز فعالیت داشت، تمامی اتهامات مطرحشده علیه خود را بارها رد کرده است.
خانم زاغری پس از پایان دوران محکومیت پنجساله خود در ۱۷ اسفند ۹۹، حکم آزادی خود را دریافت کرد. اما بلافاصله پرونده اتهامی جدیدی تحت عنوان «فعالیت تبلیغی علیه نظام» از طریق شرکت در تجمع مقابل سفارت ایران در لندن در سال ۱۳۸۸ و مصاحبه با شبکه بیبیسی فارسی در همان زمان علیه او باز شد.
ششم اردیبهشت ماه امسال وکیل نازنین زاغری از صدور حکم یک سال حبس دیگر و یک سال ممنوعالخروجی موکلش در پرونده دوم او خبر داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران ساعتی پیش از آزادی تمامی کارگرانی خبر داد که روز گذشته در تجمعات به مناسبت روز کارگر بازداشت شده بودند.
بنا بر گزارشها در تجمعهای اعتراضی که روز شنبه ۱۱ اردیبهشت در چند شهر ایران برگزار شد، فقط در تهران بیش از ۳۰ نفر بازداشت شدند.
در همین حال گزارش شده بود که دو شهروند دیگر به نامهای شیث امانی و هوشنگ کریمی هم در سنندج بازداشت شده بودند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران تمامی این افراد در شامگاه شنبه آزاد شدند، اما به آنها گفته شده که طی هفته آینده دوباره احضار خواهند شد.
ابوالفضل قدیانی زندانی سیاسی سابق٬ طی بیانیهای نسبت به بازداشت پدر پویا بختیاری واکنش نشان داد.
در این بیانیه آمده است: «خود کامهٔ ایران و عواملش بدانند که نخواهند توانست دادخواهان و مردم جان به لب رسیده را با این اعمال سبعانه وادار به عقب نشینی کنند.»
متن کامل این بیانیه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفته٬ به شرح زیر است:
روز پنجشنبه نهم اردیبهشت ماه سرکوبگران خودکامهٔ ایران علی خامنهای به خانهٔ برادر منوچهر بختیاری وحشیانه هجوم برده و افراد حاضر در منزل را از کوچک و بزرگ ، زن و مرد و حتی کودکان مظلوم بی پناه را بیرحمانه مورد ضرب و شتم قرار دادهاند و منوچهر بختیاری پدر پویا بختیاری یکی از شهیدان به خاک و خون خفتهٔ آبان ۹۸ را در صندوق عقب خودرو انداخته و با خود برده اند.
جرم پدر پویا بختیاری این است که حاضر نیست از دادخواهی خون بناحق ریخته شدهٔ فرزندش دست بردارد و در مقابل سرکوبگران مستبد امروز ایران سکوت کند . سرکوب کارگران ، بازنشستگان ،معلمان ، دانشجویان و دیگر اقشار معترض همچنان ادامه دارد،روزشنبه کارگران زحمت کش و مظلوم برای بزرگداشت روز جهانی کارگر و اعتراض به وضعیت اسفبار معیشتی خود و فریاد کردن مطالبات به حقشان در شهرهای مختلف از جمله تهران تجمع کردند که متاسفانه اجتماع کارگران در تهران مورد تهاجم نیروهای سرکوبگر قرار گرفته و سی نفر از آنان دستگیر شدند.
خود کامهٔ ایران و عواملش بدانند که نخواهند توانست دادخواهان و مردم جان به لب رسیده را با این اعمال سبعانه وادار به عقب نشینی کنند ،تنها نتیجه ای که از این اعمال خواهند گرفت نفرت و انزجار روز افزون مردم از حکومت و حاکمان است . نیروهای امنیتی و دستگاه قضایی در این عمل و رفتار غیر انسانی مسئولند و باید پاسخگو باشند ،اما مسئول اصلی این گونه اعمال علی خامنهای است که باید پاسخگو باشد چون این قبیل رفتارهای ضد قانون و ضد حقوق بشر برای حفظ حکومت غاصبانه و نامشروع اوست.
فهرست افرادی که توسط حداقل ۱۰ عضو مجمع عمومی جبههی اصلاحات ایران برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو پیشنهاد شدهاند به ترتیب تعداد پیشنهادها در پی میآیند.
قرار است اعضای جبههی اصلاحات دربارهی این افراد رای گیری کنند و کسانی که یک سوم آرا را میآورند برای ارائهی برنامه به این جبهه دعوت شوند.
۱- جواد ظریف (۳۷ پیشنهاد)
۲- اسحق جهانگیری (۳۵ پیشنهاد)
۳- مصطفی تاج زاده (۳۲ پیشنهاد)
۴- مسعود پزشکیان (۲۵ پیشنهاد)
۵- محمدرضا عارف (۲۱ پیشنهاد)
۶- محسن هاشمی (۲۰ پیشنهاد)
۷- محمد شریعتمداری (۱۹ پیشنهاد)
۸- مصطفی کواکبیان (۱۵ پیشنهاد)
۹- محمد صدر(۱۳ پیشنهاد)
۱۰- محمود صادقی (۱۲ پیشنهاد)
۱۱- زهرا شجاعی (۱۱ پیشنهاد)
۱۲- شهیندخت مولاوردی (۱۱ پیشنهاد)
۱۳- عباس آخوندی (۱۱ پیشنهاد)
۱۴- صادق خرازی (۱۰ پیشنهاد)
رضا اردکانیان، زیر نیرو٬ اعلام کرد که ارز مورد نیاز برای خرید واکسن کرونا از روسیه «از محل مطالبات ایران از عراق تامین و به زودی نخستین پرداخت انجام میشود.»
وزیر نیرو در این باره توضیح داد: «بر اساس قرارداد بین ایران و روسیه، بخشی از طلب ما از عراق، صرف خرید واکسنهای روسی میشود.»
ماجد مهدی حنتوش، وزیر برق عراق هم اکنون در ایران است.
بدهی عراق به ایران دو بخش گاز و برق را دربر میگیرد.
یحیی آل اسحاق، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق پیشتر گفته بود: »عراقیها به بهانههای مختلف، از جمله تحریم بودن بانکهای ایرانی توسط آمریکا سعی میکنند از پرداخت طلب ایران به خاطر صادرات گاز و برق خودداری کنند.»
انجمن خانوادههای جانباختگان هواپیمای اوکراینی ضمن صدور اطلاعیهای اعلام کردند که «برای آمرین و عاملین اصلی این جنایت که افراد رده بالای حکومت هستند، قرار منع تعقیب صادر شده است.»
در این اطلاعیه با اشاره به ارسال ابلاغیهای از سوی دادسرای نظامی برای خانوادههای شاکی توضیح داده شده است که دادسرای نظامی «برای ده نفر بی نام و نشان قرار جلب صادر» کرده است و «مراجعه وکلای خانوادهها برای مطالعه پرونده، اطلاع از نحوه کارشناسی و بازجویی ها و اظهارات متهمین و یافتن نام آنها به جایی نرسیده است.»
وکلای این پرونده که ده روز برای اعتراض به این ابلاغیه وقت دارند، با اشاره به اشکالات موجود، اعتراض خود را در دستگاه قضایی ثبت کردهاند.
پیش از این غلامعباس ترکی، دادستان سابق نظامی استان تهران، از صدور کیفرخواست برای «۱۰ نفر از مسئولانی» خبر داده بود که در سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی «دخیل» بودند.
دادگاه رسیدگی کننده به این پرونده همچنین خود را برای رسیدگی شکایت خانوادههای جانباختگان پرواز اوکراین از سازمان پزشکی قانونی ایران «صاحب صلاحیت ندانسته است.»
انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز اوکراین همچنین با تشریح جزییاتی از روند رسیدگی به این پرونده، نوشته است که با وجود اینکه دو هفته است پرونده به دادگاه ارسال شده، «قاضی در محل کار خودش حاضر نمیشود، میگویند پروندهی محرمانهی سری را با خود به خانه برده است.»
محمدحسن قوسیان مقدم، دبیرکل جمعیت هلال احمر٬ خبر از آن داد که این جمعیت یک میلیون دوز واکسن کرونا از چین وارد کشور کرد.
او این محموله را «بزرگترین محموله واکسن کرونا» که این جمعیت وارد کرده خواند و گفت هواپیمای حامل این واکسنها روز یکشنبه در تهران به زمین نشست.
پیش از این یک بار دیگر نیز هلال احمر ایران از واردات واکسن کرونا از چین خبر داده بود. به گفته قوسیان مقدم، هلال احمر در کمتر از یک ماه گذشته یک میلیون و چهارصدهزار دوز واکسن کرونا وارد ایران کرده و به وزارت بهداشت تحویل داده است.
قوسیان مقدم درباره نوع و قیمت واکسن واردشده توضیحی نداد، اما گفت پول آن پرداخت شده است.
موضوع اعطای مجوز و پرداخت پول واکسن مدتها به کشمکش بین هلال احمر و وزارت بهداشت تبدیل شده بود و سرانجام سازمان غذا و داروی ایران چهاردهم فروردین مجوز ورود واکسن کرونا توسط جمعیت هلال احمر را صادر کرد.
انتقادها از عدم خرید واکسنهای مورد تایید سازمانهای جهانی و همچنین کندی روند واکسیناسیون در ایران افزایش یافته است.
به گفته وزارت بهداشت، تاکنون حدود نهصد هزار نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
محمدجواد ظریف٬ وزیر امور خارجه٬ یک هفته پس از جنجال انتشار عمومی مصاحبه محرمانهاش از «شیر دختر قاسم سلیمانی» عذرخواهی کرد.
او در پستی که در اینستاگرامش نوشته، سخنانش در فایل صوتی را صادقانه خوانده ولی گفته است که « اگر میدانستم جملهای از آن عرایض انتشار عمومی پیدا میکند، حتما همچون گذشته آن را بر زبان نمیآوردم».
وزیر خارجه تاکید کرده است که این سخنان را بدون «هیچگونه قصدی برای انتشار وسیع و یا حتی محدود آن» مطرح کرده و به طور مکرر به تمجید از نقش قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه، پرداخته است.
ظریف در ادامه عدهای را متهم کرد: «برخی هم تلاش کردهاند از این شرایط ناگوار وسیلهای برای برهم زدن همدلی میان آحاد مردم دلاور این مرز و بوم و یا ابزاری برای اهداف کوتاه سیاسی بسازند.»
روز یکشنبه این هفته یک فایل صوتی از گفتگویی که وزیر امور خارجه ایران، ششم اسفند سال گذشته انجام داده بود٬ بهرسانهها راه یافت. این مصاحبه که در قالب برنامهای با عنوان «تاریخ شفاهی دولت تدبیر و امید» زیر نظر حسام الدین آشنا برگزار شده٬ به گفته وزارت امور خارجه بیش از هفت ساعت است اما تنها سه ساعت آن از بامداد روز گذشته برای رسانهها و روزنامهنگاران زیادی در داخل و خارج کشور ارسال شده بود.
وزیر امور خارجه در این مصاحبه حقایقی را در رابطه با نقش قاسم سلیمانی و روسیه در سنگ اندازی مقابل برجام و پیشرفت دیپلماسی ایران و شلیک به هواپیمای اکراینی مطرح کرده است.
خبرهای روز گذشته را اینجا بخوانید.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…