حمله «میدان» به ظریف از جبهه مجلس

زیتون– جلسه غیر علنی امروز (یکشنبه) مجلس با موضوع بررسی سیاست خارجه جمهوری اسلامی و مشخصا «انتشار مصاحبه محرمانه محمدجواد ظریف» برگزار شد.

روز گذشته ابوالفضل عمویی٬ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس٬ از جلسه فوق العاده این کمیسیون با وزیر خارجه جهت بررسی فایل صوتی منتشر شده از او خبر داده بود.

ابوالفضل عمویی در گفت و گو با ایسنا توضیح داده بود: «جلسات کمیسیون های مجلس هفته جاری و به دلیل مسائل مربوط به شیوع کرونا تشکیل نخواهد شد، منتها کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با لحاظ شیوه نامه های بهداشتی فردا(یکشنبه) جلسه فوق العاده خواهد داشت.»

او گفته بود که این جلسه با حضور وزیر امور خارجه خواهد بود و قرار است آقای ظریف درباره فایل منتشر شده  توضیح داده و به ۶ سوال نمایندگان در موضوعات مختلف نیز پاسخ دهد.

پنجم اردیبهشت ماه یک فایل صوتی از گفتگو‌یی که وزیر امور خارجه ایران، ششم اسفند سال گذشته انجام داده بود٬ به‌ رسانه‌ها راه یافت. این مصاحبه که در قالب برنامه‌ای با عنوان «تاریخ شفاهی دولت تدبیر و امید» زیر نظر حسام الدین آشنا برگزار شده٬ به گفته وزارت امور خارجه بیش از هفت ساعت است اما تنها سه ساعت آن برای رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران زیادی در داخل و خارج کشور ارسال شده بود.

وزیر امور خارجه در این مصاحبه حقایقی را در رابطه با نقش قاسم سلیمانی و روسیه در سنگ اندازی مقابل برجام و پیشرفت دیپلماسی ایران و شلیک به هواپیمای اکراینی مطرح کرده بود.

محمدجواد ظریف در این مصاحبه انتقادات بی‌سابقه‌ای را از تسلط نظامیان بر سیاست خارجی ایران مطرح کرد و گفت حکومت ایران «میدان» یعنی عرصه فعالیت سپاه پاسداران را بر «دیپلماسی» ترجیح داده و قاسم سلیمانی، فرمانده «میدان» نظام، را به وارد کردن آسیب به دیپلماسی متهم کرد.

ظریف همچنین قاسم سلیمانی را متهم کرد که در مسیر تلاش‌های دولت روسیه برای «نابود کردن» دستاوردهای برجام دولت روحانی با مسکو همراه بود و با «اراده روسیه» موجب درگیری بیشتر ایران در جنگ سوریه شد.

انتشار این مصاحبه با انتقادات فراوانی از سوی نمایندگان مجلس و رسانه‌های نزدیک به سپاه همراه شد و برخی از آنها خواستار برخورد قضایی و امنیتی با محمد جواد ظریف شدند.

پس از پایان این جلسه رییس و برخی از نمایندگان مجلس در خصوص مفاد مذاکرات صورت گرفته با وزیر امور خارجه با رسانه‌ها گفت‌وگو کردند.

رییس مجلس: علیه قهرمان ملی ایران حرف زدن ضدمنافع ملی است

محمدباقر قالیباف٬ رییس مجلس٬ در خصوص جلسه غیر علنی امروز توضیح داد: «برخی صحبت‌ها علیه قهرمان ملی ایران و دوگانه سازی غیرکارشناسی و وهم آلود از قدرت میدان و قدرت دیپلماسی هم باید بگویم این دوگانه سازی به طور حتم ضد منافع ملی است.»

به گفته قالیباف «بدون قدرت میدانی قدرت دیپلماسی توانی برای موفقیت ندارد.»

رییس مجلس در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد: «بدون قدرت دیپلماسی، قدرت میدانی هرگز به تمام اهداف خود دست نخواهد یافت. این همان مجاهدت هوشمندانه‌ای است که شهید سلیمانی با هم افزا کردن نیروها خنثی کرد و از همان طریق قدرت عظیمی برای دیپلماسی به وجود آورد.»

به گزارش خبرگزاری تسنیم٬ قالیباف افزود: «در همان ابتدا نیز عرض کرده بودم همان طور که شهادت شهید بهشتی ریشه منافقان را از کشور کند و جریان نفاق را از انقلاب دور کرد جریان خون شهید سلیمانی نیز جریان خودباخته غرب زده را رسوا می‌کند و به فضل الهلی ریشه آنها را می‌خشکاند. »

او همچنین گفت: «مجلس شورای اسلامی وظیفه خود می‌داند نسبت به برخورد با عوامل و موثر این قبیل اقدامات پیگیری های لازم را به انجام رساند و از ظرفیت‌های موجود در این مسأله بهره گیری کند.»

آغاز به کار تیم تحقیق و تفحص از فایل صوتی ظریف

احمد امیرآبادی فراهانی٬ نماینده مردم قم در مجلس هم خبر از «آغاز به کار کردن تیم تحقیق و تفحص از فایل صوتی ظریف» داد.

به گفته امیرآبادی فراهانی به خبرگزاری فارس گفت: «انتشار این فایل صوتی احساسات مردم را جریحه دار و ملت را ناراحت کرد. نمایندگان نیز در این زمینه مسائلی را مطرح کردند و اکثر نمایندگان تاکید داشتند که ایجاد دوگانه های مختلف در کشور باعث ایجاد مشکل برای مردم می شود. متاسفانه در طول هشت سال گذشته با ایجاد دوگانه های کاذب شاهد تحمیل مشکلات اقتصادی زیادی به مردم بودیم. مجلس شورای اسلامی این دوگانه سازی ها را محکوم می کند.»

بیشتر بخوانید:

به گفته او تا کنون سه گروه از نمایندگان تقاضای تحقیق و تفحص در خصوص این موضوع را مطرح کردند.

امیرآبادی ادامه داد: «قرار است در جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی هر سه مورد تقاضای تحقیق و تفحص مورد بررسی قرار گیرد و کمیسیون به دنبال این است که هر سه درخواست در قالب یک درخواست به عنوان تحقیق و تفحص از مرکز استراتژیک ریاست جمهوری در طول هشت سال گذشته تصویب شود. در صورت تصویب این تقاضا در جلسه امروز کمیسیون در جلسه روز سه شنبه صحن این تحقیق و تفحص مورد بررسی قرار خواهد گرفت.»

این عضو هیئت رییسه مجلس در پایان اعلام کرد: «عده ای از نمایندگان نیز درخواست اعمال ماده ۲۳۴ آیین نامه را در این زمینه داشتند که در هر صورت نتیجه تحقیق و تفحص و اعمال ماده ۲۳۴ به قوه قضاییه جهت برخورد با خائنین و افرادی که در این حوزه نقش داشتند ارسال خواهد شد و این موضوع روند قانونی خود را در مجلس شورای اسلامی طی خواهد کرد.»

خط و نشان نمایندگان مجلس برای وزیر امور خارجه

علیرضا سلیمی٬ عضو هیئت رییسه مجلس٬ نیز در همین رابطه در اخطاری  با استناد به اصل ۱۵۲ قانون اساسی گفت: این اصول درباره تبیین سیاست خارجی کشور است که در اصل به عدم تعهد در برابر قدرت‌های سلطه‌گر به صراحت اشاره شده است.

او سخنان ظریف در فایل صوتی منتشر شده را تحریف دانست و تاکید کرد: «اینکه چه طور فایل صوتی منتشر شده بحث دوم است و موضوع اصلی در تحریف است.»

همچنین جبار کوچکی نژاد در بخشی از تذکرش با قدردانی از صحبت های رییس مجلس  و انتقاد شدید از صحبت‌های وزیر امور خارجه در فایل صوتی منتشر شده از قوه قضاییه به عنوان مدعی العموم خواست که به این موضوع ورود کند.

او با  بیان این که «سردار سلیمانی سردار دلها بود» تاکید کرد: «اگر محبوبیت سردار سلیمانی بیش از ۹۰ درصد است دلیل این بوده که ایشان زندگی خود را در بیابان و جبهه و سنگرها گذرانده است.»

نماینده رشت خطاب به وزیر امور خارجه گفت: «حداقل در حوزه دیپلماسی و سیاسی اصلاح رفتار داشته باشید.»

احد آزادی خواه نماینده ملایر نیز در تذکری اظهار کرد: «انتشار فایل صوتی از وزیر خارجه باعث شد که رهبر انقلاب فرمود که این کار باعث تعجب و تاسف است؛ مجلس هم از این اقدام تاسف می خورد لذا باید اقدامی انجام شود.»

او ادامه داد: «سخنان رهبری برای ما حکم و فتوا است و باید جدی باشیم، البته اقداماتی در مجلس در حال انجام شدن است.»

در همین رابطه محمدرضا احمدی٬ نماینده رشت٬ در تذکر دیگری مدعی شد: «صحبت های وزیر خارجه در فایل صوتی منتشر شده دل های همه مردان مرد روزهای جنگ و روزهای سخت را به درد آورد. ان شاءالله به موقع مجلس انقلابی پاسخ مناسبی خواهد داد.»

سید غنی نظری٬ نماینده خلخال٬ نیز در اخطاری با استناد به اصول ۸۴ و ۱۱۲ قانون اساسی گفت: «صحبت های وزیر خارجه در فایل صوتی منتشر شده دشمن شاد کن بوده و به تعبیر رهبری مایه تاسف و تعجب است. این خطای بزرگ غیرقابل بخشش است. انتظار می رفت مجلس در اولین روز بعد از تعطیلی وزیر خارجه را برای پاسخگویی فرا می‌خواند که این اقدام صورت نگرفت.»

در پاسخ به این اخطار، امیرحسین قاضی زاده هاشمی٬ رییس جلسه٬ خبر از آن داد که «امروز در جلسه غیرعلنی موضوع اظهارات تاسف برانگیز آقای ظریف مورد بحث قرار گرفت و در نهایت قرار شد کمیسیون امنیت ملی آن را با حساسیت پیگیری کند.»

او افزود: «این سوال بزرگ مطرح است کسی که در مبانی استراتژیک نظام شبهه دارد چطور می تواند رییس گروه مذاکره کننده بوده و از منافع ملی دفاع کند و آن را به نتیجه برساند البته تازه متوجه می شویم که چرا در طی این مذاکرات طولانی خطوط اصلی و قرمز رعایت نشد و به چنین سرانجامی گرفتار شد.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

2 پاسخ

  1. مجلس مثلا انقلابی!«۲زاری»دراین مدت که با حداقل رای چند هزاری بفرمایند جز شعارهای پوچ و توخالی برای رفع مشکلات عدیده ی مردم فقر،فحشا، و ده ها معضل دیگرچه کرده اند؟ آقای قالیباف گویا بجای مردم نعوذباالله از خداوند حق نمایندگی گرفته اند! آقای قالیباف در آمریکا ی جهانخوار بقول شما میدان یا همان ژنرالها سیاست خارجی، اقتصاد و… را ترسیم میکنند?

  2. مثل اینکه حاکمیت فقط باید بحران داشته باشد تا ادامه بده مجلس کاری ندارد که رسیدگی کند خبرندارن ۶۰میلیون نفر قادر به خرید اقلام معیشتی نیستند چرا لایحه و فکری نمی‌کنند وار همه مهمتر بلای کرونا ونبود واکسن ما را از لحاظ روانی دچار بیماری نموده است

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »