Categories: خبرها

پرونده جسیون رضائیان بسته نشده است

زیتون- سخنگوی قوه قضائیه ایران می‌گوید «همدستان» جیسون رضائیان، خبرنگار واشینگتن‌پست، شناسایی شده و «در فرصت مناسب در موردشان اقدام می‌شود».

غلام‌حسین مسحنی اژه‌ای، ۱۷ بهمن، در برنامه «نگاه یک» تلویزیون ایران، در پاسخ به این پرسش که «آیا آزادی جیسون رضاییان به معنای بسته شدن پرونده ارتباطی وی با همدستانش در ایران است؟» گفت:« مهم این است که بفهمیم طرف در حال چه کاری بوده است پرونده مرتبطین رضائیان بسته نشده است».

جیسون رضائیان، خبرنگار روزنامه واشینگتن‌پست در تهران، تیر ماه سال گذشته همراه یگانه صالحی، همسرش که او نیز خبرنگار بود، بازداشت و سپس به او اتهام جاسوسی زده شد. روزنامه واشینگتن‌پست و مقام‌های آمریکایی بارها این اتهام را رد کرده و خواستار آزادی فوری او شده بودند.

رضائیان در نهایت همراه گروهی دیگر از شهروندان ایرانی‌آمریکایی زندانی در ایران، در جریان مبادله با گروهی از زندانیان ایرانی‌تبار در آمریکا، و در روز اجرایی‌شدن توافق اتمی، آزاد شد. هرچند اژه‌ای اشاره‌ای به هویت کسانی که او «همدست» یا «مرتطبین» رضائیان نامیده، نکرده‌است.

بازداشت روزنامه‌نگاران، از جمله کارکنان رسانه‌های بین‌المللی در ایران، بارها رخ داده است و در موارد مختلفی نیز با پخش «اعترافات تلویزیونی»، و در نهایت آزادی و خروج آنها از ایران ادامه پیدا کرده‌است. هر چند رسانه‌های دولتی ایران در این زمان «اعترافاتی» از آقای رضائیان پخش نکردند، اما در این مدت رسانه‌های اصولگرا اتهام‌های مختلفی به این خبرنگار زدند. «میزان» خبر داد که محسنی اژه‌ای در عین حال گفته‌است «ما همچنان زندانی دوتابعیتی داریم که معمولا جرائمشان از همین قبیل است.» در این مورد نیز این مقام قضائی اشاره‌ای به نام و هویت کسی نکرده‌است.

سخنگوی قوه قضاییه همچنین گفته است در مورد آزاد شدن زندانی‌های دوتابعیتی تصمیم‌گیری با شورای عالی امنیت ملی بود؛ «البته ما شرایطی را قائل شدیم و آنها پذیرفتند که من از بیان جزئیات معذورم.»

به گفته او موضوع تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا با اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک در مورد توافق اتمی، «برجام»، ارتباطی نداشته است.

سخنگوی قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود گفته است در هفته‌های پیش‌رو ممکن است شمار بیشتری از کسانی که به بیان او «تخلف انتخاباتی در فضای مجازی» داشته‌اند، بازداشت شوند.  او مصادیق جرائم مجازی انتخاباتی را «شایعه‌پراکنی، توهین و افترا» و همچنین «اقدامات ضد امنیتی به منظور دلسرد کردن مردم از حضور در انتخابات» عنوان کرده است.

او همچنین از محکوم شدن برخی از متهم‌های پرونده کرسنت نیز خبرداد و گفت:« اعطای مرخصی به مهدی هاشمی، برخلاف آنچه در برخی محافل مطرح شد ربطی به انتخابات نداشته است.»

 

Recent Posts

معاویه: یک عرب ایرانی یا مسیحی؟

مسعود امیرخلیلی

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آقای خامنه‌ای، ۱۳ آبان و شورای‌ نگهبانِ جهان

۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آیا پذیرفتگان دیکتاتوری مقصرند؟!

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

روز جهانی وگن؛ به یاد بی‌صداترین و بی‌دفاع‌ترینِ ستمدیدگان!

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است…

۱۲ آبان ۱۴۰۳

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳