بیانیه جمعی از فعالان سیاسی و مدنی داخل و خارج کشور

در انتخابات شرکت نمی‌کنیم و نتایج آن‌را به‌رسمیت نمی‌شناسیم

زیتون– جمعی از فعالان سیاسی و مدنی داخل و خارج از کشور طی یک بیانیه‌ای خواستار همبستگی ملی و عدم شرکت در «انتخابات فرمایشی حکومت غیرمردمی» شدند.

در این بیانیه آمده است: «آنچه در جریان است بسی فراتر از مهندسی انتخابات است، وقتی چرخه قدرت در رقابت های درون نظام نیز مختل شده، مناظره های نامزدها با تهدید مواجه می شود، اصل بر پیروزی تضمینی قرار می گیرد و نقاب مشارکت جویی نیز کنار زده می شود، این امر بمعنی رجعت  حکومت مطلقه به وضعیت دهه ۶۰ و انتخابات تک قطبی آن دوران است.  در حالیکه جامعه کنونی مدنی و سیاسی ایران و ارتباطات گسترده اجتماعی با آن دوران از اساس قابل مقایسه نیست.»

امضا کنندگان این بیانیه افزودند: «حاکمان کشور با اصرار لجبازانه بر پیشبرد سیاستهای داخلی و خارجی مخرب خود، نظام حکمرانی را به بن بست رسانده و با فشار و سانسور، سرکوب و حبس و قتل؛ با اتکاء به فروش نفت برای تجهیز این شیوه حکمرانی به بن بست رسیده، به هیچ راه دیگر ملی و دموکراتیک نمی اندیشند و مصالح و منافع کشور را شدیدا به خطر انداخته‌اند.»

به گزارش «زیتون» در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «ما جمعی از فعالان سیاسی و مدنی و صنفی  خواهان عدم شرکت در این انتخابات فرمایشی حکومت اقلیت بر اکثریت هستیم، نتایج آن را به رسمیت نمیشناسیم و از این طریق صدای بلند «نه» خود را به مدنی‌ترین و مسالمت‌آمیزترین شکل به گوش حاکمان می‌رسانیم.»

در پایان بیانیه این فعالان سیاسی و مدنی تاکید شده است: «نه بلند و یکپارچه مردم ایران به نمایش انتخابات،  گامی در جهت پدیدار ساختن این عزم و اراده ملی و مردمی است.»

متن کامل این بیانیه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفته٬ به شرح زیر است:

در حالی‌که اکثریت مردم ایران زندگی در رنج و عذابی دارند، حکومت اقتدارگرای مبتنی بر ولایت مطلقه فقیه به دنبال یک‌دست‌سازی هر چه بیشتر قدرت و بسترسازی برای انتقال قدرت به رهبر بعدی با تکانه های کمتر و در فضای بسته‌تر است.

آنچه در جریان است بسی فراتر از مهندسی انتخابات است، وقتی چرخه قدرت در رقابت‌های درون نظام نیز مختل شده، مناظره‌های نامزدها با تهدید مواجه می‌شود، اصل بر پیروزی تضمینی قرار می‌گیرد و نقاب مشارکت‌جویی نیز کنار زده می شود، این امر  به‌معنی رجعت حکومت مطلقه به وضعیت دهه ۶۰ و انتخابات تک‌قطبی آن دوران است.  در حالی‌که جامعه کنونی مدنی و سیاسی ایران و ارتباطات گسترده اجتماعی با آن دوران از اساس قابل مقایسه نیست.

هم‌زمان جامعه مدنی و سیاسی و رسانه‌ای نیز با اخطار و هشدار و خط و نشان‌کشیدن‌های قلدرمنشانه البته برخاسته از هراس و نگرانی حاکمان از روشنگری، آگاهی، اعتراض و نافرمانی مردمی روبروست.

قدرت مطلقه متکی برنهادهای سرکوبگر نظامی و امنیتی دیگر از حذف اصلاح‌طلبان و اصول گرایان میانه رو  و حرکت آشکار به سمت نوعی خلافت فقیه در پوشش پوشالی جمهوری نیز ابائی ندارد.

حال از آنجا که

– اکثریت مردم کشورمان در سخت‌ترین شرایط  زندگی به سر می‌برند؛

– حاکمان کشور با اصرار لج‌بازانه بر پیشبرد سیاست‌های داخلی و خارجی مخرب خود، نظام حکمرانی را به بن بست رسانده و با فشار و سانسور، سرکوب و حبس و قتل؛ با اتکاء به فروش نفت برای تجهیز این شیوه حکمرانی به بن‌بست رسیده، به هیچ راه دیگر ملی و دموکراتیک نمی‌اندیشند و مصالح و منافع کشور را شدیدا به خطر انداخته‌اند؛

– بر اساس تجربه زیسته اکثریت فعالان سیاسی و مدنی و اقشار مختلف مردم امکان تحقق هر گونه تحول بنیادی بدون تغییرات اساسی در ساختار قدرت و تغییر قانون اساسی غیرممکن است؛

– فهرست نامزدهای ریاست‌جمهوری نشانه آشکار دهن‌کجی به مردم است؛

– تجربه عملی بسیاری از نامزدهای نیابتی که مردم از سر ناچاری رای داده‌اند منفی بوده و آنها به امانت رای مردم خیانت کرده‌اند؛

-نهادهای برآمده از انتخابات در همین حاکمیت به طرق مختلف روز به روز بیشتر از مدار تاثیرگذاری واقعی خارج شده‌اند؛

ما جمعی از فعالان سیاسی و مدنی و صنفی ‌خواهان عدم شرکت در این انتخابات فرمایشی حکومت اقلیت بر اکثریت هستیم، نتایج آن را به رسمیت نمی‌شناسیم و از این طریق صدای بلند «نه» خود را به مدنی‌ترین و مسالمت‌آمیزترین شکل به گوش حاکمان می‌رسانیم.

«نه» بلند و یکپارچه مردم ایران به نمایش انتخابات،  گامی در جهت پدیدار ساختن این عزم و اراده ملی و مردمی است.

ما در مقابل انتخابات فرمایشی، انتخابات آزاد و عادلانه و رقابتی را برای تغییر ساختارها و سیاست ها پیشنهاد می کنیم.

اسامی به ترتیب حروف الفبا:

ئالان توفیقی٬ احمد پور مندی٬ احمد علوی٬ احمد نجاتی٬ اسفندیار کریمی٬ اسماعیل جمشیدی٬ اسماعیل زرگریان٬ اسماعیل صفرزاده٬ باویان ملک٬ بهروز خلیق٬ بهزاد کریمی٬ بهزاد کریمی٬ بیژن اعتدالی٬ پرویز مختاری٬ پروین ملک٬ توران همتی٬ جمشید کابلیان٬ جواد وفایی٬ حبیب پرزین٬ حسن جعفری٬ حسن گلشاهی٬ حسن گلشاهی٬ حسن نایب هاشم٬ حسین کاوندی٬ حسین مجاهد٬ حمید آصفی٬ حمید اکبری٬

حمید حسینی٬ خسرو میرمالک٬ رسول تیهوئیان٬ رضا شیرازی٬ رضا علوی٬ رضا علیجانی٬ رضا قریشی٬ رضوان مقدم٬ زهرا قضات٬ زهرا محمدی٬ سعید مقیسه ای٬ سمیرا جمشیدی٬ سمیرا ساعتی٬ سمیه قضات٬ سهیلا گلشاهی٬ سهیلا گلشاهی٬ سیامک فرید٬ سیامک آرام٬ سیدهاشم خواستار٬ شعله زمینی٬ طیبه لطفی٬ عباس اقبال٬ علی ایزدی٬ علی سلطانی٬ علی شیخ الاسلامی٬ علی کلائی٬ علی اصغر ممبینی٬ فائزه هاشمی٬ فرانک چالاک٬ کاظم علمداری٬ کیارش کاظمی٬ مجید زرگرنژاد٬ مجید عبدالرحیم پور٬ محسن یلفانی

محمد قائم مقامی٬ محمدصادق علی اصغری٬ مرتضی پرورش٬ مرتضی نیکی٬ مریم اهری٬ مریم تنگستانی٬ مریم سطوت٬ مسعود سفری٬ معصومه چراغی٬ معصومه شاپوری٬ منصور فرهنگ٬ مهدی ابراهیم زاده٬ مهدی امینی٬ مهدی ترکمان٬ مهدی فتاپور٬ مهدی ممکن٬ مهدی نوربخش٬ مهرداد احمدزاده٬ مهرداد درویش پور٬ نادر پورخانی٬ ناصر علیجانی٬ نیره توحیدی٬ ویدا فرهودی٬ هژیر عطاری٬ یاسر میردامادی و یدی قربانی

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

2 پاسخ

  1. شرکت و عدم شرکت ۱۰ یا ۲۰ درصد فرق دارد
    یک جمع ۲۰ یا ۳۰نفره سپاهی که دست بالا دارد و حوزه را هم مطیع و یا ترسانده است

  2. چه بسیار سخنانی گفته میشود که انگار برخی رفتارهای سلطه گران و (باقیمانده ی) باند حزب الله را تازه می بینند، گویی در این بیش از چهل سال سابقه نداشته !
    آقای خمینی و سران رده ی بعدی باند حزب الله و پیاده نظامشان در جریان قدرت گیری بارها اعلام کردند که برای ما ایران و میهن و ملی و … و بهبود اقتصادی هدف نیست که خلاف مکتب ما است. اصل و هدف برای ما اسلام و حکومت اسلامی است. پس از مدتی که به آقای خمینی گفتند اسلام را به خطر انداختید بروشنی گفت حفظ اسلام واجب ولی حفظ حکومت اوجب واجبات است ! (برخی یک «از» به آن نیفزایند!) هر چه بیشتر در قدرت ماندند رفتار ضدایران و ضد منافع و حقوق ایرانیان و حتا توهین به ملت ایران بیشتر شد.
    خواهشمندیم :
    1. طوری سخن نگویید که برخی رفتارها انگار سابقه نداشته !
    2. آدرسهای انحرافی را بشناسید و تکرار نکنید.
    3. همیشه توجه داشته باشید که ریشه همه نابسامانی ها، فسادها، جنایتها و خیانتها در ساختار این باند هست، یعنی تمرکز قدرت در دست یک نفر، آنهم یک نفری که دشمنی خود با ایران و ایرانی را پنهان نمیکند. نیاز به توضیح بیشتر ندارید. همه کاره حتا قانونگذار خود ولی فقیه است، مجلس تنها پیشنهاددهنده است. مجلس خبرگان هم هیچ کاره است. رییس جمهور، نخست وزیر هم نیست.
    وقت خود را هدر ندهید.
    اکنون مانند همیشه ملت آماده است، رهبر و سازمان نیست. این امکان را پیش از اینها شاه سابق از میان برد و بعدها اینها نیز همان راه را رفتند. وگرنه میشود اعلام کرد که مردم در روزهای تعطیل از ساعت ده صبح بیرون بیایند ولی هیچکس هیچ شعاری ندهد یا تکرار نکند، تا زمانی که جمعیت به اندازه لازم برسد و جنبش سامان یابد.
    خواهدن خشونت و مرگ هیچ کس نیستیم. هدف رفراندوم برای ایجاد قانون اساسی تأمین کننده ی حقوق شهروندی همه ایرانیان باشد، رهبر (با نامی تعریف شده، علمی و حقوقی) موقت باشد، نوع و حدود وظیفه ها و اختیارهایش در تعادل و محدود به قانون اساسی از نوعی که نوشته شد باشد.
    گرد آیید و در همین جهت کار کنید. ما هم در خدمت هستیم، در گفتگوهای سازنده و در خیابانها برای اعلام این درخواست. بکوشید این هدف «درخواستی ملی» بشود.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

بیانیه جمعی از فعالان سیاسی و مدنی داخل و خارج کشور

در اولین ساعات روز شنبه هفتم دسامبر زنگ پایان برای بشار اسد به صدا در آمد. آنقدر راحت رفت که گویی اصلا پیش از آن هم وجود نداشته. فقط سقوط دمشق موجب شد تا یازده

ادامه »

آقای «سید محمود نوری‌زاده» نماینده مردم مشگین‌شهر در دوره پنجم، وقتی ریاست سنی مجلس را ترک کردند، سخنی گفتند که آن سخن برا همیشه

ادامه »

دولت پزشکیان و گروهی از اصلاح‌طلبان حکومتی با اجرای لایحه حجاب و عفاف مخالفت کرده‌اند. معاونان رئیس‌جمهور از تلاش دولت

ادامه »