محمد خاتمی: با تفاهم با رهبری و نظر ایشان می‌توان مساله حصر را حل کرد

زیتون– محمد خاتمی ابراز امیدواری کرد که مجلس دهم، دولت روحانی را برای تحقق وعده‌ها و برنامه‌های خود یاری کند تا خواست اکثریت ملت تحقق یابد.

AK950225StudentsIndex

رییس بنیاد باران تاکید کرد:« تنها وعده آقای روحانی برجام نبود. اولویت با برجام بود که به خاطر آن برخی شعارهای دیگر تحت‌الشعاع قرار گرفت. تبدیل فضای امنیتی به سیاسی و حرمت دانشگاه و هزینه نداشتن نقد که آقای روحانی آن‌ها را مطرح می‌کنند و همچنین رونق اقتصادی و بازیافت جایگاه بلند ملت ایران در جهان از جمله خواست‌های اکثریت ملت ایران است. رفع محدودیت‌ها و رفع حصر خواست‌های مطرح شده از سوی آقای روحانی است که مردم به ایشان اقبال نشان دادند و انتظار این است که حمایت از دولت برای عملی شدن همه شعارها باشد. آقای روحانی مواضع مشخصی درباره دانشگاه‌ها داشتند ولی برخی نهادها مانع اجرای آن شدند. با تشکیل مجلسی که همسوتر با دولت است زمینه فراهم شده که مشکلاتی که در حوزه اختیارات دولت است رفع شود. باید مشکلاتی چون ستاره‌دارها اگر همچنان وجود دارد، رفع شود یا مدیریت‌ها به خود دانشگاهیان سپرده شود. البته همه نهادها باید کمک کنند و حمایت و نظر رهبر معظم هم جلب و تأمین شود.»

رییس دولت اصلاحات در دیدار تشکل‌های دانشجویی سراسر کشور و به دنبال طرح سؤالات و مطالبات آنان از دولت و نظام گفت:« وظیفه انجمن‌های اسلامی و جنبش دانشجویی فعالیت‌های فکری است که بتوانند هویت خود را تعریف و معرفی کنند. او از دانشجویان خواست با برگزاری نشست‌ها و سمینارهایی امکان طرح ایده‌های مختلف را فراهم کنند تا ایده‌ای که مد نظر جمع است تبدیل به گفتمان شود. تشکل‌های دانشجویی باید وجوه مشترک یکدیگر را بیابند و با هم گفتگو کنند و گام به گام به سوی حل اختلافات یا تحمل یکدیگر پیش بروند. باید انجمن‌های اسلامی با یکدیگر و با دیگر انجمن‌ها گفتگو کنند.»

خاتمی در بخش دیگری از سخنانش که در وب سایت رسمی او منتشر شد، با اشاره به فضای سیاسی پس از انتخابات مجلس دهم گفت:« حرف و هدف ما حذف دیگران نیست. ما وجود خود را در حذف دیگران تعریف نمی‌کنیم. یکی از مشکلات ما وجود جریاناتی بود که خود را در نفی دیگران اثبات می‌کردند.»

وی با بیان اینکه شعار منتخبان انتخابات مجلس حمایت از دولت روحانی بود، افزود:« منظور از حمایت از دولت آقای روحانی، شخص گرایی نیست. باید به جای افراد و اشخاص به رویکردها نگاه کنیم. آقای روحانی فرد شریف و باسابقه و بزرگواری است. ایشان شعارهایی مطرح کرد که مردم پسندیدند و اصلاح‌طلبان تائید کردند. حمایت از دولت، حمایت از تحقق آن شعارهاست. یکی از آن شعارها حل مساله هسته‌ای بود. انصافاً دولت آقای روحانی کار بزرگی در این زمینه کرد. فشارهای زیادی از سوی مجلس و جریانات دیگر خارج از مجلس متحمل شد. جریاناتی که درصددند مردم را نسبت به دولت طلبکار کنند که چرا با برجام زندگی مردم بهبود نیافت. البته که مردم در مضیقه بوده و هستند. متأسفانه در گذشته به بنیان‌های اقتصادی کشور با تحریم ها و نیز سیاست‌های نادرست آسیب فراوان وارد شد. معلوم است که این مشکلات یک شبه حل نمی‌شود. با برجام مانع بزرگی از پیش روی کشور برداشته شد بدون اینکه حیثیت، عظمت و عزت مملکت قربانی شود.»

رییس دولت اصلاحات با یادآوری خاطره حضور خود  در جمع دانشجویان در روز روز ۱۶ آذر ۸۳ گفت:« برخی دانشجویان در آن جلسه شلوغ کردند، البته اهانتی نکردند. وقتی دانشجویان شعار می‌دادند من خدا را شکر کردم که آزادی بیان به گونه‌ای است که دانشجو بدون لکنت زبان روبروی قدرت ایستاده و حرفش را می زند. دانشجویی که مقابل نفر دوم مملکت اعتراض کرد نگرانی نداشت که به خاطر این اعتراض مورد تعرض قرار بگیرد. اگر همه ارکان نظام اینگونه برخورد کنند جامعه ما مدینه فاضله می‌شود. رهبری فرمودند در دانشگاه‌ها کرسی‌های آزاداندیشی ایجاد شود. باید چنین فضایی به وجود آید و با حمایت از دولت محترم کمک کنیم این فضا شکل بگیرد.»

خاتمی با اشاره به درخواست دانشجویان از دولت برای رفع حصر گفت:« مساله حصر در حیطه اختیارات آقای روحانی نیست. اگر نهادهای دیگر همسو باشند، با تفاهم با رهبری و نظر ایشان می‌توان مساله را حل کرد. اما برخی جریان‌ها و دستگاه‌های دیگر طور دیگری فکر و عمل می کنند و حتی درخواست مرگ می‌کردند هم برای افراد محصور و هم افرادی که در حصر نیستند. مجلسی که همسو با رئیس‌جمهور است می‌تواند ایشان را یاری کند که این مسائل به صورت خوبی حل شود. کشور مشکلات زیادی دارد و دولت به تنهایی قادر به حل آنها نیست. بحمدالله عزم برای حل مشکلات وجود دارد. کارهای خوبی هم شده است و ان شاء الله در فضای همدلی و همراهی بهتر و بیشتر می توان به آینده امید داشت.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که در بقای آن نقش دارند، بسیار چالش‌برانگیز است. آیا می‌توان پذیرفت که کسانی که به دلایل مختلف به نظام دیکتاتوری

ادامه »

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است که انسان‌هایی عاشق، اندیشمند و بیزار از خشونت و

ادامه »

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه

ادامه »