زیتون- علیرضا زاکانی نماینده مجلس یکی از دلایل عقب ماندگی صنعت خودرو کشور را شراکت با پژو فرانسه دانست. به گفته زاکانی بر همین مبنا نمایندگان مجلس شورای اسلامی ادامه شراکت با پژو را در راستای منافع ملی ارزیابی نکرده و قصد دارند با تحریم این شرکت، خودروسازان داخلی را تشویق به شراکت با خودروسازان برتر جهان میکنند.
«فارس» خبر داد که زاکانی در این باره توضیح داد:« ۱۷ سال، زمان کمی برای رشد یک صنعت در نتیجه شراکت نیست و اینکه میبینیم ایران خودرو علی رغم نزدیک به ۲ دهه شراکت با پژو نتوانسته سطح فناوری خود را ارتقا داده و به جمع تولیدکنندگان برتر خودرو بپیوندد، ریشه در انتخاب غلط شریک و نوع شراکت دارد.»
زاکانی همچنین از ارائه طرح تحریم پژو به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی طی روزهای آینده خبر داد.
زاکانی در پایان با اشاره به این گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت که «قرارداد با پژو محرمانه است» گفت: شرکت های خودروسازی، اگر خصوصی بودند، شاید قید محرمانه برای قراردادهای آنها معنی داشت اما وقتی این شرکت ها دولتی و متعلق به همه مردم هستند، قید محرمانه برای آنها معنی ندارد و نمایندگان مردم در مجلس باید بر کم و کیف آنها نظارت کنند چراکه کشور هم تجربه خوبی از این قراردادهای محرمانه ندارد.
تلاش طیف «دلواپس» مجلس برای از میان بردن دستاوردهای سفر رییس جمهوری به ایتالیا و فرانسه و عقد قراردادهای تجاری با این دوکشور محدود به ارائه این طرح نبود. اقدام رییس جمهوری برای نوسازی ناوگان هوایی و بهبودن شرایط خودروسازان داخلی که مدتهاست با عدم اقبال عمومی مواجه هستند، بیش از این اسباب نگرانی دلواپسان مجلس شده است. در حالی که در ماههای ابتدایی سال جاری شهروندان ایران در اعتراض به کیفیت خودروهای تولید داخل کمپین «نه به خرید خودروی صفر» راه انداختند. از منظر بسیاری از کارشناسان نیز خودروهای تولید داخل به نسبت قیمت عرضه آنها، بسیار کم کیفیت و گران هستند.
از سوی دیگر فرسودگی ناوگان هوایی ایران که تا کنون باعث فجایع بسیاری شده است، بر کسی پوشیده نیست. تا پیش از اجرایی شدن فرجام، همین دلواپسان کنونی، این فرسودگی را برگرن تحریم های بین المللی میاندختند. اما امروز و پس از رفع موانع، تصمیم رییس جمهوری برای نو سازی این ناوگان را زیر سوال میبرند.
در حالی دلواپسان مجلس برای تحریم پژو همدست شدند که ایسنا خبر داد هاشم یکهزارع امروز در نشستی خبر گفت:« در جریان مذاکرات با پژو به آنها اعلام کردیم شما ایران را ترک کرده و باعث ضرر و زیان ایران خودرو شدید بنابراین باید غرامت بدهید.»
میزان غرامت ۴۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو است. ۱۱۶ میلیون یورو از این میزان مربوط به مسائل جاری و گذشته و ۳۱۱ میلیون و ۶۰۰ یوروی آن مربوط به همکاریهای آینده است.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…