زهره سادات لاجوردی٬ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس٬ از حذف اجبار مادران به غربالگری جنین توسط مجلس خبر داد.
زهره سادات لاجوردی، در این باره گفت: «در طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده که در مجلس تصویب شده، اجبار مادران به غربالگری برداشته شده است.»
بر اساس این طرح برای تایید سقط جنین پس از غربالگری، شورایی متشکل از دو فقیه، یک قاضی و چند پزشک تشکیل میشود و تصمیم مادر تعیینکننده نخواهد بود.
دی ماه سال گذشته حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت گفته بود که مجلس هیچ مصوبهای درباره حذف اجباری بودن غربالگری زنان باردار نداشته است.
موضوع مخالفت با غربالگری مادران باردار در ایران از دی ماه سال ۹۹ و با ابراز نظر کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان، در این زمینه مطرح شد.
او مدعی شده بود که مجلس ایران غربالگری «اجباری» زایمان را لغو کرده است.
وزارت بهداشت بلافاصله به این سخنان واکنش نشان داد و اعلام کرد استفاده از این خدمات همواره «داوطلبانه» و «اختیاری» بوده است.
سه خبرنگار حوزه سیاسی روزنامه اعتماد، چاپ تهران، با عنوان «تعدیل نیرو» از این روزنامه اخراج شده اند.
بر اساس گزارشهای منتشره در شبکه اجتماعی توییتر، ثمر فاطمی، خبرنگار حوزه قضایی، میلاد علوی، خبرنگار حوزه مجلس، و مهدی روزبهانی، خبرنگار حوزه احزاب روزنامه اعتماد اخراج شدهاند و مرجان زهرانی، خبرنگار حوزه دولت این روزنامه در اعتراض به «رفتار غیراخلاقی و غیرحرفهای» مدیران این روزنامه از ادامه همکاری با روزنامه اعتماد انصراف داده و استعفا کرده است.
این سهتن بهشکل ناگهانی و بدوناعلان مهلت زمانی معقول، ودر حالی که تا چهارشنبه گذشته، هم مدیرمسوول سردبیر روزنامه تعدیل نیرو را انکار میکرده، از کار برکنار شدهاند.
کیهان با اشاره به کاهش نرخ زاد و ولد در سالهای اخیر نوشت که دولت ابراهیم رئیسی باید سیاستهایی مانند: «گذاشتن مشوقهای متعدد برای ازدواج جوانان و انواعی از سختگیری اجتماعی برای افراد مجرد« را در پیش بگیرد.
به پیشنهاد رسانه تحت مدیریت حسین شریعتمداری دولت آینده باید با حمایت از مؤسسات همسریابی و برپا کردن نهضت ازدواج آسان٬ تشویق به فرزندآوری با افتتاح حساب بانکی از سوی دولت برای نوزادان٬ حمایت از مادرانی که بیش از دو فرزند میآورند با دادن مستمری و حقوق ماهیانه٬ اولویت دادن به خانوادههای پرجمعیت در واگذاری مسکن، بیمه رایگان و خدمات بهداشتی و درمانی رایگان برای افزایش جمعیت کشور تلاش کند.
بیشتر بخوانید:
علی ربیعی٬ سخنگوی دولت٬ در نشست خبری امروزش در خصوص انفجار در پارک ملت٬ گفت: «صدای انفجار در پارک ملت، ناشی از ایجاد یک گودال در بخشی از پارک بوده که محمولهای از مخلوط بنزین و گازوئیل درون حفرهای جاسازی شده بود.»
نیمه شب ۱۹ تیرماه صدای یک انفجار خواب شهروندان تهرانی را برهم زد.
صدای این «انفجار مهیب» از جایی نزدیکی پارک ملت در شمال تهران به گوش ساکنان مناطقی از ستارخان تا سعادتآباد، ولنجک، شهران، شهرک غرب و پارکوی نیز رسیده بود.
بر اساس اطلاعاتی رسمی که تا کنون منتشر شده محل انفجار جایی در زندیکی ساختمان مرکزی صدا و سیما و ساختمان مرکزی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بوده است. سازمان گسترش در برنامههای هستهای، موشکی و هوافضای ایران با سازمان انرژی اتمی، سپاه پاسداران و وزارت دفاع، همکاری میکند.
برخی منابع غیر رسمی میگویند که انفجار در محلی موسوم به پایگاه آوینی در پشت ساختمان ۹ دی صداوسیما رخ داده است. موقعیت مذکور محل تلاقی و ارتباط قرارگاه ثارالله و قرارگاه زیرزمینی مدینه است و در ضمن محل خروج اضطراری قرارگاه ثارالله هم هست.
امروز علی ربیعی در مورد این انفجار گفت: «تاکنون هم هیچ شواهدی درخصوص امنیتی بودن موضوع، از طرف دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی ارائه نشده است.»
بیشتر بخوانید:
در حالی وزیر بهداشت ایران وعده داده بود از روز شنبه، ۱۹ تیرماه، با تزریق روزانه ۴۰۰ هزار دوز واکسن واکسیناسیون عمومی را «پر قدرت» شروع کند، کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو، گفته است منظور وزیر «ظرفیت» تزریق واکسن بوده و باید تا شهریور صبر کرد.
او در گفتوگویی با روزنامه همشهری مدعی شد که صحبت سعید نمکی به این معنا نبود که بلافاصله این کار را انجام میدهیم، بلکه «به این معنا بود که ما ظرفیت تزریق ۵۰۰ تا ۶۰۰هزار واکسن را هم داریم».
مقامهای وزارت بهداشت پیش از این گفته بودند که سیستم بهداشت و درمان کشور ظرفیت تزریق روزانه ۲۵۰ هزار واکسن دارد، حسن روحانی اخیرا گفت ظرفیت روزانه تزریق واکسن ۵۰۰ هزار است و اکنون کیانوش جهانپور آن را به ۶۰۰ هزار واکسن افزایش داده است.
جهانپور درباره واکسن پاستور نیز گفته است که قرار است در آینده «۱۴۴ هزار دوز» از این واکسن تحویل شود و احتمالا در آبانماه تولید این واکسن بتواند در مقادیر قابلتوجهی انجام شود».
محمد روشنی٬ مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران٬ اعلام کرد که در پیک کرونا شاهد فوت ۵۰ راننده تاکسی در یک ماه بودیم. او افزود که به رغم این موضوع همچنان وعده واکسیناسیون رانندگان تاکسی عملی نشده است.
تعداد رانندگان درگیر به کرونا زیاد است، چرا که ۲۵ درصد حمل و نقل عمومی تهران توسط تاکسی پوشش داده میشود و این افراد روزانه سه الی چهار میلیون نفر را جابهجا میکنند.
محمود ترفع، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، از جانباختن ۱۶ نفر از رانندگان و کارکنان این شرکت در اثر ابتلا به کرونا خبر داد و گفت همچنان واکسیناسیون رانندگان عملی نشده است.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران افزود که از هنگام آغاز واکسیناسیون کرونا هر هفته طی مکاتباتی با ستاد ملی مقابله کرونا خواستار واکسیناسیون رانندگان اتوبوس شدیم ولی هنوز وعده مسئولان در این مورد عملی نشده و رانندگان در اولویت تزریق قرار نگرفتهاند.
محمود ترفع تاکید کرد که هیچ راننده اتوبوسی از طریق شرکت واحد اتوبوسرانی واکسن دریافت نکرده مگر اینکه سنش به افرادی که فراخوان شدند مطابقت داشته باشد.
خبرهای روز گذشته را اینجا بخوانید.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…