جوانان دلیر شاوور شهرستان کرخه در #اعتراضات_سراسری #خوزستان pic.twitter.com/5VgBtFbpB3
— ایران کارگر (@Irankargar_site) July 17, 2021
اصغر فرهادی برنده جایزه بزرگ جشنواره کن شد
اصغر فرهادی در هفتاد و چهارمین جشنواره فیلم کن توانست «جایزه بزرگ» این جشنواره را برای ساخت فیلم «قهرمان» از آن خود کند.
#اصغر_فرهادی:۳۶ سال است با تمام محدودیتها به فیلمسازی و نوشتن ادامه دادهام؛ با این امید که با هر فیلم سوالهایی در مورد شرایط تلخ اجتماعی بپرسم و به راهحل برسم.
امیدوارم بتوانم ادامه بدهم چون ایمان دارم یکی از مهمترین راههای نجات کشورم آگاهیبخشی است#جشنواره_کن pic.twitter.com/1MszPKcQmO— Maryam Zohdi (@maryam_zohdi) July 17, 2021
فرهادی و جوهو کوزمنن، کارگردان فنلاندی بطور مشترک برنده جایزه بزرگ هفتاد و چهارمین جشنواره فیلم کن شدند.
«قهرمان» فیلمی به نویسندگی و کارگردانی آقای فرهادی است که در شیراز فیلمبرداری شده و موضوع آن اجتماعی است.
جانشین فرمانده کل سپاه: با تولید واکسن کرونا از سوی دانشگاه بقیهالله (عج)، پس از بینیازی کشورمان، این واکسن را در اختیار مردم مستضعف دیگر کشورها خواهیم گذاشتhttps://t.co/HUnVZGwt3A
— خبرگزاری ایسنا (@isna_farsi) July 17, 2021
طرح محدودیت شبکههای اجتماعی این هفته در مجلس بررسی میشود
با شروع به کار مجلس پس از تعطیلات تابستانی، فعالیت نمایندگان طیف خاصی جهت استفاده از اصل ۸۵ قانون اساسی برای تصویب طرح کنترل فضای مجازی که با عنوان «حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی» شروع میشود.
ر اساس این طرح قرار است کنترل اینترنت در اختیار «نهادهای نظامی» قرار گرفته و شبکه های اجتماعی که حاضر نباشند در ایران دفتر ایجاد یا اطلاعاتی را که دولت می خواهد در اختیار آنها قرار ندهند فیلتر خواهند شد.
با توجه به بعید بودن حضور اینستاگرام، کلاب هاوس و… در ایران و در اختیار قرار دادن اطلاعات مشترکان به نهادهای دولتی ؛ فیلتر شدن این شبکه ها قابل پیش بینی است.
این طرح قرار بود پیش از انتخابات در دستور کار قرار بگیرد تا دولت آینده آن را اجرا کند اما با توجه به در پیش بودن انتخابات و مسئله حضور در صندوق رای، جناح انقلابی مجاب شد تا طرح را پس از آسودگی از نتیجه انتخابات در دستور کار قرار دهد.
در صورتی که مجلس به اصل هشتادوپنجمیشدن این طرح رأی دهد، طرح در کمیسیون، بررسی و تصویب میشود و سپس برای اجرای آزمایشی ابلاغ خواهد شد. تجربه گذشته نشان داده اجرای آزمایشی این طرح میتواند برای چندین سال ادامه داشته و زندگی مردم را تحت تأثیر جدی قرار دهد.
بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی، اگر چه سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست، اما مجلس در موارد ضروری میتواند اختیار وضع بعضی از قوانین را به کمیسیونهای داخلی تفویض کند. در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین میکند به صورت آزمایشی اجرا میشوند.
یک طرف کشور درگیر #بیآبی شدید، سایر مردم گرفتار #کرونا و سرگردان بیمارستانها و دربدر #واکسن، صنعت درگیر بیبرقی و کاهش تولید، گرانی و سختی معیشت هم که پدر همه اقشار را درآورده.
بعد مهمترین مسئله آقایان شده: مقابله با #سگگردانی.
عدم تشخیص درست مشکلات مهمترین مانع حل آنهاست.— شبنم رحمتی (@ShabnamRahmati) July 17, 2021
۱۴ هزار ایرانی طی ۲۵ روز به ارمنستان سفر کردهاند
روح الله لطیفی٬ سخنگوی گمرک اعلام کرد که از اول تیر ماه تا روز گذشته ۱۴ هزار و چهار نفر به ارمنستان سفر کردند.
در پی اعلام تزریق واکسن کرونا به مسافران در ارمنستان٬ این کشور تبدیل به مقصد ایرانیانی شد که بعد از ماهها امروز و فردا کردن مسئولان از تزریق واکسن در ایران ناامید شده بودند.
حال سخنگوی گمرک اعلام کرده است که از ابتدای تیر سال جاری تا پایان روز گذشته، ۱۴ هزار و چهار نفر به ارمنستان سفر کردند که ۱۰ هزار و ۹۳ نفر آنان از مرز زمینی «نوردوز» در استان آذربایجان شرقی به سمت این کشور مسافرت کردند.
او همچنین افزود: «در این مدت ۳۵ پرواز نیز از فرودگاه امام، ۳۹۱۱ مسافر را به مقصد ارمنستان منتقل کرده است.»
ایرانیان در حالی برای دریافت واکسن کرونا ناچار به سفر به ارمنستان هستند که دولت این کشور شرط اقامت ۱۰ روز را برای ورود گردشگران و بهرمندی از تزریق واکسن کرونا از ۲۴ تیرماه اعلام کرده است.
در تاریخ خواهد آمد، حکومتی که بقای خود را از منبر رفتن و روضه برای لب تشنگان کربلا بدست آورد
از روی همان منبر به تشنگان شلیک میکرد.#خوزستان_آب_ندارد#مصطفى_نعیماوى pic.twitter.com/6FI62ZXrcz— saeid. Soltanpour (@SaeidSoltanpour) July 17, 2021
تعداد کشتههای اعتراضات به کم آبی در خوزستان افزایش یافت
پس از تایید خبر کشته شدن مصطفی نعیماوی در جریان اعتراضات به بی آبی در استان خوزستان، برخی منابع محلی از کشته شدن قاسم خضیری یکی از مجروحان این حوادث خبر داده اند.
بر اساس این گزارشها قاسم خضیری، نوجوان ۱۷ ساله، که در جریان اعتراضات شب گذشته در کوتعبدالله اهواز، بر اثر تیراندازی نیروهای امنیتی مجروح شده بود، در بیمارستان جان باخت.
شب گذشته خبر کشته شدن دستکم یک نفر در اعتراضات مردم خوزستان به کم آبی و بیآبی منتشر شد؛ مصطفی نعیماوی٬ ۲۶ ساله و از اهالی شادگان با شلیک مستقیم کشته شده است.
تظاهرات اعتراضی به کم آبی و بیآبی در شهرهای مختلف استان خوزستان از روز پنجشنبه آغاز و تا جمعه شب ادامه یافت.
پنجشنبه در دستکم «۱۱ شهر» در استان خوزستان تجمعات شهروندان در اعتراض به بحران آب برگزار شد. این اعتراضات روز گذشته گستردهتر شده و شهرهای بیشتری را درگیر کرده است.
دومین شب اعتراضهای خوزستان در شهرهای حمیدیه، ماهشهر، سوسنگرد، شوش، شادگان، و مناطق کانتکس و عین دو اهواز و شمار دیگری از شهرهای این استان صورت گرفت. جمعی از مردم شهرهای رفیع و هویزه نیز شامگاه جمعه به این اعتراضات پیوستند.
بیشتر بخوانید: آب میخواستند٬ سرب داغ پاسخ گرفتند
۱۷۵ فوتی و ۱۵۱۳۹ ابتلای جدید کرونا در کشور
*مبتلایان جدید: ۱۵۱۳۹ نفر
*جانباختگان جدید: ۱۷۵ نفر
*مجموع مبتلایان: ۳۵۰۱۰۷۹ نفر
*مجموع بهبودیافتگان: ۳۱۱۸۳۴۸ نفر
*مجموع جانباختگان: ۸۶۹۶۶ نفر
*مجموع واکسن تزریق شده: ۸۱۴۳۴۰۶https://t.co/GLaL7jW7Br
— خبرگزاری ایسنا (@isna_farsi) July 17, 2021
پلیس فتا ورزشکاران را تهدید کرد
داوود معظمی گودرزی، رییس پلیس فتای تهران، برخی ورزشکاران فعال در اینستاگرام را تهدید کرد.
او به ایسنا گفت که اگر ورزشکاران مطالبی منتشر کنند که «باعث تحریک جامعه و هواداران فوتبال» شود، با آنها برخورد میشود.
داوود معظمی گودرزی در این گفتوگو به مصادیق مطالب مورد نظر پلیس فتا اشاره نکرده ولی تاکید کرد که برخی مطالبی که فوتبالیستها و سایر ورزشکاران به عنوان «دیدگاهها و مواضع شخصی» خود منتشر میکنند، « مغایر با اخلاق و قانون» و «حاوی توهین، تهمت و تخریب دیگران» است.
سال ۹۷ علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی٬ در یک سخنرانی عمومی به انتقادات ورزشکاران از رویکردهای حکومت واکنش نشان داد و گفت: «برخی از کسانی که از امنیت کشور استفاده میکنند و کار و ورزش و… خود را انجام میدهند و بعد نمکدان میشکنند، بدانند امنیت از این راه بهدست میآید.»
تصاویری از #سیل و خسارت به خودروها در جاده #چالوس pic.twitter.com/90hYdkpqZf
— خبرآنلاین (@khabaronlinee) July 17, 2021
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا: نوع «دلتا» همه ایران را فراگرفته است
علیرضا رئیسی٬ سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا٬ اعلام کرد که ویروس کرونا «دلتا» همه استانهای ایران را فراگرفته است.
به گفته او اکنون ۱۶۹ شهر قرمز، ۱۶۶ شهر نارنجی و ۱۱۳ شهر در وضعیت زرد هستند و کاهش رعایت پروتکلها منجر به افزایش و شیوع بیماری میشود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا عادی انگاری را عامل اصلی در فراگیری کرونا دانست و از مردم خواست تا از سفرها ی غیر ضرور، تجمعات و اماکن شلوغ پرهیز کنند.
رئیسی با بیان اینکه اکثر استانها یک یا دو شهر قرمز دارند، گفته کرونا در جنوب کشور از جمله بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان رو به افزایش بوده و در سایر شهرها نیز در حال گسترش است.
عصبانیت استاندار خوزستان از سوال درباره بیآبی
سلیمانیدشتکی:
کارهای بزرگی انجام دادهایم اما شلتوککاری در بالادست زیاد شد و آب پایین دست و هورالعظیم بسیار کم شد.
قبل از تنش آبی اخیر هم بیش از ۷۰۰ روستا با تانکر آبرسانی میشدند.#خوزستان_آب_ندارد pic.twitter.com/bi2vMRiMVf— زیتون (@zeitoons) July 17, 2021
مفقود شدن تعدادی از شهروندان در سیل کرمان
در ادامه سیل شب و روز گذشته در استان کرمان ۵ نفر در بافت روستای کیسکان گم شدند که تاکنون پیکر یکی از مفقودین پیدا و جستوجوها برای یافتن ۴ نفر دیگر ادامه دارد.
محید زند اقطاعی٬ فرماندار بافت کرمان٬ تایید کرد که پنج نفر در جریان عبور سیل مفقود شدهاند که از این تعداد پیکر بی جان ۲ نفر صبح امروز پیدا شد.
مجید زند اقطاعی افزود: «پیکر بی جان یک مرد و زن که در روستای میانده کیسکان درگیر سیل شده بودند حوالی روستای ده زارچی و بیدشک با فاصله ۲ کیلومتر از یکدیگر پیدا شدند.»
به گفته فرماندار بافت کرمان ساعت پنج تا ۶ عصر روز گذشته در منطقه کیسکان با توجه به بارش های سیل آسای رگباری سیلاب جاری شد و سه خودرو را با خود برد که از این سه خودرو سرنشینان یک خودرو نیسان خود را نجات دادند و خودرو را آب با خود برد.
او همچنین تایید کرد که سرنشینان خودرو دیگر نیز توسط افراد حاضر در صحنه نجات پیدا کردند در حالی که یک خودرو پژو به اتفاق سرنشینان که از تعداد دقیق آنها اطلاعی در دست نیست گرفتار سیلاب شدند.
خبرهای روز گذشته را اینجا بخوانید.