آب می‌خواستند٬ سرب داغ پاسخ گرفتند

زیتون– اعتراضات خوزستان به بی‌آبی کشته داد.

شب گذشته خبر کشته شدن دست‌کم یک نفر در اعتراضات مردم خوزستان به کم آبی و بی‌آبی منتشر شد؛ مصطفی نعیماوی٬ ۲۶ ساله و از اهالی شادگان با شلیک مستقیم کشته شده است.

امید صبری‌پور، سرپرست فرمانداری شادگان، نیز امروز تایید کرد که یک جوان در جریان تجمع اعتراضی به بحران آب در این شهرستان، بر اثر تیراندازی کشته شده است.

البته او مدعی شده که «افراد فرصت طلب و اغتشاشگر» این فرد که «یکی از تجمع‌کنندگان» بوده را کشته‌اند و به ایسنا گفت که «مسببان این حادثه» بازداشت شده‌اند ولی خبرگزاری‌های فارس و ایرنا به نقل از او نوشته‌اند «شناسایی عاملان حادثه در دستور کار است.»

بیشتر بخوانید: «بوی خون» در خوزستان

گزارش‌هایی نیز از مجروح شدن شماری از شهروندان بر اثر شلیک گاز اشک‌آور به سوی آنها منتشر شده است. بر اساس این گزارش‌ها یک کودک در جریان اعتراضات شامگاه جمعه شادگان در اثر شلیک گاز اشک‌آور از سوی یگان ویژه نیروی انتظامی مجروح شد.

تظاهرات اعتراضی به کم آبی و بی‌آبی در شهرهای مختلف استان خوزستان از روز پنجشنبه آغاز و تا جمعه شب ادامه یافت.

پنجشنبه در دست‌کم «۱۱ شهر» در استان خوزستان تجمعات شهروندان در اعتراض به بحران آب برگزار شد. این اعتراضات روز گذشته گسترده‌تر شده و شهرهای بیشتری را درگیر کرده است.

دومین شب اعتراض‌های خوزستان در شهرهای حمیدیه، ماهشهر، سوسنگرد، شوش، شادگان، و مناطق کانتکس و عین دو اهواز و شمار دیگری از شهرهای این استان صورت گرفت. جمعی از مردم شهرهای رفیع و هویزه نیز شامگاه جمعه به این اعتراضات پیوستند.

در این اعتراضات٬ شهروندان شعارهایی مانند «رودخانه تشنه است–آبش را می‌خواهد»٬ «به نام دین ما را غارت کردند» و «جان و خون‌مان فدای کارون» سر می‌دادند.

این در حالی است که روز گذشته (جمعه) استاندار خوزستان گزارش‌ها و فیلم‌ها از اعتراضات شامگاه پنجشنبه در این استان را جعلی خوانده بود.

در برخی از ویدئوهای منتشر شده از اعتراضات جمعه، شهروندانی که این ویدئوها را ضبط کرده‌اند، به اظهارات استاندار خوزستان واکنش نشان داده و می‌گویند چه کسی دروغ می‌گوید.

تصاویری از اعتراضات شهروندان سوسنگرد در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که در آن معترضان شعارهایی مانند «آب، آب، شط تشنه است» و «من تشنه‌ام» سر دادند.

تصاویر ویدئویی از مسدود کردن جاده اهواز به اندیمشک در نزدیکی شهر عبدالخان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. در برخی از این ویدئوها صدای تیراندازی شنیده می‌شود.

در اهواز نیز صدها نفر دست به تظاهرات زده‌اند و تصاویری از درگیری بین نیروهای امنیتی و معترضان در این شهر منتشر شده است.

در مواجه به اعتراضات استان خوزستانستاد مدیریت بحران این استان جمعه شب تشکیل جلسه داد.

همزمان رییس مجمع نمایندگان خوزستان در جلسه مدیریت بحران این استان گفت انتقال آب موجب شده خوزستان به این روز بیافتد. او افزود: «اکنون امنیت خوزستان به دلیل خطاهای انسانی و تصمیمات نابه‌جا به مخاطره افتاده است.»

از سوس دیگر، قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار خوزستان، جمعه شب در جلسه ستاد مدیریت بحران گفت که دستور تهیه طرحی برای مهار بحران بی‌آبی این استان صادر شده و قرار است به زودی «بحران آبی خوزستان در جلسه سران سه قوه» بررسی شود.

Recent Posts

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳

اوضاع جریان اندیشه در عصر هخامنشیان

به بهانه سالگرد کوروش بزرگ

۰۸ آبان ۱۴۰۳

ایرانیان و نزاع اسرائیل و فلسطین

تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقه‌ی پرآشوب و بی‌ثبات خاورمیانه…

۰۵ آبان ۱۴۰۳

حمله‌ نظامی به ایران: «برکت»، «فرصت»، «فلاکت»

تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صف‌بندی‌‌های قابل تأملی واداشته…

۰۴ آبان ۱۴۰۳

گذارطلبی و نفی اصناف جنگ‌طلبی!

ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد. سه‌گانۀ…

۰۲ آبان ۱۴۰۳