زیتون– برای ششمین روز پیاپی اعتراضات شهروندان خوزستان به کم آبی و بیآبی٬ امروز (سه شنبه) نیز مردم به خیابانها آمدند.
تظاهرات اعتراضی به کم آبی و بیآبی در شهرهای مختلف استان خوزستان از روز پنجشنبه آغاز و تا امشب ادامه یافت.
پنجشنبه در دستکم «۱۱ شهر» در استان خوزستان تجمعات شهروندان در اعتراض به بحران آب برگزار شد. این اعتراضات روز گذشته گستردهتر شده و شهرهای بیشتری را درگیر کرده است.
دومین شب اعتراضهای خوزستان در شهرهای حمیدیه، ماهشهر، سوسنگرد، شوش، شادگان، و مناطق کانتکس و عین دو اهواز و شمار دیگری از شهرهای این استان صورت گرفت. جمعی از مردم شهرهای رفیع و هویزه نیز شامگاه جمعه به این اعتراضات پیوستند. در سومین شب اعتراضات شهرهای بیشتری درگیر اعتراضات شدند.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که از جمله شهرهای اهواز، رامهرمز و سوسنگرد در شامگاه دوشنبه ۲۸ تیر صحنه این اعتراضات بوده است.
در برخی از این ویدیوها صدای شلیک گلوله شنیده میشود و همچنین حضور گسترده نیروهای امنیتی نیز به چشم میآید.
اعتراضات امروز (سه شنبه) از شهر ایذه شروع شد. معترضان در این شهر شعارهای «بختیاری با عرب، اتحاد اتحاد»٬ «مرگ برخامنهای» و «خامنهای قاتله، حکومتش باطله» سر دادهاند. همچنین بر اساس تصاویری که در شبکههای اجتماعی منتشر شده در مقابل بازداشت توسط نیروهای امنیتی از خود مقاومت نشان دادند.
تا کنون بر اساس گزارشهای منابع مستقل حقوق بشری تا کنون حداقل دو تن در این اعتراضات کشته شدند.
مصطفی نعیماوی، جوان ۳۰ ساله و قاسم خضیری، نوجوان ۱۷ ساله، دو معترضی هستند که بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست دادهاند.
پایگاه اطلاع رسانی حقوق بشر در ایران نوشته است که قاسم خضیری «بر اثر تیراندازی نیروهای امنیتی مجروح شد» و در بیمارستان جان باخت.
مقامهای قضایی و نظامی ایران تاکنون درباره این دو معترض کشته شده اظهارنظر نکردهاند ولی امید صبریپور، سرپرست فرمانداری شادگان گفته است که مصطفی نعیماوی توسط «اغتشاشگران» کشته شده است.
این در حالی است که گزارشهای غیررسمی حاکی از کشتهشدن «چهار نفر» در این اعتراضها است.
خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، امروز در گزارشی با تایید تیراندازی نیروهای پلیس در جریان این اعتراضها نوشته است «برخورد ناجا و تیراندازی آنها برای مراقبت از اعتراض و مطالبات مردم» است.
این خبرگزاری با انتقاد از اینکه تجمع مردم خوزستان در اعتراض به بحران آب به صورت شبانه برگزار میشود، نوشته است که بر اساس «رسم غلط و فرهنگ انحرافی»، بخشی از مردم در استان خوزستان اسلحه دارند و فردی «به دلیل نزاع خانوادگی در این ایام با همین اسلحهها کشته شد و به اسم اعتراضات معرفی شد.»
بیشتر بخوانید:
آب میخواستند٬ سرب داغ پاسخ گرفتند
امروز همچنین شماری از فعالان سیاسی، مدنی و کارگری که قصد داشتند در حمایت از معترضان خوزستانی مقابل وزارت کشور تجمع کنند، با «ضرب و شتم» بازداشت شدند.
هنوز خبری از نهاد بازداشتکننده این فعالان سیاسی، مدنی و کارگری و محل انتقال آنها منتشر نشده است٬ اما بر اساس اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی نرگس محمدی٬ رسول بداقی٬ آرش کیخسروی٬ حمید آصفی٬ روحالله مردانی٬ پوران ناظمی٬ جعفر عظیمزاده و آرش صادقی در خیابان فاطمی بازداشت شدند.
نرگس محمدی پیش از بازداشت در ویدیویی گفته که شماری از زندانیان سابق، فعالان مدنی، مادران صلح و مادران داغدار قصد داشتند در اعتراض به «کشتار» مردم «بیپناه و بیگناه و تشنه» خوزستان مقابل وزارت کشور جمع شوند که با ضرب و شتم مواجه شدند و به همین دلیل به سوی خیابان زرتشت تهران در حال راهپیمایی هستند.
پس از افزایش اعتراضات در خوزستان و انتشار خبر برخورد خشونتآمیز با معترضان، امروز (سهشنبه) نیز در متروی تهران، شعارهایی علیه جمهوری اسلامی و «اصل ولایت فقیه» سر داده شد.
4 پاسخ
تهران کی سکوت کرده بود که آن را تازه بشکند؟
مگر مردم دارای رهبر هماهنگ کننده هستند ؟
همه سوگوار و آماده اعتراض هستند ولی چگونه هماهنگی کنند و بیرون بیایند؟ یک یا چند نفر که نمیتوانند راه بیفتند.
بعضی جاها در میان جمعیت یک یا چند تن از جان گذشته شعاری میدهند و دیگران به آنها می پیوندند، به آنها حمله میشود و تار و مار میشوند.
همین دو سال پیش بیش از ۱۵۰۰ تن کشته شدند.
هرجا بشود حرکتی کرد مردم ارام نمی نشینند. مردم در همه جای کشور همین جورند.
خدا نگذرد از آنهایی که چنین زمینه ای را از میان بردند.
اعتراض ها کم و بیش در این چهار دهه پراکنده است، یک هماهنگ کننده ملی نداریم. خدا لعنت کند محمدرضاشاه را که این زمینه را از میان برد و اینها هم بدتر از او.
مدیریت غلط بلکه مغرضانه آب راس همه فتنه هاست.فنه گران رامحاکمه ونتمام ضرروزیان هارا از ،نها به گیرید. خوزستان به آب زنده است وگرنه از نفت وگازنصیبی نه برده است.چراخوزستان ثروتمند باید محرومترین استان کشور باشد.چرا خوزستان آباد را برای آبادانی کویر اصفهان ویزد خراب می کنید.پتروشیمی وصنایع فولاد یزد دریایی از آب می خواهد.این چه سیاستی است که آب شرب وکشاورزی را از خوزستان ببرید وبرای صنعت نیازمند آب زیاد ، به کویر یزد منتقل کنید؟ کدام انسان عاقلی از این دولت جنایتکار می پذیرد که استان خوزستان با سه چهار رودخانه بزرگ وپرآب ،ازتشنگی فریاد برآورد؟
چه سکوتی؟
هرگاه کمترین امکانی پیش آید در تهران یا هرجای دیگر صدای مردم در می آید. اصل مشکل این است که سازمان و رهبری نداریم.
یک نفر آدم که نمیتواند تنهایی بیاید بیرون فریاد بزند. بسیجیهای محل یا دیگر سرکوبگران میگیرند. بی نتیجه !
کسی هم نیست از مردم بخواهد برای مثال ساعت ده صبح بیایید بیرون.
شاه نگذاشت شخصیت های ملی بااعتبار در میان توده های مردم پدید آیند در این دوره مقدس همچنین. میکشند.
از سر بی دردی حرف نزنید !
وقعا اکثر مدیران و رهبران در سیستم ایران باید با گاو ها جایشان را
عوض کنند.
دیدگاهها بستهاند.