گسترش اعتراضات در خوزستان؛ تهران هم سکوت را شکست

زیتون– برای ششمین روز پیاپی اعتراضات شهروندان خوزستان به کم آبی و بی‌آبی٬ امروز (سه شنبه) نیز مردم به خیابان‌ها آمدند.

تظاهرات اعتراضی به کم آبی و بی‌آبی در شهرهای مختلف استان خوزستان از روز پنجشنبه آغاز و تا امشب ادامه یافت.

پنجشنبه در دست‌کم «۱۱ شهر» در استان خوزستان تجمعات شهروندان در اعتراض به بحران آب برگزار شد. این اعتراضات روز گذشته گسترده‌تر شده و شهرهای بیشتری را درگیر کرده است.

دومین شب اعتراض‌های خوزستان در شهرهای حمیدیه، ماهشهر، سوسنگرد، شوش، شادگان، و مناطق کانتکس و عین دو اهواز و شمار دیگری از شهرهای این استان صورت گرفت. جمعی از مردم شهرهای رفیع و هویزه نیز شامگاه جمعه به این اعتراضات پیوستند. در سومین شب اعتراضات شهرهای بیشتری درگیر اعتراضات شدند.

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که از جمله شهرهای اهواز، رامهرمز و سوسنگرد در شامگاه دوشنبه ۲۸ تیر صحنه این اعتراضات بوده است.

در برخی از این ویدیوها صدای شلیک گلوله شنیده می‌شود و همچنین حضور گسترده نیروهای امنیتی نیز به چشم می‌آید.

اعتراضات امروز (سه شنبه) از شهر ایذه شروع شد. معترضان در این شهر شعارهای «بختیاری با عرب، اتحاد اتحاد»٬ «مرگ برخامنه‌ای» و «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله» سر داده‌اند. همچنین بر اساس تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده در مقابل بازداشت توسط نیروهای امنیتی از خود مقاومت نشان دادند.

تا کنون بر اساس گزارش‌های منابع مستقل حقوق بشری تا کنون حداقل دو تن در این اعتراضات کشته شدند.

مصطفی نعیماوی، جوان ۳۰ ساله و قاسم خضیری، نوجوان ۱۷ ساله، دو معترضی هستند که بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست داده‌اند.

پایگاه اطلاع رسانی حقوق بشر در ایران نوشته است که قاسم خضیری «بر اثر تیراندازی نیروهای امنیتی مجروح شد» و در بیمارستان جان باخت.

مقام‌های قضایی و نظامی ایران تاکنون درباره این دو معترض کشته شده اظهارنظر نکرده‌اند ولی امید صبری‌پور، سرپرست فرمانداری شادگان گفته است که مصطفی نعیماوی توسط «اغتشاشگران» کشته شده است.

این در حالی است که گزارش‌های غیررسمی حاکی از کشته‌‌شدن «چهار نفر» در این اعتراض‌ها است.

خبرگزاری فارس،‌ وابسته به سپاه پاسداران، امروز در گزارشی با تایید تیراندازی نیروهای پلیس در جریان این اعتراض‌ها نوشته است «برخورد ناجا و تیراندازی آنها برای مراقبت از اعتراض و مطالبات مردم» است.

این خبرگزاری با انتقاد از اینکه تجمع مردم خوزستان در اعتراض به بحران آب به صورت شبانه برگزار می‌شود، نوشته است که بر اساس «رسم غلط و فرهنگ انحرافی»، بخشی از مردم در استان خوزستان اسلحه دارند و فردی «به دلیل نزاع خانوادگی در این ایام با همین اسلحه‌ها کشته شد و به اسم اعتراضات معرفی شد.»

بیشتر بخوانید:

آب می‌خواستند٬ سرب داغ پاسخ گرفتند

«بوی خون» در خوزستان

امروز همچنین شماری از فعالان سیاسی، مدنی و کارگری که قصد داشتند در حمایت از معترضان خوزستانی مقابل وزارت کشور تجمع کنند، با «ضرب و شتم» بازداشت شدند.

هنوز خبری از نهاد بازداشت‌کننده این فعالان سیاسی، مدنی و کارگری و محل انتقال آنها منتشر نشده است٬ اما بر اساس اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نرگس محمدی٬ رسول بداقی٬ آرش کیخسروی٬ حمید آصفی٬ روح‌الله مردانی٬ پوران ناظمی٬ جعفر عظیم‌زاده و آرش صادقی در خیابان فاطمی بازداشت شدند.

نرگس محمدی پیش از بازداشت در ویدیویی گفته که شماری از زندانیان سابق، فعالان مدنی، مادران صلح و مادران داغدار قصد داشتند در اعتراض به «کشتار» مردم «بی‌پناه و بی‌گناه و تشنه» خوزستان مقابل وزارت کشور جمع شوند که با ضرب و شتم مواجه شدند و به همین دلیل به سوی خیابان زرتشت تهران در حال راهپیمایی هستند.

پس از افزایش اعتراضات در خوزستان و انتشار خبر برخورد خشونت‌آمیز با معترضان، امروز (سه‌شنبه) نیز در متروی تهران، شعارهایی علیه جمهوری اسلامی و «اصل ولایت فقیه» سر داده شد.

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳