زیتون– علی خامنهای٬ رهبر جمهوری اسلامی٬ امروز طی سخنرانی به مناسبت ایام عزاداری برای امام سوم شیعیان جوانان را به «جهاد» در فضای مجازی فراخواند.
او خطاب به دانشجویان گفت: «شما امروز در فضای مجازی میتوانید افکار درست و صحیح را منتشر کنید و به مسائل پاسخ دهید و میتوانید به معنای واقعی کلمه جهاد کنید.»
خامنهای از جوانان خواست «هجمههای تبلیغاتی دشمنان علیه ملت ایران» را «خنثی کنند.»
رهبر جمهوری اسلامی یک بار دیگر نیز پیشتر از جوانان خواسته بود تا «آتش به اختیار» عمل کنند.
او خرداد ماه سال ۹۶ در دیدار با جمعی از دانشجویان به آنها توصیههایی کرد، از جمله این که اگر اختلالاتی در دستگاههای فکری، فرهنگی یا سیاسی میبینند، وارد میان شده و اقدام کنند.
آیتالله خامنهای همچنین از «افسران جنگ نرم» خواست هنگام بروز «اختلال و تعطیلی» در دستگاههای مرکزی فکری٬ فرهنگی و سیاسی کشور خود دست به کار شوند و تصمیمگیری و اقدام کنند.
رهبر جمهوری اسلامی در ادامه سخنرانی در دیدار با دانشجویان از اصطلاح نظامی «آتشبهاختیار» برای اقدام «افسران جنگ نرم» استفاده کرده و رسما آنها را مختار دانست که خود دست به کار شوند.
او در ادامه گفته بود: «گاهی اوقات احساس میشود دستگاههای مرکزی فکری و فرهنگی و سیاسی دچار اختلالند و تعطیلند.»
خامنهای در توضیح منظور خود از «اختلال و تعطیلی» چنین مثال زد: «این که در وضعیتی که ما اینهمه مسائل مهم فرهنگی در کشور داریم، حالا فرض کنیم فلان آهنگ قبل افطار پخش بشود یا نشود، این میشود مسئله اصلی، نامهنگاری میکنند؛ این پیداست این دستگاه اختلال پیدا کرده؛ مسئله اصلی را از فرعی تشخیص نمیدهند.»
برداشتهای مختلف از این اظهارات رهبر جمهوری اسلامی موجب شد که او بیش از دوهفته بعد از صدور فرمان «آتش به اختیار» در خطبههای نماز عید فطر به تبیین معنای آن پرداخت.
آیتالله خامنهای در خطبههای نماز عید تاکید کرد که آتش به اختیار «به معنی بیقانونی و فحاشی نیست.»
از همین رو او امروز در ادامه سخنرانی خطاب به دانشجویان دانشگاه تهران تاکید کرد: «البته اصل قطعی در قضیه جهاد تبیین و بازگویی حقایق، استفاده از شیوههای اخلاقی و بیان مسائل همراه با منطق، متانت، عقلانیت کامل و استفاده از عواطف انسانی، و پرهیز از دشنام، تهمت، دروغ و فریبکاری در مواجهه با افکار عمومی است.»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…