پیام تسلیت جمعی از فعالان سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حقوق بشری به مناسبت درگذشت
جمعی از فعالان سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حقوق بشری به مناسبت درگذشت ابوالحسن بنی صدر پیام تسلیتی صادر کردند.
در این بیانیه تاکید شده است: «اگرچه داوریهای متفاوتی دربارهی آرا، مواضع و اعمال او شده است، اما دربارهی استقلالطلبی و توجه ایشان به حفظ تمامیت ارضی کشور و آزادیخواهی او تردیدی وجود ندارد. او از عنفوان جوانی بهعنوان فعال دانشجویی جبههی ملی ایران تا واپسین دم عمر همواره به سرافرازی، مردمسالاری و توسعهی ایران میاندیشید و از آغاز تا به پایان همچون یک ایرانی ملی-مصدقی و مسلمانی آزادیخواه زیست و درگذشت.»
ابوالحسن بنیصدر، اولین رییس جمهوری ایران، ۱۷ مهر در ۸۸ سالگی در پاریس درگذشت.
متن کامل این بیانیه را اینجا بخوانید.
سفر رئیسی به اسکاتلند هم لغو شد
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه سفر رییس جمهویر به اسکاتلند لغو شد.
بیست و ششمین اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در روزهای دهم و یازدهم آبان ماه در شهر گلاسکوی اسکاتلند برگزار میشود.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز گفت: «رئیسجمهور در اجلاس تغییرات اقلیمی اسکاتلند شرکت نمیکند» اما از شرکت یک هیئت ایرانی در این اجلاس خبر داد.
پیشتر گزارشهایی در مورد احتمال حضور رئیسی در این اجلاس منتشر شده بود. پیشتر برخی از بستگان قربانیان نقض حقوق بشر با تنظیم یک درخواست رسمی، از پلیس اسکاتلند خواستند در صورت ورود رئیسی به گلاسکو او را بازداشت کند. استران استیونسون، سیاستمدار محافظهکار و نماینده پیشین اسکاتلند در پارلمان اروپا این درخواست را به پلیس اسکاتلند تقدیم کرده است.
پیشتر سفر رئیسی به نیویورک برای شرکت در هفتاد و ششمین اجلاس سازمان ملل متحد نیز لغو شده بود. برخی ناظران سیاسی و حقوقی، احتمال عدم مصونیت ابراهیم رئیسی از پیگرد قضایی بینالمللی، نقش او در اعدام هزاران زندانی سیاسی در دهه ۶۰ و نیز درج نامش در فهرست برخی از تحریمهای جهانی را از علل عدم حضورش در نیویورک و اسکاتلند میدانند.
عزیز قاسمزاده٬ فعال صنفی٬ آزاد شد
عزیز قاسمزاده، فعال صنفی حقوق فرهنگیان گیلان، با سپردن وثیقه از زندان رودسر آزاد شده.
عزیز قاسمزاده روز یکشنبه چهارم مهر بازداشت شد.
بازداشت سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان گیلان در حالی انجام گرفته که در روزهای اخیر اعتراضات معلمان ایران نسبت به مشکلات معیشتی در بسیاری از شهرهای کشور جریان داشته است.
اعتراضات معلمان ایران در روزهای اخیر به اجرا نشدن طرح رتبهبندی برای بهبود میزان حقوق ماهانه است که در صورت اجرا، حقوق معلمان آموزش و پرورش بهمیزان ۸۰ درصدِ دستمزد اعضای هیئت علمی دانشگاههای ایران افزایش مییابد اما دولت و سازمان برنامه و بودجه با این طرح مخالفت کردهاند.
اختلال اینترنت در ایران به علت کمبود پهنای باند
خبر رسانههای داخل کشور از اوجگیری اختلال در اینترنت٬ توسط معاون وزیر ارتباطات تایید شد. به گزارش رسانههای داخل کشور مشکل اصلی بروز وضعیت فعلی را «کمبود پهنای باند» است.
وبسایت «زومیت» در گزارشی با اشاره به این مشکل نوشته است که «نزدیک به دو ماه است که افزایش پهنای باند شرکت ارتباطات زیرساخت متوقف شده است» و «وضعیت اختلال اینترنتی در ایران به اوج خود در شهرهای مختلف رسیده است».
مجوز واردات و افزایش پهنای باند باید توسط شورای عالی فضای مجازی، نهاد بالادستی که به فرمان رهبر جمهوری اسلامی تشکیل شده است، صادر شود و مشخص نیست چرا روند صدور مجوز متوقف شده است.
حسین فلاح جوشقانی، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، روز یکشنبه در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا کندی اینترنت در ایران را تایید کرد ولی آن را به آغاز سال تحصیلی جدید و برگزاری اغلب کلاسهای درسی به صورت آنلاین مرتبط دانست.
او گفت در جلسات وزارت ارتباطات «تدابیر لازم برای بهبود کیفیت و سرعت اینترنت اتخاذ شد» ولی به جزئیات این اقدامات اشاره نکرد.
همزمان با بروز این مشکلات، برنامهریزی نمایندگان مجلس ایران برای تصویب طرح مشهور به «صیانت فضای مجازی» که هدف اصلی آن اعمال محدودیت شدید بر اینترنت است ادامه دارد و روز گذشته اعضای هیئت رئیسه کمیسیون تعیین شده مجلس انتخاب شدند.
هیئت رئیسه این کمیسیون شش نفر هستند که سوابق ۶ نماینده تعیین شده نشان میدهد همگی از موافقان محدودسازی اینترنت هستند.
رییسی به دانشگاه میرود
امضای یک میلیون نفر علیه طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی»
در ایران، شمار امضاکنندگان نامهای سرگشاده به رئیس مجلس در کمپین «مخالفت با طرح موسوم به صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» به بیش از یک میلیون نفر رسید. معترضان میگویند این طرح برای دسترسی آزاد به اینترنت و شبکههای اجتماعی، زیانبار است.
این کارزار ۳ ماه پیش و همزمان با مطرح شدن این طرح، با نوشتن نامهای سرگشاده خطاب به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، آغاز شد.
معترضان به این طرح آن را در جهت “حمایت از حقوق کاربران” کاربران نمیدانند و صیانت از فضای مجازی را «آسیبزننده و غیرکارشناسی» میخوانند.
وزارت خارجه: گفتوگو با عربستان ادامه دارد
سعید خطیبزاده٬ سخنگوی وزارت امور خارجه٬ با تاکید بر اینکه مذاکرات ایران و عربستان «بدون انقطاع» ادامه دارد، گفت که عربستان باید «اقدام به توقف جنگ» در یمن کند.
خطیبزاده در ادامه گفت چهار دور مذاکره بین هیئتهای ایران و عربستان در بغداد انجام شده و طرفین یک دور هم در نیویورک مذاکره کردهاند.
او به سطح تیمهای مذاکرهکننده اشاره نکرد و گفت «قرار شده این گفتوگوها در فضای عمومی پیگیری نشود» و تمرکز مذاکرات دو کشور بر مسائل منطقهای است.
این در حالی است که جلیل رحیمی جهان آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، نیز روز دوشنبه به وبسایت عصر ایران گفته است دو کشور به «سمت بازگشایی روابط دیپلماتیک و سفارتخانهها» میروند.
عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس: به سمت بهبود روابط دیپلماتیک با عربستان میرویم
جلیل رحیمی جهان آبادی٬ عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس٬ در گفتوگو با عصر ایران خبر از آن که جمهوری اسلامی به سمت بهبود روابط دیپلماتیک با عربستان و بازگشایی سفارتخانهها میرود.
او تاکید کرد: «کاهش تنش بین ایران و عربستان و بهبود رابطه می تواند به بهبود رابطه ما با جهان عرب بینجامد و از طرف دیگر عربستان هم بخشی از دغدغه های را که دارد کاهش دهد و هر دو کشور به توسعه و پیشرفت مسایل اقتصادی خودشان بپردازند.»
جهان آبادی افزود: «اگر بتوان به روابط دوجانبه ایران و عربستان ترکیه را هم اضافه کرد و مثلث سه گانه ای شکل بگیرد و حتی بعدها مصر را به این مجموعه اضافه کرد می تواند به جهان اسلام و کشورهای منطقه قدرت بیشتری داد در عین حال نفوذ خارجی ها کاهش می یابد و تنش ها و چالش ها کم می شود و فرصت بیشتری می دهد که این کشورها به امور داخلی خودشان و شهروندان بپردازند و این کار ارزشمند است.»
جانشین فرمانده ناجا: یگان ویژه در وقایع ۸۸ و ۹۶ و ۹۸ درخشید
قاسم رضایی٬ جانشین فرمانده نیروی انتظامی٬ مدعی شد: «یگان ویژه ناجا همه کاره است در کنار مردم قرار دارد در سیل، انتخابات، کرونا و …و باید گفت یگان ویژه در برابر ناهنجارکنندگان و ناامن کنندگان بت شکن است.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی تاکید کرد: «در اغتشاشات خوزستان حق با مردم بود اما دشمن از این مساله سو استفاده کرده اما ناجا در کنار مردم آمد و این توطئه را خنثی کرد؛ باید گفت که قوای یگان ویژه، اسلامی است و هوشمندانه عمل می کند، حقوق شهروندی را حفاظت کرده و پاسدار ارزش ها است.»
قاسم رضایی گفت: «امروز روح حاکم بر یگان ویژه انقلابی بودن و هوشمندانه عمل کردن است؛ دشمن توطئه و فتنه های بسیاری ایجاد می کند مثل توطیه های سالهای ۹۸ ،۹۹ و ۸۸ که همه خنثی شد و در فتنه ۸۸ یگان ویژه خوش درخشید.»
جانشین فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه موج انقلاب اسلامی به برکت انسجام نیروهای مسلح در ایران دیده می شود جبهه مقاومت بخشی از مسیر نیروی مسلح و شعاع انقلاب اسلامی است٬ ادامه داد: «امروز انقلاب در مسیر بعثت و عاشورا است که بسترسازظهور است. امروز نیروی مسلح مفتخر است که خود را بستر ساز ظهور می بیند، چرا که بعد از ۴۱ سال از انقلاب منسجم تر در انجام وظایف قانونی و الهی هستیم.»
خبرهای روز گذشته را اینجا بخوانید.