? بیانیه انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در سالگرد زندان رییس و نایب رییس آن

زیتون– انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در سالگرد زندانی شدن رییس و نایب رییس این نهاد مدنی بیانیه‌ای صادر کرد.

کیوان صمیمی روزنامه‌نگار، فعال سیاسی، عضو شورای فعالان ملی مذهبی ایران و زندانی سیاسی از آذرماه سال ۹۹ در زندان به سر می‌برد.

او ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ همزمان با روز جهانی کارگر در تجمعی که در جلوی مجلس شکل گرفته بود، به همراه تعدادی دیگر دستگیر و روز دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ به‌طور موقت آزاد شد، صمیمی در خرداد ۱۳۹۹ به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» به تحمل ۳ سال زندان محکوم شد و در مرداد ۱۳۹۹ این حکم را تایید کرد. او در واکنش به تأیید حکم سه سال زندان گفته است «هیچ‌وقت از گفتن حق منصرف نشده‌ام و پس از کشیدن این سه سال هم چنانچه زنده بمانم، منصرف نخواهم ‌شد.

کیوان صمیمی رییس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات است.

همچنین عالیه مطلب‌زاده عکاس، فعال سیاسی، فعال حقوق بشر و فعال حقوق زنان و نایب رییس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات است. او اکنون در بند نسوان زندان اوین به سر می‌برد.

متن کامل این بیانیه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفته٬ به شرح زیر است:

بنام خدا

پاییز سال گذشته برای انجمن دفاع از آزادی مطبوعات فصلی دلسرد کننده و آکنده از ناامیدی و نگرانی در زمینهٔ رعایت حقوق بشر و آزادی بیان و مطبوعات بود. در بیستم مهرماه سال ۱۳۹۹ عالیهٔ مطلب زاده نایب رئیس، و اندکی بعد در هفدهم آذرماه کیوان صمیمی رئیس انجمن برای اجرای احکام ناعادلانه راهی زندان اوین شدند. این دو همکار باسابقهٔ اصحاب مطبوعات که هر یک پیشینه‌ای روشن در کنش‌گری قانونمند در عرصه‌های مدنی دارند شرافتمندانه بر سر دفاع از آزادیهای قانونی و حقوق مشروع مصرح در قانون اساسی ایستادند و به همین جهت نه تنها از آزادی محروم و در کنج سلولهای اوین محبوس، بلکه حتی در زندان نیز به کیفر مضاعف محکوم شدند به نحوی که حقوق ابتدایی مربوط به زندانیان را نیز از ایشان دریغ کرده‌اند.

انجمن دفاع از آزادی مطبوعات یکبار دیگر به صراحت اعلام می‌دارد جای کیوان صمیمی و عالیه مطلب‌زاده و امثال ایشان به عنوان نمایندگان شجاع و دلسوز جامعهٔ مدنی و خانواده مطبوعات زندان نیست و اگر دستگاه قضایی دلیلی مستدل و سندی مستند بر خلاف این ادعا دارد به دادگاه افکار عمومی عرضه کند و در غیر این صورت ایشان را هر چه سریعتر آزاد نماید. این مظلومیت البته شامل شماری قابل توجه از روزنامه نگاران و کوشندگان مدنی همچون آتنا دائمی، اسماعیل عبدی، مصطفی نیلی و بسیاری مظلومان بی‌گناه دیگر نیز میشود که ما خود را متعهد به پیگیری وضعیت همگی ایشان میدانیم.

همچنین با توجه به شرایط جسمانی خانم مطلب زاده و آقای صمیمی اعلام می‌کنیم که مطابق با قوانین و آئین نامه‌های مربوطه، این دو همکار عزیز باید مثل هر زندانی دیگر از حق تماس تلفنی با نزدیکان و دسترسی به درمان برخوردار بوده و در صورت فقدان شرایط مناسب در زندان باید جهت پیگیری روند درمان خود به مرخصی اعزام شوند. ما هشدار می‌دهیم که مسئولیت هرگونه پیامد سوء در این زمینه بر عهده کسانی است که با اعمال نفوذ و فشار غیر قانونی در پرونده، حتی بعد از صدور و اجرای حکم، مانع بهره‌مندی این دو همکار گرامی از حقوق حداقلی زندانیان شده اند.

در پایان به مسئولان ارشد دستگاه قضایی دلسوزانه توصیه می‌کنیم برای اعادهٔ اعتبار از دست رفتهٔ این مجموعه تا دیر نشده چاره‌ای بیندیشند و سرمایۀ اعتماد عمومی را بیش از این مستهلک نکنند که:

سرِ چشمه شاید گرفتن به بیل

چو پر شد نشاید گذشتن به پیل.

چهارم آبانماه ۱۴۰۰

انجمن دفاع از آزادی مطبوعات

Recent Posts

به همه ی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید

در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور

۱۴ آذر ۱۴۰۳

آرزوزدگی در تحلیل سیاست خارجی

رسانه‌های گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

سلوک انحصاری، سلوک همه‌گانی

نقدی بر کتاب «روایت سروش از سهراب »

۱۴ آذر ۱۴۰۳

مروری بر زندگی سیاسی طاهر احمدزاده

زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…

۰۹ آذر ۱۴۰۳